Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  StartUp/ IT ettevõtluse foorum  »  Rahaasjad.ee foorum märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
muruntau
HV vaatleja

liitunud: 01.07.2015




sõnum 01.07.2015 12:21:07 Rahaasjad.ee foorum vasta tsitaadiga

Tegime uue säästmis- ja investeerimisteemalise foorumi aasdressil www.rahaasjad.ee.

Eestis säästetakse väga vähe, majapidamised säästavad OECD andmetel lausa alla 1% teenistusest: OECD andmetel ning aktsionäre on Tallinna börsiettevõtetel suurusjärgus 500-2000 enamasti, ka ühisrahastuses on aktiivne küllaltki sarnane suurusjärk. Täiesti kaduvväike arv inimesi meil tegeleb üldse säästmise ja investeerimisega ja see pole hea.

Mõtlesime, et kasulike linkide ja õppematerjalide ning nende pealt sellise päevikute ja blogide vormis oma kogemuse ja teatavate edusammude edasi andmine võiks aidata seisu parandada. Idee on inimestele näidata, et need võtted ja teadmised reaalselt töötavad ka nende endi peal ja edu annab saavutada ka vähesega alustades.

Meie üldine lähenemine säästmisele ja investeerimisele on küllaltki lihtne - kulud alla eelkõige mõttetumate kulude arvelt ja siis see ülejääv summa säästudeks ja investeeringuteks suunata, passiivseid tulusid kasvatada. Selline lähenemine töötab igaühe puhul (kel annab kulusid koomale tõmmata) ja seda annaks ka täiesti automaatseks teha näiteks püsikorralduse ja fondi suunamisega, ei peaks üldse mõtlemagi. Samas sellisel lähenemisel kulud natuke suuremad, natuke aktiivsemalt ja teadlikumalt tegutsedes annaks äkki natuke paremaid tulemusi saavutada.

Mõtlesin meie foorumit siin jagada, et äkki see julgustaks veel mõnda inimest säästmise ja investeerimisega algust tegema. HinnaVaatluse foorumi eesmärk on ka kulutada mõistlikult, sealt edasi säästude investeerimine on justkui järgmine loogiline samm. Paljude varaklasside hinnatasemed küll kõige paremad pole hetkel, aga selleks me seal koos arutamegi, et mis strateegiaga kuhu võiks olla mõtet siseneda, mis on kaasnevad riskid jne.

Meil oma väike punt on igatahes päris teemas sees entusiastlikult, tõmbasime igasuguseid mõttetuid kulutusi alla, uurime erinevaid varaklasse, võetakse positsioone juba. Kui kellelgi huvi, võiks ka liituda.

Loodetavasti ma siin selle jagamisega kuidagi foorumi reeglitele vastu ei läinud, sel juhul vabandan ja kustutage ära.

Madis Müür
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Dirty Harry
HV Guru

liitunud: 04.09.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 01.07.2015 13:07:11 vasta tsitaadiga

Väga kiiduväärt, et sedasorti teemadele tähelepanu juhite ja inimesi koondada soovite!

Mille poolest eristute LHV foorumist või Tarkinvestor'ist? Mõlemas on arvestatav kogus kasutajaid ja vastava ala infot. Tarkinvestor on küll talveunes hetkel aga LHV foorum on vägagi elus.

https://fp.lhv.ee/
http://www.tarkinvestor.ee/
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
muruntau
HV vaatleja

liitunud: 01.07.2015




sõnum 01.07.2015 14:20:12 vasta tsitaadiga

LHV foorum on rohkem edasijõudnud investoreile, seal suur osa on elukutselised investorid, ettevõtjad, finantssektori töötajad ja üldiselt inimesed, kes teavad teemast rohkem. Meie üritame olla selliseks hüppelauaks investeerimisse, üritame näidata, et on ka küllaltki vähesest alustades võimalik tulemusi saavutada või kasvõi enda rahaasjad korda saada ja laenukoormust vähendada. Oleme rohkem algajatele suunatud. LHV's on tihti erialast sõnavara rohkem ja edasijõudnumal tasemel arutamine, me proovime lihtsas keeles rääkida erinevatest raha puudutavatest teemadest.

LHV's enda tulemustest ei räägita, aga me üritame just koondada rahablogijate ja investeerimishuviliste päevikud ja blogid kokku, et isiklike edusammude ja õppetundide kaudu teadlikkust tõsta. Kui inimesed näevad, et sarnases seisus alustanud inimesed tegelevad edukalt investeerimisega, siis võib neil ka võimalust olla ja võivad alustada. Elukutselise investori, kel näiteks üle miljoni varasid ja tavainimese vahel on lõhe liiga suur nii finantsvõimalustes kui ka teadmistes ja oskustes, nendega on raskem samastada ja neilt õppida, vaja oleks lähemaid näiteid ja püüamegi seda pakkuda.

Rahablogijate ja meie foorumlaste seas on näiteks IT inimesi, õpetaja, pokkerimängijad, väike-ettevõtjad, isegi üks keskkooli õpilane teeb enda esimesi samme. Saab alustada väikselt ja ka väikeste sammudega liikuda suuremate tulemusteni.

Näiteks kui iga kuu säästa €100, iga aasta tõsta säästmist 3% ja investeerida see korraliku 8% aastatootlusega ära, siis tulemus näeb välja selline:

Spoiler Spoiler Spoiler


Kiire lihtsa raha teenimine see pole, aga sellist asja polegi kusagil. Vähemalt saab nii enda säästud ilusti kasvama panna. Suurelt alustades on võimalik ka paremaid tulemusi saavutada.


viimati muutis muruntau 01.07.2015 15:09:32, muudetud 1 kord
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Dijital
HV Guru
Dijital

liitunud: 09.06.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 01.07.2015 14:53:45 vasta tsitaadiga

Väga tore jah just nö. päris inimeste tegemisi vaadata ja aluseks võtta. Lugesin ka seal foorumis olevat "elulugu" siis kohati võttis muigama ka. Eriti selline võti näiteks, et "teenisin pokkeris mõnisada tuhat, nüüd paigutan seda kuhugi, aga tänapäeval pokker ei toida", "üks tädi teenis intresside pealt x-hunniku raha ja paigutas seda, aga tänapäeval see ei toida". Algajale (nagu mina) võib sellest jääda mulje, et "mina sain sedasi rikkaks, aga teie ärge lootkegi, te üritage kuidagi oma saja euriga maja kokku saada".

Üks lause osa jäi eelmises postis segaseks: "Näiteks kui iga kuu säästa €100,iga aasta tõsta säästmist 33%". Mida sellega öelda taheti? Mille pealt ma seda säästmist antud kontekstis tõstan kogu aeg?

_________________
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
muruntau
HV vaatleja

liitunud: 01.07.2015




sõnum 01.07.2015 15:41:29 vasta tsitaadiga

See 33% oli typo, mõtlesin 3% nagu ka oli sealt pildilt näha, et kuine depo suurenes aastaga 3%. Nii palju võiks keskmiselt pikas perspektiivis palgad kasvada küll, Eestis vast on seni kiireminigi kasvanud.

See pokker on/oli ka tol hetkel suur töö ikkagi, aktiivselt enese täiendamine, pikad tööpäevad nõmedal ajal just nädalavahetustel ja õhtuti, sotsiaalse elu ohverdamine suuresti. Igasuguseid sotsiaalseid kindlustusi nagu haigus ja puhkuserahasid, töötukindlustust pole, pensioni ei kogune pangalaenu ei saa, vanem generatsioon vaatab võõristavalt jnejne. Ei ole ega olnud mingi kuldne valik just. Eks nii ongi tegelt, et pidevalt tekib mingeid uusi teemasi, kus early adopterid kes kiirelt arenevad teenivad suuri summasi vähemalt mõnda aega. Tegelt on võimalik ikka enamus aladel ennast üles töötada ja sealt edasi kasvõi oma erialase ettevõtte loomine, mingi kiirelt rikastumise teemat pole kusagil, kõik nõuab ikka suurt tööd. Ka koristamises või akende pesus on võimalik tänapäevaste võtete ja vahenditega kindlasti omajagu üle keskmise teenida, erialase ettevõttega rohkemgi. Selliste näidete näitamine võiks ju ka tegelt motiveerida kedagi ise veidi ebatraditsioonilisemat teed käima ja suurema edu poole pürgima. Ma sellesama pokkerimängijana otsingi uusi väljundeid ja olen väga kindel, et ka leian.

Investeeringutega sama värk, tulebki otsida uusi võimalusi ja lähenemist muuta vastavalt olukorra muutmisele. Muidugi passiivselt annab ka täiesti korralikku tootlust saavutada kui lihtsalt paari laiaõhjalist indeksfondi omada, vähem teadlikule ja passiivsele investorile olekski see vast kõige mõistlikum valik. Lühiajaliselt tuleb ka tulevikus kõikumisi ette, aga pikas perspektiivis on alati aktsiad uutele tippudele liikunud ja tootnud kusagil 10% kanti aastas.

Edit: pokkeris annab endiselt tippu pürgida ja väga hästi teenida, Eestis on kümmekond mängijat, kes see aasta juba üle €100k teeninud. Lihtsalt teistel aladel on nüüd väljavaated paremad ja alustamine lihtsam.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
RCC
HV Guru
RCC

liitunud: 03.12.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 13.07.2015 10:32:38 vasta tsitaadiga

Üks jube hea ja kasulik link on siin https://vimeo.com/28163850, seda võiks kasutada igalpool rahanduses-majanduses õppematerjalina. Sellest edasi tulevad siis teised filmid. Ah et eestis säästetakse väga vähe? no mõtleme natuke - 450 eurisest netost vist väga ei säästa, räägitagu mida tahes. milliseid kulutusi sellest annaks alla tõmmata? mõni ei saa sedagi. samuti tuleb aru saada, et igasugune börs jne on ju puhas õhk, mille taga ei ole tegelikult mitte midagi. Investeerida, hea mõte, aga miks - ilmselt et saada hiljem tulu? - väga palju tulu. aga tulu ei saa kui sellega kaasnevad kulud. järelikult ei ole mõtet oodata mingeid "investoreid" kes tulevad ja toovad sulle paradiisi. aga kui see alustamine kõik nii lihtne on, siis ma olen nõus seda kohe tegema!
_________________
piirkonnas on tõrge - turutõrge. mullnett, 1ns , 870M iops, 1tb/s
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
jnt
HV Guru
jnt

liitunud: 10.05.2005



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 13.07.2015 10:35:00 vasta tsitaadiga

RCC, oled nagu klassikaline delfi kommentaator...
_________________
Seisab keldris vana 386-486-Pentium1? Räägime! Ehk saan vanakesele uue elu anda. icon_wink.gif
Vaata siia, äkki müün midagi põnevat -> https://www.osta.ee/index.php?fuseaction=listing.seller&q[seller]=jnt
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
nexus4
Kreisi kasutaja
nexus4

liitunud: 01.03.2012




sõnum 13.07.2015 13:22:06 vasta tsitaadiga

Hea idee, olen oma kooli ja töö kõrvalt üritanud ennast investeerimis maailma sisse süüa kuid LHV foorumid jäävad veel liialt keeruliseks. Aga teostus kehv, palun tehke foorumi kujundus ümber või kasutage phpbb - hetkel väga kole ning ebameeldiv kasutada. (Subjektiivne hinnang, võibolla harjumuses kinni)
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
xman2009
HV kasutaja
xman2009

liitunud: 13.12.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 14.07.2015 21:07:48 vasta tsitaadiga

Ei saa aru miks tuuakse pidevalt välja, et üks teenib 550 ja teine 450, et mis sellest ikka säästa saab. Kui saab säästa ning soov sellega midagi targemat teha siis väga hea, kui ei saa või ei taha, ärgu siis tehku.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
muruntau
HV vaatleja

liitunud: 01.07.2015




sõnum 04.04.2016 10:05:34 vasta tsitaadiga

Tegime nüüd saidi ka juurde: http://www.rahaasjad.ee/

kaasasime mitmeid asjalikke blogisid nii investeerimise kui ettevõtluse eri tahkudelt, nt:

Jaak Roosaare
Raha teeb Raha,
Dividend Investor
Rahakratt,
Madis

ettevõtlusest on nt:
Krista Teearu (Transferwise'i pearaamatupidaja) Pilvebyroo raamatupidamisblogi
Tauri Taimre Service Checki klienditeeninduskvaliteedi blogi,
WSI Online'i digiturundusblogi,
Raimo Ülavere Mindsweeperi juhtimis- ja meeskonnacoachingu blogi,
Ise rääkin enda tegemistest kolme ettevõtte aktiivse osanikuna.

Huvitavat sisu on nüüd rohkem, kindlasti tuleb juurdegi lähiajal ja foorum ka toimib, kuigi keskmiselt vast 1-2 posti päevas.


nexus4 kirjutas:
Hea idee, olen oma kooli ja töö kõrvalt üritanud ennast investeerimis maailma sisse süüa kuid LHV foorumid jäävad veel liialt keeruliseks. Aga teostus kehv, palun tehke foorumi kujundus ümber või kasutage phpbb - hetkel väga kole ning ebameeldiv kasutada. (Subjektiivne hinnang, võibolla harjumuses kinni)


Tänud tagasiside eest, vahepeal siia foorumisse ei sattunud, "väikse" hilinemisega vastan icon_biggrin.gif Foorum meil hetkel põhiline prioriteet ei ole, foorumite aeg on läbi saamas, kasutajakogemus ja tulemus on näiteks FB gruppides palju parem. Kindlasti annaks seda mingil määral paremaks teha, aga ilma asjaliku saidita ei tuleks kriitilist massi sinna kokku niikuinii, hetkel mässangi suuresti üksi seal. Paljudele meeldib ka foorum praegusel kujul, osalt on asi harjumuses ka, aga kindlasti on ka paranemisruumi.

Muidu aga igasugune tagasiside, ka kriitika on vägagi teretulnud nii sisu kui ka kasutajamugavuse koha pealt. Ise me ei pruugi kõike märgata ja tahame sellest ikka asjalikku saiti välja ehitada. Lugejate tagasiside on selle jaoks vägagi oluline. Hoian siin lähiajal silma peal.

Tegusat nädalat,
Madis
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  StartUp/ IT ettevõtluse foorum  »  Rahaasjad.ee foorum
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.