Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Turvalisus ja privaatsus »  Suurpangad, sidefirmad ja valitsused ühendavad jõud kogu ELi hõlmavaks küberõppuseks märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
Laurikre
HV Guru
Laurikre

liitunud: 20.09.2003




sõnum 04.10.2012 14:32:53 Suurpangad, sidefirmad ja valitsused ühendavad jõud kogu ELi hõlmavaks küberõppuseks vasta tsitaadiga

link :: BattleIT


Sajad küberjulgeoleku eksperdid Euroopa eri paigust kontrollivad täna kogu päeva kestva simulatsiooni käigus valmisolekut võitluseks küberrünnakutega. Küberõppusel Euroopa 2012 simuleeritakse ulatuslikku hajusat teenusetõkestusrünnet (DDoS) ja sellel osaleb üle 400 eksperdi, kes esindavad suuremaid panku, telekommunikatsioonifirmasid, internetiteenuste pakkujaid ning kohalikke omavalitsusi ja liikmesriikide valitsusi.


„See on esimene kord, kui üleeuroopalisel küberõppusel osalevad pangad ja internetifirmad. Selline koostöö on küberrünnakute üha suurenevat ulatust ja keerukust arvestades ülimalt tähtis,” ütles Euroopa Komisjoni asepresident Neelie Kroes.

Eksperdid peavad korraga tegelema 1200 küberrünnaku juhtumiga, mis muu hulgas hõlmavad ka rohkem kui 30 000 e-kirja. Õppuse käigus kontrollitakse, kas osalejad suudavad reageerida ja teha koostööd juhul, kui avalikud veebisaidid ja Euroopa suuremate pankade arvutisüsteemid langevad lakkamatute küberrünnakute ohvriks. Tegelikkuses seiskaks selline rünnak miljonite kodanike ja ettevõtete tegevuse kogu Euroopas ning tekitaks ELi majandusele miljonitesse eurodesse ulatuvat kahju.

“Tänase õppuse põhirõhk on Euroopa tasandil tehtaval koostööl, mis aitab tagada interneti ja muude oluliste taristute pideva toimimise,” selgitas asepresident Kroes.

Õppusel kasutatakse elutähtsate infoinfrastruktuuride omaduste ja funktsioonide simuleerimiseks iseseisvat süsteemi, mis ei hõlma olemasolevaid struktuure. Euroopa Info- ja Võrguturbeameti (ENISA) eksperdid esitavad ülevaate esialgsetest tulemustest paari päeva jooksul pärast õppust, lõplikke järeldusi sisaldav aruanne avaldatakse enne käesoleva aasta lõppu.

_________________
Need: Windows, .Net, Sharepoint, Exchange, Dynamics, Visual Studio, XNA, Expression, Silverlight, SQL and many other skills? Talk to me icon_smile.gif
Rohkem IT uudiseid iga päev BattleIT lehelt
Kommentaarid: 154 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 5 :: 131
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
margus1000
Lõuapoolik
Lõuapoolik
margus1000

liitunud: 28.05.2003




sõnum 05.10.2012 17:31:52 vasta tsitaadiga

Küsimus - mis ei kuulu järgnevasse leotelusse? Suurpangad, sidefirmad ja valitsused.

Õige vastus - sidefirmad. Tegemist on ettevõtete, mitte kuritegelike organisatsioonidega.

_________________
God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can, and wisdom always to tell the difference.
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Turvalisus ja privaatsus »  Suurpangad, sidefirmad ja valitsused ühendavad jõud kogu ELi hõlmavaks küberõppuseks
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.