Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: SteelSeries 5HV3 märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
rkO
HV vaatleja
rkO

liitunud: 14.12.2009




sõnum 14.11.2013 19:54:18 Ülevaade: SteelSeries 5HV3 vasta tsitaadiga

link :: VideoGamers.eu

SteelSeries saatis VideoGamers.eu toimetusele SteelSeries 5HV3 kõrvaklapid, mis on mõeldud just mänguritele. Pärast kahenädalast kullerteenuse veast tingitud ooteaega sain lõpuks klapid kätte, et asuda testima, mida need endast kujutavad. Nagu alati, tekib uudishimu ja ootusärevus, et mida pakend sisaldab: kas on midagi uut juures või on lihtsalt klapid koos väikese õpetusega.





Neile, kes veel ei tea: SteelSeries on üks juhtivaid mängulisaseadmete tootjaid, kelle fookus on luua kõrge sooritusega varustust, mida kasutatakse professionaalsetel võistlustel. Nende tooted on tavaliselt üsna lihtsa ülesehitusega, keskendudes pigem toote eesmärgi täitmisele kui uhketele värvidele ja ekstravagantsele kujule. 5HV3 sobib selle profiiliga täielikult, sest kujundusega pole üle pingutatud. Tegemist on hea komplektiga mängurile!

Originaal VideoGamers.eu-st.


Link


Tehnilised andmed:




Garantii: 1 aasta Ameerikas ja 2 aastat Euroopas

Nagu alati, tuleb esmalt visata pilk peale pakendile ja selle sisule. Ümbris on traditsioonilistes värvides: domineerivad must ja oranž. Pakendil on ka tehnilised andmed ning info selle kohta, milliseid tehnoloogilisi uuendusi uute kõrvaklappide juures kasutatud on.

Pakendi sisemusse sukeldudes märkame esmalt päris huvitavaid logosid: Fnatic, Ninjas in Pyjamas, TYLOO ja NaVi, kellega koostöös 5HV3 kõrvaklapid välja on arendatud. Peale kõrvaklappide leiate pakendist seadme 3,5 millimeetrise otsiku. Juhtmepikendus, mis on lahtiühendatav ja millele saab 3,5-millimeetrise ühenduse otsa panna, on sobilik tahvelarvutitele ja mobiiltelefonidele. Alati on kaasas ka SteelSeriese kleepsuke ning kiire õpetus.





Mugavus & kujundus

Nagu te kõik teate, on professionaalsel tasemel mängimine aeganõudev, sest arvutis tuleb veeta mitmeid tunde. Seetõttu on väga tähtsaks teguriks mugavus, mis peaks olema üks suuremaid mõjutajaid mängurite kõrvaklappide soetamisel.

Kõrvaklapid on kergesti lahtiühendatavad, mis muudab mugavaks ka nende kaasaskandmise ja paigutamise. Kui võta arvesse tänapäevaseid ainult muusika kuulamiseks mõeldud või muid tavalisi kõrvaklappe, millel lahtiühendamise võimalus praktiliselt puudub, siis on tegu väga teretulnud lahendusega.

Nahast kõrvapadjad on uskumatult pehmed ja kohanduvad kõrvadega väga hästi. Mugavad padjad piiravad välise taustamüra sattumist klappide sisse. Headband ehk peatugi ei ole küll mugav, aga sellest ei tasu end heidutada. Kõrvaklapid on nii kerged ja mugavad, et mingi hetk läheb lausa meelest, et klapid üldse peas on. Tänu kergele materjalile (plastikust raamistik) on toode küll mingil määral odavam, kuid paljud arvustajad on seda pigem miinusena näinud. Tegelikult ei tohiks see materjal aga kedagi häirida, sest tegu on mänguritele mõeldud klappidega ning visuaalne välimus polegi prioriteet. Seega peatugi võib olla kohmakas või mingil määral ebamugav, aga klapid pähe pannes ununeb kõik. Peale selle on kõrvaklappide raam painduv ja neid võib peas hoida kuidas jumal juhatab. Täiesti 360 kraadi toode siiski ei paindu, seega pole mõtet päris väänata.

Pärast kuuetunnist mängimist võin anda endapoolse mugavusgarantii. Tegu on tõesti mugavate klappidega – kõrvad ei hakanud kordagi valutama. On olnud juhuseid, kus pärast pikka mängimist hakkavad kõrvad näiteks punetama või surisema. Vähemasti 5HV3 puhul on tegu mugava tootega, mis keskendub rohkem tehnoloogiale, et mängurid tunneksid end klappe kandes võimalikult hästi.




Mikrofon/heli

Mikrofon on peidetud ilusti kõrvaklapi sisse, mis on sisse-välja tõmmatav ja paindub praktiliselt kõikjale. Minu esmamuljed on head ning ka sõpradel polnud ühtegi etteheidet, kuid professionaalsest kvaliteedist on asi veel kaugel. Stuudiokvaliteedi saamiseks võite osta üle 200 euro maksva stuudiomikrofoni, kuid suheldes meeskonnaga teeb mikrofon oma töö siiski veatult ära. Kindlasti soovitan kõigil vastavalt enda soovidele seadistada suhtlusprogrammide heli- ja mikrofoniseadistusi, aga üldiselt töötab mikrofon erinevate sätete juures siiski üpris hästi. Mikrofon on sisse-välja lülitatav juhtmes oleva lisatarviku kaudu.

Seoses helikvaliteediga tundub 5HV3 olevat hästi tasakaalustatud, kuid kummalisel kombel oli puudu bassist. Kui arvestada, et tavaliselt on bassi liiga palju, siis 5HV3 puhul on kõik vastupidi. Summutatud heli ehk kõrvapadjad ei lase liigset heli välja ning blokeerivad mingil määral välist taustaheli. Muusika kuulamiseks ei pea iga kord kõrvaklappe vahetama ja filmide vaatamine on veelgi lihtsam, sest tänu gaming-tehnoloogiale kohanduvad klapid kergelt keskkonna, filmi ümbritsevate vokaalide ning häälkõne efektidega.

Testisin heli mängudega Counter-Strike: Global Offensive, Dota 2, League of Legends ja Battlefield 4. Mis puudutab audiopositsioneerimist mängus, siis 5HV3 saab ka sellega väga hästi hakkama. Kindlasti ei tasu ära unustada, et kõrvaklapid toovad mängijani võrratud elamused – iga vaenlase samm, efekt ja muud elemendid on puhtad.





Kokkuvõte

SteelSeries 5HV3 puhul on tegu kvaliteetsete kõrvaklappidega, korraliku helitehnikaga, mis on hea mängimiseks, muusika kuulamiseks ja filmide vaatamiseks. Klappidel on mugavad nahast kõrvapadjad, mis hoiavad ära välise taustamüra sattumise kõrvaklappidesse, kerge ja painduv raamistik, sisse-välja tõmmatav mikrofon, otsik tahvelarvutile ja mobiiltelefonile ning peatoe küljest lahti ühendatavad kõrvapadjad. Seega on klapid ruumi suhtes vähenõudlikud ja tänu oma kergusele väga mugavad kanda. Toote hind on küll üsna krõbe 79 € + postikulu, aga kui võtta kokku positiivsed ja negatiivsed küljed, siis plusspooli on kindlasti rohkem.

Plussid
* Väga mugavad
* Hea helikvaliteet
* Sisse-välja tõmmatav mikrofon
* Teisaldatav
* Nahkpadjad takistavad taustamüra teket

Miinused
* Bass on liiga nõrk
* Kõrge hind

_________________


viimati muutis rkO 15.11.2013 11:46:49, muudetud 6 korda
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
dksvertix
HV kasutaja
dksvertix

liitunud: 28.09.2012




sõnum 14.11.2013 22:31:00 vasta tsitaadiga

No krt, lootsin leida asjalikku ülevaadet aga see-eest pidin hoopis selle kõige tähtsama osa jaoks vajutama lingile.
Järgmine kord jäta see tühine copy-paste töö tegemata ja pane lihtsalt viide vastavale artiklile.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
lopes39
HV Guru
lopes39

liitunud: 08.11.2004




sõnum 15.11.2013 00:35:57 vasta tsitaadiga

Kui miinuse alla paned kõrge hind, siis võiks ka hinna välja tuua.
Mul üldiselt vahet pole, sest steel series tooteid ei osta ma vist kunagi. Põhiliselt sellepärast, et ainuüksi nimi eest ei ole ma nõus üle maksma toote eest ja pealegi kui toode ise veel jama ka on.
Ostsin 2a tagasi razer gamer klapid mis ei olnud isegi full cup ja heli poolest oli ka hullem saast kui 10 euro maksvad panasonic või philips klapid.
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 7
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
rkO
HV vaatleja
rkO

liitunud: 14.12.2009




sõnum 15.11.2013 12:07:11 vasta tsitaadiga

lopes39 kirjutas:
Kui miinuse alla paned kõrge hind, siis võiks ka hinna välja tuua.
Mul üldiselt vahet pole, sest steel series tooteid ei osta ma vist kunagi. Põhiliselt sellepärast, et ainuüksi nimi eest ei ole ma nõus üle maksma toote eest ja pealegi kui toode ise veel jama ka on.
Ostsin 2a tagasi razer gamer klapid mis ei olnud isegi full cup ja heli poolest oli ka hullem saast kui 10 euro maksvad panasonic või philips klapid.


Huvitav tähelepanek. Mustandis on mul täitsa olemas hind, muudan postitust ning lisan hinna.

(SteelSeries ametlik hind)Hinnaks muidu 79 € + postikulu, kes aga tahab parema helikvaliteed ja visuaalselt ilusamat toodet, siis Siberia V2 on parem, maksab 84 € + postikulu. Samas ei saa midagi halba öelda 5HV3 kohta. Eestis muidu saab kätte 70 € kanti, Siberiat võib kätte saada 68 € - ütleme nii, et Eestis on poeti erinevad hinnad. Kui võtta SteelSeriese kodulehelt, siis 5HV3 on odavamad. Ühesõnaga antud toote hind on natuke üle paisutatud ikkagi, aga samas neil pole mitte väga negatiivseid omadusi, vähemalt mina ei märganud testimise ajal.

_________________
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
in-sane
HV kasutaja
in-sane

liitunud: 18.03.2006




sõnum 02.12.2013 12:45:25 vasta tsitaadiga

Teisaldatav? Wat? Kas kõrvaklappe on statsionaarseid ka?
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 18
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
rkO
HV vaatleja
rkO

liitunud: 14.12.2009




sõnum 02.12.2013 15:11:23 vasta tsitaadiga

Põhimõtteliselt saad juppideks võtta s.t headbandi eemaldada. Statsionaarseid kahjuks minu teada pole, kui siis 7HV3.
_________________
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: SteelSeries 5HV3
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.