Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Löö kaasa: 25. jaanuaril toimub Eestis suur digikoristuse päev märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 30.09.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 15.01.2019 19:50:08 Löö kaasa: 25. jaanuaril toimub Eestis suur digikoristuse päev vasta tsitaadiga


PRESSITEADE - Telia kutsub kõiki inimesi ja ettevõtteid 25. jaanuaril osalema Digitaalsel koristuspäeval, mille käigus korrastatakse oma nutiseadmed kasututest failidest ja andmetest.

Telia Eesti ärikliendiüksuse juhi Tarmo Kärsna sõnul on Digitaalse koristuspäeva eesmärk teha korda oma digielu ning kustutada kogu mittevajalik info, mis on ajaga muutunud digitaalseks prügiks ja müraks.

„Digitaalsel koristuspäeval on väga selge ja reaalne kasu, sest digiprügi kustutamine vabastab nutiseadmete salvestusruumi, muudab seadmed kiiremaks ning hoiab selle tulemusena kokku väärtuslikku aega. Samuti pole välistatud, et koristamise käigus leiavad osalejad oma minevikufailidest inspiratsiooni ning unustatud häid ideid,“ ütles Kärsna.

Telias on reede, 25. jaanuar juba välja kuulutatud suureks digitaalseks koristuspäevaks, mil kõik töötajad saavad pühendada endale sobiva osa tööpäevast oma arvutites ja telefonides olevate failide, e-kirjade ja kontaktide korrastamiseks. Lisaks löövad ettevõtmises kaasa mitmed tuntud Eesti ettevõtted, asutused ja organisatsioonid nagu SEB pank, Ericsson Eesti, PwC Eesti, Pipedrive, Tallinn Music Week, Lastekaitse Liit, Eesti Pärimusmuusika Keskus, Tallinna Majanduskool.

Tarmo Kärsna kinnitusel on ettevõtmisega oodatud ühinema kõik ettevõtted, inimesed, Telia kliendid ja partnerid, et panna alus iga-aastasele traditsioonile, nagu seda on maikuine looduse koristamise talgupäev Teeme Ära. Kõik huvilised, kes soovivad digikoristusest osa võtta, saavad oma osalemisest märku anda Telia Facebookis või Digitarga blogis.

Telia tehnoloogiaportaal Digitark pakub digitaalse koristuspäeva sujuvaks läbiviimiseks ka häid nippe, kuidas oma tehnoloogilisi abivahendeid puhastada ning säilitada ja korrastada faile nõnda, et sellest saaks loomulik harjumus tulevikuks.
Kõik nõuanded jõuavad Digitarga rubriiki koristuspaev.digitark.ee.

Digitarga portaalis on avatud ka kalkulaator, mis annab hinnangulise ülevaate, kui suures mahus 25. jaanuaril inimesed ja ettevõtted oma seadmetest digiprügi kustutavad.

Allikas: www.telia.ee

_________________
NordVPN tarkvara nüüd soodsamalt
HV valuutakalkulaator
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
mteachx
HV Guru
mteachx

liitunud: 22.03.2005



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 16.01.2019 08:01:31 vasta tsitaadiga

..mind hämmastab enim, et online.ee (Telia) keskkonda sai vajaduspõhiselt üks email loodud. ~Nädal vana post seal ja 21 spämm kirja .. icon_rolleyes.gif

Eks annan panuse ja kustutan seal postkasti ära (vist sai lihtsalt). thumbs_up.gif

_________________
Vahetan tabletite/telefonide ekraane.Küsi lisa!
https://www.facebook.com/NutiPartner
SisNok OÜ
- Sinu isiklik nutipartner
Kommentaarid: 586 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 476
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
ahoioi
HV kasutaja

liitunud: 22.11.2017




sõnum 16.01.2019 12:29:12 vasta tsitaadiga

Kas jätsid või panid vastavasse kasti linnukese? Siis tuleb kohe prahti. Ma kogemata suurest ajameelsusest soperdasin ja siis kähku uuendasin parooli, kogemata tegin sinna partnerite kasti linnukese ja praht tuli. Võtsin linnukese maha ja igasugune saast kadunud.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Dogbert
HV Guru
Dogbert

liitunud: 03.05.2004




sõnum 16.01.2019 17:19:00 vasta tsitaadiga

Mis mõttes "kasutatud failid"? (pean silmas üleskutse pildil olevat originaalteksti) Et kui on faili korra kasutatud, siis kvalifitseerub prügiks kohe, mis ära tuleb kustutada? Fotot korra vaatad ja kuna on "kasutatud", siis kuulub kustutamisele, mis siis et tahaksid seda säilitada mälestuseks?
Ma saaksin aru kasutute failide kustutamisest, aga praegu on üleskutse nii keeleliselt kui ka loogikapoolelt käpardlik. Koristuspäeva hale plagiaat, mille tulemusi veel paljud hiljem kahetseda saavad. Failitaastusega tegelevad ettevõtted saavad muidugi kõvasti lisatööd omale lähiajal. icon_rolleyes.gif

Miks põrgu päralt ma üldse oma faile kustutama peaksin, kui ruumipuudust ei ole?

_________________
Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 32
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 30.09.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 06.02.2019 07:26:37 vasta tsitaadiga

tsitaat:
TELIA EESTI PRESSITEADE
05.02.2019


Eestis kustutati digikoristuse käigus üüratu hulk digiprügi

25. jaanuaril toimus Eestis esimene suur Digitaalne koristuspäev, mille käigus puhastasid inimesed ja ettevõtted oma seadmeid kasutuna seisvatest failidest hinnanguliselt 1 petabaidi ehk miljoni gigabaidi ulatuses.

Telia eestvedamisel toimunud digikoristusel osalesid tuhanded eraisikud ning enam kui 70 ettevõtet, asutust ja organisatsiooni. Teiste seas võtsid algatusest osa näiteks SEB Pank, Taxify, Ericsson Eesti, Pipedrive, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium, Tallinna Lennujaam, Salvest, Eesti Rahvusraamatukogu, Viimsi Kool, PwC Eesti jpt.

Telia Eesti ärikliendiüksuse juhi Tarmo Kärsna sõnul oli Digitaalse koristuspäeva eesmärk teha korda oma digielu ning kustutada kogu mittevajalik info, mis on ajaga muutunud digitaalseks prügiks ja müraks.

„Meil oli väga hea meel näha, et digikoristuse üleskutsega liitus lühikese ajaga nii suur hulk osalejaid. Suur aitäh kõigile kaasalööjatele, tänu kellele saame järgmiseks korraks seada veelgi suuremaid eesmärke,“ ütles Kärsna.

Telia tehnoloogiablogis Digitark avati digikoristuse päeva raames ka spetsiaalne kalkulaator, kuhu iga koristuspäeval osaleja sai sisestada andmemahu, palju ta hinnanguliselt plaanib oma seadmetest digipürgi kustutada. Kokku hindasid osalejad, et puhastavad oma seadmeid ligi miljoni gigabaidi (GB) ehk ühe petabaidi ulatuses. See on väga suur hulk mistahes andmeid, olgu see siis teisendatud tekstifailideks, piltideks või videoks.

Erinevate allikate kohaselt on üks petabait võrdne näiteks 13 aastat katkematult esitatava HD-kvaliteedis videoga. Tekstiformaati ümberarvestatuna mahub 1 petabaidi sisse aga 500 miljardit tavatekstiga täidetud paberlehte.

Tarmo Kärsna kinnitusel jätkab Telia ka edaspidi digitaalse koristuspäeva läbiviimist. Samas saavad tema soovitusel kõik ettevõtted ja inimesed ka omal algatusel panustada oma digielu korrastamisse.

„Digitarga portaalis on digikoristuse sujuvaks läbiviimiseks üleval terve rida häid soovitusi ja nippe, kuidas oma tehnoloogilisi abivahendeid puhastada ning säilitada ja korrastada faile nõnda, et sellest saaks loomulik harjumus tulevikuks.“

Kõnealused nõuanded leiab Digitarga rubriigist koristuspaev.digitark.ee.

_________________
NordVPN tarkvara nüüd soodsamalt
HV valuutakalkulaator
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Dijital
HV Guru
Dijital

liitunud: 09.06.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 06.02.2019 16:49:47 vasta tsitaadiga

Saadame seda koristamise spämmi kõikjale laiali, et oleks mida koristada D:
_________________
Kommentaarid: 40 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 31
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Löö kaasa: 25. jaanuaril toimub Eestis suur digikoristuse päev
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.