Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Roccat Taito hiirematid märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
K3ndu
HV Guru
K3ndu

liitunud: 25.10.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 09.03.2012 20:39:51 Ülevaade: Roccat Taito hiirematid vasta tsitaadiga


Esmalt avaldaksin tänusõnad Roccat'ile, kes saatis mulle ülevaateks need hiirematid. Roccat Taito hiiremati seeriat värskendati 2011. aasta detsembris, ning saadaval on neid nüüd kuus erinevat varianti. Saadaval on hiirematid kahes paksuses, ning kolmes erinevas suuruses. Tänases ülevaates vaatame lähemalt kolme erinevat versiooni sellest hiiremati seeriast.



Roccat Taito
Koduleht

Andmed:

  • HEAT-BLASTED NANO MATRIX STRUCTURE
    for quick, precise and silent mouse movement in every direction
  • NON-SLIP BACKING WITH HEAVY-GRIP SECURITY
    provides a surface that won’t budge during hectic play
  • RUGGED BUILD
    for a long life of extreme gaming
  • THREE SIZES
    let you pick the Taito perfect for your desktop and your mouse sensitivity preference
  • TWO HEIGHTS
    3mm + 5mm let you select the Taito that fits your style


Pakendi sisu:

  • ROCCAT™ Taito hiirematt


Pakendid:


Pakendid on kõik peaaegu, et ühesugused paari väikse erinevusega. Suuruselt on pakendid muidugi erinevad. Kuid 5 mm versiooni pakendil on kirjas, et sobib kuni 10000 DPI'ga hiirtele. Ning 3 mm paksusega hiiremati pakendil on kirjas, et sobilikud kuni 8000 DPI'ga hiirtele. Nii on vähemalt pakendil kirjas, kuid mina isiklikult pole veel näinud isegi hiirt nii kõrge DPI'ga. Pakend sarnaneb väga palju ka ammu aega tagasi testitud Roccat Taito Kingsize MTw Edition hiirematiga, ning olemas on ainult väiksed graafilised erinevused. Mis mulle Roccati'i hiiremati pakendite juures meeldib, on alati see, et pakendi küljes on väiksed tükid hiiremati pealmisest ja alumisest poolest. Pakendi tagumisel küljel on üheksas keeles ära toodud hiiremati võtmeasjad, mis ta heaks teevad. Lisaks on taga kirjas ka mõõtmed, ning ühe professionaalse mängija arvamus sellest hiirematist. Mis nende pakendite negatiivne aspekt on see, et pakendid ei ole korduvkasutatavad. Kui tahad kuskile LAN party'le minna, siis võiks olla topsimoodi pakend, kus sees saaks seda hästi hoiustada.


Pakendil on taga ka väikene koht lahti jäetud, kust saab pakendid lahti rebima hakata. Kuid peab mainima, et selle plastmassi lahti rebimine on äärmiselt ebameeldiv. Kui lõpuks saab selle pakendi lahti rebitud, on see pakendi tagumine osa vahepeal mitu korda puruks murdunud. Siinkohal võikski olla mingisugune parem süsteem, et saaks pakendit transportimisel ka mitu kroda kasutada.

Roccat Taito Mini-Size - 3 mm


Mini-Size pakend on päris väike võrreldes teistega, kuid siiski on ära mahutatud sama info mis on suurematel mudelitel. Hiirematt ise on pakendi sisse rulli keeratud, ning kui see avada saab selle ka hästi kätte. Pakendi taga on päris väikselt kirjas ka mõõtmed, milleks on 265 x 210 mm.


Hiirematt on täiesti musta värvi, ning ainukene asi mis vähegi kontrasti annab on hiiremati kirjad all paremas nurgas. Hiiremati all paremast nurgast leiab hiiremati nime, suuruse, ning paksuse. Hiiremati tagumine pool on kummiga kaetud, mis aitab kaasa sellele, et hiirematt mängimisel paigast ei liiguks. Paljud on ilmselt seda kohanud oma odavamate hiiremattidega, kus tõsisel mängimisel hiirematt sõidab hiirega kaasa. Kõige väiksem Taito hiirematt ei liigu isegi tõsisemal mängimisel, ning suurematest mudelitest ei tasu siinkohal üldse rääkida.

Roccat Taito Mid-Size - 5 mm


Pakend on jällegi samasugune nagu teistel Taito hiiremattidel. Ainukene erinevus seisneb selles, et pakend on suurem. Ning nagu Mini-Size puhul on ka sellel hiirematil taga kui ka ees kirjas hiiremati mõõtmed.


Kui 3 mm Taito hiirematid on pakendi sees ilma kileta. Siis 5 mm mudelid paistavad olevat kile sees. See on tehtud ilmselt sellepärast, et nad jääksid pakendis transportimisel rulli. Ja ilmselt ka sellepärast, et 5 mm hiirematid tekitavad rohkem survet, ning rullivad ennast lahti transportimisel ja liigutamisel. Mid-Size hiiremati mõõtmed on 400 x 320 mm, ning võrreldes King-Size hiirematiga ei olegi suurusevahe väga suur. Pigem on Mini-Size pealt üleminek Mid-Size peale äärmiselt suur, peaaegu, et topelt.

Roccat Taito King-Size - 3 mm


Samuti on pakend samasugune, ning ainukene erinevus seisneb selles, et on pikem jällegi teistest pakenditest. Pakendi tagant leiab info, ning pakendi pealt kui alt leiab ka hiiremati suuruse.


Hiiremati suuruseks on 455 x 370 mm, mis tähendab, et see hiirematt katab äärmiselt suure osa ära kirjutuslauast. See on nii suur, et kui korraga peaks ühe sama hiiremati peal erinevate hiirtega töötama, siis mahuks siia vabalt kolm tükki töötama. Jääbki natuke arusaamatuks, et kellel nii suurt hiirematti vaja on. Kas tõesti mõni mängib eriti madala DPI'ga ning siis on vaja ühest laua otsast teise hiirega liikuda.

3 mm hiirematt


Tegin ka natukene lähemalt hiiremattidest pilti, et näeks lähemalt hiiremati pinda kui ka alumist osa. Hiiremati külje pealt on näha, et hiiremati sees on väiksed õhuvahed, mis aitab kaasa ka sellele, et hiirematt paremini painduks. Samuti annab see käe alla natukene külmemat õhku, kuna kui käsi on hiiremati peal soojendab see iseenesest käealust. Kolmandal pildil on näha ka hiiremati alumist osa, mis hoiab hiirematti laua küljes kinni.

5 mm hiirematt


Saab öelda, et 5 mm hiirematt on juba päris paks, ning seepärast võib kaalu või silma järgi juba öelda kumma versiooniga tegu. Ülejäänud osas on hiirematid kõik identsed oma materjali kasutuse osas.

Võrdlus:


Kindlasti juba mõned arvasid, et 3 mm ja 5 mm vahel võrdlust ei tulegi, kuid siin see on. Pildil on ülal Mini-Size 3 mm hiirematt, keskel Mid-Size 5 mm hiirematt, ning kõige all on King-Size 3 mm hiirematt. Pilt ütleb juba ise, et paksuse vahe on peaaegu topelt, seepärast tundub ka 5 mm hiirematt käe all pehmem. Kuid ei saa ka öelda, et 3 mm hiirematt oleks käe all halvem, kuna paksust on mõlemal piisavalt ja pigem on asi eelistustes.


Tõin välja ka suurusevõrdluse kolme erineva mudeli vahel. Lisaks on kõige peal ka telefon Samsung GT-S5230, et anda aimu mingil määral hiiremati suurustest. Enne sai mainitud, et suuruse üleminek kõige väiksemalt keskmisele on päris suur, kuid keskmiselt kõige suuremale mitte väga suur.

Testimine:

Hiired millega testisin:

  • Razer Lachesis
  • Gigabyte M7800E
  • A4Tech G7-750


Roccat ise räägib, et Taito hiirematid on kuumaga töödeldud ning kasutusel on nano maatriks struktuur. See aitab kaasa sellele, et hiir liiguks sujuvalt liigutades teda ükskõik mis suunda. Rääkides materjali kasutusest, siis siinkohal on tehtud väga hea valik. Käel ei hakka valus, kui pikemat aega hiiremati peal hiirega liikuda, samuti seisab hiirematt paigal tänu kummist alusele. Ainukene asi mis mulle muret tekitab on see, et hiiremati ääred võivad ajajooksul hargnema hakata. Erinevalt alumiinium hiiremattidest ei tekita riidest hiiremati peal hiir häält, kui seda liigutada. Samuti oli mul pidevalt probleeme Roccat Alumic peal, kus hiir liikus üles, kuigi liigutasin seda paremale. Siin tundub pigem probleemiks olema Razer Lachesis mis ei taha teha koostööd Alumic'uga, kuna Taito peal töötab hiir ideaalselt. Kuid minnes edasi Taito hiiremattidega, siis mulle endale meeldib kõige rohkem Mid-Size 5 mm mudel. Meeldib just see mudel kõige rohkem, kuna 5 mm tundub natukene pehmem ning ei röövi laua pealt nii palju ruumi kui King-Size. Ootaks veel Roccat'ilt Mini-Size ja Mid-Size vahepealset versiooni, kuna isegi Mid-Size'd versioonil kasutan ma maksimaalselt 50 % alast ära. Mini-Size versioon sobib äärmiselt hästi just sülearvuti hiirematiks, kuna ta on väike, ning seepärast ka kaasaskantav. Proovisin Mini-Size peal mängida World Of Tanks'i Gigabyte hiirega, ning kordagi pole ruumi väheks jäänud, kuigi hiirematt ise on väiksemat sorti. Internetis ja arvutis kursoriga liikudes ei tekkinud kordagi sellist hetke, kus äkitselt hiir hüppab kuskile ekraani serva. Razer'i hiirega mängisin Left 4 Dead'i, ning kui panna DPI 800 peale on isegi Mid-Size hiiremati ala võimalik ära kasutada. King-Size hiirematt õigustab ennast ilmselt kõige rohkem ära Eyeinfinity süsteemide juures. Kus sa tahad hiirega liikuda kiiresti, ning vajad samal ajal ka täpsust ja ruumi. Proovisin hiirematti ka kui DPI on 5600 peal. Igapäevaselt on mul DPI kuskil 1600 peal, ning siinkohal on asi harjumatu. Aga niipalju kui ma proovisin, tundus, et hiir kui ka hiirematt on täpsed. Hiiremati pakendi peal kui kodulehel on kirjas ka hiired, millega on hiirematte testitud. Üldiselt peaksid kõik hiired selle hiirematiga töötama, kuna tegemist on riidest hiirematiga. Ning sellepärast see ei peegelda ka. Kokkuvõtteks ma ütleks, et tegu on piisavalt hea hiirematiga, ning seepärast ka soovitan seda osta. Lisaks ei pea muretsema sellepärast, et hiir ei tööta hiiremati peal, mis on igati positiivne. Ning hind ei ole ka väga krõbe, ning konkureerib selles osas teiste hiiremattidega.

Lõppsõna:


thumbs_up.gif Pehme ja mugav käele
thumbs_up.gif Hiired libisevad hästi
thumbs_up.gif Hind
thumbs_up.gif Valik erinevaid suurusi
thumbs_up.gif Võimalik valida kahe paksuse vahel
thumbs_up.gif Hiirematt ei liigu paigast


thumbs_down.gif Pakend ei ole taaskasutatav
thumbs_down.gif Tolm jääb kergesti külge




Hind ja saadavus:

Soovituslikud hinnad:


Hinnavaatluses:
Link


viimati muutis K3ndu 10.03.2012 19:25:09, muudetud 4 korda
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 110
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
WäntWõll
make.believe
WäntWõll

liitunud: 18.01.2005




sõnum 09.03.2012 20:45:29 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Roccat Taito hiirematid tulid välja 2011. aasta detsembris

Ostsin koos Kone hiirega kui nad Eestis müügile tulid, tänaseks on sellest möödunud 2,5 aastat enamvähem päevapealt.
Miskit on siin andmetes nihu eusa_think.gif

Matt ise on superlux thumbs_up.gif
Konest on saanud Corsair M60 aga matti ei kipu vahetama.
Kommentaarid: 373 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 299
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
K3ndu
HV Guru
K3ndu

liitunud: 25.10.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 09.03.2012 20:50:44 vasta tsitaadiga

WäntWõll, nüüd tulid uued versioonid välja, uute mõõtmete ja paksustega.

Muutsin natukene ümber selle lause.
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 110
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
WäntWõll
make.believe
WäntWõll

liitunud: 18.01.2005




sõnum 09.03.2012 20:59:53 vasta tsitaadiga

Jep, nüüd on loogika majas thumbs_up.gif
Kommentaarid: 373 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 299
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
MorRAW
Ei ole Guru
MorRAW

liitunud: 30.05.2002




sõnum 10.03.2012 12:23:01 vasta tsitaadiga

Endal kuu aega kasutuses olnud 3mm Mini - täitsa asjalik kraam 10€ eest thumbs_up.gif
Suurus minu jaoks ka täitsa paras, hiireks MX Performance.

_________________
https://www.instagram.com/morrowshoots/
http://www.morrowshoots.com
Kommentaarid: 368 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 313
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
lopes39
HV Guru
lopes39

liitunud: 08.11.2004




sõnum 10.03.2012 16:41:09 vasta tsitaadiga

loodetavasti on seda müügil photopoint kaupluses rocca al mare's kaubandus keskuses kuna mul seal kinkekaarte


mul endal mingi sarnasest materialist matt juba oma 15+ aastat vana ... viimane aeg uus muretseda

Spoiler Spoiler Spoiler


http://www.photopoint.ee/et/toode/24897/roccat-hiirematt-taito-kingsize-roc-13-052
http://www.photopoint.ee/et/toode/24895/roccat-hiirematt-taito-midsize-shiny-black-5mm-roc-13-060

need 2 versiooni on päris normaalsed
kisub ikka selle 5mm versiooni poole mul ja see midsize ... kingsize tundub pisut liiga suur olevat
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 7
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Roccat Taito hiirematid
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.