Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
sõnum |
|
zlluvhaj
HV vaatleja
|
29.03.2018 16:38:51
EdgeRouter X Telia IPTV |
|
|
Tere,
Soetasin EdgeRouter X QoS funktsionaalsuse pärast, kuid Telia TV'ga seoses on 1 probleemi: Telia TV menüü ei avane ja kanaleid ei saa vahetada. Ainuke error, mille olen tuvastanud, on Telia TV käivitades "main.technical_problem_occured", mis ilmub ekraani alla. See probleem on nii firewalliga ja firewallita.
|
|
tagasi üles |
|
|
newarvuti
HV kasutaja
|
30.03.2018 11:12:58
|
|
|
Tavaliselt on vaja VLAN 4 vastu võtta WAN pealt ja suunata õigesse porti edasi.
|
|
Kommentaarid: 90 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
1 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
|
zlluvhaj
HV vaatleja
|
30.03.2018 12:03:31
|
|
|
Sellest teemast (link) sain ma nii aru jah, aga kahjuks pole väga pädev sellistel aladel.
Ma olen suutnud ainult VLAN4 interface ja bridge ära teha ning seejärel ühe ethernet portidest bridge lisada (EdgeRouter'i bridge õpetus: link). Lahendust VLAN4 interface lisamiseks bridge'i pole ma leidnud.
|
|
tagasi üles |
|
|
tomes
HV kasutaja
|
30.03.2018 22:58:09
|
|
|
Kas nii ei õnnestu? Pole ühtki vaba seadet, et ise järgi proovida.
eth3 - digiboks
eth4 - WAN
set interfaces bridge br0
set interfaces ethernet eth3 bridge-group bridge br0
set interfaces ethernet eth4 vif 4 bridge-group bridge br0
commit-confirm |
Tulemüür ei puutu sildamise puhul asjasse, EdgeOS-l puudub kanalikihi (OSI mudeli 2. kihi) tulemüüri funktsionaalsus.
|
|
Kommentaarid: 64 loe/lisa |
|
0 :: |
58 |
|
tagasi üles |
|
|
merz
HV kasutaja
|
31.03.2018 06:48:11
|
|
|
Mina lasen VLAN4 lihtsalt ruuterist läbi kuni manageeritava switchini, kuna ER-X asub maja teises otsas ning arvutite ja telekani eraldi kaableid ei tahtnud vedada. Switchil on digitv jaoks eraldi port määratud ja toimetab kenasti.
|
|
Kommentaarid: 31 loe/lisa |
|
31 |
|
tagasi üles |
|
|
ThedEviL
HV Guru
|
31.03.2018 07:59:43
|
|
|
Kui ma umbes 4a tagasi sellega kaklesin, pidin nentima et võimatu.
Vähemalt mulle üritati UBNT foorumis selgeks teha, et ERx switchi kiip ei võimalda vlan trunkimist. Ja üleüldse alla 300 eurose vidin pole ruuter vaid mänguasi.
Olgugi et täiesti identse rauaga mikrotik hex saab hakkama.
|
|
Kommentaarid: 108 loe/lisa |
|
97 |
|
tagasi üles |
|
|
zlluvhaj
HV vaatleja
|
02.04.2018 16:17:39
|
|
|
tomes kirjutas: |
Kas nii ei õnnestu? Pole ühtki vaba seadet, et ise järgi proovida.
eth3 - digiboks
eth4 - WAN
set interfaces bridge br0
set interfaces ethernet eth3 bridge-group bridge br0
set interfaces ethernet eth4 vif 4 bridge-group bridge br0
commit-confirm |
Tulemüür ei puutu sildamise puhul asjasse, EdgeOS-l puudub kanalikihi (OSI mudeli 2. kihi) tulemüüri funktsionaalsus. |
Proovisin, must pilt koos error message'ga: main.technical_problem_occured
//Edit: Okei, pidin vist natuke kauem ootama. Igatahes pilt tuli ette, aga menüü/kanalite valimine ikkagi ei tööta.
Kui IGMP proxy ei öelnud midagi, siis VLAN4 bridge'des ütleb järgmist: https://i.imgur.com/QwyQMTl.jpg
|
|
tagasi üles |
|
|
tomes
HV kasutaja
|
03.04.2018 15:06:09
|
|
|
Proovi, kas silla peal multicast lubamine muudab midagi paremaks.
set interfaces bridge br0 multicast enable
commit |
Kas on soov IPTV pakette muuta (QOS vms)? Kui ei, siis oleks ThedEviL pakutud lahendus (VLAN 4 ilma sillata) parem variant, eeldusel, et see nüüd toetatud on.
|
|
Kommentaarid: 64 loe/lisa |
|
58 |
|
tagasi üles |
|
|
zlluvhaj
HV vaatleja
|
05.04.2018 12:58:29
|
|
|
tomes kirjutas: |
Proovi, kas silla peal multicast lubamine muudab midagi paremaks.
set interfaces bridge br0 multicast enable
commit |
Kas on soov IPTV pakette muuta (QOS vms)? Kui ei, siis oleks ThedEviL pakutud lahendus (VLAN 4 ilma sillata) parem variant, eeldusel, et see nüüd toetatud on. |
Kahjuks ka see ei toiminud. Lisaks, kui panen silla DHCP-ga ip'd nõudma, kaob internetiühendus üldsegi ära.
Aga see sillata VLAN4 oleks siis switch0 interface seadetes VLAN-aware sisselülitamine?
|
|
tagasi üles |
|
|
ufo56
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 78 loe/lisa |
|
67 |
|
tagasi üles |
|
|
ThedEviL
HV Guru
|
05.04.2018 17:12:20
|
|
|
tsitaat: |
Lisaks, kui panen silla DHCP-ga ip'd nõudma, kaob internetiühendus üldsegi ära.
|
Ära pane distantsiks 1.
Ruuter ei saa aru, mida kuradit sa temast tahad kui sul on 2 ruuti, mõlemad võrdse distantsiga.
Internet on distantsiga 1
DTV on distantsiga suurem kui 1
Ja sul pole üldse vaja add to host'i teha, kui sa vlan'i trunkid mingisse porti. Add to host on vaja igmp proxy tarbeks.
Niipalju võin öelda, et kui sul pilt on, aga menüüd pole, siis IGMP proxy töötab, ehk sa saad ilusti praegu multicasti striimi kätte. Võrguühendus, ehk ruuting on sul vlan4 suunas puudu.'
Sa pead tegema maskeraadi ja suunama 10.0.0.0/8 päringud vlan4 suunas
ERX'i hingeelu ei tea ma rohkem kui aastate tagust. Siis oli paras migreen selle vlan'ide ja multicasti proxyga.
Telia digiTV ei ole 100% multicast.
Multicast = TV striimid, ehk see info, mis kõigil on ühine.
!!! Menüü, järelvaatamine ja muud sisuteenused EI OLE multicast, ning sa pead vastavad paketid suunama vlan4 suunda.
|
|
Kommentaarid: 108 loe/lisa |
|
97 |
|
tagasi üles |
|
|
zlluvhaj
HV vaatleja
|
15.04.2018 13:41:33
|
|
|
Sain kenasti Telia TV tööle (kõik töötab - salvestused, kordusTV jms).
Kellel samuti vaja tööle saada, siis kasutage seda Rootsi foorumi postitust (VLAN 845 asemel kasutage lihtsalt VLAN 4): https://www.sweclockers.com/forum/post/17097428 (kes rootsi keelt ei oska, siis kasutage Google Translate'i - ajab asja ära küll, kui natukenegi teemaga kursis oled)
Inglise keelne õpetus: https://pastebin.com/cAmWWYWn
viimati muutis zlluvhaj 13.01.2019 13:51:09, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
|
merz
HV kasutaja
|
05.10.2018 19:06:55
|
|
|
Proovisin huvi pärast, kas õnnestub ER-X peal igmp-proxy tööle saada. Palju aega katsetamiseks ei antud aga tööle ma ta sain. Näitab kordusi ja filmiriiulit ka, muid lisateenuseid pole tellitud. Kõige rohkem oli vaja vaeva näha DTV DHCP client option 121 õieti tööle saamiseks, selleks pidi ühe skripti lisama, et saadud info ruutingu tabelisse kirjutataks.
Paraku igmp-snoopingut sellel karbikesel pole aga manageeritav switch aitab kenasti.
|
|
|
31 |
|
tagasi üles |
|
|
es0sef
HV vaatleja
|
06.02.2019 23:39:07
|
|
|
Proovisin EdgeRouter Lite-iga telekat käima saada. VLAN-i ja igmp-proxy seadistamine käis väga kiirelt, mõne minutiga oli boksil pilt ees, aga menüü jms. ei tööta. Probleem tekkis teleka VLAN4 liidese ruutingutega. VLAN4 saab Telia käest DHCP-ga omale aadressi ja uue default gateway, mis tähendab, et ruuteris on 2 võrdset default gateway.
Ubiquiti ruuterite eripära tõttu ei saa DHCP-ga tulnud ruutinguid kustutada ning weight-i või metric-i muutmine mul ka ei õnnestunud. Samuti ei tööta Ubiquitiga dhcp-client option 121 korralikult. dhclient lease failides on vastu võetud staatilised ruutingut näha küll, aga ruutingutabelitesse need ei jõua. Leidsin selle teema, kus merz abi oli saanud: https://community.ubnt.com/t5/EdgeRouter/DHCP-CLIENT-OPTION-121-not-updates-routes-table/td-p/2506090 Mina igatahes ei tuvastanud, et minu ruuteris seal toodud skript üldse midagi teinud oleks.
Rootslaste õpetus tundub olevat mingi häkkimine, kus ruuterist tehakse vist switch? Mul on switch eraldi olemas ning ruuteri porte raisata pole.
Lähtusin kunagi Telia lehel olnud specist:
Spoiler
Ühendus ETH/PON tehnoloogial
ETH/PON ühenduse puhul seadistatakse ruuterisse kaks IP liidest: üks interneti ühenduse jaoks ning teine Telia
TV teenuse jaoks.
Interneti IP liidese parameetrid:
•untagged (native) VLAN
Telia TV IP liidese parameetrid on järgnevad:
•VLAN ID 4 (IEEE 802.1Q). 'tag 4' eemaldatakse ruuteris ning saadetakse edasi kohtvõrgu poole ilma tag-ta.
IPv4
•Nii interneti kui Telia TV liides saavad dünaamilise avaliku IPv4 aadressi DHCP protokolli kaudu.
•Mõlemale liidesele peab olema seadistatud "IP maskeraad" funktsionaalsus
•DNS ja NTP servereid tuleb küsida DHCP abil (Option 6, Option 42).
Telia TV
Telia TV teenuse tööle saamiseks tuleb seadmes seadistada IGMP Proxy järgmiste parameetritega:
•IGMP tüüp: 2
•IGMP uplink: Telia TV IP liides (VLAN 4 või PVC 0/101)
•IGMP downlink: lan
•IGMP snooping: enabled (LAN)
•Telia TV liidese jaoks tuleb dhcp-ga küsida 'option 121' (classless static routes)
Vaikelüüsina peab olema kasutatud interneti liides. Veendu, et selleks ei ole määratud Telia TV liides.
_________________ Kuressaare webcam |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
|
2 |
|
tagasi üles |
|
|
indrpo
HV Guru
|
07.02.2019 07:26:34
|
|
|
Kui aega saan proovin sarnast Unify'ga teha, näis kas laseb midagi läbi.
|
|
Kommentaarid: 255 loe/lisa |
|
223 |
|
tagasi üles |
|
|
zlluvhaj
HV vaatleja
|
07.02.2019 13:32:45
|
|
|
es0sef kirjutas: |
Proovisin EdgeRouter Lite-iga telekat käima saada. VLAN-i ja igmp-proxy seadistamine käis väga kiirelt, mõne minutiga oli boksil pilt ees, aga menüü jms. ei tööta. Probleem tekkis teleka VLAN4 liidese ruutingutega. VLAN4 saab Telia käest DHCP-ga omale aadressi ja uue default gateway, mis tähendab, et ruuteris on 2 võrdset default gateway.
Ubiquiti ruuterite eripära tõttu ei saa DHCP-ga tulnud ruutinguid kustutada ning weight-i või metric-i muutmine mul ka ei õnnestunud. Samuti ei tööta Ubiquitiga dhcp-client option 121 korralikult. dhclient lease failides on vastu võetud staatilised ruutingut näha küll, aga ruutingutabelitesse need ei jõua. Leidsin selle teema, kus merz abi oli saanud: https://community.ubnt.com/t5/EdgeRouter/DHCP-CLIENT-OPTION-121-not-updates-routes-table/td-p/2506090 Mina igatahes ei tuvastanud, et minu ruuteris seal toodud skript üldse midagi teinud oleks.
Rootslaste õpetus tundub olevat mingi häkkimine, kus ruuterist tehakse vist switch? Mul on switch eraldi olemas ning ruuteri porte raisata pole.
Lähtusin kunagi Telia lehel olnud specist:
Spoiler
Ühendus ETH/PON tehnoloogial
ETH/PON ühenduse puhul seadistatakse ruuterisse kaks IP liidest: üks interneti ühenduse jaoks ning teine Telia
TV teenuse jaoks.
Interneti IP liidese parameetrid:
•untagged (native) VLAN
Telia TV IP liidese parameetrid on järgnevad:
•VLAN ID 4 (IEEE 802.1Q). 'tag 4' eemaldatakse ruuteris ning saadetakse edasi kohtvõrgu poole ilma tag-ta.
IPv4
•Nii interneti kui Telia TV liides saavad dünaamilise avaliku IPv4 aadressi DHCP protokolli kaudu.
•Mõlemale liidesele peab olema seadistatud "IP maskeraad" funktsionaalsus
•DNS ja NTP servereid tuleb küsida DHCP abil (Option 6, Option 42).
Telia TV
Telia TV teenuse tööle saamiseks tuleb seadmes seadistada IGMP Proxy järgmiste parameetritega:
•IGMP tüüp: 2
•IGMP uplink: Telia TV IP liides (VLAN 4 või PVC 0/101)
•IGMP downlink: lan
•IGMP snooping: enabled (LAN)
•Telia TV liidese jaoks tuleb dhcp-ga küsida 'option 121' (classless static routes)
Vaikelüüsina peab olema kasutatud interneti liides. Veendu, et selleks ei ole määratud Telia TV liides.
|
Rootslaste viis on soovitav kui on ainult 1 digiboks vaja tööle saada. Kasutatakse ruuteri switch chip'i (ehk hardware'i) vlani bridgemiseks, et ei peaks seda tegema software'ga, kuna seljuhul kannatab ruuteri performance.
Igmp-proxyga suutsin ka vaid pildi ette saada, masquerade VLAN4 pihta ei toiminud millegipärast (võimalik, et jäi teadmistest puudu).
|
|
tagasi üles |
|
|
es0sef
HV vaatleja
|
08.02.2019 08:31:55
|
|
|
Huvitav, kas selline lahendus ka toimiks, kui ma paneksin digiboksid otse välisühenduse VLAN4 otsa? Ühendaksin Telia kaabli otse switchi (EdgeSwitch 24 Lite) ning switchist paneksin digibokside pordid ja välisühenduse VLAN4 omavahel kokku. Sellisel juhul peaksid digiboksid saama Telia käest omale DHCP-ga aadressid.
Lisaboonuseks oleks veel see, et switchil on olemas ka SFP pesad ning äkki saaks optika ka kohe GPON mooduliga ühendada switchiga. Saaksin Huiawei optikakonverteri ka vahelt välja visata.
|
|
2 |
|
tagasi üles |
|
|
warwas
HV Guru
|
08.02.2019 09:29:16
|
|
|
es0sef kirjutas: |
Lisaboonuseks oleks veel see, et switchil on olemas ka SFP pesad ning äkki saaks optika ka kohe GPON mooduliga ühendada switchiga. Saaksin Huiawei optikakonverteri ka vahelt välja visata. |
On Sul SFP pessa käiv sobiv Huawei ONT olemas ka?
See Huawei karp ei ole niisama meediakonverter.
Eelmise aasta lõpus, kui mul siin kontorisse uut ühendust tehti, siis uurisin tehnikute käest, et milleks need seebikarbid, et kas tõesti pole mingit vähe elegantsemat lahendust. Väidetavalt on Telial SFP ONT'id olemas aga nendega tehtavat ainult mingeid eri spets lahendusi. Miks nii, ei tea. indrpo teab äkki kommenteerida..
|
|
Kommentaarid: 245 loe/lisa |
|
3 :: |
222 |
|
tagasi üles |
|
|
indrpo
HV Guru
|
08.02.2019 10:28:23
|
|
|
Huawei ontile alternatiivi pole, ei toimi ei suvalised gpon ontid ega sfp'd. Viimati kui Telia testis Genexis pon ruuterit pidi lausa juriidiliselt sekkuma et need seadmed käima saada pon sõlmega, samas läksid asjad kergelt katki ja ei olnud võimalik nende seadmetega edasi minna. Seega proovitud on, supporti aga tagada ei suudetud.
Erialhendused on mõned meediakonverterite ja sfp lingid aga pon majades alternatiivi pole.
es0sef, ps selline vlan lahendus on igati toimiv.
|
|
Kommentaarid: 255 loe/lisa |
|
223 |
|
tagasi üles |
|
|
es0sef
HV vaatleja
|
26.02.2019 20:24:00
|
|
|
Tegin selle katse ära, et digiboksid otse VLAN4 välisühenduse külge panna. Toimivad nii telekanalid, menüü kui ka järelvaatamine.
Seletav joonis selle kohta, mis ma tegin:
|
|
2 |
|
tagasi üles |
|
|
hehenno
HV vaatleja
|
21.04.2019 22:52:55
Re: EdgeRouter X Telia IPTV |
|
|
zlluvhaj kirjutas: |
Tere,
Soetasin EdgeRouter X QoS funktsionaalsuse pärast, kuid Telia TV'ga seoses on 1 probleemi: Telia TV menüü ei avane ja kanaleid ei saa vahetada. Ainuke error, mille olen tuvastanud, on Telia TV käivitades "main.technical_problem_occured", mis ilmub ekraani alla. See probleem on nii firewalliga ja firewallita. |
Kas sa nüüdseks oled selle tööle saanud? Vajan abi.
|
|
tagasi üles |
|
|
zlluvhaj
HV vaatleja
|
22.04.2019 18:04:18
Re: EdgeRouter X Telia IPTV |
|
|
hehenno kirjutas: |
zlluvhaj kirjutas: |
Tere,
Soetasin EdgeRouter X QoS funktsionaalsuse pärast, kuid Telia TV'ga seoses on 1 probleemi: Telia TV menüü ei avane ja kanaleid ei saa vahetada. Ainuke error, mille olen tuvastanud, on Telia TV käivitades "main.technical_problem_occured", mis ilmub ekraani alla. See probleem on nii firewalliga ja firewallita. |
Kas sa nüüdseks oled selle tööle saanud? Vajan abi. |
Jah, alguses tegin ER-X ruuteris VLAN4 bridge rootsikeelse õpetuse järgi (tõlkisin inglise keelde: https://pastebin.com/cAmWWYWn), nüüdseks on mul ER-X ees eraldi switch kasutusel selle jaoks.
|
|
tagasi üles |
|
|
merz
HV kasutaja
|
23.02.2020 09:07:29
|
|
|
Mõtlesin, et uuendan seda teemat. Sai üle pika aja ER-X käima pandud kus IGMP Proxy oli seadistatud. Vaatasin, et on uuem tarkvara olemas ja uuendasin ära. Nüüd on peal 1.10.10. Tv enam tööle ei hakanud ja siis tuli meelde hoiatus, et see DHCP option 121 fail kirjutatakse uuendusega üle ja nii oligi tühi koht seal. Kuna viimasest torkimisest on juba nii palju möödas, siis oli tükk aega pusimist, et see vajalik RFC3442 fail ruuterisse salvestada. Pärast kontrollisin WinSCP-ga üle kas ikka sai kõik õigesse kohta ja pärast restarti ilmusid ruutingud tabelisse ning Motorola box hakkas pilti näitama. Kordus TV töötas ilma midagi muud torkimata, seega eelnevast seadistusest uuendamine midagi ära ei rikkunud(RTSP moodul oli jätkuvalt sisse lülitatud). Kõik toimis nagu ennegi aga kui hakkasin rahulolevalt kanaleid lappama, siis QYOU kanal pilti ei näidanud. Kui proovisin teises toas töötavast boxist vaadata, siis ei olnud ka seal sellel kanalil pilti kuigi too box on otse VLAN 4 taga. Ausalt öeldes pole ma kunagi enne seda kanalit vaadanud ja ei oska öelda kas see kanal enne on töötanud või mitte. Panin prooviks Inteno kaabli otsa ja ka sellega ei näita seda kanalit. Mingi veider anomaalia aga rohkem süveneda ei viitsinud, aeg sai otsa. Kokkuvõtteks saab öelda, et see igmp proxy asi toimib Edgerouter X-ga, samas ei ole olnud aega pikemalt jälgida kuidas ta ennast üleval peab kuna lihtsalt pole selleks aega. Hetkel teine ER-X toimetab ilma selle proxita väga hästi, VLAN4 läheb vajaliku pordi kaudu maja peale kus siis switch tagi lõpus ära võtab.
|
|
|
31 |
|
tagasi üles |
|
|
PlayFriik
HV vaatleja
|
23.02.2020 11:36:34
|
|
|
merz kirjutas: |
Mõtlesin, et uuendan seda teemat. Sai üle pika aja ER-X käima pandud kus IGMP Proxy oli seadistatud. Vaatasin, et on uuem tarkvara olemas ja uuendasin ära. Nüüd on peal 1.10.10. Tv enam tööle ei hakanud ja siis tuli meelde hoiatus, et see DHCP option 121 fail kirjutatakse uuendusega üle ja nii oligi tühi koht seal. Kuna viimasest torkimisest on juba nii palju möödas, siis oli tükk aega pusimist, et see vajalik RFC3442 fail ruuterisse salvestada. Pärast kontrollisin WinSCP-ga üle kas ikka sai kõik õigesse kohta ja pärast restarti ilmusid ruutingud tabelisse ning Motorola box hakkas pilti näitama. Kordus TV töötas ilma midagi muud torkimata, seega eelnevast seadistusest uuendamine midagi ära ei rikkunud(RTSP moodul oli jätkuvalt sisse lülitatud). Kõik toimis nagu ennegi aga kui hakkasin rahulolevalt kanaleid lappama, siis QYOU kanal pilti ei näidanud. Kui proovisin teises toas töötavast boxist vaadata, siis ei olnud ka seal sellel kanalil pilti kuigi too box on otse VLAN 4 taga. Ausalt öeldes pole ma kunagi enne seda kanalit vaadanud ja ei oska öelda kas see kanal enne on töötanud või mitte. Panin prooviks Inteno kaabli otsa ja ka sellega ei näita seda kanalit. Mingi veider anomaalia aga rohkem süveneda ei viitsinud, aeg sai otsa. Kokkuvõtteks saab öelda, et see igmp proxy asi toimib Edgerouter X-ga, samas ei ole olnud aega pikemalt jälgida kuidas ta ennast üleval peab kuna lihtsalt pole selleks aega. Hetkel teine ER-X toimetab ilma selle proxita väga hästi, VLAN4 läheb vajaliku pordi kaudu maja peale kus siis switch tagi lõpus ära võtab. |
Ehk saaksid oma configi siia postitada? oleks tänulik
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
|
12 |
|
tagasi üles |
|
|
merz
HV kasutaja
|
23.02.2020 12:39:02
|
|
|
RFC3442 faili sain vi-ga etc/dhcp3/dhclient_exit-hooks.d kausta salvestatud.
Spoiler
firewall {
all-ping enable
broadcast-ping disable
group {
network-group arvutid {
description PC
network 192.168.200.0/24
}
network-group kodu {
description "Mitte omad"
network 192.168.100.0/24