Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  Android autosse märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
pinkd0g
HV kasutaja
pinkd0g

liitunud: 05.05.2004




sõnum 21.03.2014 18:11:18 Android autosse vasta tsitaadiga

Tükk aega juba peas keerelnud plaan paigutada autosse maki asemele Androidseade, olen uurinud infot nii Androidifoorumist, ELFA foorumist ja mp3car foorumist. Nüüd otsapidi HV foorumis, kuna seni kogutud info on suht kesine ja HV foorumis on "läbisõit" suurem kui teistes foorumites ja ehk oskab keegi mind aidata. Esialgu oli plaan teha seda tahvliga, aga hakkasin kahtlema, kuidas tahvli aku meie kliimas talve üle elab. Ma pikka juttu heietama ei hakka, ma kopeerin siia lõigu, mis ma ka ELFA foorumisse panin variantidest, mida kaalunud olen:

1) 7" tahvel
Eelised:
* suht kerge install - vaja leida koht, ühendada juhtmed ja asi korras
* suhteliselt odav, vaja mul ainult tahvlit ja mõned kaablid. Võimendi on autos juba olemas
* sõltuvalt paigaldusest, on ka eemaldatav
* akutoide (50:50, talvel võib tekkida probleeme)

Puudused:
* peab leidma USB-host võimalusega tahvli, et lisada soovi korral USB lisavidinaid
* sõltuvalt ROMist/kernelist pole võimalik laadida USB host režiimis
* aku - kardan, et võib maha surra talvega
* üldjuhul riistvara vahetamine/uuendamine keeruline


2) Android stick/miniPC/you name it/
eelised:
* küllalt odav
* arvestatavad riistvaralised näitajad
* väga väike ja seetõttu kergesti paigaldatav
* niivõrd-kuivõrd arvestatav selliste seadmete community
* paljud tulevad juba tehasest rooditult
* puudub aku (50:50 eelis, probleemivabam talv)
* WiFI, BT
* USB-OTG

puudused:
* tuleb leida ja ühendada touchscreen, mis võib osutuda peavaluks (või isegi võimatuks), kuna draivereid selleks ilmselt pole
* üldjuhul puudub neil vidinatel GPS (lahenduseks ehk BT GPS dongle, aga osad appid vist ei oska seda kasutada?? )
* puudub aku (50:50 puudus, tuleb leiutada turvaline toide)
* pikk boot

Oskab keegi midagi pakkuda, kuidas neid puudusi elimineerida ja kas oleks võimalik 7" capacitive touchscreen selliste junnide taha toimivalt haakida?

3) Androidiga ühilduvad head unitid

Sain mõni aeg tagasi proovida Pioneeri AppRadio 2-te. Juhtus mul olema ka tehase poolt toetatud telefon "tagataskust" võtta. Kõik töötas nii nagu tehasest ette nähtud on, aga asi jube piiratud ja kasutada sai vaid üksikuid appe, kuna asi tehtud rohkem Apple fanboydele. Seejuures on developerid teinud kõva tööd, et pakkuda Androidi kasutajatele full-mirrorit koos touchscreeniga (BT + HDMI). Ideena asi ilus, aga ei telefoni ega tahvliga asja korralikult tööle ei saanud. Telefoniga sain pildi ette, aga ei saanud kasutada puuteekraani, tahvliga resolutsiooni- ja XY telgede probleemid, puudutused toimisid. Iseenesest mõne teise telefoniga saaks asja vast tööle, aga tundub olevat palju jamamist.

eelised:
* minu arvates ülikena välimus
* füüsilised nupud esipaneelil
* tõenäoliselt mõne teise telefoniga oleks võimalus full-mirror koos touchiga
* telefoni ja head-uniti ühendus HDMI kaabliga, mis edastas väga puhast heli

puudused:
* maru nikerdamine, et asi tööle saada
* BT ühendus võttis kaua aega, vahepeal ei saanud üldse ühendatud
* kulukas lahendus, arvestades seda, et tuleb hankida head unit ja sinna PARIMAT LOOTES mingi nutifon lisaks osta.

On muidugi olemas ka MirrorLink, aga see ei võimalda full mirrorit, seega umbes sama nagu AppRadio, mõned üksikud appid ja see on ka kõik (vähemasti nii olen aru saanud)

4) Android x86

Hakkasin nüüd peas mõlgutama ka mõtet, et laksida nö. tavalisele PC-le või läpparile peale Android. Proovisin ennist läppari peal Android KitKati RC1 buildi ja peaks mainima, et üllatavalt hästi töötas see asi, mõned bugid muidugi on, tegemist ka unstable versiooniga. Tõmbasin nüüd ka 4.2 JB, näis, kuidas too töötab. Igatahes see on nüüd üks viimaseid ideid, mis pähe torkas.

eelised:
* riistvara kerge uuendada/vahetada. Tahvlile naljalt RAMi juurde ei sura
* saaks palju inspiratsiooni "vanakooli" CarPC ehitamise õpetustest, milliseid toiteplokke kasutada ja muid juppe kasutada jne
* puudub aku (samuti jälle nii ja naa, talvel vähemalt pole probleemi sellega ja on olemas vist miskeid nö spets CarPC toiteplokke)
* palju võimalusi lisavidinate jaoks, igatsugu USB pordid, kangem helikaart jne. Ei pea lootma USB host toele vms

puudused:
* lisatoiteploki vajadus, mis sööb erinevat toitepinge, mis küllalt kalli hinnaga
* vajalik jällegi eraldiseisev touch-screen. Aga kuna arvutil hakkaks jooksma Android, siis vist jällegi probleeme draiveritega??
* ilmselt suhteliselt pikk boot aeg. Samas äkki kui toiteploki abil lisada konstantne vooluahel, saaks niimoodi simuleerida Androidil deep-sleepi ja seega saaks tekitada olukorra, kus asi tegelikult välja ei lülitugi. Seejuures võiks veel lisada vahele lüliti, et ööseks saaks ikkagi vooluahela täielikult katkestada.. hommikul tean minuti jagu varem kodust välja ronida, et asi üles bootida, vähemalt ei peaks pärast poeskäiku bootimisega jamama ja saaks kohe autosse istudes muusikat jätkata. Mida arvate sellisest lahendusest, on võimalik?
* teistest lahendustest enim ruuminõudvam, aga see pole vast eriline probleem, tänapäeval võimalik pisikesi arvuteid ehitada küll.

5)Cubieboard, Wandboard, Odroid jne kõik singleboard arvutid, mis on võimelised Androidi jooksutama

Oleks üks ägedamaid ja kompaktsemaid lahendusi, aga põhimõtteliselt sama teema nagu Android stickidega. Kuna kernelit ma modida ei oska, siis tõenoliselt touch drivereid ma tööle ei saa.

See pikk jutt nüüd see, mis ma olen suutnud vahepeal välja mõelda. SAMAS olen mõelnud ka Windowsi peale, olgugi, et ma mõnes mõttes nö Androidi fanboy. Windowsil olemas Centrafuse ja mõned teised frontendid (Centrafuse mulle tegelt eriti ei meeldinud). Mul aga puudub õnneks või kahjuks Win 8 kogemus, seega ehk oskab keegi adekvaatselt öelda kas ja mis eelised on Win 8-l Androidi ees. Win 8 just võrdluseks, kuna see vist mõeldud puuteekraanide jaoks nagu olen aru saanud. Puutetundlik tavaline Win 7 oleks vist väheke kohmakas lahendus autosse. Oskab keegi kommenteerida?

Ma loodan, et kellelgi on aega, viitsimist ja tahtmist mu variandid läbi lugeda, pakkuda võimalusi puuduste elimineerimiseks ja muidu arutamiseks. Ma juba segi minemas, ehk oskab keegi mõnda lahendust kommenteerida ja mind aidata. Igaks juhuks mainin ära ka oma põhilisemad vajadused:

* Võimalikult kiire boot
* Otseloomulikult muusika
* Navigeerimine [kas Windowsil on ka korralikku (ehk isegi eesti keelset) offline mapsidel töötavat turn-by-turn navigatsioonotarkvara?]
* Videod/Youtube/Internet ja muu selline pudipadi kui vaja aega surnuks lüüa kedagi parklas oodates vms. Ei kavatsegi sõidu ajal seriaale vaadata.
* Võimalikult soodne hind (mis tõenäoliselt elimineerib Pioneerid, Alpined ja muud kallid headunitid)
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 4
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
virks
HV Guru

liitunud: 19.03.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 22.03.2014 10:12:50 vasta tsitaadiga

tsitaat:
7" tahvel
Eelised:
* akutoide (50:50, talvel võib tekkida probleeme)

Puudused:
* sõltuvalt ROMist/kernelist pole võimalik laadida USB host režiimis
* aku - kardan, et võib maha surra talvega
Aku asemele sobiva väljundpingega toitekas (otse auto akult) ja kõik probleemid on lahendatud.
Kommentaarid: 524 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 418
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
K3891
HV veteran
K3891

liitunud: 18.01.2003




sõnum 23.03.2014 00:59:27 vasta tsitaadiga

Unetutel öödel olen ka ise antud teemat uurinud. Jälgin teemat. icon_wink.gif
_________________
lapsesuu: "kui sa surnud oled, siis ei saa sa ise sellest aru, ainult teistel on raske. samamoodi on siis, kui sa loll oled"
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 49
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
pinkd0g
HV kasutaja
pinkd0g

liitunud: 05.05.2004




sõnum 23.03.2014 09:09:40 vasta tsitaadiga

Olen samuti püüdnud leida lahendust, kuidas saaks tahvli aku visata, kus see ja teine ja toita tahvlit otse. On ju olemas igasugu toitekaid (M2-ATX näiteks), mis on sobilikud autosse, kuna on võimelised sisse võtma muutlikku toitepinget ja üldjuhul on neil ka reguleeritavad väljundpinged. Teoreetiliselt peaks sel juhul ju ainult vaatama, mis on antud seadme aku väljundpinge (seadme nõutud sisendpinge), seadistama toiteploki sama pinge peale ja asi külge surada. Aga kas Androidseadmed töötavad ilma akuta? Võinoh tegelikult, Android vist ei tea seda, kas tal on aku taga või mitte, kuna ma ühendan toiteka otse aku asemele, mis peaks siis simuleerima koguaeg laetud akut. Kui aku eemaldada ja ühendada laadija microUSB mulku, siis vist ei tööta asi, aga toitekas otse aku asemel võiks isegi vist toimida? See muidugi vist paras susimine, kardan, et ma eriti hästi sellega hakkama ei saaks icon_rolleyes.gif

Sel puhul muidugi tuleks esile Androidi miinus Wini ees (eeldusel, et Win jookseb korralikul arvutil + SSD ketas ehk) - aeglane boot. Kuna akut taga pole, siis sulgub tahvel iga kord süüte välja keeramisel. Tore kui vaja paariks minutiks poest läbi joosta, tuled tagasi ja uuesti bootima, laulu valima jne. Või kas on olemas selliseid toitekaid, mis näiteks jätaksid voolu peale etteseadistatud ajaks? Näiteks süüte välja keeramisel jääb toide veel pooleks tunniks peale. Kuidagi võiks sellise süsteemi veel ühendada Taskeriga, et tahvel lülituks natukene enne toite kadumist välja, muidu kaob poole töötamise pealt lihtsalt vool ära, nii poleks ka seadme suhtes ilus.

Oskab keegi ehk natukene mingit arutelu tekitada? Ma juba nii palju neid asju uurinud, kohati tundub juba, et paisutan mõnda probleemi suuremaks kui see asi on. Aga tahaks ikkagi leida mingi hea lahenduse.
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 4
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Braien
HV Guru
Braien

liitunud: 02.02.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 23.03.2014 09:35:19 vasta tsitaadiga

Kunagi jäi selline asi silma:
https://www.youtube.com/watch?v=u-ALYArl5S4

Pole android, aga tahvel on tahvel, ja lahendus peaks põhimõtteliselt sama olema.

_________________
Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?
Kommentaarid: 100 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 88
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
virks
HV Guru

liitunud: 19.03.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 23.03.2014 09:36:30 vasta tsitaadiga

Kui auto on igapäevases kasutuses, siis ei ole vaja seda tahvlit kunagi päris välja lülitada. Ootereziimil võtab ta nii vähe voolu, et seda ei ole vaja isegi arvestada. Kui auto pikemalt (nädalateks) seisma jääb, siis võib ta ju välja ka lülitada.
Toide (aku asemele 4V) tuleb võtta otse akult, mitte läbi süüteluku.
Kommentaarid: 524 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 418
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Sold OUT
no credit
Sold OUT

liitunud: 30.07.2002




sõnum 23.03.2014 10:19:40 vasta tsitaadiga

Mis funktsioone see tahvel sul seal autos täitma peab?
_________________
People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 1 :: 79
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
iceVice
HV kasutaja
iceVice

liitunud: 13.07.2008




sõnum 23.03.2014 11:01:27 vasta tsitaadiga

endal jäi see leht silma http://www.mp3car.com/show-off-your-project/152814-bmw-e46-android-install-includes-build-log-diy.html
ehk saad sealt ideid.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
pinkd0g
HV kasutaja
pinkd0g

liitunud: 05.05.2004




sõnum 23.03.2014 11:33:04 vasta tsitaadiga

Braien, umbes sellist lahendust ma olengi mõelnud. Ma mõtlesin ainult, et võiks olla pisut vähempüsivam lahendus, umbes et on võimalik kuidagi mingeid siine pidi ta välja jooksma panna vms, et vajadusel kätte saada. Aga üldjoontes ikka sama lahendus jah.

virks, tõmban otse aku pealt toiteploki, reguleerin selle õige väljundpinge peale ja ühendan tahvli aku asemele? Tundub mõnesmõttes pisut ohtlik teema olevat.

Super AMOLED, tsiteerin esimest posti:

tsitaat:

Tükk aega juba peas keerelnud plaan paigutada autosse maki asemele Androidseade...

...Igaks juhuks mainin ära ka oma põhilisemad vajadused:

* Võimalikult kiire boot
* Otseloomulikult muusika
* Navigeerimine [kas Windowsil on ka korralikku (ehk isegi eesti keelset) offline mapsidel töötavat turn-by-turn navigatsioonotarkvara?]
* Videod/Youtube/Internet ja muu selline pudipadi kui vaja aega surnuks lüüa kedagi parklas oodates vms. Ei kavatsegi sõidu ajal seriaale vaadata.
* Võimalikult soodne hind (mis tõenäoliselt elimineerib Pioneerid, Alpined ja muud kallid headunitid)

E: Lisan siia ka OBDII dongli kasutamise. Torque abil live data (boost/vaakum/jne) ja veakoodide lugemine/kustutamine.

Aga oskab keegi pakkuda/on kogemusi, kuidas talvel suuremate külmadega nende seadmete akud vastu peavad? Ütleme, et väljas lööb -20 ära, hommikul lähen autosse, ega ilmselt tahvel pilti ette ei võta enne kui autos soojemaks läinud? Äkki leiutada süsteem, et oleks piisavalt lihtne tahvlit eemaldada, veaks teda talvel tuppa ööseks? Hommikul kui minek, viskan hops autosse ja tuld. Kui veel NFC toega tahvel, pistaks kuskile kleepeka ka, nii kui tahvel autosse jõuab, lükkab muusika käima/gpsi sisse vms. Aga kui teda tuppa vedada, kas kondensatsiooniprobleemid on kiired tulema?

E:
iceVice, tänud, uurin asja. See mp3car foorum nii suur, olen lappand küll seda juba igatpidi, aga kõike ei jõua ikkagi lugeda.
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 4
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Sold OUT
no credit
Sold OUT

liitunud: 30.07.2002




sõnum 23.03.2014 13:53:08 vasta tsitaadiga

Need mõned -20 kraadid ei tee midagi. Mul tihtipeale talvel ipad või mobla autosse ununenud ööseks/nädalavahetuseks.
_________________
People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 1 :: 79
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Dogbert
HV Guru
Dogbert

liitunud: 03.05.2004




sõnum 23.03.2014 14:10:51 vasta tsitaadiga

tsitaat:
virks, tõmban otse aku pealt toiteploki, reguleerin selle õige väljundpinge peale ja ühendan tahvli aku asemele? Tundub mõnesmõttes pisut ohtlik teema olevat.
Kuidas on see ohtlikum mõnest liitiumakust? Nende pinge käib samuti enne seadmesse minekut läbi pingeregulaatori, telefoni/tahvli auto adapter on lihtne 12V->5V adapter, enamasti kehvema kvaliteediga, kui autosse püsivamalt paigaldatavatele seadmetele pakutavad 12V sisendiga toiteplokid.
Auto suur pliiaku on aga kindlalt nii temperatuurikõikumiste suhtes kindlam kui ea poolest püsivam ja lisaks ka ohutum liitiumakust (näiteks avarii puhul miski torkab läbi aku ja liitiumaku muutub hetkeliselt süütepommiks auto salongis).
Minu meelest on see just risti vastupidi - ohutum teema kui eraldi lisa-liitiumaku sinu seadmele. Toiteadapterist/toiteplokist, mis 12V pingest seadmele sobiva pinge teeb, ei pääse sa nii ehk naa, lisa-aku on mõttetu, ohtlik, kiiresti surev ja lisaprobleeme tekitav tilbendis.

Loomulikult tuleb otse akule ühendatud toiteploki ahelasse lisada sobiva suurusega sulavkaitse kuhugi aku lähedusse (sulavkaitse kapslid koos väljuvate juhtmetega on müügil), vastasel juhul võib küll ohtlik olla.

_________________
Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.


viimati muutis Dogbert 23.03.2014 14:14:52, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 32
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
rex
HV Guru
rex

liitunud: 09.01.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 23.03.2014 14:24:41 vasta tsitaadiga

Miinuskraadid niisama ei tee suurt midagi, aga kui läbikülmunud liitiumakut laadima hakkad, sureb õige ruttu ära.

Soovitan installida sellise raami sisse, kust saab vajadusel kergelt eemaldada. Talvel võtad lihtsalt kaasa, kui pikemaks ajaks lahkud, suvel ja talvel lühikeste eemalviibimistega võib paigal olla. Siis võib aku vabalt küljes olla ja toide läbi süüteluku taga. Otse akult ei soovita, siis ei pruugi auto pärast ööd enam käivituda. Talvel on külmunud ekraan ka niikuinii sigauimane. Kui sellega soojast toast tuled, on hoopis teine asi.
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 226
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
silver010
HV veteran
silver010

liitunud: 31.10.2003




sõnum 23.03.2014 15:08:43 vasta tsitaadiga

Teema üleval oli kirjas, et OTG ja laadimine ei toimi samaaegselt, kuna komistasin sellise õpetuse peale:
https://sites.google.com/site/sonicboomworld/my-projects/otg-and-charging

, selle järgi peaks saama välja nuputada, et kuidas OTG ja laadimine samaaegselt saaks toimida
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 42
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
rex
HV Guru
rex

liitunud: 09.01.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 23.03.2014 18:55:42 vasta tsitaadiga

Mida sinna OTG külge panna plaanid üldse? Ega ometi füüsilist klaverit?

Mis auto? Boost/Torque panevad selles osas kõrvu kikitama. icon_cool.gif
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 226
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
pinkd0g
HV kasutaja
pinkd0g

liitunud: 05.05.2004




sõnum 23.03.2014 22:21:33 vasta tsitaadiga

Ma ise kaldun nüüd ka selle poole, et ESIALGNE lahendus võiks ette näha mingit integreeritud docki, mis ideaalis võiks kuidagi välja sõita. Olen mõelnud nii, et leiutada tahvli ümber raam, mis kinnitub arvuti cd/dvd draivi külge, vajadusel tugevduseks mõned lisasiinid servadesse paigaldada. Niimoodi sõidaks moodsal kombel tahvel keskkonsoolist välja, libistan/tõstan/whatever-mis-lahenduse-teen raami vahelt tahvli ära ja korras. Eriti hea oleks sel juhul ka bluetooth heli striim ja wireless laadimine [Qi laadija vist ei suuda kahjuks tahvlit laetuna hoida kui töötab nt muusika ja navi (+ kõrge eredusega ekraan) korraga]. Oleks hea juhtmevaba lahendus. Oleks küll pisut tülikam lahendus, aga siiski suhteliselt kindel, et öösel temaga külma käes midagi ei juhtu.

Aga seejuures üks küsimus, mida ilmestan näitega: tahvel on autos seisnud kuskil õues mitmed tunnid külma käes (näiteks kui olen ise tööl). Eeldusel, et kodutee on suhteliselt lühike ja selle aja jooksul autos just päris saunaks ei kisu, jõuan koju ja võtan tahvli tuppa kaasa. Tahvel on veel pisut külmavõitu. Kas toas tekib tahvlile kondensatsioon? Kas peaks autost lahkudes ja tahvli kaasa haarates selle välja lülitama? Ja hommikul juba üles soojenenud tahvli rõõmsalt autosse kaasa jälle vedama? Kui sellisel moel lõpuks peaks aku saba andma, siis võiks mõelda spetsiaalse PSU paigaldamisele ja tahvli aku eemaldamisele.

Segane värk on ikka see, on probleeme, on lahendusi, aga kuidagi sellist vohh, nii ma teengi!! varianti kuidagi ikkagi ei leia, on omad miinused ikkagi asjadel.

OTG tegelikult pole ulmeline vajadus, mõtlesin lihtsalt, et võiks olla see vabadus, et viskan vajadusel mälupulga sappa muusika/piltide/videotega. Kuna hiljuti tekkis ka väikestviisi huvi fotograafia vastu, siis oleks tore ühendada OTG otsa kaardilugeja ja saaks kohe klõpsitud pilte pisut suuremalt ekraanilt vaadata. Teise asjana mõtlesin üle USB toimivat FM vastuvõtjad, tahvlid ju kuraskid ei ole tavaliselt sellise asjaga varustatud. Aga noh, suht teisejärguline teema siiski auto kontekstis. Pigem hea teadmine, et "i can".

OT: rex, auto on 2000 aasta Volvo C70, mootoriks 2,3 liitrine T5, 176kW. Huvi korral näeb pilti siit (küll, aga pole autol enam selliseid velgi all, jookseb tehase originaalidel)
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 4
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
rex
HV Guru
rex

liitunud: 09.01.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 23.03.2014 23:33:52 vasta tsitaadiga

Kondents tuleb õhuniiskusest, seega on soovitatav külmad kondentsikartlikud ajad juba õues kuiva külma õhu käes näiteks kilekotti pista, see kokku keerata ja selle sees toas soojeneda lasta. Kehtib muuhulgas ka fotokate kohta.

See CD-draivi sahtel on üsna õrn asi. Pane lihtsalt raami ühte serva hinged, teise mingi lukustus. Vajutad korra peale - lukustub, vajutad teist korda - tuleb lahti ja surub vedruga pisut eemale. Avaneb kas küljelt või ülevalt mõne cm jagu. Disain võiks olla muidugi selline, et suvaline narkar autosse pilku heites kohe ei taipaks, et vot sinna serva vajutades kerge vaevaga täitsa moeka tahvli kätte saab.

FM vastuvõtja on tänapäeval suht vähetähtis - isegi kõik Eesti raadiod saad netist otse kätte, lisaks hulganisti väljamaiseid. Moodsad fotokad on aga juba WiFiga. icon_cool.gif

BT A2DP jaoks olen ise sellist kasutanud. Suht ok, kuigi muidugi mitte päris high end. Lihtsalt hoidikus mobla jaoks ok, statsionaarsema lahenduse korral eelistaksin ilmselt Line Out võimalusega seadet ja kaablit. Võibolla mingit ekvalaiserit ka vahele enne võimu.

Auto küsimus tegelikult päris OT polegi, kuna armatuuri disain on ka suht oluline. Seal paistab suht konkreetne koht olevat:

Spoiler Spoiler Spoiler

Keegi on juba ka mingi edevama 2 DIN asja sinna pistnud:

Spoiler Spoiler Spoiler

7" tahvel sinna avasse siiski ava laiendamata ei mahu.
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 226
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
pinkd0g
HV kasutaja
pinkd0g

liitunud: 05.05.2004




sõnum 24.03.2014 09:42:34 vasta tsitaadiga

Ehk siis kui tahvel (ja nagu aru saan, siis ka teised elektroonikaseadmed) on veel jahe/külm ja vaja temaga tuppa minna, pistan ta enne tuppaminekut kilekotti, lasen seal soojeneda ja siis võtan mõne aja möödudes ta sealt välja? Iseenesest poleks selline tegevus vajalik, kui seadmel poleks akut eksole? St aku pärast ma teda tuppa veangi.. nojah LCD ka.

Seda hingedega ühest servast avanevat paigaldust olen ka kaalunud. See täitsa mõeldav variant.

See FM ja üldse OTG nänn on jah suht teisejärguline, selle pärast ma väga ei muretsegi ausaltöeldes. Kuigi jah, olen näinud installe, kus N7 taha ühendatud roolinuppudega ühenduvad karbikesed, parkimiskaamerad ja igasugu muud kraami, mis süsteemi edasiarendamise koha pealt tegelt päris äge, aga minu ületab minu vajadusi. Silmad on mul olemas, mis aitavad mul parkida ja roolinuppe mul kah pole.

Tänud selle Logitechi vihje eest. BT A2DP kohta veel säändene küsimus, et kas selline süsteem edastab kogu heli, mida tahvel väljastab? St navigeerimishelid, süsteemihelid jne. Või toimib see kuidagi nii, et kuskilt apist valid muusika, mida tahad üle BT striimida?

Armatuuri koha pealt nii palju, et peas keerleb kuri mõte seda kõvasti lõhkuda. Viia kliimaplokk allapoole ja tuua makiosa üles kliimaploki asemele ja seejuures siis ava tahvli jaoks parajaks tuunida. Näiteks naivgeerimisel peaks selline paigutus idee järgi mugavam olema, ei pea silmi liialt teelt ära pöörama. Ostsin soodsalt selliste ümberehituste katsetamiseks teise keskkonsoolipaneeli, siis saab rahus ehitada, ei pea poole armatuurita ringi sõitma. Iseenesest on selle paneeli ehitus selline, et paras nikerdamine saab olema selle leiutamine tagumiste kinnituste pärast, aga see jääb nüüd jah HV foorumi teemast välja.

Aga kogu plusside ja miinuste hunnikus tundub tahvel oma omadustega ikkagi olevat lihtsaim ja ilmselt soodsaim lahendus. Mõni pisike arvuti + Android + kerneli mudimine + touch screen läheb ilmselt kallimaks ja seejuures pole üldsegi kindel kas puuteekraani tööle saab. Pigem ikkagi osta mõni narmalna tahvel ja teda talvel tuppa vedama hakata. Eks ilmselt tuleb selle lisaliigutusega leppida, kuna vähemasti käesoleval hetkel perfektset lahendust ikkagi olemas pole. Ja kui peakski aku maha surema, siis heal juhul saab uue osta, teisel juhul proovida tuunida aku asemele PSU.

Aga jätkaks veel korraks temperatuuriekstreemsustega. Nii palju olen selgeks saanud, et kui talvel pikem peatus, siis võtan tahvli autost ära ja viin tuppa. Aga suvi? Meil küll mingeid ulmesuvesid pole, aga autos läheb teinekord ikka päris lämmiks. Kas suvel peaks samuti käituma? Et kui pikem seismine vms, et viiks ta sealt saunast minema?
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 4
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
spekti
Kreisi kasutaja

liitunud: 17.05.2005



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 23.04.2014 23:28:51 vasta tsitaadiga

pinkd0g, oled edasi ka purjetanud selle projektiga? icon_smile.gif

Panin siia ühe lingi streetrace foorumist ka: http://www.streetrace.org/foorum/viewtopic.php?f=32&t=71155&start=60

Päris kena install tehtud imo: http://www.streetrace.org/foorum/viewtopic.php?p=1291739#p1291739
Kommentaarid: 56 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 55
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
iFlop
Kreisi kasutaja
iFlop

liitunud: 03.05.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 23.04.2014 23:49:07 Re: Android autosse vasta tsitaadiga

Oeh, endal on sarnane asi pooleli jäänud. Olemas on Cubieboard, mis peaks suhtlema hakkama üle CD changer protokolli. Eraldi LCD ekraani ei tahagi.
Kommentaarid: 66 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
pinkd0g
HV kasutaja
pinkd0g

liitunud: 05.05.2004




sõnum 01.05.2014 20:11:42 vasta tsitaadiga

Ei ole asi kuskile poole liikunud kahjuks. Mõte ikka pendeldab peas, aga ei suuda ikkagi parimat lahendust leida. Ausaltöeldes tahaks hirmsasti ikka tahvli panna, jääks ära igast bootimiseprobleemid ja nt Nexus 7 oleks ülihea konfiga pill autosiseseks kasutuseks. Aga kardan ikkagi aku pärast, külm talv ja soe suvi arvatavasti lõpetavad aku elu kiiresti ja niimoodi kogu install lõpuks peetis on..
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 4
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Sold OUT
no credit
Sold OUT

liitunud: 30.07.2002




sõnum 01.05.2014 20:15:39 vasta tsitaadiga

Mõtle ikka korralikult kas asi seda juramist yldse väärt? Ilmselt alguses jah kift näppida ja demoda aga reaalselt 2 nädala pärast vb enam ei olegi nii entusiastlik ning kasutad vb 2% funktsionaalsusest...lihtsam mingi bt audio vastuvõtja paigaldada ja korralik tahvli hoidja ning saad seda kaasa võtta kui kylm on...
_________________
People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 1 :: 79
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
pinkd0g
HV kasutaja
pinkd0g

liitunud: 05.05.2004




sõnum 15.06.2014 23:07:20 vasta tsitaadiga

Ma ikka püüan ennast maa peale tagasi tuua jah aeg-ajalt, et kas on ikka vaja.. Aga jah, tore kui igati funktsionaalne süsteem olemas, kasvõi nii igaksjuhuks kui mõnikord mingist asjast puudust tunnen. Juba kasvõi navigeerimine, mida aeg-ajalt ikka kasutan. Praegu vajadusel telefon iminapaga esiklaasil ja laadijajuhe tilbendamas, nii ka ebamugav. Ja pisut moodsust lisaks ka see tahvel oma ekraani näol autosse, väike plusspunkt seegi. Selge see muidugi, et raha loopida pole mõtet ja lihtsalt ühte tahvlit aeglaselt autosse surema osta ei raatsi. Peab ootama kuni tullakse täislahendusega välja, nt miski pisut kangem ja täiendatum Parrot Asteroid Smart ja soodsam kui praegune versioon - unistused on toredad asjad icon_biggrin.gif

Lisan pisut teksti:

Nonii, asjaga jõudnud nii kaugele, et otsustasin siiski tahvli ligi haarata. Valituks osutus Asus Memo Pad HD7 - hea hind, hea ekraan, normaalsed tehnilised näitajad, mõtlesin, et proovin. Kui asja ei saa, teen kööki naisele muusikat mängiva digitaalse kokaraamatu icon_biggrin.gif Küll ma talle juba rakenduse leiaks. Olemas mul nüüdseks ka BT heli vastuvõtja ja kirjutangi siia lootuses, et keegi oskab mind aidata tahvli ühendamise asjus. Kirjutan siia samalaadse postituse nagu elfafoorumissegi, äkki siinsetest keegi oskab ja viitsib ka aidata.

Tegin autos täna pisut katseid. Paraku lahkusin autost praktiliselt sama lolli näoga kui sinna läksin. Ja nüüd kirjutan sama lolli näoga siia, et keegi ometigi mind aitaks .

Nimelt katsetasin jälle siis kahte varianti: BT ressiiver otse võimendi sisendisse ja BT ressiiver maki AUX sisendisse. BT ressiiveri toite võtsin sedakorda teiselt tahvlilt ja seoses sellega sai ka selgeks, et see Hiina toiteadapter tõesti neid pinisevaid imelikke helisid põhjustas (Taustainfoks nii palju, et vahepeal oli probleem, et kõlarites miski imelik pinin, mida tekitas odav Hiina sigaretisüütaja toiteadapter, mis ise kah piniseb kui tal USB pesades miskti sees on). Muljeid siis katsetest:

BT vastuvõtja otse võimendisse:
* pinisevad helid kadusid toiteallika vahetamisega ära, kuid vastuvõtjalt toite eemaldamisega (juhe tagant ära tõmmata), siis käis ikka mingi õrn raksatus kõlarites. Mis seda põhjustada võiks? Muidu oli ikka vaikne ja muid häirivaid helisid polnud.
* üks loll asi on selle vastuvõtja juures.. nimelt kui ta saab toite ja toimub seadmega paaritamine, siis mängib ta kõlaritesse miski helisignaali.. aga kuna mul asi otse võimendis, siis see tuleb ju täisvolüümiga. Väga häiriv igatahes.
* heli kvaliteet ja valjusus pole nii head kui vastuvõtja läbi maki AUX sisendi ühendada. Ilmselt mängib siin rolli tahvli enda helikaart, mis ebapiisava võimendusega.
* helireguleerimine on suhteliselt jäik. Jälle tahvli enda teema, lihtsalt helivaljususe samme pole eriti palju.

BT vastuvõtja läbi maki AUX sisendi:
* pininaid ja muid anomaalseid helisid polnud üldse, ka mitte vastuvõtjalt toite eemaldamisega - täielik vaikus.
* helikvaliteet tunduvalt puhtam kui otse võimendisse ühendades
* helireguleerimine palju mõnusam, samuti jääb alles ka fader/balance funktsioon. Madalad otsad olid palju paremini tunda ja kõrged ka puhtamad. St vahe ikka tuntav

Mainin ära, et proovisin mõlemaid variante ka siis kui tahvlile laadija taha ühendatud. Samuti polnud mingeid pininaid ega vilinaid, seega ilmselt ground loopiga probleeme pole.

Igatahes mu tänane jändamine jättis mulle mulje, et midagi oleks ikkagi sinna BT ressiiveri ja lõppvõimendi vahele vaja. See otse võimendisse ühendamine ei anna nii head tulemust. Läbi maki ühendades oli heli ikka siidisem ja on ka veel igasugu heliseadistamise võimalused, et heli veel magusamaks saada. Samas ei tahaks ikkagi seda olemasolevat makki sinna alles jätta, võtab mõttetult palju ruumi ja töötaks niikuinii ainult eelvõimendina. Kas siis oleks ikkagi mõistlikum hankida miski eraldiseisev eelvõimendus või ikkagi mõni EQ? EQ all pean silmas näiteks midagi sellist: http://www.amazon.com/Clarion-EQS746-Graphic-Equalizer-Crossover/dp/B000EZV3T8 Sellel olemas aux sisend ja 3 paari 7V RCA väljundeid. Asja teeb heaks ka see, et tal volüüminupp kah olemas. Või kas on olemas mingeid muid vidinaid, mis sobiks minu vajadustega? St siis mingi eelvõimendus vms, millel ka volüümikontroll olemas. Sorri ette ära kui mu küsimused väga rumalad on, aga pole miskit teha kui teadmised eriti laialdased pole. Seetõttu siit abi küsingi.

Sai küll jälle üks pikk postitus, aga tõesti äkki oskab keegi soovitada midagi. Sest mulle jäi siiski mulje, et otse võimendisse ühendades pole heli nii ilus kui läbi maki. Tahaks leida miskit lahendust, seega pöördungi teiste poole, võib-olla kellelgi miskeid teadmisi-kogemusi. Aidake lolli eusa_wall.gif icon_smile.gif
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 4
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  Android autosse
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.