Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Canon uuendab EOS-kinofilmikaamerate sarja ja toob turule uue 35 mm fikseeritud fookuskaugusega EF-kinofilmiobjektiivi märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 01.10.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 04.09.2013 15:12:18 Canon uuendab EOS-kinofilmikaamerate sarja ja toob turule uue 35 mm fikseeritud fookuskaugusega EF-kinofilmiobjektiivi vasta tsitaadiga

link :: Canon


PRESSITEADE 4. september 2013 – Maailma juhtiv professionaalse pildindustehnoloogia pakkuja Canon teatas täna mitmest oma EOS-kinofilmikaamerate sarja uuendusest ning uue 35 mm fikseeritud fookuskaugusega EF-kinofilmiobjektiivi turuletulekust.

Canoni oskusteave kaamera- ja sensoriarenduse vallas viis EOS-kinofilmisüsteemile uhiuue Super 35 mm sensori arendamiseni. Canon täiendab mudelite EOS C500, EOS C300 ja EOS C100 maksimaalse ISO sätteid veelgi, tõstes need varasema ISO 20 000 asemel väärtusele ISO 80 000. Need selles valdkonnas konkurentsitud uued maksimaalsed sätted võimaldavad erisuguse materjali, näiteks dokumentaalide, uudiste ja teemasaadete võttemeeskondadel veelgi äärmuslikemas nõrga valgusega oludes detailseid ja värvikaid kaadreid jäädvustada. Kasutajad saavad filmida 1- või 1/3-astmelise sammuga alates väärtusest ISO 320 kuni maksimaalsätteni ISO 80 000.


Lisatäiendused kaamerale EOS C500
Kasutajatelt saadud tagasiside põhjal lisandub mudelile EOS C500 mitu funktsioonitäiendust, eriti just draamateoste ja kinofilmitööstuse vallas.

Uued püsivarauuendused pakuvad kaameraga EOS C500 töötavatele professionaalidele võimalust laiema värvigammaga filmida. Olemasolevale gammale BT.709 lisanduvad veel ka valikud DCI-P3 ja kinofilmigamma Cinema Gamut. DCI-P3 on digitaalse kinofilmi projektsiooniks loodud värvusruum, kuid see ei suuda edastada kõiki tänapäevase sensoritehnoloogiaga jäädvustatavaid värvusi, mistõttu pakub uus kinofilmigamma veelgi laiemat värvusruumi. Peale selle saab MON.1/2-terminalide väljunditele gammat BT.709, lai DR või DCI-P3 LUT seada, suurendades sellega seirevõimalusi võttekohas.

Samuti täiendatakse kaamera EOS C500 kiiruseid, muutes seeläbi kaamera veelgi paindlikumaks. Lisanduv 4K1K RAW-režiim võimaldav võttekiirust kuni 120 kaadrit/s. Erinevalt praegusest 4K2K HRAW-režiimist, milles kasutatakse kaadrisagedusest 60p suuremal sagedusel filmides 4096 x 2160 piksli suuruse lõpp-pildi loomiseks lisatöötlust, kasutab 4K1K-režiim pildisensori kärbitud osa. Jäädvustades veelgi parema kinofilmile omase kuvasuhtega 4096 x 1080 pikslit, väheneb salvestatud materjalil aliasing- ehk jaggies-efekti esinemise oht. 4K2K HRAW jääb samuti režiimivalikusse alles.

Püsivarauuendused pakuvad lisatuge kaamera EOS C500 kasutamisel filmitööstuses, kus on rakenduses ACES-töövoog. Võttekohal seire hõlbustamiseks on võimalik terminalist MON.2 2K-signaali väljastada, ühtides ACESProxy10 gamma ja ACES-i värvusruumiga. Ühilduvate monitorseadmetega ühendades on võimalik pilti võttekohal ACES-i värvidega vaadata.

Pikkadel filmivõtetel (eriti 4K- või 2K-vormingus) ülekuumenemise ärahoidmiseks on kaameral EOS C500 tõhus ventilaatoripõhine jahutussüsteem. Filmimise ajal häiriva ventilaatorimüra vältimiseks on uuendatud automaatset jahutusrežiimi nii, et süsteem lülitub salvestuse ajal välja. Salvestuse peatumisel hakkab jahutussüsteem jälle kaamera temperatuuri reguleerima, pakkudes pidevat jahutust ja vähendades võtte ajal ventilaatori käivitumise ohtu. Jahutussüsteem võib siiski salvestuse ajal automaatselt käivituda, kui see on vältimatu kaamera ohtliku ülekuumenemise ennetamiseks[i].


Lisatäiendused kaamerale EOS C300
Lisaks 2013. aasta esimesel poolel avaldatud uuendustele EOS C300 kasutusmugavuse suurendamiseks, tutvustab Canon mitut üksikfilmijate jaoks kaamera funktsionaalsust parandavat lisatäiendust, sealhulgas lisanduvat laia DR-gammat. Esmalt mudelis EOS C100 kasutusele võetud lai DR pakub Canoni Log gammaga filmides 12-astmelist dünaamilist ulatust, kuid annab tulemuseks vähem „lameda” pildi, mis ei pruugi järel- või värvitöötlust vajada. See on eriti kasulik just tiheda töögraafiku või piiratud eelarvega filmitootjatele.

Uuendatud EOS C300 toetab ka objektiivi EF-S 18–135 mm f/3,5–5,6 IS STM koos pideva automaatteravustamise funktsiooni ja täiustatud automaatsärivalikutega.


Lisatäiendused kaamerale EOS-1D C
Ka kõige vajalikuga varustatud 4K-kaamera EOS-1D C saab 2013. aasta uuendustest osa, mistõttu paraneb selle ainulaadse seadme jõudlus ja mitmekülgsus veelgi.
Canoni EF-kinofilmiobjektiiviga filmides on nüüdsest EF-objektiivikinnituse kaudu võimalik kasutatavat avaarvu vaadata ja objektiivi metaandmeid salvestada. Peale selle saavad EF-kinofilmiobjektiivid külgvalgustust ja kromaatilist aberratsiooni korrigeerivate funktsioonide toetuse, parandades veelgi üldist pildikvaliteeti[ii].
Tulles vastu kasutajate soovidele, täiustasime ka seadme heli. Praegu on helisalvestus piiratud vaid mikrofoni sisendiga, kuid saabuv uuendus lubab liini või mikrofoni vahel valida, võimaldades vajaduse korral ka välist heliallikat kasutada.

Täiendatud paindlikkus ja kasutajasõbralikkus kogu sarja ulatuses
Canon parandab mitmel eri moel mudelite EOS C500, EOS C300 ja EOS C100 kasutusmugavust. Näiteks saab käsitsi teravustamist abistava suurendusfunktsiooniga nüüd ainult keskosa suurendamise asemel kaadri 25 eri segmenti suurendada. Kui toitenupp on lukustusasendis LOCK, siis saavad kasutajad uue võimalusena kõiki kaamerafunktsioone lukustada, sealhulgas ka salvestusnuppu REC, ning kaameratel EOS C500 ja EOS C300 on võimalik ISO või iirise juhtimine korpuse ja käepideme juhtnuppudele määrata.

Kaamerate EOS C500 ja EOS C300 WiFi-ga kaugjuhtimise täiendus tähendab, et järeltöötluse töövoo parandamiseks saavad kaks kasutajat kaamerat samaaegselt juhtida, võimaldades ühel näiteks võtet kontrollida ja teisel metaandmeid sisestada. Peale selle saavad mudelid EOS C300, EOS XF300 ja EOS C500 Canoni GPS-vastuvõtjaga GP-E1 GPSi toe, mis võimaldab filmimise ajal videomaterjalile automaatselt ka GPS-teavet lisada.

Kaamerates EOS C500, EOS C300 ja EOS C100 laiendatakse ka külgvalgustuse korrigeerimise funktsiooni, toetades nüüd ka mitut uut EF-kinnitusega objektiivi. See funktsioon aitab tagada maksimaalse pildikvaliteedi, vähendades pildi nurkadesse tekkivaid varialasid[iii].

XF300-seeria uuendus võimaldab kasutada ka uut objektiivivarjukit koos sisseehitatud objektiivikaitse ja lisanduva digitaalse telekonverter-funktsiooniga.

Canoni fikseeritud fookuskaugusega EF-kinofilmiobjektiiv CN-E 35 mm T1.5 L F
Uue objektiivi EF CN-E 35 mm T1.5 L F turuletulek suurendab Canoni olemasolevate fikseeritud fookuskaugusega EF-kinofilmiobjektiivide koguarvu kuueni. See EOS-kinofilmisüsteemi kasutajate tugeva nõudluse tõttu loodud kompaktse disainiga objektiiv sisaldab Canoni tunnustatud optikat ja kiiret jõudlust, olles ideaalne keerulistes, nõrga valgusega oludes filmimiseks. Mitme erineva fikseeritud fookuskaugusega kinofilmiobjektiiviga filmimisel vajaliku järjepidevuse tagav uus 35 mm objektiiv pakub teiste sarja kuuluvate objektiividega ühilduvat värviedastust, aga ka sama vormitegurit ja universaalseid märgistusi, lihtsustades filmivõtete ajal objektiivide vahetamist.

Saadavus
Canoni fikseeritud fookuskaugusega EF-kinofilmiobjektiivi CM-E 35 mm T1.5 L F on oodata müügile alates detsembrist 2013.

EOS-kinofilmikaamerate püsivarauuendusi on oodata 2013. aasta neljandas kvartalis, XF-seeria uuendusi aga 2014. aasta esimeses kvartalis.

Pildimaterjal ja lisainfo on leitav - http://www.canon-europe.com/About_Us/Press_Centre/Press_Releases/Consumer_News/index.aspx

_________________
HV valuutakalkulaator
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Canon uuendab EOS-kinofilmikaamerate sarja ja toob turule uue 35 mm fikseeritud fookuskaugusega EF-kinofilmiobjektiivi
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.