Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Eesti IT ja tehnikaalased uudised »  Eesti sideoperaatorite II kvartali majandusnäitajad märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 30.09.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 20.07.2017 19:31:50 Eesti sideoperaatorite II kvartali majandusnäitajad vasta tsitaadiga


PRESSITEADE - Elisa käive kasvas teises kvartalis 3%. Elisa käive kasvas tänavu teises kvartalis võrreldes eelmise aasta sama ajaga 3% võrra, ulatudes 25 miljoni euroni. Elisa kulumieelse kasumi EBITDA marginaal oli teise kvartali lõpus 31,8%, olles aastaga kasvanud 5,6% võrra 8,1 miljoni euroni.

„Teine kvartal möödus Elisa jaoks edukalt, näitame jätkuvalt häid kasvunumbreid – suurenenud on nii käive, uute klientide arv ning samuti parenes märgatavalt ettevõtte kasumlikkus,“ lausus Elisa juhatuse esimees Sami Seppänen. „Need on aastatepikkuse sihikindla töö viljad, kui oleme pidevalt panustanud oma klientide kasutusmugavusse nii teenuste enda kaudu kui ka teisalt laiaulatusliku 4G leviala arendamise näol. Hetkel kasvab Elisa turu keskmisest kiiremini juba mitmendat aastat.“

Sami Seppäneni sõnul on Elisasse liikunud esimese poolaastaga Tehnilise Järelevalve Ameti (TJA) andmeil üle 4300 kliendi, neist kolmveerand vahetas operaatorit teise kvartali jooksul. Samas on teised sideettevõtted kliente poolaasta kokkuvõttes numbriliikuvuse osas selgelt Elisale kaotanud.

Elisa poolt 4G võrgu tihendamisse tehtud panustused ja investeeringud on toonud väga positiivset tagasisidet. „Saadud tagasiside näitab, et Elisa kliendi soovitusindeks on tänu võrgu arendustöödele kasvanud sel aastal tunduvalt,“ märkis Sami Seppänen. Kokku on Elisa viimase poolaasta jooksul lisanud 4G võrku üle 300 ning veel juurde lisamas üle 100 tugijaama.

Elisa lõpetas maikuus Harjumaal 4G võrgu tihendamise tööd, tänu 100 uue tugijaama lisamisele tõusis 4G interneti kiirus kuni kolm kord. Viimase poole aasta jooksul on Elisa Tallinnasse lisanud enam kui 200 uut 4G tugijaama, seeläbi kaeti pealinn teise ja kolmanda sageduskihiga, mis võimaldab kasutada senisest kuni 2,5 korda suurema kiirusega 4G internetti. Suvekuudel jätkuvad Elisa võrgu tihendamistööd Eesti erinevates piirkondades ning kokku lisatakse 111 tugijaama Tartu linna ja Tartumaale, Ida-Virumaale, Jõgevamaale ja Põlvamaale.
„Üle 60% Elisa eraklientidest kasutab mobiilset internetti ja neist 95% kasutab 4G internetti,“ lausus Sami Seppänen. „Need näitajad on pidevas kasvutrendis – selle suundumuse eelduseks ning tulemuseks üheaegselt on tehnoloogia ja teenuste areng. Vaadates Elisa majandustulemusi on ettevõttel seni igati hästi õnnestunud sellele ajaproovile vastu pidada. Tuleviku ootustes on aga suur osa kanda ühinemisel Starmaniga, mis võimaldab kliendini tuua senisest mitmekülgsemal määral nii kommunikatsiooni- kui ka meelelahutusteenused.“

Teise kvartali lõpu seisuga oli Elisal kokku üle 655 000 kliendi. Elisa 4G internet katab täna 97% Eesti territooriumist ning võimaldab lisaks kvaliteetsele välilevile kasutada ka parimat levi siseruumides.

PRESSITEADE - Tele2 tulu kasvas 10 protsenti

Tele2 2017. aasta teise kvartali tulu oli 19,8 miljonit eurot, mis on 10,4 protsenti enam kui mullu samal perioodil.

Ettevõtte kasum enne kulumit (EBITDA) kasvas teises kvartalis 4,7 protsenti 4,4 miljoni euroni.

Tele2 Eesti tegevdirektori Argo Virkebau sõnul saavutati tulude- ja kasumlikkuse kasv kolme teguri koosmõjul. “Sõlmisime mitu olulist rahvusvahelist transiitside lepingut, mobiilse interneti klientide arv kasvas aastaga üheksa ning seadmete müük 13 protsenti,” rääkis Virkebau.

“Tulevik on digitaalsetes müügikanalites ning investeerime nende arendamisse palju vahendeid. Esimese ainult internetist tellitava ning seetõttu soodsama hinnaga paketiga Snäpp liitus kuuga ligi 1000 inimest,” kirjeldas Virkebau trendi.

“Ootan ka järgmistel kvartalitel tulude kasvu. Seda toetab nii jätkuv tavakasutajate internetimahtude kasv kui superministeeriumi ja 36 riigiasutuse hankevõit,” rääkis Virkebau.

Tele2 investeeris 2017. aasta teises kvartalis Eestis 2,1 miljonit eurot, mis on 34% enam kui mullu samal perioodil. Arendustööd jätkuvad ning suvel toimuvad üle Eesti suured võrguehitustööd, mille käigus Tele2 ehitab 434 uut tugijaama, et suurendada vastavalt kasvanud nõudlusele interneti kiirusi ja mahtu.

PRESSITEADE - Telia kasumlikkus jätkas kasvu

Telia Eesti kasumlikkus jätkas teises kvartalis kasvu, suurenedes eelmise aasta sama ajaga võrreldes 1% ning ulatudes 22,3 miljoni euroni.

Ettevõtte teenuste müügitulu suurenes teises kvartalis 0,4% võrra ning ulatus 55,7 miljoni euroni.

Telia Eesti juhatuse esimehe Dan Strömbergi kinnitusel tegi ettevõte sarnaselt esimese kvartaliga ka teises kvartalis tugeva tulemuse.

„Mul on väga hea meel, et Telia kindlustas teleteenuste turul oma liidripositsiooni ning et oleme kindel turuliider ka kõigis oma teistes fookusvaldkondades ehk mobiili, lairiba ja IT teenuste äris.
Oleme olnud uute ja innovaatiliste lahenduste turuletooja ning näiteks aprillis avanes meie klientidel võimalus kasutada esimesena Eestis rändlusteenuseid Euroopa Liidus koduturu hindadega.

Teises kvartalis avasime maailma suurimas põlevkivikaevanduses maailma esimese maa-aluse mobiilsideühenduse, mis parandab oluliselt Estonia kaevanduse tööd nii efektiivuse kui ohutuse vaates. Lisaks oleme üks esimesi sideoperaatoreid kes on tänaseks sulgenud tehnoloogiliselt vananenud PSTN telefonitehnoloogia ja viinud oma kliendid üle moodsatele ühendustele. Hetkel aga panustame palju sellesse, et vahetada välja vanu internetitehnoloogiaid nagu ADSL ning meil on ambitsioonikad plaanid klientide viimisel uutele tehnoloogiatele,“ märkis Strömberg.

Telia mobiililiitumiste arv kerkis juuni lõpuks 918 000-ni, mida on 30 000 võrra enam kui aasta tagasi samal ajal (888 000).

Tugevat kasvu näitab ka nende klientide arv, kes kasutavad Telia mobiilset internetti. Kui 2016. aasta teises kvartalis on neid 314 000, siis selle aasta juuni lõpu seisuga on see number kerkinud juba 347 000-ni.

Telia TV-teenust kasutas juuni lõpu seisuga 177 000 klienti, mida on paari tuhande kliendi võrra enam kui aasta tagasi. Telia lairiba internetiühenduse kasutajate arv suurenes varasemalt 231 000-lt 233 000-ni.

Allikad: www.elisa.ee, www.tele2.ee ja www.telia.ee

_________________
NordVPN tarkvara nüüd soodsamalt
HV valuutakalkulaator
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Eesti IT ja tehnikaalased uudised »  Eesti sideoperaatorite II kvartali majandusnäitajad
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.