Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Razer Naga Hex märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
K3ndu
HV Guru
K3ndu

liitunud: 25.10.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.04.2012 11:42:01 Ülevaade: Razer Naga Hex vasta tsitaadiga


Esmalt avaldaksin tänusõnad Razer'ile, kes saatis mulle ülevaateks selle hiire. Razer Naga Hex on uus hiir Razer'ilt, mida tutvustati 2012. aasta jaanuaris. Hiirel on kokku 11 nuppu, ning eelkõige on hiir suunatud reaalajas toimuvatele strateegia mängudele. Lähemalt loe hiirest ja selle tarkvarast järgnevas ülevaates.



Razer Naga Hex
Koduleht

Andmed:

  • 6 MOBA/action-RPG optimized mechanical thumb buttons
  • 11 total programmable Hyperesponse buttons
  • Special switches in buttons for 250 clicks per minute
  • 10 million click life cycle
  • Razer Synapse 2.0
  • 5600dpi Razer Precision 3.5G Laser Sensor
  • 1000Hz Ultrapolling/1ms response time
  • Mõõtmed : 116 mm / 4.57” (Pikkus) x 70 mm / 2.76” (Laius) x 46 mm / 1.81” (Kõrgus)
  • Kaal: 134 g / 0.30 lbs



Süsteemi nõuded:

  • USB pesa
  • Windows XP, Windows Vista, Windows 7
  • Interneti ühendus hiire tarkvara instalimiseks


Pakendi sisu:

  • Razer Naga Hex
  • Kasutusjuhendid
  • 2 Razer kleepsu
  • Vahetatavad kummist nupud


Pakend ja pakendi sisu:


Toote pakend on Razer'ile omane, tumedates värvides ning mingil määral ka rohelist värvi. Hiir ise asetseb jälle plastmassi all, ning kaas käib pealt lahti, et saaks hiire kuju sobivust näiteks poes proovida. Huvitav on veel ka see, et tegemist on Hex versiooniga sellest hiirest, kuid kuskil seda pakendil ära ei mainita. Esiküljelt leiab toote enda pildi suurelt, ning paar võtmeasja selle hiire kohta. Esikaane siseküljel on ära seletatud ka hiire kuus küljenuppu.


Pakendi tagant leiab pildi hiirest endast, ning jälle on ära toodud põhilised asjad mis selle hiire teistest paremaks teeb. Ning veel on samad võtmesõnad ära toodud kümnes erinevas keeles peale inglise keele.


Pakendi seest leiab äärmiselt palju erinevaid asju. Esmalt saab pakendist hiire enda kätte, ning peale seda alles erinevad raamatud ja lisad. Aga raamatute osas on kaks kasutusjuhendit, üks pikem, ning teine selline lühem variant. Veel on üks pappleht, mille peal soovitatakse Razer'i lehele minna, ning seal ennast ära registreerida. Ning lõppude lõpuks on veel üks pappleht, kus on Razer Naga Hex tootekirjeldus. Peale selle leiab pakendist veel kaks Razer'i kleepsu, ning kummist nupud millest räägin järgmise pildi juures.


Alguses kui pakendi avasin, jäi koheselt silma, et mis asjad need nüüd olema peaks. Kuid õnneks on nendele peale kirjutatud, et tegu on kummist nuppudega. See kummist nupp asub külje peal oleva kuue nupu keskel. Ning kõik need nupud on erineva kõrgusega, et saaks endale sobiva välja valida. Kokku on neid kummist nuppe kolm tükki, millest üks on tehase poolt juba hiire küljes.

Hiir:


Hiir on äärmiselt tumedates värvides, võiks öelda, et jällegi Razer'ile omastes värvides. Kuna kasutusel on must ja roheline värv, mis on Razeri põhivärvid. Hiire pealmine osa on läikiv, ning seepärast kogub see ka tolmu ja näpujälgi eriti hästi. Vähemalt külgedel olev materjal on matjas, ning seepärast saab parema haarde hiire üle. Kaalu poolest on hiir tõsine monstrum, kuna kaalub tavalistest hiirtest rohkem. Kõrval on mul praegu Razer Lachesis, mis on omajagu pikem Naga'st, kuid kaalub natukene vähem. Naga on jällegi lühem, kuid see eest on tal kõrgust rohkem. Pikkuse poolest ma eelistaks samuti, et Naga oleks pikem kuna siis ta tunduks käe all tsipake mugavam. Aga minnes edasi Naga'ga, siis pealt leiab kaks nuppu, ning rulliku. Kõik kolm nuppu on võimalik niimoodi ära muuta, et nad täidaksid hoopis teisi funktsioone, millega me igapäevaselt harjunud oleme. Selle hiire puhul on negatiivne aspekt veel see, et hiir on mõeldud ainult paremakäelistele. Kuid hiljuti Razer tegi kampaania, et kui saab 10000 Like Facebook'is täis, siis nad teevad Naga vasakukäelistele.


Sellel küljel asetseb kuus nuppu, mis teeb selle hiire just eriliseks. Kuna kasutajad kes mängivad mänge nagu Starcraft või League Of Legends, ei pea enam vajutama klaviatuuri nuppe. Vaid nüüdsest piisab hiirest, kuna külje peal on selle jaoks vastavad nupud. Tehase poolt täidavad need nupud klaviatuuri numbrite funktsiooni. Aga kõik kuus nuppu mis asetsevad külje peal, on võimalik tarkvarast nende funktsioonid ära muuta. Kuue nupu keskel on ka kummist tugi, mida on võimalik ära vahetada vastavalt enda suuruse soovile.


Hiire parempoolselt küljelt ei leia ühtegi nuppu. Parempoolsel küljel on ainult tehtud kujundus, et hiirt oleks võimalikult mugav käe all hoida. Samuti on siin pool matjas plastmass, et oleks tugevam haare hiire üle.


Huvitav disain on sellel hiirel ka hiire põhinuppude poolest. Nimelt on hiire parempoolne nupp natukene madalamal, kui vasakpoolne. Razer'i hiirtele omaselt on kahe nupu vahel jällegi tühimik, ning tühimiku ülal rullik ise. Rullikul on kokku 32 astet, mis peaksid tagama võimalikult täpse ja sujuva kerimise. Rullik paistab olevat peaaegu sama, mis minu Lachesis'el. Kuid tegelikkuses on Naga rullik suurem. Lachesis'el on 24 astmeline rullik, ning Naga'l 32. Hiire parempoolsele nupule on võimalik jällegi anda mõni teine funktsioon, kuid vasakpoolset muuta ei saa.


Jällegi Razer'i hiirtele omaselt on hiire tagumine osa äärmiselt suur ja kõrge. Naga ei ole siinkohal ka erand, kuna kõrguse poolest teeb isegi Lachesis'ele pähe. Naga kõrgusele aitab ilmselgselt kaasa ka kuue nupu olemas olu külje peal. Kuna need pidid külje peale ära mahtuma, siis tehti ka hiir natuke kõrgemaks. Hiire tagumises osas on ka Razer'i logo, mis arvuti külge ühendades hakkab jällegi põlema. Kuid sellest räägin lähemalt järgnevate piltide juures.


Hiire alune on nüüd natuke teistsugusem, kui ülejäänud hiired. Nimelt on hiire all ka edasi-tagasi liigutatav nupp. See nupp muudab seda, kas külje peal olevad numbrid kasutavad Numpadi numbreid või siis QWERTY'st ülal asuvaid numbreid. Kuna tegemist on laser hiirega, siis hiire alt mingit valgust ei tule. Kasutusel on 3.5 G sensor, mis lubab DPI'd kuni 5600. Ning huvitav on veel ka see, et hiirel on all lausa kuus tugipunkti mille peal ta liigub.


Et tagada võimalikult kiire andmevahetus on USB ots ka ära kullatud. Ning kaabel on jällegi sama materjaliga ära sleevitud, millega ülejäänud Razeri hiirte kaablid. Ning keda huvitav, siis tegu on nailonist sleeviga.

Valgustus:


Terve hiir on erinevatest kohtadest valgustatud, ning sama käib ka külje peal olevate nuppude kohta. Nimelt on kõigi kuue nupu taga valgustus, mis aitavad ka pimedas neid nuppe näha. Nupu taga olev tuli põleb koguaeg, ning ei pulsseeri, nagu teeb seda Razeri logo hiire taga.


Rulliku taga põleb samuti koguaeg roheline tuli. Kuid kui need tuled ei meeldi, siis saab need alati tarkvarast välja lülitada.


Hiire tagumises osas on Razeri logo, mille taga on samuti roheline tuli. See on ainukene valgus sellel hiirel, mis pulseerib sisse ja välja koguaeg. Selle hiire puhul on negatiivne aspekt see, et hiire valguse värvi ei ole võimalik muuta. Nii, et hiir saab põleda ainult rohelist värvi.

Tarkvara:


Razer Naga Hex kasutab Razer'i üldist tarkvara nimega Razer Synapse. Nimelt kui paigaldad tarkvara arvutisse, tuleb sul peale paigaldust teha kasutaja. Ning kui paigaldad tarkvara kuskile teise arvutisse, siis on vaja seal ainult sisse logida, ning sätted kanduvad automaatselt üle pilve. Minnes nüüd tarkvara juurde, siis on võimalik endale teha iga programmi jaoks profiil. Ning siis sättida paika, mis programmiga mingi profiil käivitub. Esimeselt pildilt on ka näha, et peaaegu kõikide nuppude funktsioonid on võimalik ära muuta. Lisaks on all ka nupp, kus programm viib küljenuppude juurde, et oleks võimalik nende sätteid muuta. Teiselt pildilt on näha, mis funktsioonid on kõik valikus. Näiteks, kui kedagi häirivad küljenupud Internetis, siis on võimalik need Internetis käimisel välja lülitada. Kui sättida mõnele nupule sensitiivsuse muutmis funktsioon. Siis on võimalik sättida, mitu DPI astet kasutaja soovib, ning mis DPi mingil astmel on.


Siin on võimalik muuta hiire sensitiivsust, kiirendust ja polling rate. Selle hiire puhul meeldib mulle see, et DPI'd on võimalik suurendada/vähendada 100 DPI kaupa. Kui samas konkurentidel on juba etteantud, mis vahemikus saad aint suurendada.


Siin on võimalik hiire kõik tuled sisse või välja lülitada.


Ning lõppude lõpuks on olemas ka makro leht, kus neid on võimalik luua ning muuta. Kui oled makro valmis teinud, siis on võimalik hiire nupu alla makro käivitusfunktsioon panna.

Kasutamine:

Esimest korda kui hiirt kasutad on hiir äärmiselt harjumatu. Kuna selle hiire kujundus on teistest natukene erinev, vajab see alguses natukene harjumist. Ülevaate alguses ma juba mainisin, et hiir võiks natukene pikem olla, kuna siis tunduks käe all veel mugavam. Sama käib ka küljenuppude kohta, et need vajavad alguses natukene harjumist. Samuti peab otsima käele kõige sobivam koht, et küljenuppe oleks mugav kasutada. Kuna need asuvad suhteliselt suurelt laiali, lähevad alguses need küljenupud vajutamisel ka sassi. Ülejäänu osas ma jään hiirega rahule, isegi läikiv pind ei ole väga häiriv faktor selle hiire juures. Kuna hiire külgedelt saab hästi kinni hoida, ning põhinupud on ka sobiva ehitusega sellise pinna jaoks. Mängudest proovisin ma World Of Tanksi, kus see hiir tuleb samuti kasuks. Kuna külje peal olevad nupud käituvad tehase poolt kui klaviatuuri numbrid. Siis oli nendega väga lihtne vahetada tanki kuule, ning samas rakendada ka parandusi väga kiiresti. Hiire rulliku taga olevad kaks nuppu sättisin ma DPI suurendajaks ja vähendajaks. Need tulid samuti kasuks, kui vaja näiteks mängida tavalise tankiga - siis nupust vajutad DPI maha. Kui kasutad suurtüki tanke - paned nupust DPI'd juurde. See hiir teebki just sellised asjad kiiremaks ja lihtsamaks. Kui kellelgi on tõsine viimaste sekundite võitlus - loevad just sellised pisiasjad. Kuna hiirega saab ilmselt kiiremini vajutatud, kui klaviatuuriga.

Lõppsõna:


thumbs_up.gif Kuus küljenuppu
thumbs_up.gif Kokku üksteist programmeeritavat nuppu
thumbs_up.gif DPI kuni 5600
thumbs_up.gif Hea ja lihtne tarkvara
thumbs_up.gif Hiire sätted hoitakse pilves
thumbs_up.gif Lülitid kannatavad kuni 250 klikki minutis
thumbs_up.gif Vagussüsteem
thumbs_up.gif 3.5 laser sensor
thumbs_up.gif Kullatud USB ots
thumbs_up.gif DPI'd võimalik suurendada 100 kaupa


thumbs_down.gif Läikiv plastmassist pind
thumbs_down.gif Sobib ainult paremakäelistele
thumbs_down.gif Hind
thumbs_down.gif Ei pruugi sobida igale käele




Hind ja saadavus:

Hiir on HinnaVaatluses ka täiesti olemas, ning odavaim hind on hetkel 80 € - https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutiriistvara/Hiired+ja+hiirematid/207919/
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 110
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
CnZ
HV veteran

liitunud: 05.11.2003



Online

sõnum 17.04.2012 12:19:30 vasta tsitaadiga

Leian, et need 6 nuppu külje peal kindlasti muutuvad häirivaks pikema kasutamise järel. Neid üldse "lukku" saab panna?

Razer jälle mingi pasa kokku voolinud, Combine'i universumist, et müüa nüüd ulmehinnaga lastele.
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Noname
HV Guru
Noname

liitunud: 25.10.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.04.2012 12:40:56 vasta tsitaadiga

Tundub küll nii jah. Kullatud ots teeb asja kiiremaks kindlasti icon_lol.gif
Muidu tunudb ok aga välimus on jube thumbs_down.gif thumbs_down.gif thumbs_down.gif thumbs_down.gif

_________________
"Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates
Kommentaarid: 370 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 320
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
K3ndu
HV Guru
K3ndu

liitunud: 25.10.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.04.2012 12:42:23 vasta tsitaadiga

CnZ, tarkvarast saab need nn disableda, et kui nende peale vajutad, ei juhtu midagi.
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 110
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Miki-Hiir
HV veteran

liitunud: 04.03.2004




sõnum 17.04.2012 13:17:58 Re: Ülevaade: Razer Naga Hex vasta tsitaadiga

K3ndu kirjutas:
Huvitav on veel ka see, et tegemist on Hex versiooniga sellest hiirest, kuid kuskil seda pakendil ära ei mainita.
Võiksid siis ise ära mainida, mille poolest erineb mingi "Hex versioon" ilmselt siis mingist tavalisest versioonist. Oleks huvitav teada.
Kommentaarid: 46 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 43
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
K3ndu
HV Guru
K3ndu

liitunud: 25.10.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.04.2012 13:22:33 vasta tsitaadiga

Miki-Hiir, sellest Naga'st päris mitu erinevat versiooni, et neid jääkski võrdlema.
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 110
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
mannatera
Kreisi kasutaja
mannatera

liitunud: 01.07.2005



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.04.2012 13:33:26 vasta tsitaadiga

Ei saa aru, mis fetish Razeril nende lakitud pindadega on...
Kommentaarid: 21 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 16
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Miki-Hiir
HV veteran

liitunud: 04.03.2004




sõnum 17.04.2012 13:41:15 vasta tsitaadiga

K3ndu kirjutas:
Miki-Hiir, sellest Naga'st päris mitu erinevat versiooni, et neid jääkski võrdlema.
Mille poolest see siis huvitav on?

Selline ülevaade, kus kirjeldatakse niigi igaühele silmaga nähtavat, on selline stiilis "pall on ümmargune ja punane, sees on õhk ja põrkab" ja sama joru nii jalgpalli, korvpalli kui võrkpalli palli kohta. Ei sõnagi sellest, mille poolest just see hiir eriline on või mille jaoks mõeldud.
Üldiselt võiks enne ülevaate kirjutamist kasvõi tootja kodulehel tooteinfo üle vaadata - seal on kirjas väga palju just seda hiirt eriliseks tegevaid omadusi, samuti kirjas, mille poolest tavalisest Razer Naga'st erineb või mis ühist on. Räägitakse sensorist, nuppude mehaanilistest lülititest jms.
Ülevaate eesmärk peaks olema anda infot, mitte pilte ümber jutustada.


viimati muutis Miki-Hiir 17.04.2012 14:03:55, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 46 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 43
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
lehm2
Kreisi kasutaja


liitunud: 19.09.2004




sõnum 17.04.2012 13:48:46 vasta tsitaadiga

No woot see on alles kole hiir, meenutab kärnkonna.
_________________
Piilu siia, progreja!
Vajad abi Node.JS-ga ?
Võta ühendust !
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
K3ndu
HV Guru
K3ndu

liitunud: 25.10.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.04.2012 13:53:31 vasta tsitaadiga

Miki-Hiir, suurim erinevus on küljenupud. Sellel on kuus küljenuppu mis paigutatud ringis ümber põidla pehmenduse. Lisaks on sellel versioonil hiire keskel ka kaks nuppu, mille saab sättida näiteks DPI väiksemaks/suuremaks nupuks. Üks versioon on veel ka juhtmevaba, ning teised juhtmetega.

http://store.razerzone.com/store/razerusa/en_US/DisplayCategoryProductListPage/categoryID.54536600/parentCategoryID.35208800
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 110
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Velociraptor
HV veteran
Velociraptor

liitunud: 27.03.2004




sõnum 17.04.2012 15:27:56 vasta tsitaadiga

WOWitajate märg unenägu ? icon_biggrin.gif
_________________
🕊 Kuruppo ぽ 🕊
https://www.last.fm/user/Ingvaarr
Kommentaarid: 31 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 29
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Lotharius
rallisibul
Lotharius

liitunud: 06.11.2005




sõnum 17.04.2012 15:36:01 vasta tsitaadiga

K3ndu, sa võiks ikka hiirte puhul rohkemate mängudega katsetada, s.t erinevate stiilidega nagu RPG, RTS, MMO, FPS jne. Samas makro võimalustega hiirtel ehk ka proovida mõningate teiste programmidega, kus makrod kasuks tulevad ja üldiselt nende tegemise keerukusest/lihtsusest rääkida.

Ma ei väidagi, et see hiir peab mugav olema, aga kaua sa seda katsetasid ? Päev, kaks, nädal või kuu ? Minu meelest on iga uus hiir/klaviatuur alguses harjumatu, lihtsalt mõni muutub mugavaks ning mõni jääbki imelikuks.

_________________
Geek it til it MHz
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 112
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
K3ndu
HV Guru
K3ndu

liitunud: 25.10.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.04.2012 16:43:26 vasta tsitaadiga

Lotharius, peaaegu nädala olen seda hiirt katsetanud. Alguses on tõesti ülimalt harjumatu, kuid sellega harjub paari päeva jooksul ära. Oleneb loomulikult ka inimestest.

Makroid ma ise kunagi ei kasuta, nii, et nendest väga rääkida ei oskaks. Nii palju kui programmis asju on, oskan ka rääkida. Mängude osas sama lugu, et väga paljusi mänge ei mängi viimasel ajal, ning sellepärast saigi ainult Wot'ist räägitud. Kuna seda ainult mängitud viimasel ajal kui üldse.

Kõigest ei oska ülevaates kohe ka rääkida, sellepärast ootan alati kommentaarides küsimusi millele saan vastata. Praegusel juhul ma saangi rääkida, et makrode tegemine midagi keerulist pole, kuna on mõeldud eelkõige tavakasutaja peale. Makrosi saab salvestada, ning registreerib nii hiire kui ka klaviatuuri vajutusi. Kui hiljem makro salvestatud, on võimalik vajutatud nuppe üles või alla liigutada või siis üldse osad nupud vahepealt ära kustutada. Lisaks on võimalik iga makro vahele lisada viited, mitme sekundi pärast seda nuppu ta vajutab. Isegi kui makro valmis tehtud on võimalik viiteid hiljem muuta. Sama käib ka nuppude kohta, et valmis makros on võimalik üks nupp teise nupuga ära asetada.
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 110
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

liitunud: 04.04.2003




sõnum 17.04.2012 17:18:57 vasta tsitaadiga

K3ndu: Selline läikiv pind on parema müügi saavutamise tuntud "trikk", muud ei midagi.
Toode pannakse letti välja ja siis valgustusega spetsiaalselt mängides saavutatakse parem, kiiremini pilkupüüdev efekt.
-----------------------------
Samamoodi saab ka näiteks läik-korpusega läpparit hoopis paremini maha müüa kui matt-korpusega läpparit.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
postal
HV vaatleja

liitunud: 05.01.2010




sõnum 17.04.2012 21:47:13 vasta tsitaadiga

Kuld on suhtelislt halb juht, ma ei näe, et see oleks plussiks.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
K3ndu
HV Guru
K3ndu

liitunud: 25.10.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.04.2012 21:56:10 vasta tsitaadiga

postal kirjutas:
Kuld on suhtelislt halb juht, ma ei näe, et see oleks plussiks.


Kus sa nüüd seda võtad?
Koolis Füüsika tunnis räägiti küll koguaeg, et kuld on parim, aga liiga kallis
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 110
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
duduk
HV vaatleja
duduk

liitunud: 08.11.2010




sõnum 17.04.2012 22:25:37 vasta tsitaadiga

Kuld ei ole näiteks parem elektri-ja soojusjuht kui vask. Nõudlus
elektroonika tööstuses on tema mitteoksüdeerumise pärast. Teatavasti
ei oksüdeeru kuld mingite oksüdantide toimel.

See oleks tõeline innovatsioon, kui eestlased teeksid hiire, kus oleks
terve klaviatuur hiire peal. Oleks üks kolakas laual vähem icon_wink.gif

_________________
*Dudofon* - HandMade keel- ja puhkpillid, efektid ja kombod.
3D graafika tööd.
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 4
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Lotharius
rallisibul
Lotharius

liitunud: 06.11.2005




sõnum 18.04.2012 00:40:13 vasta tsitaadiga

duduk kirjutas:
Kuld ei ole näiteks parem elektri-ja soojusjuht kui vask. Nõudlus
elektroonika tööstuses on tema mitteoksüdeerumise pärast. Teatavasti
ei oksüdeeru kuld mingite oksüdantide toimel.

See oleks tõeline innovatsioon, kui eestlased teeksid hiire, kus oleks
terve klaviatuur hiire peal. Oleks üks kolakas laual vähem icon_wink.gif


Aga osta mingi lameda pealispinnaga hiir ja kahepoolset teipi ning SHAZAM ! Klaviatuurhiir olemas.

_________________
Geek it til it MHz
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 112
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
XeStAiSy
HV Guru

liitunud: 12.12.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 18.04.2012 16:39:01 vasta tsitaadiga

Juhtmega hiir ju jama. Endal m505 ja ei muretse üldse, patareid peavad aasta vastu igapäevsel kasutusel ja mitte vähe ei kasutata. Ööseks saab voodi kaasa võtta ja kuni uneni netis klikkida. Ilmsel vaatan juhtmevaba klaviatuuri ka.
_________________
Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
oliver.
HV Guru

liitunud: 04.09.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 18.04.2012 16:45:14 vasta tsitaadiga

K3ndu kirjutas:
postal kirjutas:
Kuld on suhtelislt halb juht, ma ei näe, et see oleks plussiks.


Kus sa nüüd seda võtad?
Koolis Füüsika tunnis räägiti küll koguaeg, et kuld on parim, aga liiga kallis


seda küll, aga kas usb-ühendusel on üldse vahet, mis materjalist ümbritsev kest on, kui töö teevad ära neli sisemist klemmi...
Kommentaarid: 280 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 239
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
K3ndu
HV Guru
K3ndu

liitunud: 25.10.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 18.04.2012 17:05:49 vasta tsitaadiga

oliver., nii ta ole jah tegelikkuses icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
Eks see sellepärast tehtud, et ostjaid meelitada ja mida kõike veel
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 110
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
mikk36
HV Guru
mikk36

liitunud: 21.02.2004




sõnum 18.04.2012 17:22:08 vasta tsitaadiga

K3ndu, kuld on parem kontakti loomiseks, aga elektronid liiguvad sama kiirelt läbi nii tavalisest kui kullatud kontaktist.
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
busta
HV veteran

liitunud: 10.10.2003



Online

sõnum 21.07.2012 08:55:56 vasta tsitaadiga

See kullatud otste jutt on lollikeste meelitamise mügitrikk icon_lol.gif
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Razer Naga Hex
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.