Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Sony lisab MASTER-seeria tootevalikusse ülisuured 8K HDR täisjada-LED-telerid ja 4K OLED-telerid märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 01.10.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 09.01.2019 03:42:30 Sony lisab MASTER-seeria tootevalikusse ülisuured 8K HDR täisjada-LED-telerid ja 4K OLED-telerid vasta tsitaadiga

PRESSITEADE — (CES, boks #17300) – Sony Europe esitles eile uusi MASTER-seeria ZG9 8K HDR täisjada-LED-telereid ja AG9 4K HDR OLED-telereid. Sony MASTER-seeria telerid esindavad koduse pildikvaliteedi tipptaset. Need telerid suudavad kuvada pilte autori eesmärgile truuks jäädes. MASTER-seeria nimi antakse vaid kõige parematele Sony teleritele, millel on professionaalsel tasemel monitoridele ligilähedane pildikvaliteet, värvid, kontrastsus ja selgus. MASTER-seeria teleritel on ka Netflixi kalibreeritud režiim ja IMAX Enhanced, mis võimaldavad õigel viisil sisu vaatajani tuua.

Mõlemal uuel mudelil on viimase generatsiooni pildiprotsessor X1™ Ultimate, et parim detailsus ja kontrastsus saavutada. See protsessor, mida esitleti eelmisel sügisel koos esimeste MASTER-seeria mudelitega AF9 ja ZF9, mängib olulist rolli MASTER-seeria kvaliteetse pildi esitamisel. Pildiprotsessoril X1 Ultimate on spetsiaalselt 8K jaoks välja arendatud ainulaadne algoritm. See suudab iga pildil olevat objekti tuvastades ja analüüsides kuvada erakordselt detailse ja kontrastse pildi. Seejuures luuakse realistlikum ning autori eesmärki tõetruumalt edasi andev pilt. Esmaklassiline helikvaliteet on vaatamiselamuse tähtis osa. Seetõttu on mudelitel ZG9 ja AG9 uus funktsioon Sound-from-Picture Reality. See funktsioon tekitab heli nii, nagu see tuleks ekraanil nähtavate näitlejate suust, mitte teleri all asuvast kõlarist.



Ülisuured telerid ZG9
Suured telerid on aina populaarsemad. Sony eesmärk on uute 98” ja 85” ZG9 teleritega muuta suure ekraani elamus elutoas veelgi võimsamaks. Sony tutvustab esimese tarbijatele suunatud 8K HDR teleriga suurendatud eraldusvõimet. Selle abil saab kuvada ülisuurtel ekraanidel esmaklassilist pildikvaliteeti. 8K eraldusvõimega ekraanil on kaks korda rohkem horisontaal- ja vertikaaljooni. Seetõttu on sellel ka neli korda rohkem piksleid kui 4K eraldusvõimega ekraanidel (või 16 korda rohkem kui täis-HD-ekraanidel). Suurem eraldusvõime tagab veelgi kaasahaaravama vaatamiselamuse. 8K eraldusvõimega suurtel ekraanidel on pilt vapustav ka lähedalt vaadates ning piksleid on peaaegu võimatu üksteisest eristada.

Kuid eraldusvõime pole ainus, mis loeb. Mida suurem on ekraan, seda tähtsam on protsessori osa esmaklassilise pildikvaliteedi kuvamisel. Patenditud algoritmi abil on võimas pildiprotsessor X1 Ultimate optimeeritud 8K-ekraani 33 miljoni piksli jaoks. Sama protsessor võimaldab uuel 8K X-Reality PRO mootoril parandada iga pildi kvaliteeti veelgi lähemale 8K kvaliteedile. Seejuures kasutatakse täpsema ja detailsema paranduse jaoks uut spetsiaalset 8K-andmebaasi.

Lisaks on ZG9-seeria tarvis välja arendatud täiesti uued spetsiaalsed 8K-tehnoloogiad, kaasa arvatud täisjada kohaliku tumendamise tehnoloogia Backlight Master Drive ja 8K X-tended Dynamic Range PRO. Mudeli ZG9 tehnoloogial Backlight Master Drive on üksikult juhitavad ülitihedalt paiknevad LED-moodulid. Need toovad ekraanile erakordse kontrasti vapustava erksuse ja sügavaima mustaga. Tagantvalgussüsteemist täieliku kasu saamiseks tarbib 8K X-tended Dynamic Range PRO salvestatud energiat. See võimaldab muuta nutikalt eredamaks alad, mille puhul seda vaja on.

Telerite suurenedes on tähtis ka heli täpne asukoht. Sony on arendanud oma OLED-telerite tehnoloogiat Acoustic Surface Audio ning lisanud ZG9 täisjada-LED-teleritele Acoustic Multi-Audio. Sound-from-Picture Reality elamuse loomiseks kasutab mudeli ZG9 tehnoloogia Acoustic Multi-Audio nelja ettesuunatud kõlarit (kaks alumises ja kaks ülemises servas), et heli tunduks tulevat õigest kohast. Vaatajad kuulevad heli ekraanilt, mitte kõlari asukohast. Lisaks on mudelil ZG9 keskmise kõlari režiim kodukino asetuse jaoks. Selle abil muutub teler keskmiseks kõlariks. Samuti täiustab helielamust Dolby Atmos™1, mis tekitab laia ja rikkaliku helivälja. (1 Saadaval tulevase tarkvarauuenduse kaudu.)

Mudelil ZG9 on ka X-Wide Angle, mis säilitab vaatenurgast sõltumata pildi kvaliteedi ja tõetruud värvid. See vähendab ka värvinihkeid, kui ekraani vaadatakse mujalt kui keskelt. Lisaks minimeerib tehnoloogia X-Motion Clarity liikumishägususe ilma ekraani eredust vähendamata.



Esmaklassilised OLED-telerid AG9
Mudel AG9 on Sony uus 4K HDR OLED-telerite lipulaev. See on saadaval väga õhukeste mudelitena suurustes 77”, 65” ja 55”. OLED-tehnoloogia eriti lai vaatenurk, täpne kontrastsus ja sügavad mustad toonid elustavad pildid. Pildiprotsessor X1 Ultimate juhib rohkem kui kaheksat miljonit isevalgustuvat pikslit täpselt ja eraldiseisvalt. Peale protsessori on mudelil AG9 ka Pixel Contrast Booster. See toob eredatesse aladesse rohkem värvi ja kontrasti. Selle tulemusena on AG9 teleritel professionaalse taseme monitoride pildikvaliteet. See võimaldab pilte ja värve kuvada nii, nagu need päriselt on ja nagu autor neid ette kujutas. Protsessor parandab SD- ja HD-kvaliteeti, et see oleks lähemal 4K HDR-kvaliteedile, ning kuvab 4K HDR-pilti vapustava selgusega.

Link


Tänu tehnoloogiale Acoustic Surface Audio+ tuleb heli tervelt ekraanilt ning on pildiga täiuslikus harmoonias. See laseb vaatajatel kogeda uskumatult lummavat heli ja põnevaid uusi meelelahutuselamusi. Lisaks saab keskmise kõlari režiimiga kasutada televiisorit kodukino asetuses ka keskmise kõlarina.

Mudel AG9 on väga õhuke. Seinakinnitussüsteemiga SU-WL8502 paigaldatult asub see seinale ligikaudu poole lähemal kui Sony eelmine mudel3. Kinnitussüsteemi SU-WL850 saab ka pöörata ning sättida soovitud asendisse, et tagada parim vaatenurk ja paindlik kasutus. (2 Saadaval eraldi. 3 Võrreldes AF9-seeriaga ja kasutades ühilduvat seinakinnitust.)

Parima pildikvaliteedi jaoks ühendab AG9 4K-kvaliteedi selguse ning suure dünaamilise ulatuse (HDR) erksuse, värvid ja detailsuse. Varem varjatud tumedad varjud ja päikesevalgus on nüüd selged ja detailsed. Sarnaselt ZG9-teleritega on ka AG9 mudelitel Netflixi kalibreeritud režiim, IMAX Enhanced, Dolby Vision™ ja Dolby Atmos. Need loovad just niisuguse vaatamiselamuse, nagu autor on soovinud. IMAX Enhanced sertifitseeritud tooted on Euroopas saadaval valitud BRAVIA telerites.

Kasutajakogemus
Nii ZG9 täisjada-LED-teleril kui ka AG9 OLED-teleril on Sony Android TV. See toetab paljusid Google Play™ rakendusi, kaasa arvatud YouTube™-i, Netflixi, Prime Videot ja muid (saadavus sõltub regioonist). Mudelitel ZG9 ja AG9 on sisseehitatud Google Assistant, et teler ja kodu veelgi nutikamaks muuta. Tänu sisseehitatud mikrofonile saab mõlemat telerit häälega juhtida. Vaatajad saavad Google Assistanti abil rääkida teleriga ning planeerida sel moel enda päeva, avastada sisu, vaadata telesaateid, filme ja palju muud. (Google Assistanti saadavus sõltub regioonist.) Telerid ühilduvad ka populaarsete nutikõlaritega, näiteks Sony kõlaritega LF-S50G ja SRS-XB501G ning Google Home'i ja Amazon Echo seadmetega. Nutikõlarite abil saavad kasutajad juhtida telerit ja voogedastuse sisu häälega ning sel aastal lisandub veel funktsioone.

Veelgi kasutajasõbralikuma kogemuse jaoks saab uue lihtsalt kasutatava nutipuldi abil juhtida teleriga ühendatud seadmeid, näiteks kaabel- või satelliitühendust, Blu-ray-mängijaid ja mängukonsoole (toetatud seadmed võivad regiooniti varieeruda) ilma pulte vahetamata. Nutipult töötab raadiosagedusel. See tähendab, et pulti ei pea teleri poole suunama. Uue kasutajaliidesega saate lemmikrakendustele ja seadetele ligi lihtsalt ja kiirelt.

Lisaks kuulutas Sony Europe välja AG8 4K OLED-teleri, XG95/XG90 4K HDR täisjada-LED-teleri, XG85 4K HDR LED-teleri ja WG6 Full HD HDR LED-teleri.
Need tulevad müüki samuti 2019. aastal. Google, Android TV, Google Play ja YouTube on Google LLC kaubamärgid.

Allikas: Sony

_________________
HV valuutakalkulaator
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Sony lisab MASTER-seeria tootevalikusse ülisuured 8K HDR täisjada-LED-telerid ja 4K OLED-telerid
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.