Soovitage jagage kogemusi täisautomaatse kohvimasina kohta. Oleks soov koju soetada korralik aparaat, millega saaks kohvi (erinevad variandid) ja vahest ka kakaod teha. Kasutaks kokku 4 inimest, päevane tarbimine ei ole väga suur, ütleme, et kuni 10 kruusi.
Kas on vahe bar-ides, osadel masinatel 15, teistel 19, kui suurt osa mängib veski, kas keraamiline või metall?
viimati muutis az 06.12.2020 11:13:31, muudetud 3 korda
Ostsin just DeLonghi ECAM 45.760.W ja väike ülevaade
Täitsa korralik aparaat. Kui läheb ülakappide alla, siis väga hea variant, sest veeanum tuleb ette välja mitte ei ole vaja üles tõsta. Erinevaid jooke on ka omajagu. Piimaanuma saab panna külmikusse, kui ei kasuta. Automaatne piimanuma puhastus ja kõik osad pestavad nõudekas. Paar korda on kakaod ka tehtud. Lased lihtsalt piima tassi ja segad kakaopulbri sisse. Lisaks kohvitassi soojendi(ise ei kasuta).
Kui eraldiseisev, siis välista Bosch. Varuosad kallid ja töökindlus annab ka soovida. Kui ma otsisin, siis peaks järjestus olema Jura>Delonghi=Siemens>Philips/Saeco/Gaggia(sama firma teine nimi, seega sisult sarnased välimuselt erinevad), kindlasti on rohkem häid tegijaid, kuid mul olid valikus nende firmade toodang. Loomulikult odavama otsa hea firma masin ei pruugi olla parem, kui teise firma tipp mudelid. Eks tuleb ise otsida ja vaadata omaduste/kasutusmugavuse järgi masin.
Esimene oli Saeco Xsmall. ~2 aastat töötas kindlalt, aga siis jahvati väsis ükshetk ja lekkiska oma puhastusprogrammi tehes.
Uuendasime Bosch verocup 300'e peale. See meil kodus aasta toimetanud edukalt ja murevabalt.
Tööl on Jura E8 koos 1L piimakülmutiga. Kui sa seda igapäevaselt (soovitatavalt 6htuti) puhastada soovid/viitsid, siis julgen soovitada.
Muul juhul on m6istlik vaadata/osta juba päris espresso masin (kindlasti 2 boileriga).
Eraldi väljakutse saab olema aga sobivate ubade leidmine. _________________ ˄28 The term "troll" refers to internet users–in this context, paid operatives–who post inflammatory or otherwise disruptive content on social media or other websites.
Nie wieder ist jetzt
Täisautomaatsed on niiehknaa sellised, et võta üks ja viska teist. 150 eurine käpamasin koos 80eurose jahvatiga teeb ka väga kallitele ühenupumasinatele silmad ette, seadista kuidas tahad.
Kui nikerdada ei viitsi, siis 1k eest saab nii Juralt, De'Longhilt kui ka Nivonalt normaalse asja. _________________ Kui inimesel on lamba-ajud, on ka kaasaegne meditsiin võimetu!
Olles ise neid üht ja teistmoodi tuttavatele remontinud tooks välja sama ringi teises järjekorras
Jura>Philips/Saeco/Gaggia>Delonghi=Siemens
Kõigepealt mis on tegelikult kohvimasin.
Mäletate veel filtrikohvimasinat.
Seal polnud muud kui vee elektriline keetja (midagi sellist https://www.sanhua-aweco.com/en/coffee/heating-elements-for-drip-filter-coffeemakers-26 ), ja keev veeaur tõusis ülesse jahtus ja tilkus filtris olevale kohvipurule ning kogu lugu.
Paneme nüüd selle vee pumbaga surve alla, kuumutame ning surume läbi kokku surutud kohvi ja saame .. Kapselkohvimasina. Kohvi on ennem surutud kapslisse.
Nüüd aga tahaks seda kapslit ise teha. Selle jaoks tuleb kohviuba jahvatada ja kapslisse suruda. Sitast saia ei tee nii et vahet pole kui kallis masin, kehv uba keerab kõik p....e.
Uba on korralik ja selle purustamise peensus annab samale oale erineva maitse ja aroomi. nii et õige masina kohvioast purustaja jämedus peab olema reguleeritav. Tootjatel jahvati tüübid erinevad aga jura ja saeco põhimõtteliselt sama ehitus. Mõlemal oht ummistuda kui niiskust saab.
Jahvatatud kohv tuleb nüüd kokku suruda nn tabletiks kuskohast vesi läbi suruda. Siin on nüüd tootjate ehitustes põhimõtteline erinevus . Kõige hullem on Krups.
Lihtsustatult kui näiteks saeco, Jura võtab mehaaniliselt elektrimootoriga ja surub torusse kukkunud kohvioa kolviga kokku siis krups kasutab sedasama vee rõhku (veejagaja mis täitub katlakiviga jne). Brew Group on selle asja nimi ja kui Jura oma on ehituselt küll töökindlam siis see on peidetud sügavale masina sisemusse eeldusel et eriti hooldust ei vaja. Saeco oma on tavaline hooldatav lihtsalt eemaldatav osa. Selle regulaarne hooldus tagab sama töökindluse Jura omaga.
Kui kohvi kangus sõltub oa kogusest palju ühte tabletti korraga jahvatati (reguleeritav tabloolt) ja palju sealt vett läbi surutakse (tassi suurus) siis lisaboonuseks on kui kiiresti see vesi sellest tabletist läbi läheb. Vanasti oli kraan kohvile (ehk pump pumpas ja kraaniga piirasid kui kiiresti kohvi tuli siis nüüd saab seda tabloolt reguleerida). Ja erinev kohvi tabletist läbitulemise kiirus annab jälle erineva maitse.
Ehk siis standard surve kohviveele on 15 baari . Nüüd ka 19 baari.
Kohvi on tassis ja valik juba ostjal. Lisad nagu piimavahustus jne sellest süsteemist otse ei sõltu. Sellest ehk kunagi hiljem.
Ah ja valikutest siis endal Philips/Saeco seeriast 4 aastat viimane ja enne seda oli ka saeco. Välja vahetan jälle kui niipalju kompaktsemaks läheb et laual märgatavalt vähem ruumi võtab.
Lisakriteeriumiteks: Vett peab vähemalt 5 normaaltassiks jaguma, uba ei pea koguaeg lisama, sahtli mahutavus vähemalt 10 ning viisakas arusaadav display mitte ainult nupud. Ja saeco 300 hinnaga mahub nendesse kriteeriumitesse samahästi kui Jura, aga igahommikulist lattet ka ei tee. Kui teeks siis seda masinat ei valiks, kuigi külaliste puhul seda teha saab. _________________ Jaanalindu mitte ehmatada-betoonpõrand!
Troonil oskab iga teine istuda, aga mängida kojanarri, selleks on aru vaja.
psauce is so mean that even the Devil would send his/her soul back.
Selle hackiga saab masinast õige kohvimaitse ka kätte.
Ma tegin sama nalja + saagisin portafiltril põhja ka maha tehes ta bottomlessiks. Jooksvalt näeb kuidas kohv jookseb (14g jahvatus ca 45g lungo @ 30 sekundiga). Kui uba vahetada, siis saab kiirelt jahvatuse paika timmida ühe-kahe espresso laskmisega. _________________ Kui inimesel on lamba-ajud, on ka kaasaegne meditsiin võimetu!
Sellega alles saab hea kohvi
Kaasatulnud basketis on ainult üks nõelasuurune auk, mis loob nö. fake rõhu ehk siis surutakse vastu metallpõhja, mitte vastu jahvatatud kohvi. Samuti see kreem, mis espresso peale tuleb pole see.
Maitse vahe on öö ja päev.
tsitaat:
So what pressurised baskets really are, is a way to fake crema.
That lovely crema we all (well I know I do, I assume everyone else does too?) crave on top of our espresso, is created by getting the extraction spot on, with high quality, freshly roasted and freshly ground coffee beans. It’s basically a sign of well extracted espresso.
But with pressured baskets, you can get great looking crema, without the perfect extraction.
You can get any bag of stale pre-ground supermarket coffee that was roasted and ground who knows when and who knows where, and pull a shot which looks perfectly extracted. But looks aren’t everything!
While this may lead to an espresso which looks the part, the only way to get the perfect tasting shot of espresso is to use great coffee beans, freshly roasted, freshly ground, properly dialled in (correct grind size), and to nail the extraction.
The problem is, while pressured baskets give the appearance of crema, it’s been created by the pressure within the basket, so it looks the part, but it won’t necessarily taste the part.
I’m not just saying this in theory, by the way. In this video I experiment with the exact same coffee (thanks to Blue Coffee Box, who sent me the same coffee beans both wholebean and pre ground) pre-ground via the pressurized baskets and freshly ground via the standard baskets to see if there’s any difference in taste. Also, in this video, I do another experiment testing both baskets with both freshly ground and pre-ground coffee via both baskets.
non pressurised baskets for Delonghi Dedica EC685?
Can anyone tell me a part number and where to buy these baskets? i see a lot of chinesium ones on ebay claiming to be delonghi + krups compatible, but how can it be both? anyone have any experience with these? do they even snap into the filter holder properly?
Update: I went with the recommendations here and indeed its apparent from the start the non pressurised basket calls for a much finer grind, but just a couple trial error grinds and already getting a lovely thick stripey texture oozing out and a more potent taste. didnt think it would make such a difference. pleasantly surprised. best espresso my dedica has made so far. cheers fellas
Selle hackiga saab masinast õige kohvimaitse ka kätte.
Ma tegin sama nalja + saagisin portafiltril põhja ka maha tehes ta bottomlessiks. Jooksvalt näeb kuidas kohv jookseb (14g jahvatus ca 45g lungo @ 30 sekundiga). Kui uba vahetada, siis saab kiirelt jahvatuse paika timmida ühe-kahe espresso laskmisega.
Täpselt nii.
Saagisin enda käppa ka
Sul nii?
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
DeLonghi Dedica EC685 väga huvitav asi . Loll küsimus aga kas praktikas 5 kohvi tegemine on väga keeruline, tüütu?
Keeruline pole niivõrd kui ajakulukas. Isejahvatav-vahustav teeb kohvi minutiga valmis, käpaga läheb 3-5 per tass. Nendel odavama otsa masinatel on vahuvõimekus kehv (auruhulk madal). 2 boileriga Sage masinad (kohvisemu.ee nt) on selles osas kiiremad ja paremad. Neil on ka oma veski sees.
SKG kirjutas:
Sul nii?
Nii on. _________________ Kui inimesel on lamba-ajud, on ka kaasaegne meditsiin võimetu!
DeLonghi Dedica EC685 väga huvitav asi . Loll küsimus aga kas praktikas 5 kohvi tegemine on väga keeruline, tüütu?
Keeruline pole, aga peale igat korda tuleb käpp tühjendada ja paagitäiega saab teha 3 keskmist americanot näiteks. Et siis tuleb paak uuesti täita. Umbes 2-5min/kruus jah, olenevalt siis, kas on soov must või vaja piima vahustada eraldi.
Kui mul hommikul väga kiire, siis esimesena lülitan masina kohe sisse soojenema, mis võtab ~20 sek. Samal ajal on mul käpp juba täidetud ja allakeeratud. Hetkel suudan esimese kruusi teha ~2 minutiga, nii et masin puhastatud ka. Kiiremini eriti ei saa
Sage brändi masinad jäid endale ka silma, aga ei julgenud esimeseks manuaalseks masinaks koha kallimat võtta. _________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
Väga hea ja mõnus lugemine! Endalgi plaan kohvimasin soetada ja mingil põhjusel on pilku püüdnud Philips-i kohvikad.
meim kirjutas:
Olles ise neid üht ja teistmoodi tuttavatele remontinud tooks välja sama ringi teises järjekorras
Jura>Philips/Saeco/Gaggia>Delonghi=Siemens
Kõigepealt mis on tegelikult kohvimasin.
Mäletate veel filtrikohvimasinat.
Seal polnud muud kui vee elektriline keetja (midagi sellist https://www.sanhua-aweco.com/en/coffee/heating-elements-for-drip-filter-coffeemakers-26 ), ja keev veeaur tõusis ülesse jahtus ja tilkus filtris olevale kohvipurule ning kogu lugu.
Paneme nüüd selle vee pumbaga surve alla, kuumutame ning surume läbi kokku surutud kohvi ja saame .. Kapselkohvimasina. Kohvi on ennem surutud kapslisse.
Nüüd aga tahaks seda kapslit ise teha. Selle jaoks tuleb kohviuba jahvatada ja kapslisse suruda. Sitast saia ei tee nii et vahet pole kui kallis masin, kehv uba keerab kõik p....e.
Uba on korralik ja selle purustamise peensus annab samale oale erineva maitse ja aroomi. nii et õige masina kohvioast purustaja jämedus peab olema reguleeritav. Tootjatel jahvati tüübid erinevad aga jura ja saeco põhimõtteliselt sama ehitus. Mõlemal oht ummistuda kui niiskust saab.
Jahvatatud kohv tuleb nüüd kokku suruda nn tabletiks kuskohast vesi läbi suruda. Siin on nüüd tootjate ehitustes põhimõtteline erinevus . Kõige hullem on Krups.
Lihtsustatult kui näiteks saeco, Jura võtab mehaaniliselt elektrimootoriga ja surub torusse kukkunud kohvioa kolviga kokku siis krups kasutab sedasama vee rõhku (veejagaja mis täitub katlakiviga jne). Brew Group on selle asja nimi ja kui Jura oma on ehituselt küll töökindlam siis see on peidetud sügavale masina sisemusse eeldusel et eriti hooldust ei vaja. Saeco oma on tavaline hooldatav lihtsalt eemaldatav osa. Selle regulaarne hooldus tagab sama töökindluse Jura omaga.
Kui kohvi kangus sõltub oa kogusest palju ühte tabletti korraga jahvatati (reguleeritav tabloolt) ja palju sealt vett läbi surutakse (tassi suurus) siis lisaboonuseks on kui kiiresti see vesi sellest tabletist läbi läheb. Vanasti oli kraan kohvile (ehk pump pumpas ja kraaniga piirasid kui kiiresti kohvi tuli siis nüüd saab seda tabloolt reguleerida). Ja erinev kohvi tabletist läbitulemise kiirus annab jälle erineva maitse.
Ehk siis standard surve kohviveele on 15 baari . Nüüd ka 19 baari.
Kohvi on tassis ja valik juba ostjal. Lisad nagu piimavahustus jne sellest süsteemist otse ei sõltu. Sellest ehk kunagi hiljem.
Ah ja valikutest siis endal Philips/Saeco seeriast 4 aastat viimane ja enne seda oli ka saeco. Välja vahetan jälle kui niipalju kompaktsemaks läheb et laual märgatavalt vähem ruumi võtab.
Lisakriteeriumiteks: Vett peab vähemalt 5 normaaltassiks jaguma, uba ei pea koguaeg lisama, sahtli mahutavus vähemalt 10 ning viisakas arusaadav display mitte ainult nupud. Ja saeco 300 hinnaga mahub nendesse kriteeriumitesse samahästi kui Jura, aga igahommikulist lattet ka ei tee. Kui teeks siis seda masinat ei valiks, kuigi külaliste puhul seda teha saab.
Päris head infot olen saanud sellise ettevõtte nagu Kohvifoorum FB-lehelt. Nende väitel on uuemad täisautomaatsed Philipsid täielik kräpp: https://www.facebook.com/KohviFoorum/posts/183303646720269
Samuti pidavat uuemad Jura masinad selgelt vanematele vastupidavuselt alla jääma, ehk et kui vanemad kestsid vabalt ka 10+ aastat, siis uuemate puhul seda vist enam oodata ei maksa.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.