Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Lenovo Moto Z Play märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
JRISETH
Kreisi kasutaja

liitunud: 18.04.2011




sõnum 08.10.2016 20:13:35 Lenovo Moto Z Play vasta tsitaadiga


Moto Z Play Lenovolt - arvatavasti parim Androidi telefon kasutajale, keda ei huvita omada parimat kaamerat. Nagu kohane on telefonil oma miinuspunktid aga minu silmis on tugevuskohti tal kordades rohkem.

Specid:
CPU: Qualcomm Snapdragon 625
Ekraan: 5.5" Full HD AMOLED
RAM/ROM: 3GB/32GB (sd kaardi slot olemas, Single Sim variandil Nano Sim+SD kaart, Dual Sim variandil Nano Sim+Nano Sim/SD kaart)
Kaamera: 16MP taga (sensor tundmatu), 5MP ees
OS: Android 6.0.1 (selle ülevaate kirjutamise ajal July security patch)
Aku: 3510mAh, Moto TurboPower laadija kaasas (15W, 5V/3A).
Hind ülevaate tegemise ajal: 449 EUR

Esmamulje
Võttes telefoni alguses kätte, tekib tunne, nagu käes oleks 6" labidas. See on arvatavasti kõik tänu Moto Mods-ile. Moto Mods on fantastiline idee (ja ka teostus on väga hea) aga selle üks nõrk koht (vähemalt praegu) on see, et kõik Moto Mods-i toetavad telefonid peavad olema samade mõõtmetega (laiuse ja kõrguse poolest). Raam jätab esmapilgul mulje, nagu oleks tegu metalliga aga tegelikult on tegu lihtsalt plastikuga ja nurgad on üpris teravad. Esmapilgul olin ise päris pettunud.

Ekraan
Fantastiline aga mitte päris perfektne. Nagu AMOLED-ile kohane on kontrast vapustav, kõik näeb väga hea välja. Resolutsiooniga mul endal mingit probleemi ei ole. Ekraani ainus nõrk koht on selle heleduse võime - maksimum ei ole päris see, mida Galaxy seeria telefonid suudavad ja ta ei lähe päris sama madalale kui Galaxy telefonid samuti. Üleüldiselt on aga kõik hästi, mind otseselt ei häirinud et ei olnud heleduse võime sama tugev nagu Galaxy telefonidel.

Performance
Antutu - 62000
Geekbench 4 - Single 768/Multi 2500

Numbrid väikesed, igapäevakasutuses aga parim. Mitte kusagil ei andnud tunda, et telefon omaks korralikult nõrgemat protsessorit kui seda on Snapdragon 82x seeria või Exynos 8890. Telefon lihtsalt lendab igalpool. Animatsioonid on väga fluid, kusagil ei näeks, et lagi tekiks. Olles omanud Galaxy S7t, LG G5-te ja paar teist Androidi lipulaeva see aasta võin kindlusega öelda, et need telefonid ei tule lähedale isegi sellele telefonile igapäevakasutuses. Kõik tänapäeva lipulaevad lagivad lõpuks siin või seal kasvõi natukene, Moto Z Play seda probleemi ei oma.
Spoiler Spoiler Spoiler


OS
OS näeb välja nagu stock ja juures on ainult mõned "Moto" tarkvaratrikid. Alljärgnevast spoilerist on näha mis trikid Moto on lisanud aga üldiselt on aga väga vähe võimalusi OSis midagi teha. Aku intikaatorit näiteks lisada ei saa seega protsentuaalselt ei näe aku kasutust (ilma mõnda appi installimata) üleval paremal nurgas. Ekraani allolevaid nuppude paigutust ei saa samuti muuta. Sellised elementaarsed asjad ja on puudu.. väga väga imelik Lenovo otsus. Muidu näeb OS välja nagu täiesti Stock Android. See võiks tähendada et uuendused tulevad kiiremini telefonile? Eks elame näeme aga ma ise arvan, et see uuenduste poolt ei mõjuta. Lenovo ei ole kunagi kiirelt uuendusi välja toonud ja ei usu, et praegu midagi paremaks muutub. See viitab praegu juba faktile, et minul on praegu Oktoobris alles July security patch installitud kuigi peaks juba olema Novembri oma.
Spoiler Spoiler Spoiler


Kaamera
Mina võtaks kaamera kokku ühe sõnaga - kartul. Ootasin enamat Lenovolt. Mõned pildid mis on selle telefoniga tehtud on allolevas spoileris näha ja tõesti imestab, et Lenovo ei saanud paremat sensorit kaameras kasutada. Ehk on viga hoopis tarkvaras ja uuendused teevad kaamera paremaks? Ei oska öelda, kuna sensori andmed on mulle seni tundmatud. Telefoni autofookus küll phase-detection aga kiirus jääb vahel päris aeglaseks. Liikuvad objektid kaamerale ei meeldi, ei suuda kiiresti fokuseerida. Video pool on samuti kehva - noh, ei ütleks et nüüd üldse ei saa videot teha aga jällegi - ootasin paremat.
Spoiler Spoiler Spoiler


Aku
Selle telefoni üks tugevamaid külgi. Minu kasutuse puhul peab päeva vastu mis on väga hea tulemus. "Ot mis sa räägid, päeva peab vastu = hea? Ära tee nalja mees!". Tuues siin näitena välja, et järgnevad telefonid nõuavad mul 2 korda või enam laadimist päevas - OnePlus 3, S7 ja S7 edge, G5 (3-4 korda rohkem), Xiaomi Mi5, LeTV Le Max 2, ZTE Axon 7. Ainus telefon enne seda telefoni mis mul on reaalselt päeva vastu pidanud ilma kordagi laadimata on Xiaomi Mi Max. Ma ütleks, et tavakasutajal kestab see telefon 2-4 päeva ilma mingi probleemita. Standby-s akut ei võta palju ja isegi, kui viibid halva leviga asukohas ei võta see palju. Mõned aku statistikat puudutavad screenshotid allolevas spoileris. Aku on sellel mega ja ma usun, et kui sellele osta Incipio Power Pack Moto Mod on tegu parimat akueluiga omava nutitelefoniga. Kaasa tuleb 15W laadija ning siin ka suur tähelepanek - laadija küljes olevat USB kaablit ei ole võimalik eemaldada, st see on külge joodetud sellele seega kui on soov telefon arvutiga ühendada, tuleb osta eraldi USB juhe. Telefon ise kasutab USB Type-C ühendust.
Spoiler Spoiler Spoiler


Moto Mods
LG, mida te teinud olete? LG modulaarse telefoni mõte on päris halb. Lenovo on teinud seda asja aga õigesti. Moto Modi saab külge panna väga väga lihtsasti ja ei ole vaja telefoni välja lülitada ega midagi. Telefoniga tuleb kaasa tagakaanele case ja see annab hea ülevaate, kui lihtne on Moto Mod-e kasutada. Lenovo on juba erinevaid Moto Mod-e koos partneritega hakanud tootma ja kõige kasulikum (endale) tundub hetkel Power Pack Moto Mod, mis suurendab eluiga päris korralikult ning ei anna telefonile väga palju juurde (paksuse mõttes). Selle üks miinus on see, et kõik telefonid peavad olema samade dimensioonidega. Loodetavasti tulevikus see probleem lahendatakse aga Lenovo liigub hetkel selle mõttega väga õiges suunas.
Spoiler Spoiler Spoiler


Sõrmejäljelugeja
Kiire aga väike. Näeb kole ees välja. Saab registreerida kuni 10 sõrme, toimib ükskõik mis nurga alt. Samas ei ole tegemist nupuga, selle peale ei saa alla vajutada. Kui ekraan on sees ja sõrm peale panna, lülitub ekraan välja (ükskõik mis sõrm, ei pea olema registreeritud)
Spoiler Spoiler Spoiler


Kõlar
Paikneb eesmisel poolel. Ei ole stereo vaid mono. Helikvaliteedi üle ma ei kurda üldse ja läheb ka päris väljuks. Sobib hästi filmide vaatamiseks.

Value for Money
Praeguse hinna juures.. mitte väga hea. Tõsi - aku peab väga kaua, ekraan on hea, Moto Mods on päris kõva aga siiski kaamera on päris kartul, protsessor ei ole tipptasemel, mõõtmed on ikka päris suured 5.5" ekraani kohta.

thumbs_up.gif
* AMOLED ekraan
* Pikk akueluiga
* Väga väga fluid, jookseb paremini kui tänapäeva Androidi lipulaevad
* Kiire sõrmejäljelugeja
* Moto Modsi mõte on väga hea
* Laeb ennast täis kiirelt
* Kõlar paikneb ees

thumbs_down.gif
* Halb kaamera
* 5.5" ekraani kohta liiga suur
* Hind
Kommentaarid: 226 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 199
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
NightStriker
HV veteran
NightStriker

liitunud: 24.07.2007




sõnum 09.10.2016 21:56:45 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Aku intikaatorit näiteks lisada ei saa seega protsentuaalselt ei näe aku kasutust (ilma mõnda appi installimata)


See lahendust oled proovinud? http://gadgetguideonline.com/android/android-marshmallow-guide/how-to-use-system-ui-tuner-in-android-marshmallow/

Moto G4-s töötas thumbs_up.gif

_________________
Allverelaev sukeldub määramata ajaks.
Kommentaarid: 65 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 63
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
JRISETH
Kreisi kasutaja

liitunud: 18.04.2011




sõnum 10.10.2016 15:43:53 vasta tsitaadiga

radist87 kirjutas:
tsitaat:
Aku intikaatorit näiteks lisada ei saa seega protsentuaalselt ei näe aku kasutust (ilma mõnda appi installimata)


See lahendust oled proovinud? http://gadgetguideonline.com/android/android-marshmallow-guide/how-to-use-system-ui-tuner-in-android-marshmallow/

Moto G4-s töötas thumbs_up.gif


Ei tööta
Kommentaarid: 226 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 199
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Lenovo Moto Z Play
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.