Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Canon toob turule f/1,8 avaga PowerShot G15 ja maailma esimese 50-kordse optilise suumiga kompaktkaamera PowerShot SX50 HS märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 01.10.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.09.2012 14:15:29 Canon toob turule f/1,8 avaga PowerShot G15 ja maailma esimese 50-kordse optilise suumiga kompaktkaamera PowerShot SX50 HS vasta tsitaadiga

link :: Canon


Pressiteade 17. september 2012 - Canon teatab täna kahe uue kompaktkaamera PowerShot G15 ja PowerShot SX50 HS turuletulekust. Mudelil PowerShot G15 on G-seeria mudelite seas kõige valgusjõulisem uus f/1,8–2,8 ava ja 5-kordse suumiga objektiiv, mis pakub fotograafidele kogu fookusulatuses ülilaia ava. PowerShot SX50 HS on maailma esimene 50-kordse optilise suumiga1 kompaktkaamera, mis pakub täiustatud manuaaljuhtimise ja RAW-vormingu toe kõrval ka enneolematut jõudlust.

Mõlemal PowerShoti mudelil on tunnustatud HS-süsteem, mis pakub isegi hämaras suurepäraseid tulemusi ja kõikides oludes väikest mürataset. Canoni pildistabiliseerimistehnoloogiaga optiline pildistabilisaator tagab mõlema mudeli puhul teravaima pildikvaliteedi kogu suumiulatuses, samas kui käsijuhtimine ja RAW-failide tugi pakub fotograafidele maksimaalset kontrolli piltide jäädvustamise ja järeltöötluse üle.

Mudelid PowerShot G15 ja PowerShot SX50 HS sisaldavad Canoni uusi täppisobjektiive, mis pakuvad mitmeid loomingulisi võimalusi. Kaameral PowerShot G15 on valgusjõuline f/1,8–2,8 avaga objektiiv, mille väljatöötamisel on kasutatud uut heade valgustmurdvate omadustega klaasi koos ainulaadse mitme materjali kattega, mis on loodud nanomeetriskaalal kindlate valguslainete puhuks. Selle 5-kordne optiline suum pakub silmapaistvat mitmekülgsust, 28 mm lainurgaga f/1,8 ava ja maksimaalse fookuskauguse 140 mm kasutamisel f/2,8 ava.



Kaugeid objekte detailselt jäädvustada soovivatele fotograafidele pakub mudel PowerShot SX50 HS Canoni kompaktkaamerate seas praegu kõige võimsamat optilist suumi. Selle optiline konstruktsioon sisaldab 13 elementi, sealhulgas kolme UD-läätse 10-grupilises optilises paigutuses, pakkudes head jõudlust kogu 50-kordse optilise suumi ulatuses. Uudne ultrahelimootor (USM) ja võnkepooliga mootor (VCM) tagavad kiire ja peaaegu helitu suumimise, liikudes 24 mm lainurgalt kuni maksimaalse 1200 mm[ii] suumiulatuseni, samas kui ZoomPlus-tehnoloogia võimaldab suumida isegi 100-kordselt, säilitades siiski kõrge pildikvaliteedi.

Kaamera PowerShot SX50 HS täiustatud suumi kadreerimisabi sisaldab nüüd ka uut otsimis- ja lukustusfunktsiooni, mis on loodud selleks, et aidata fotograafidel objektiivi telefotoasendis objekte leida ja lukustada. Kasutajad võivad vajutada objektiivil olevat spetsiaalset otsingunuppu, mis paneb objektiivi objektide leidmiseks välja suumima. Pärast objekti leidmist saab nupu vabastada ja objektiiv liigub automaatselt tagasi telefotoasendisse. Lisaks võib kasutada ka lukustusnuppu, et rakendada võimas optiline pildistabiliseerimisrežiim, mis hoiab objekti kuni pildi tegemiseni kaadris.

Canoni optilise pildistabilisaatori tehnoloogia neutraliseerib mõlemas mudelis kaameravärina mõju, vältides hägusaid fotosid ja ebastabiilset videopilti. Mudeli PowerShot G15 4-astmeline ja PowerShot SX50 HS-i 4,5-astmeline optiline pildistabilisaator tagab selged, teravad ja detailsed pildid ka telefotoasendis või nõrga valgusega pildistades. Lisaks sellele tuvastab intelligentne pildistabilisaator võtteolukorra ja valib seitsme režiimi seast sobivaima pildistabiliseerimisrežiimi. Mudelil PowerShot SX50 HS on olemas ka uus täiustatud dünaamiline pildistabiliseerimisrežiim, vähendades n-ö rulluvat kaameravärinat, mis tekib tavaliselt kõndimise või liikumise pealt filmimisel. ´

Mõlemal mudelil on olemas Canoni HS-süsteem – 12,1-megapikslise CMOS-sensori ja võimsa DIGIC 5 pildiprotsessori kombinatsioon. Kaameras PowerShot G15 on kasutusel Canoni uus 1/1,7-tüüpi ülitundlik CMOS-sensor, mis pakub oma eelkäijast veelgi paremaid valgustundlikke omadusi, võimaldades märkimisväärset paindlikkust ka nõrgas valguses pildistamisel. Kuni ISO 12 800[iii] valgustundlikkus võimaldab kasutada lühikest säriaega ja teha kiiremaid sarivõtteid ning seda isegi kehvades valgusoludes. Mõlema mudeli DIGIC 5 protsessor on optimeeritud ülitundliku sensoriga sujuvalt koostööd tegema, hoides piltide mürataseme kõikides valgusoludes minimaalsena.

Mõlema mudeli täiustatud automaatteravustamissüsteemid lihtsustavad kasutajatel hästi teravustatud piltide tegemist. Kaamera PowerShot G15 automaatteravustamiskiirus[iv] pakub erakordset jõudlust – lainurgaga kõigest 0,17 sekundit –, olles mudelist PowerShot G12 53% kiirem[v] ja ühtlasi ka Canoni kõigi aegade kiireim kompaktkaamera.

Mõlemal mudelil kasutatav kvaliteetne ja kiire sarivõtterežiim võimaldab ka kiiresti liikuvatest objektidest kvaliteetseid täisresolutsiooniga võtteid teha. Kaamera PowerShot SX50 HS jäädvustab tegevust kiirusel 13 võtet sekundis, olles ideaalne eluslooduse pildistamiseks, samas kui kaamera PowerShot G15 kiirus 10 võtet sekundis sobib hästi tempoka tegevuse jäädvustamiseks.

Loominguline paindlikkus käsijuhtimise ja automaatrežiimidega Canoni EOS-sarja digipeegelkaameratega sarnasel tasemel käsijuhtimise pakkumisega võimaldavad mõlemad mudelid fotograafidel eri sätteid, näiteks ava, säriaega, valge tasakaalu ja ISO valgustundlikkust, ise reguleerida. Mõlema mudeli RAW-vorming toetab nüüd ka eri pildisuurusi, võimaldades fotograafidel järeltöötluses erinevate kuvasuhetega katsetada.

Mitmed erinevad automaatsed pildistamisfunktsioonid aitavad kasutajatel võimalikult häid pilte teha. Nutikas automaatrežiim kasutab täiustatud stseenituvastustehnoloogiat ja valib 58 eri sättekombinatsiooni seast sobivaima, samas kui näotuvastus tuvastab nutikalt eelnevalt salvestatud nägusid ning reguleerib ka sätteid tagamaks, et inimesed näevad alati head välja. Mitme ala valge tasakaal reguleerib sisetingimustes erinevate valgusallikatega piltide värvitoone automaatselt, et need näiksid loomulikud.

Kaameral PowerShot G15 on olemas kõik PowerShoti G-seeriale omased disainilahendused, pakkudes igapäevaselt suurepärast käsitsetavust. Selle kerge ent tugev alumiiniumkere on umbes 17% väiksem kui mudelil PowerShot G12, olles ideaalne täiendus digipeegelkaamerale.



Ühe käega kiirelt kasutatavaks loodud mudelil PowerShot G15 on kahetasemeline pealmine juhtketas, eesmine juhtketas ning spetsiaalsed video- ja otseteenupud, lihtsustades kasutajatel võtete vahel kaamerasätetele ligipääsu ja nende reguleerimist. 920 000-punktilise resolutsiooniga terav 7,5 cm (3,0-tolline) PureColor II G ekraan sobib ideaalselt võtete kadreerimiseks ja taasesituseks, sest lai vaatenurk ja karastatud klaasist kattepind muudavad selle vastupidavaks ja mugavalt vaadatavaks. Optiline pildiotsija pakub aga alternatiivset reaalajas kadreerimist, võimaldades traditsioonilisemat läbi objektiivi vaatamise võimalust.

Digipeegelkaamerale omast tunnetust pakkuma loodud, ent kompaktsem kaamera PowerShot SX50 HS on nurgelise disainiga ja püsib kindlalt käes, sobides ideaalselt suure suumiulatuse kasutamiseks. Silmapaistvalt kompaktne PowerShot SX50 HS pakub mitmekülgset 50-kordset optilist suumi, juhtketast süsteemimenüüdele lihtsalt ligipääsemiseks ja nendes navigeerimiseks, aga ka kiirnuppe, sealhulgas spetsiaalset videonuppu. Elektrooniline pildiotsija ja 7,1 cm (2,8-tolline) muudetava nurgaga PureColor II VA LCD-ekraan võimaldavad kasutajatel pilte just oma stiilis kadreerida ning erinevate nurkade alt pildistada.

Üliterava videopildi jäädvustamiseks ideaalsed kaamerad PowerShot G15 ja PowerShot SX50 HS toetavad ka täis-HD (1080p) kvaliteediga videosalvestust kiirusel 24 kaadrit sekundis. Kaamera optiline suum on kasutatav ka videorežiimis, samas kui automaatteravustamine tagab, et objektid on detailselt ja selgelt nähtavad ning korralikult teravustatud. Mõlemal mudelil on olemas ka kvaliteetse stereoheli tugi.

PowerShot G15 – põhiomadused

    Valgusjõuline f/1,8–2,8 avaga, 28 mm ja 5-kordse suumiga Canoni objektiiv
    12,1-megapiksline CMOS; DIGIC 5 protsessoriga HS-süsteem
    4-astmeline intelligentne pildistabilisaator
    7,5 cm (3,0 tolli) LCD-ekraan; optiline pildiotsija
    Eesmine juhtketas, täismanuaalne juhtimine, RAW
    Täis-HD-videod, HDMI-CEC
    Kiire automaatteravustamine
    Nutikas automaatrežiim ja näotuvastus
    Suure dünaamilise ulatuse režiim
    Lisatarvikute valik


PowerShot SX50 HS – põhiomadused

    50-kordse suumiga ülilainurkobjektiiv
    4,5-astmeline optiline pildistabilisaator; intelligentne
    pildistabiliseerimistehnoloogia
    DIGIC 5 protsessoriga 12,1-megapiksline HS-süsteem
    Täis-HD, HDMI
    7,1 cm (2,8 tolli) muudetava nurgaga LCD, elektrooniline pildiotsija
    Manuaalrežiimid, RAW
    Täiustatud suumi kadreerimisabi
    Nutikas automaatrežiim, mitme ala valge tasakaal
    Kiire ja kvaliteetne sarivõtterežiim



Canon Europe
Canon Europe on regionaalne müügi- ja turundusettevõte, mis esindab 116 riigis tegutsevat kontserni Canon Inc. Ettevõte annab tööd enam kui 11 000 inimesele Euroopas, Lähis-Idas ja Aafrikas. Canoni tooteportfelli kuuluvad digitaalseid kompakt- ja peegelkaamerad, televisioonis kasutatavad objektiivid, kaasaskantavad röntgeniaparaadid, mitmefunktsioonilised ja professionaalsed printerid ning nendega seotud teenused. Canon investeerib suures mahus uurimis- ja arendustöösse, et tagada oma klientidele alati kõige paremad ja uuenduslikumad tooted ja teenused. Alustades harrastusfotograafidest ja lõpetades suurte trükiettevõtetega võimaldab Canon kõigil oma klientidel teoks teha nende enda kirge piltide vastu. Lisateavet Canon Europe’i kohta leiate aadressilt www.canon-europe.com

[i] Tõene 2012. aasta 17. septembri seisuga.
[ii] 35 mm ekvivalent
[iii] Mudel PowerShot G15 pakub valgustundlikkust kuni ISO 12 800 ja PowerShot SX50 HS kuni ISO 6400.
[iv] Uute CIPA standardite põhjal.
[v] Võrreldes kaameraga PowerShot G12, mille automaatteravustamiskiirus on 28 mm lainurga korral 0,36 sekundit. Automaatteravustamiskiiruse määratlus vastab CIPA uutele suunistele (kehtestatud aprillis 2012).

_________________
HV valuutakalkulaator
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
JoeKing
HV veteran
JoeKing

liitunud: 03.03.2004




sõnum 17.09.2012 14:26:01 vasta tsitaadiga

Engadget kirjutas et S110 tuleb ka lähiajal, seal küll midagi väga revolutsioonilist ei olnud (wifi+touch screen), S100 praegusel kujul on juba vägagi hea aparaat.
_________________
Sic itur ad astra...
Kommentaarid: 236 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 207
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Ands
HV Guru

liitunud: 16.08.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.09.2012 14:35:16 vasta tsitaadiga

No ma ei tea, 50x suum icon_neutral.gif
Minuarust juba 20x suumi puhul saab öelda, et kui üks asi kõlbab kõigeks, ei kõlba ta millekski...
Kommentaarid: 347 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 294
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 01.10.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.09.2012 14:35:55 vasta tsitaadiga

http://www.dpreview.com/previews/canon-powershot-g15/
http://www.engadget.com/2012/09/17/canon-powershot-g15-s110-sx50-hs/

_________________
HV valuutakalkulaator
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Mnator
HV Guru

liitunud: 18.10.2007




sõnum 17.09.2012 15:00:21 vasta tsitaadiga

Panasoniku FZ200 on spetsif. järgi täiesti muutumatu avaga 2,8 kogu 24 kordses suurendusalas. Selle juures ma küll aru ei saa mida Canonil kilgata on....
50 kordne suurendus samal ajal langeb lõpuotsas ava 6,5 peale (ja algab seejuures 3,4-st) .... kah suht tagasihoidlik tulemus.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 01.10.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 24.09.2012 20:43:43 vasta tsitaadiga

G15 hind icon_arrow.gif https://www.hinnavaatlus.ee/products/Fototehnika/Kompaktkaamerad/258932/
SX50 hind icon_arrow.gif https://www.hinnavaatlus.ee/products/Fototehnika/Kompaktkaamerad/259292/

_________________
HV valuutakalkulaator
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Canon toob turule f/1,8 avaga PowerShot G15 ja maailma esimese 50-kordse optilise suumiga kompaktkaamera PowerShot SX50 HS
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.