Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Ordi Enduro i737CSH e. 13.3" GTX 765m süler märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
ThedEviL
HV Guru
ThedEviL

liitunud: 13.03.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 29.12.2013 23:42:18 Ülevaade: Ordi Enduro i737CSH e. 13.3" GTX 765m süler vasta tsitaadiga

Minu kätte sattunud seadmeks on siis Ordi Enduro i737CSH Power e. Clevo W230ST

Omadustelt on tegemist 13.3 FullHD IPS LED paneeliga süleriga, millele on mahutatud ära üsna adekvaatne GTX765m videokaart.


Minu käes oleva seadme täpsem konf:
Spoiler Spoiler Spoiler


Täpsema võimaliku varustuse leiab tootja kodulehelt

Masinat esmalt kätte võttes tekib üsna tugev hämming, kuna tegemist on tõesti kerge seadmega ning tavapäraselt odavtootja süleritele ei paindu ta korpus läbi. Isegi kui seda üritada jõuga teha. Tundub alguses, tegemist on mingi veaga, kuna mitte kuidagi moodi ei ole võimalik, et selle masina sees on GTX 765m videokaart. Ainuke pisike komponent, mis reedab, et tegemist pole kõige nõrgema süleriga, on tema 120W toiteplokk.
Tõepoolest pole tegemist kõige kergema 13.3" seadmega (2kg) aga mõõtmetelt ta ei tundu suur olevat. Ultrabookist on asi kaugel, aga minu Lenovo T430 kõrval on ta õigepisut väiksem ja imekombel ka 100g kergem.

Kuna kaine mõistus ütleb, et tehtud tööd pole mõtet korrata, on järgnevad pildid "röövitud" Notebookcheck.net portaalist.




Vaadates nüüd ilusti aparaadi külgi leiame, et optilist seadet ei ole mitte kuskil. Ennäe, siit see ruum siis ongi leitud kuhu videokaart ära peita. Kui keegi tunneb ODD puudumist negatiivse omadusena, küsin kohe vastu: Kui mitu korda aastas on olnud vaja mõnda optilist plaati kasutada ning kas poleks seejuures mõistlikum omada hoopis USB ODD seadet?

Räägime nüüd siis masinast täpsemalt.

Ekraan:
Full HD LED IPS paneel ehk 1920 x 1080 punkti ning suurepärane vaatenurk. Võrreldes mu T430 HD+ ekraaniga on tegemist sigahea ekraaniga. Arusaamatu miks äriseeria masinatel siiani enamjaolt neid jubedaid TN paneele kasutatakse. Lühidalt on ekraan suurepärane. Kuna tegemist on Innolux paneeliga, pole ta kindlasti kõikse parem, küllaga ületab ta mäekõrguselt ükskõik millise tootja TN paneeli pildikvaliteedi. Must püsib mustana ka full brightness juures. Peate ise vaatama minema. Kahjuks pole meil päikesepaistelisi ilmasid, mistõttu Outdoor test jääb tegemata.

Näpitavus, ehk klaver ja kõdistiplaat:

Esimese asjana tunneb kohe ära odavtootja. Kus on Kliitor??? Samas võib öelda, et enamus seda ei kasuta ning vähesed teavad üldse mis see on. Kes teab, saab aru millest ma räägin.

Konkreetne tekst on kirjutatud selle seadme klaviatuuri peal. Tegemist on täiesti uue ja kasutamata masinaga, mistõttu võivad klaviatuuri omadused muutuda. Siinkohal pean mainima, et tegemist on suht rõveda klaviatuuriga, aga samas on seda minu arust kõik lapiku nupu pinnaga klaviatuurid. Võrreldes IBM klaviatuuriga on tegemist täieliku käkiga. Tagasiside on kehv, küllaga pole probleeme vale nupu vajutamisega, nagu mul alati HP klaveriga on. Kuna ma klaviatuuri ei vaata kirjutamise ajal ajab suht tigedaks kui keegi "tarkpea" otsustab nuppude vahelist kaugust muuta. Selle eest võiks seina äärde panna ning maha lasta. T430 klaveriga võrreldes on nuppude kaugus sama ning tunnetus on lihtsalt jäigem, kehvema tagasisidega. Kuidagi jäik tundub, aga nagu ma ütlesin, tegemist on liiga uue masinaga. T430 klaver oli ka uuena selline okse, et ma tahtsin ja ka koostasin Lenovole sõimukirja. Küllaga on ta kas kasutades paremaks muutunud või olen ise lihtsalt ära harjunud.

Klaveri põhiomadused:
Parajalt jäigad nupud, ehk saad näppu peal puhata ilma, et peaks kartma kogemata vajutamist.
Sametine nupu pealispind, pika kirjutamisega ei muutu näpualune kahtlaselt libedaks (nagu t430 altvalgustusega klaveri puhul tihti juhtub)
Clevo ja Compali toodetele omaselt ei ole enam mitte mingisugust klaveri vetrumast.
Eesti layout.
2e astmeline alt valgustus. Isiklikult ei oska sellest väga lugu pidada, kui just ei ole vaja pimedas mingit sümbolit taga ajada, mille asukohta kohe peast ei tea. Muidu olen "pimekirjutaja".

Ja nüüd see "kohutav" kõdistiplaat:
2e näpu kerimine töötab valet pidi. Kuigi see peaks vist olema selle jubeda W8 pärusmaa, mitte plaadi enda.
Pealmine pind on liiga haakuv, ehk sõrm ei libise peal vabalt. Tõenäoliselt peale kuuajast kasutamist on kõik normis.
Muidu on ta nagu üks synapticu touchpad ikka.

Laienduspesad:
Paremal asub 3x USB 3.0 pesa (siin on väike petukas, millest räägib hetke pärast), HDMI, VGA (thank god for that), LAN, toide, Kensington.
Vasakul asub 1x USB 2.0, kõrvaklapi ja mic pesad, 8CM pikk tuulutusava (765 toodab omajagu sooja).
Ees: PCIe pessa ühendatud kaardipesa (sd jne). Nii mõnelgi muul masinal on SD kaardi pesa ühendatud läbi USB 2.0, mis annaks 30MB/s kiiruse piirangu.
Tootja enda leht tunnistab ümber nurga ilusti ülesse, et käesoleval seadmel on 1x USB3.0 pesa jagatud läbi hubi. Tõlkes tähendab see, et ei ole võimalik kasutada 3x5gbit ühendust, 5gbit ühendus on jagatud 3e pesa vahel. Reaalelus ei teeks keegi sellel vahet, va. kui keegi üritaks 3l USB'3 ühendatud SSD'l andmeid liigutada. Või kui keegi hakkab laduma USB3.0 capture või video kaarte.

Puudub expresscard pesa. See tähendab, et lisa USB3.0 kaarte või muud sellist vidinat ei saa ühendada. Selle põhjuseks on kiibistiku poolt piiratud PCIe radade arv ning 1x mPCIe + 2xmPCIe/msata pesa, kuhu saab pista 2 x mSata SSD ketast.

VGA olemasolu on väga tervitatav. Arusaamatult koristatakse seda pesa juba ka äriseeria masinatel ära, mõistmata, et enamikes konverentsikeskustes on siiani projektorid VGA pistikuga.

Kiire pilk soolikate vahele:


Wifi kohapealt on tal ainult 2.4GHz toega Realteki kaart, mille ma soovitaks kiiremas korras vahetada mõne Inteli või Atherose eksemplari vastu. Õnneks on tegemist väga lihtsalt vahetatava vidinaga ning kõigi eelduste kohaselt võib ta uuena ostes kohe lasta Inteli kaardiga Konfigureerida.

Aga aitab selle masina keerutamisest ja imetlemisest. Lõin vahepeal oma õhukese mänguteegi lahti ning hakkasin uurima, mis aparaadiga on tegemist. Siinkohal mainin ära, et siiani olen "mobiilset" mängimist teostanud T430 peal, millel NVS 5400m video. Tegemist on nüüd täiesti erineva klassi seadmetega ning neid omavahel võrrelda on kohatu. Samas mille muuga ma teda ikka võrdlen kui oma igapäevase süleriga. Laua kastiga vast ikka ei võrdle.

Mängude jõudlus:

Alustame 3dmark'iga
http://www.3dmark.com/is/1354305
http://www.3dmark.com/cg/1211037
http://www.3dmark.com/fs/1426869

Kuna ma igasuguste fräpside käpside ja näpsidega sinapeal pole, ei hakka ma mingeid custom benchmarke tegema.
Teegist leidsin Tomb Raideri, millel oli Benchmark võimalus sees:
Ultimate

Ultra

High

Medium

Low


Mängude poolest suutis see masin enamus minu mänguteegist kui mitte max siis üle High pildi kvaliteedi kõik mängud ära, säilitades FPS'i vähemalt 40 (rivatuner OSD)
Tomb Raider oli suht mängimatu Ultimate graafika juures. Samas on ta selle juures ka totaalne juudijõulupuu ning vigane. (Asjad põlevad enne süütamist, veidrad seinad ja muud bugid on sisse jäetud)
(Mängud, mis läbi käisid: Dead Island Riptide, Far Cry 3, Max Payne, SS3 BFE, Borderland 2, Prototype 2, Tomb Raider)

Akustiliselt poolest on Lenovo kõlarid paremad, aga kõige õudsemad nad sellel aparaadil ei ole. Pealegi mängides on mul nagunii klapid peas, kuna sülerid pole mängides just kõige vaiksemad tegelased.
Ventilaatori heli poolest ma kartsin kordades hullumat. Kuna 2päevase mänguralli jooksul naine ribidesse ei löönud, võib eeldata, et väga lärmakas ta ei ole. Kunagi kui omasin 4870X2 kaarti stock jahutiga, siis oli küll üsna suur kisa, et tolmuimeja on ka vaiksem kui see kast.

Kokkuvõttes on tegemist minu arust väga hea portatiivse mänguaparaadiga ning tõenäoliselt ostan ma ta (vast odavamas konfis) ära. Olen aastaid otsinud 14" või väiksemat !KORRALIKU! videokaardiga masinat ning lisaboonusena 2xmSata pesa annab võimaluse konfida ta SSD + HDD kombinatsiooniga, mis annab hea mõlemast maailmast. Ainuke võrreldav aparaat, mida ma tean, on Alienware 14x, mis kaalub 800 grammi rohkem ning tõmbab rahakoti 2x õhemaks.
Jõudluse poolest ei jää ta oma 2a jooksul kindlasti mängudele jalgu ning kui ta võtta 3a garantiiga, tähendab see 3a muretut mängimist, peale mida olekski mõistlik uus soetada.
Nagu iga süleri puhul, on seade mõeldud ikkagi mobiilseks kasutamiseks nt. tudeng võtab masina koju minnes kaasa, või väliskomandeeringusse minnes võtad masina kaasa, et ei tuleks tahtmist hotellis lõbutibisid tellida, kes su rahakotiga öösel minema jalutavad. Osta süler lauakasti asenduseks pole väga mõistlik, arvestades, et nVidia ajab tarbijale mudelinumbritega mulda silma kui võrrelda laua ja süleri kaarte. GTX 765m pole GTX760'ga isegi mitte lähedal vaid on umbes sama jõudluse juures mis GTX 650TI.

Mobiilseks kasutuseks küllaga igati viis masin ning see IPS FHD ekraan on lihtsalt suurepärane.

Olles Ordi "püsiklient" pole mul (erinevalt mõningate mölamaanide "kogemusest") Ordiga teeninduse kohapealt ühtegi negatiivset kogemust olnud. Varuosade tarne on võrreldes teiste "odavtootjate" omaga välkkiire, Lenovo omale jääb ta muidugi alla. Kõhualune on tal hästi koostatud, mis tähendab, et pasta vahetamisega saab ka purjus AHV hakkama.

Lõpetuseks peab ära mainima, et tegemist pole kinni makstud ülevaatega ning selle eest mulle tasuta nänni ei anta.
Kommentaarid: 108 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 97
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
jägaja
HV Guru
jägaja

liitunud: 06.08.2004




sõnum 30.12.2013 01:13:16 vasta tsitaadiga

Kuigi ei ole ise ka Ordi vastu meelestatud, siis saades uue tööarvuti, tehniliselt vist identne ja samuti FHD 15,6" ekraaniga siis 1000 euroraha eest on selle isendi ekraan ikka täiesti saast. Vaatenurkasid lihtsalt nagu ei eksisteeriks. Klaviatuurivalgustust mu isendil ka pole ning soetamise hetkel ei saanud ka valida, kuigi soovisin.
Tundub, et neil on aeg-ajalt laost arvutitoorikud otsas, sest hetkel on Ordi kodukal nagu mingi valik jälle tekkinud, kuu tagasi nagu valida polnudki sealt miskit.

Üllatav, et kirjeldatud 13,3" on palju parema ekraaniga.

_________________
" Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
Kommentaarid: 132 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 119
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
mikk36
HV Guru
mikk36

liitunud: 21.02.2004




sõnum 30.12.2013 01:18:13 vasta tsitaadiga

jägaja, TN vs IPS.
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
painkillah
HV Guru
painkillah

liitunud: 06.04.2003




sõnum 30.12.2013 08:18:22 vasta tsitaadiga

Temperatuurid? Ja muidugi üks barebonede miinus tuleb välja ca poole aasta-aasta kasutamisega, ehk siis korpus väsib (kas hinged vms). Muidugi tore näha, et asjad natukenegi paranenud on.
_________________
www.oggym.ee // OG Gym // Pärnu, Roheline 74
See pole politsei ei poltergeist, mis turvased on teinud meist,
vaid vabaduse illusioon, mis mõnel mehel lõpu toond.
Kommentaarid: 94 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 6 :: 85
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
ThedEviL
HV Guru
ThedEviL

liitunud: 13.03.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 30.12.2013 13:22:36 vasta tsitaadiga

jägaja kirjutas:
Kuigi ei ole ise ka Ordi vastu meelestatud, siis saades uue tööarvuti, tehniliselt vist identne ja samuti FHD 15,6" ekraaniga siis 1000 euroraha eest on selle isendi ekraan ikka täiesti saast. Vaatenurkasid lihtsalt nagu ei eksisteeriks. Klaviatuurivalgustust mu isendil ka pole ning soetamise hetkel ei saanud ka valida, kuigi soovisin.
Tundub, et neil on aeg-ajalt laost arvutitoorikud otsas, sest hetkel on Ordi kodukal nagu mingi valik jälle tekkinud, kuu tagasi nagu valida polnudki sealt miskit.

Üllatav, et kirjeldatud 13,3" on palju parema ekraaniga.

Vaatenurkade kohapealt:
Vahet pole kelle tootja läppariga tegemist. Kui on TN paneel, siis vaatenurkasid ei eksisteeri. Ordi masinates olevad TN paneelid on reeglina Innolux toodang, mida leiab praktiliselt kõikide masinate seest. Kvaliteedi kohapealt ennem lõhutakse nad ära, kui loomulikku surma surevad.

1000€ hind:
https://www.hinnavaatlus.ee/search/products/?Query=765m&Order=MinPrice&Sort=0#results
Selle järgi on meil valida kas Ordi või MSI. Minule teadaolevalt MSI remonti veel Eestis ei teostata (kuigi Ordi on esindus) seega võib selle remont kallimaks (aja kulukamaks) minna. MSI kasutab läikivat TN paneeli, millel ei ole parem vaatenurk. Samas näeb ta (võrreldes 15" Clevo (ordi)) parem välja. Eks proovin järgmisena hoopis 15 tollist MSI masinat, ning annan oma amatöörhinnangu kumb seadmena parem on. Kas 13.3 Clevo/ Ordi või 15" MSI
Alienware oleks kindlasti parim valik, kui rahakott väärarenguna kuskil omasoodu kasvaks, aga kuni iga euro nimel peab natuke tööd ka tegema, siis niisama raha ei põletaks. (kuigi pole veel pikemalt ühtegi alienware't näppinud)

Temperatuuridest:
Furmark 80 kraadi ning throttlinguni ta ei läinud. See vist seatud 85 kraadi peale.
Kusjuures furmarki ahistasin +135MHz core takti juures. (Afterburneri võlud)
Ja kogu selle õuvaklokiga ahistamise juurest ventilator max pöördeid ei saavutanud. Mida saab FN+1 kombinatsiooniga käsitsi teha. Selle juures tundub küll, et tolmuimeja on vaiksem.

Edit: Vahetasin termopasta MX2e vastu ja nüüd furmark temp 76 peal. Toatemp 22.5 kraadi.
Kommentaarid: 108 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 97
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
jägaja
HV Guru
jägaja

liitunud: 06.08.2004




sõnum 30.12.2013 19:37:07 vasta tsitaadiga

Hmm, ma millegipärast olin kindel, et tehnilises oli IPS paneel välja toodud, kui arvutit valiti. Paneeli kvaliteedi koha pealt, et üks aktiivne hele piksel on sellel keset ekraani olemas. Ei ole isegi uurinud, et mis ja kuipalju neid olema peaks, et garantii alla käiks.
_________________
" Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
Kommentaarid: 132 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 119
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
ThedEviL
HV Guru
ThedEviL

liitunud: 13.03.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 30.12.2013 19:47:21 vasta tsitaadiga

jägaja, gtx 765mga masin?
Kommentaarid: 108 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 97
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
jägaja
HV Guru
jägaja

liitunud: 06.08.2004




sõnum 30.12.2013 20:59:22 vasta tsitaadiga

ThedEviL kirjutas:
jägaja, gtx 765mga masin?


Vist mitte, peast ei tea, arvutit pole käepärast ja Ordi lehel on konkreetne mudel ka hetkel puudu. Miski 760 oli pigem.

_________________
" Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
Kommentaarid: 132 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 119
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
ACXtreme
HV vaatleja
ACXtreme

liitunud: 11.06.2009




sõnum 31.12.2013 00:25:37 vasta tsitaadiga

ma vaatan et see jahutus suht mais ikkagi :/
ise omasin kunagi MSI sellist elukat:
Spoiler Spoiler Spoiler


ja teste tegi vahvalt aga kui mingit mängu mängida mis nii proset kui gpu'd nõudis (a la battlefield bad company 2) siis viskas pildi tempiga kotti : / (oli q9000 prose ja 275gtx kaart)
Lugesin küll, et furmark istus kenasti alla kriitilise aga ma väga ei usalda nii "lihtsavõitu" jahutust.
Lisaks elu on näidanud et jahutused lähevad raskesti puhastatavat sodi täis, a la mingi rasvane tolm jne... ehk aasta pärast võib see 76c' uuesti 85 olla nagu mu eelmise läppariga läks.

PS: ma ei taha viriseda ja väga paljud inimesed ei plaanigi üldse läptopi selliste ekstreemsusteni viia, lihtsalt mul juhtus selline lugu ja äkki info aitab kedagi. icon_smile.gif
(võrdluseks, mu tänane, spetsiaalselt mängudeks ja 3d töötluseks hangitud läptop)
Spoiler Spoiler Spoiler

_________________
Palun tehke kõik ärilised pakkumised mu vastavasse müügi/ostu foorumisse, mitte privasse.
http://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=561069
Kommentaarid: 9 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
erick
HV Guru
erick

liitunud: 24.01.2003




sõnum 07.01.2014 12:46:24 vasta tsitaadiga

Ordi masina TDP on kokku 75W GPU + 47W CPU. Kahtlustan, et sinu viidatud masinal ainuüksi GPU võtab sama palju.
_________________
WoT Stats Twitch Stream
Kommentaarid: 104 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 94
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
corvette
HV veteran

liitunud: 17.02.2003




sõnum 18.05.2014 09:25:46 vasta tsitaadiga

Kuidas poole aastaga aku kestvus ja töö on, kas on langenud ja kui kaua reaalselt vastu peab?
Kommentaarid: 49 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 48
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
duffy1234
HV vaatleja

liitunud: 20.07.2014




sõnum 19.08.2014 20:24:59 vasta tsitaadiga

jah tahaks ka teada
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
kjmrc
Kreisi kasutaja
kjmrc

liitunud: 31.05.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 19.08.2014 20:40:10 vasta tsitaadiga

Kõdistiplaat, kliitor?! Palun ära kirjuta nii, see on rõve ja lapsik.
Kommentaarid: 41 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 40
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Kaarel1989
HV vaatleja

liitunud: 21.08.2014




sõnum 03.10.2014 19:20:16 vasta tsitaadiga

Tere, kuidas arvuti vastu on pidanud senini?
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Ordi Enduro i737CSH e. 13.3" GTX 765m süler
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.