Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Serverid / Andmemassiivid / Tulemüürid »  Failiserver ja Mapinfo märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
dUBZ1337
HV vaatleja
dUBZ1337

liitunud: 19.10.2013




sõnum 14.06.2016 19:00:52 Failiserver ja Mapinfo vasta tsitaadiga

Tere! Kliendil siis selline soov, et tahab ara kaotada füüsilise serveri ja liigutada asjad pilve. Praegu jookseb tal serveris ainult failiserver, kus on siis vajalikud dokumendid ja MapInfo workspaced. Neil oli olnud selline mure, et kui nad tõstsid failid kohalikust arvutist serverisse, siis olid need wor failid kasutuks muutunud, et pidid faile uuesti otsima. Nüüd arvan, et pilve liigutamisel tekib sama teema, ise pole kahjuks MapInfot kasutanud ja ei tea kuidas see süsteem seal toimib, et äkki oskab keegi seletada kuidas see asi valutult lahendada. Tegelikult tahtsin küsida mis teenusepakkuja lahendust sellise süsteemi puhul kasutada. Mõtlen just mahtude poole pealt, hetkel on selle failiserveri suurus 65GB ja sinna lisatakse regulaarselt ka pilte jms dokumente. Samas kõige mahukamad on siiski need MapInfoga seotud failid. Olgu öeldud, et kliendil on Zones juba meiliserver, et sealt oleks siis vist kõige mõttekam mingi pakett tellida.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
K3ndu
HV Guru
K3ndu

liitunud: 25.10.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 14.06.2016 19:08:10 vasta tsitaadiga

dUBZ1337, tulistan puusalt, aga mo arust olid need mingid teekonnad kuskile faili sisse kirjutatud. Mäletan, et sai ka migreeritud ühe failiserveri pealt teisele ja siis oli vaja teekonnad kuskil failis ära muuta. Enam kahjuks täpselt vaadata kahjuks ei saa, aga uuri korra nende failide sisu mingi notepadi või Mapinfoga.

Tasub muidugi ka Regiost uurida, oskavad kindlasti täpselt öelda.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
friik1
HV Guru
friik1

liitunud: 18.06.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 14.06.2016 19:29:17 vasta tsitaadiga

dUBZ1337, Mapinfo kasutas mälu järgi vaikimisi absoluutseid failiteid, GUIst sai kuskilt lülitada ka suhteliste failiteede peale. Ehk siis kui liigutad teise asukohta failid, on Workspace katki. Samas Workspace on tavaline tekstifail nii et saad endale sobiva heuristikaga skriptides tekstiasendust teha.
65GB pole failiserveri puhul mingi maht, mille puhul üldse midagi mõtlema hakata. Arvesta, et pilve kolides hakkab ka kohe latentsus mängima (eriti kui andmebaasid mängus) ning sinu Internetiühenduse läbilase võib kitsaks jääda (eriti rastrikihtidega).
Mis pilveasja sa kasutada tahad nüüd? Mõtle nüüd tiba läbi, mida sa vajad. Zone ei müü sulle mingit Spatial andmebaasi (MSSQL või Oracle Enterprise + Spatial või PostGis...) või muud GIS teenust. Parimal juhul saad VPSi, kuhu pead siis ise midagi aretama hakkama (mida täpsemalt, on juba keerulisem analüüs).. Sinu olukorras oleks tõenäoliselt parim valik kontoris failiserverit või NASi edasi pidada, GISi kola pilve kolimine on üsna mõttetu kui sa väga suur ei ole. Kui väga tahad siis tõenäoliselt mõttekaim on Azure'st või Amazonist MSSQL andmebaas võtta ning hakata sinna andmeid pumpama. Paistab, et Amazon pakub ka PostGISi.

K3ndu, Regiost küsida ma küll ei julgeks, tugiteenus on naeruväärne... Teadaolevalt pole neil palgal enam ühtainukestki Desktop tööriistade tehnilist inimest.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
dUBZ1337
HV vaatleja
dUBZ1337

liitunud: 19.10.2013




sõnum 17.06.2016 15:05:32 vasta tsitaadiga

Sai kliendiga natuke arutatud ja NASi peale kolimine oleks tõesti mõttekam kui hakata selle pilvega majandama. Mõtlesin, et võiks kasutada Synology NASi, kas siis DS214 või DS216 mudelit ja siis 2 ketast sisse panna. Või on teil äkki mingeid muid ettepanekud ? MapInfot natukene uurisin ja leidsin sealt tõesti võimaluse failipuud muuta.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Dirty Harry
HV Guru

liitunud: 05.09.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.06.2016 15:08:05 vasta tsitaadiga

Ilma eelarveta on keeruline midagi soovitada. Pilv või oma NAS on mõlemad väärt ideed.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
dUBZ1337
HV vaatleja
dUBZ1337

liitunud: 19.10.2013




sõnum 17.06.2016 15:41:22 vasta tsitaadiga

Eelarvet ma hetkel ei oska öelda aga kõik on läbirääkimiste küsimus, setup võiks mõistlikkuse hinnaklassi jääda, üle pole ka mõtet pingutada. Tegemist on 10 töötaja ettevõttega. Mis setupi sa ise sellisele ettevõttele soovitaksid?
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Dirty Harry
HV Guru

liitunud: 05.09.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.06.2016 15:52:47 vasta tsitaadiga

Synology kaasaegne Inteli CPUga 2bay NAS (HDD'ks WD Red) + korralik varundusplaan (üks koopia Eestisse, teine rahvusvahelisse pilve). Pilve kohapealt Amazon Cloud Drive maksab 60 eurot aastas ning Synology omab integratsiooni. Samas on see pakett ja hind eraisikutele... ärikundele on kallim.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Serverid / Andmemassiivid / Tulemüürid »  Failiserver ja Mapinfo
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.