Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Enermax Fulmo GT märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
K3ndu
HV Guru
K3ndu

liitunud: 25.10.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 27.01.2012 18:58:27 Ülevaade: Enermax Fulmo GT vasta tsitaadiga


Esmalt tänan ma Enermax'i, kes varustas mind selle ülevaate eksemplariga. Enermax Fulmo GT on uus kast Enermax mida tutvustati 2011. aasta lõpus. Tegemist on Full Tower korpusega, mis tähendab, et tegu on ühe äärmiselt suure korpusega. See korpus erineb paljudest selle poolest, et mahutab ära ka HPTX emaplaadid, ning lisaks on tehase poolt kaasas lausa 5 ventilaatorit.



Enermax Fulmo GT
Koduleht


Andmed:



Pakendi sisu:

  • Enermax Fulmo GT
  • Kasutusjuhend
  • Kaablivitsad
  • Neli ratast
  • Kõlar
  • Erinevad kruvid
  • USB 3 üleminek USB2'le
  • Enermaxi korduvkasutatavad kaablikinnitused
  • Ventilaatorite üleminekud



Pakend ja pakendi sisu:


Esimene asi kui korpuse kätte sain, oli see, et pakend on ikka äärmiselt suur ja kaalub ka päris palju - 17.7 kg koos pakendiga ja 15.4 kg korpus üksi ise. Korpuse esiküljel on kohe korpusest pilt, mis on suhteliselt informatiivne korpuse välimuse kohta ja näitab sulle kas tegu on soliidse korpusega või korpusega, millel on palju võrestikku. Lisaks on lisatud äikese efektid, et ilmselt lisada pakendile välimust juurde. Pakendi teisel pool külge on pilt korpuse sisemusest ja lisaks on välja toodud põhiasjad, mis teevad selle korpuse heaks ja miks peaks just seda korpust eelistama teiste ees. Pildilt on ka näha, et korpusesse on paigutatud EVGA kahe protsessori pesaga emaplaat, mis on hetke seisuga ilmselt suurim emaplaat tavakasutajate seas.


Pakendi ühes otsas on ära toodud korpuse üldandmed, mida võib lugeda ka kodulehelt või siis kerides selles ülevaates ülespoole. Ja teisel pool on ära märgitud missugune versioon korpusest on, kuna seda korpust esineb kolme erinevat versiooni.


Korpus on pakendi sees ka piisavalt hästi ära pakendatud ja lisaks on ka kilekott ümber tõmmatud, et kaitsta vedelike ja kriimustuste eest transportimisel. Lisaks on korpuse alumises ja ülemises osas pehmendused, et transportimisel kannatada ei saaks. Mis asja juures hea veel, on see, et pole kasutuses penoplast vaid selline pehmem materjal mis ei lähe puruks transportimisel ka suure põrutuse järel. Lisaks ei tekita see valget puru, mida tekitab penoplast.


Pakendi sisu on ikka väga kirju, kuna lisaks korpusele tuleb kaasa veel palju erinevaid asju. Alustades vasakpoolsest pildist, siis leiab pakendist kasutusjuhendi, USB 3'e üleminek USB 2'le, Enermaxi korduvkasutatavad kaablikinnitused ning rattad. Rataste puhul on huvitav see, et kaks ratast on piduritega ja ülejäänud kaks mitte. Teisel pildil on ülejäänud asjad, mis kõik lisaks kaasa tulevad. Kaasas on väga palju erinevaid kruve, ning ilmselgelt ei tule paigaldamisel nendest puudust. Lisaks on kaasas väike kõlar, mille saab ühendada emaplaadi külge. Ja veel on kaasas ka kaablivitsad ning ventilaatorite üleminekud. Kaablivitsade ülal on ka väikene kruvi moodi asi, millega on võimalik emaplaadi tugijalgu lahti ja kinni keerata.

Korpus väljast:


Eest on korpus sellise keskmise korpuse välimusega. Eest algavad hallid triibud alt üles ja need jätkuvad ka korpuse ülal, kuni ülemise osa tagumise otsani välja. Eest on näha, et on võimalik paigaldada kuni neli 5.25 tollist seadet, mis peaks olema piisavalt tänapäeval. Millest ma ise isiklikult puudust tunnen, on jällegi 3.5 tollise pesa puudumine, kuna seda läheks vaja näiteks mõne ventilaatori kontrolleri puhul. Hea asi on see, et esipaneeli taga on ka tolmufiltrid, kuid need ei ole tehtud mitte sellisest pehmest materjalist. Vaid mingi pehmem metall, millel on hästi väiksed augud sees. Ette on tehase poolt juba ka 180 mm ventilaator paigaldatud, mis põleb sinist värvi, ning mida on võimalik erinevat moodi vilkuma panna. Kuid kui on soovi, siis saab ette panna kaks 120/140 mm ventilaatorit.


Korpuse pealmine osa on peaaegu samasugune nagu on seda korpuse esiosa, kuna võrestike muster on täpselt samasugune. Ainukesed erinevused on see, et ees tulevad 5.25 tolliste katted ülemises osas, ning peal on kõvaketta dokk, ning erinevad pordid. Peal olev võre on eemaldatav ja sinna alla on võimalik paigaldada kolm 120/140 mm ventilaatorit. See tähendab omakorda ka, et sinna on võimalik paigaldada kuni 420 mm radiaator vesijahutuse jaoks. Korpuse peal oleval võrestikul on samuti üleni tolmufiltrid, et minimiseerida tolmu tulekut korpuse.


Sellel korpusel on äärmiselt palju erinevaid ühenduspesi, kui ka nuppe. Sellepärast tuleb ka väga palju juhtmeid korpuse ülemisest osast ja eriti hakkavad silma USB 3 juhtmed, mida on kokku 4 tk. Oma füüsilistest omadustest on ta samuti äärmiselt suur ja paks. Nagu ma ka ennem mainisin, on korpusel peal hot-swap dokk kõvaketaste ja SSD'de jaoks, mõnele ilmselt väga meeldib see, kuid endal seda väga tarvis ei lähe. Algselt on ühenduspesade peal ka plastmasskaitse, mille saab ära võtta ja uuesti peale panna. Kuid minnes ühenduspesade juurde, ning alustades vasakult leiab sealt eSATA pesa, ning sellest kohe paremal on kaks sinist USB 3 pesa. Vahepeal on mikrofoni ja kõrvaklappide pesa, ning nendest paremal on jälle kaks sinist USB 3 pesa. Siis tuleb restardi nupp, ning sisse- ja väljalülitusnupp. Nendest ülal on veel ventilaatori tulede režiimi nupp ja veel ka ventilaatorite kontrolleri nupp.


Korpuse vasakult poolt vaatab vastu suur võrestik, millest näeb läbi ka korpuse sisse. Tehase poolt on juba ka kaks 180 mm ventilaatorit paigaldatud, ning lisaks on veel ruumi kahe 180 mm ventilaatori jaoks. Teisel versioonil sellest korpusest on küljepaneel natukene teistsugune, ning sinna saab maksimaalselt paigaldada üheksa 120 mm ventilaatorit, mis on äärmiselt palju korpuse kohta.


Korpuse parempoolsel küljel ei ole peaaegu, et midagi, kui ainult üks 90/120 mm ventilaatori koht. Enermaxi poolt on ka ära toodud, et sinna mahub ainult ventilaator, mille paksus jääb alla 20 mm. Korpuse kaaned on kaalu poolest päris rasked ja seda oli ka arvata, ning mingil määral need korpuse kaaned ka painduvad päris palju.


Korpuse taga on samuti päris palju huvitavaid asju. Esmalt hakkab koheselt silma, et korpusesse on võimalik paigaldada lausa kaks toiteplokki. Veel leiab pildilt, et on kokku 10 laienduspesa, mis tähendab, et korpusesse on võimalik ära mahutada ka Quad SLI/Crossfire süsteem. Taga on veel ka üks 140 mm ventilaator tehase poolt paigaldatud, kuid kui soovi, siis on võimalik sinna paigaldada ka 120 mm ventilaator. Ja lõpuks on kokku 7 auku vesijahutuse jaoks. Samuti sobivad need augud USB kaabli vedamiseks, kui sul ei ole USB 3 ühendust emaplaadi küljes ja kasutad üleminekut mis kaasas oli. Küljekaaned on nagu kõikidel tootjatel juba tavaks saanud, selliste kruvidega kinni, mida on võimalik näppudega kinni ja lahti keerata.


Korpuse alla on pandud tolmufilter, mis katab kogu võrestikku mis korpuse all on. Lisaks on ühelt pildilt näha, et muidu on korpuse jalgade all pehmendus, mille peal korpust saab lükata ja liigutada. Kuid kaasas on ka rattad, ning need peab ise korpuse külge kruvima. Sellise korpuse juures on rataste olemasolu igati suur pluss, kuna seda 20+ kg korpust oleks niisama liigutada päris tüütu. Et korpusele saaks rattad alla panna, siis peab korpuse tagumises osas olevad jalad eemaldama, kuid ees olevad võivad jääda.

Korpus seest:


See korpus on seest äärmiselt suur ja mahukas, lisaks on kaablite vedamiseks ohtralt auke. Ning igati hea on ka see, et aukudel on kummikatted mis natuke raskendavad kaablite vedamist, kuid see eest ei paista tagant need peidetud kaablid välja. Kõvakettaid on võimalik kokku paigaldada kuni 10 tk, mis tähendab omakorda, et see korpus sobib ka serveri kastiks. Mis asja juures hea, on see, et kõvaketaste sahtlisse saad paigaldada ka 2.5 tollised kettad. Ja neid võid kokku paigaldada kasvõi 10 tk. Videokaartide osas on siia korpusesse võimalik paigaldada kuni 425 mm pikkusega videokaart. Ilmselgelt on see piisav tänapäevaste kaartide jaoks, kui ka tulevikus välja tulevate videokaartide jaoks. Praegusel ajal olevad tippkaardid GTX 590 ja HD 6990 pikkus jääb sinna 310 mm juurde. Ilmselgelt palju pikemaid kaarte tulevikus ei toodeta, kuna need ilmselt murduksid oma pesas. Protsessori jahutuste osas on samuti meeletult ruumi, ning koos külje ventilaatoriga on võimalik paigaldada kuni 170 mm jahutus, ning ilma küljeventilaatorita kuni 190 mm kõrge jahutus. Ilmselgelt on ka seda piisavalt, kuna enamus tippjahutuste kõrgusi jääb sinna 160-165 mm juurde. Emaplaatide osas mahutab see korpus Micro ATX'ist kuni HPTX'ni. Kuid mille kallal norida, siis jalad mille peal emaplaat seisab, on juba tehase poolt paika pandud ja rohkem neid kaasas pole. Seepärast ei ole ka kõikides kohtades neid jalgu ja siis peab neid ise kuskil juurde muretsema, kui peaks puudu jääma. Korpuse põhjas on ka toiteploki jaoks takjakinnitusega rihm, kuid selle mõttest ma väga aru ei saa, kuna kruvid peaksid iseenesest juba piisavalt hästi kinni hoidma. Kui siis just eksta kindluse mõttes sellega veel kinnitama.


Korpuse ülemisest osast tuleb meeletu juhtmepundar, kuid õnneks on korpuse taga piisavalt ruumi, et neid kõiki siia taha ära peita. Siit pildilt on ka näha, et korpuse taga on kaks suuremat auku, mis tulevad abiks, kui on vaja protsessori jahutust paigaldada. Ning teine, väiksem auk, tuleb kasuks ATX emaplaadi puhul, kui on vaja emaplaadi toitejuhet vedada korpuse tagant läbi. Korpuse parempoolsel küljel oli võimalik paigaldada üks 90/120 mm ventilaator. Ja nagu siit näha, puhuks see otse protsessori alla ja aitaks natukene emaplaadi taga olevate asjade jahutamiseks.


Enne ma juba ka mainisin, et kokku on võimalik paigaldada kümme 2.5/3.5 tollist kõvaketast või pooljuhtketast. Lisaks on kõvaketta boksi vasakule poole võimalik paigaldada ka kaks 140 mm ventilaatorit, mida tehase poolt küljes pole. Mingil määral see aitaks kõvakettaid jahutada, kuid suuremas osas aitaks see kaasa videokaardi jahutamisele.


5.25 tolliste seadmete jaoks on tehtud lihtne ja mugav süsteem. Tuleb ainult oma seade paigale lükata, ning siis ei jää muud üle, kui ainult kinnitused kinni lükata. Teisel pildil on ka näha, kus ülemine kinnitus on lahtises asendis ja alumine kinnises asendis, ning nagu näha peab kinnitamiseks liigutama nuppu kõigest 1 cm.


Lakke on paigaldatud üks 230 mm ventilaator ja kui sul on soovi, on sinna võimalik paigaldada veel üks 230 mm ventilaator. Teine võimalus on veel see, et võtad selle 230 mm ventilaatori ära sealt, ja paigaldad sinna kolm 120/140 mm ventilaatorit. Samuti on see üks ventilaatoritest, mis tehasest kaasa tuleb ja millel pole LED tulesi.


Kui ma eelmise pildi juures rääkisin, et pole LED tulesi ventilaatoril, siis sellel ventilaatoril pole samuti LED tulesi. Suuruseks on sellel ventilaatoril 140 mm ja ühenduseks on sellel 3 pinnine otsik, nagu kõikidel ventilaatoritel mis selle korpusega kaasa tulevad. Üks asi mida tähele panna, on see, et kui paigaldada toiteplokk lakke, siis tuleb eemaldada 230 mm ventilaator laest või liigutada seda paremale.


Kokku on korpusel 10 laienduspesa, ning mis hea nende juures, on see, et laienduspesa katted on võimalik hiljem tagasi panna, mitte ei pea neid ära murdma. Veel on need laienduspesa katted kinni kruvidega, mida on võimalik jällegi näppudega keerata. See teeb jällegi paigaldamise lihtsamaks ja kiiremaks.


Korpuse põhja peale on pandud neli pehmendust, mille peale toiteplokk istub. Lisaks ennem mainitud takjarihmaga, saab kindluse mõttes üle toiteploki tõmmata, et oleks kindlalt kinnitatud. Põhja peale on võimalik panna, kas üks 230 mm ventilaator või siis kaks 120/140 mm ventilaatorit. Kuid siin tuleb mängu ka see, kui suur on toiteplokk ja see määrab ära, kas mahub või ei.


Mis mulle selle korpuse juures väga meeldis, oli see, et seal kus on protsessori toitepistik, on tehtud ka auk korpuse sisse. See on tehtud selleks, et saaks selle juhtme korpuse tagant läbi vedada. Väga paljud tootjad jätavad selle tegemata ja kui muidu on kaabeldustöö ilus, siis see üksik protsessori toitejuhe rikub selle ära. Muidugi oleks võinud korpusega ka protsessori toitejuhtme pikendus kaasas olla, kuna kui sealt tagant läbi vedada, siis enamus tootjate toiteplokkide juhtmed sealt tagant läbi ei ulatuks. Mul endal on õnneks see pikendus ammusest ajast olemas ja seega probleeme ei tulnud.


Kindlasti on osad inimesed selle ülevaate ajal näinud ja mõtelnud koguaeg, et mis trükkplaadid seal korpuses on. Nimelt on üks trükkplaat selleks, et oleks võimalik kolme ventilaatori pöördeid kontrollida korpuse peal olevast nupust. Lisaks läheb ühest trükkplaadist teise juhe, et teine trükkplaat saaks voolu. Teine trükkplaat on selle jaoks tehtud, kuhu sa ühendad ära kaasasolevate ventilaatorite LED tulede juhtmed. Seekaudu saad sa muuta nupust, mismoodi need vilguvad.


Nagu sai mainitud, tuleb korpusega kaasa äärmiselt palju juhtmeid. Siit pildilt on näha nende sisemised ühendused, midagi uut ja erilist siin pole, kui siis USB 3 otsik, mis pole veel väga levinud, kuid hakkab vaikselt kanda kinnitama. Huvitav on veel see, et üks USB 3 juhe on SanDisk'i oma ja teine on mingisuguse tundmatu tootja oma.


Mis mind natukene segadusse ajas selle korpuse puhul oli see, et õpetuses oli kirjas, et 3.5 tollised kõvakettad tuleb kinnitada kruvidega külje pealt. Üritasin neid kinnitada siis, kuid millegipärast HDD kruvidega mis kaasas olid, ei tahtnud need eriti kinnituda ja kui sain kinnitatud, ei mahtunud need korpuse kõvaketta boksi ära enam. Lõpuks siis vaatasin, et all on ka kruvi kohad tehtud ja sinna sobisid kohe kaasasolevad kruvid. SSD paigaldamine oli see eest lihtsam, kuna õpetuses oli kohe kirjas, et tuleb alt kinni kruvida. Kui kettad kinni kruvitud, siis ei jäänud muud üle, kui need oma sahtlisse lükata. Veel on 3.5 tollise kõvaketta kinnitamisel põhja all ka vibratsiooni vähendavad kummid.

Lõpptulemus:

Süsteem:

Emaplaat: Asus M4A89GTD PRO
Protsessor: AMD Phenom II X6 1090T 3.2 GHz
Jahutus: Antec Kühler H20 620 (Push-pull, Gelid Wing 12 PL 120 mm @ 750 RPM ja Antec 120 mm)
RAM: G.SKill Sniper 8 GB DDR3 PC-12800 1600MHz
Videokaart: Asus HD 6870 DirectCU 1GB
SSD: Intel SSD 320 Series 120GB SSDSA2CW120G310
HDD1: Hitachi 250GB HDP725025GLA380 7200rpm SATA
Toiteplokk: Silverstone Strider Plus 500W ST50F-P
OS: Windows 7 Ultimate 64-bit
Korpus: Enermax Fulmo GT


Paigaldus oli enamjaolt lihtne ja väga palju aega ka ei võtnud. Jalad mille peale emaplaat toetab, olid kohe paigas, ning seega sinna eriti aega ei kulunud. Pidin vaid emaplaadi ära paigaldama ja 140 mm ventilaatori eemaldama, et saaks oma vesijahutuse radiaatori sinna asemele panna. Peale seda paigaldasin kõvakettad ära, mis võtsid natukene aega ja kuna 5.25 tollist seadet ma ühtegi ei paigaldanud, ei kulunud sinna üldse aega. Peale seda paigaldasin videokaardi, mis võttis samuti kõigest paar minutit. USB 3 kaart kohe järgi, ning lõppude lõpuks toiteplokk. Ilmselt kulus kaablite vedamiseks kõige rohkem aega, kuna, et saada hea tulemus, peab natukene aega ja vaeva nägema. Kuid minu korraliku lõpptulemuse rikub mõneti ära USB 3 juhe, mis läheb USB 3 kaardi külge, ning moleks juhe, mis läheb samuti USB 3 kaardi külge. Samuti on Silverstone toiteplokil sleevingud lõpuni tegemata ja nüüd hakkavad need kollased juhtmed eriti hästi silma.


Korpuse taga on piisavalt ruumi, et kõik oma kaablid ära peita. Ja kui kaablid ei peaks lihtsalt sinna taha ära mahtuma, siis kõvaketta boksi taga on veel eriti palju ruumi. Lisaks ei paista need ka eest välja, kuna kettaboksi sahtlid on piisavalt tihedalt koos. Pildilt on näha, et taga on piisavalt suur auk, et jahutused korpusesse ära paigaldada, ilma emaplaati korpusest välja võtmata.


Kui arvuti lõpuks valmis on ja oled kõik juhtmed õieti ära ühendanud, siis korpus peal põleb sinine tuli, mis näitab, et arvuti töötab. Ning, teine mis põleb punast värvi, näitab kõvaketta aktiivsust vilkudes.

Lõppsõna:


thumbs_up.gif 5 ventilaatorit kaasas
thumbs_up.gif Ventilaatoritel 6 tulede režiimi
thumbs_up.gif Väga suur ja mahukas
thumbs_up.gif Toetab HPTX emaplaate
thumbs_up.gif Kuni 10 2.5/3.5 tollist ketast
thumbs_up.gif Hot-swap dokk peal
thumbs_up.gif Neli USB 3 pesa
thumbs_up.gif SSD ketaste tugi
thumbs_up.gif Väga palju kaablivedamis auke
thumbs_up.gif Tolmufiltrid ees, laes ja põhja all
thumbs_up.gif 7 vesijahutus auku
thumbs_up.gif Võimalik paigaldada kuni 420 mm radiaator
thumbs_up.gif Kruvivaba 5.25 tolliste seadmete paigaldus
thumbs_up.gif Üleni musta värvi seest ja väljast
thumbs_up.gif Rattad kaasas
thumbs_up.gif Ventilaatori kontroller
thumbs_up.gif Kaablite peitmiseks taga palju ruumi
thumbs_up.gif Võimalik paigaldada kuni 15 ventilaatorit
thumbs_up.gif 10 laienduspesa
thumbs_up.gif Paigaldamine laienduspesadesse kiire ja lihtne
thumbs_up.gif Võimalik paigaldada kuni 190 mm kõrge jahutus



thumbs_down.gif Tolmufiltrid puuduvad külgedel
thumbs_down.gif Hind
thumbs_down.gif Ventilaatori kontroller toetab ainult kuni 3 ventilaatorit
thumbs_down.gif Ventilaatorid lärmakad täispööretel



Hind ja saadavus:

Eestis pole ma veel näinud, et seda kuskil müüakse, kuid hind peaks olema kuskil sinna 200 € kanti.


viimati muutis K3ndu 28.01.2012 15:19:56, muudetud 4 korda
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 110
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
softis
HV Guru
softis

liitunud: 07.09.2004




sõnum 27.01.2012 19:05:42 vasta tsitaadiga

Räigelt meenutab ikka 690 II korpust icon_razz.gif
Mulle hetkel ei jäänud silma, aga kas sa märkisid ära, mis ventikad täpselt kasutusel on, mis korpusega kaasa tulevad?
Üks asi, mis veidi häirib fotode juures, on see, et sa pildistad otse välguga. Proovi peegeldatud valgustust, jäävad pildid sümpaatsemad ja umbes sellised, nagu nad päriselus paistaksid.

Ja siis seda ka, et see ASUSe mobo pole midagi nii "tava" kasutajale icon_wink.gif

_________________
www.FunBox.ee - kvaliteetsed õhupallid, lahedad kingitused jpm vajalikku hea peo korraldamiseks!
Kommentaarid: 21 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 21
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
1dumbpcuser
HV Guru

liitunud: 05.03.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 27.01.2012 19:15:10 vasta tsitaadiga

Räägi välja, kuidas sa neid komponente testimiseks saad? icon_wink.gif icon_redface.gif

Viimasel ajal YouTube videoülevaadetega ära harjunud, ei viitsi eriti süveneda kirjutistesse, eriti kui need sisaldavad selliseid lauseid nagu näiteks
tsitaat:

Ning kõik augud ei ole ka täidetud ja siis peab neid kas kuskilt juurde muretsema või ümber tõstma.

icon_neutral.gif icon_rolleyes.gif

_________________
M: AMD Ryzen 5 7600X Box

M: AMD Ryzen™ 9 7900X Desktop Processor
Kommentaarid: 96 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 91
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
K3ndu
HV Guru
K3ndu

liitunud: 25.10.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 27.01.2012 19:32:26 vasta tsitaadiga

softis, kodulehel vaadates paistab, et nad ei toodagi nii suuri ventilaatoreid nagu 180 mm ja 230 mm. Pildistamise osas nii palju, et praegu talv ja lihtsalt nii vastikult pime aeg. Tavaliselt tegin ikka üldse ilma välguta. icon_evil.gif Jään ootama kevadet/suve, siis lähen jälle õue pildistama, seal ideaalne valgustus.

Jätan endiselt enda teada, kuid saan neid testimiseks

1dumbpcuser, ma olen seda ülevaadet päevaläbi kirjutanud ja vahepeal jookseb endal ka mõte kokku.icon_biggrin.gif Lisaks ma ise mõtlen mõttes läbi mida ma kirjutan, ja samas saan sellest aru, kuna mul korpus füüsiliselt nähtav ja katsutav. Aga selle peale ei mõtle, et lugejad ei pruugi kõigest aru saada, ja siinkohal oligi sinu väljatoodud lause.

Kui võtta ka eelmine lause arvesse, siis mõtlesin auke, kuhu need aukudega kruvid kinnitakse ja siis emaplaat peale. Ja siis lõpuks kruvidega emaplaadi aukudest sinna auguga kruvi sisse.icon_biggrin.gif Kui keegi teab äkitselt eestikeelset nime sellele, siis andku teada.

Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 110
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
pkwild618
Lõuapoolik
Lõuapoolik

liitunud: 02.04.2004




sõnum 27.01.2012 21:01:25 vasta tsitaadiga

K3ndu kirjutas:
mõtlesin auke, kuhu need aukudega kruvid kinnitakse ja siis emaplaat peale. Ja siis lõpuks kruvidega emaplaadi aukudest sinna auguga kruvi sisse.


Kõik lihtne ja loogiline. icon_lol.gif

http://www.youtube.com/watch?v=2PdL63LzHe4
Kommentaarid: 38 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 14 :: 5 :: 8
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Veiks96
HV vaatleja

liitunud: 09.05.2010




sõnum 27.01.2012 21:41:23 vasta tsitaadiga

Minu meelest on Fractal Design Define R3 sada korda parem. Sellel on palju ruumi, ventilaatori avasi, kõvaketta auke, tolmu filtreid ja ka kaablivedamisaukusi, kuid mis kõige tähtsam, sellel on väga hea HELISUMMUTUS. Saad valida kas tahad vaikust või head jahutust(Ventilaatori avadele saab panna kaasa tulevad helisummutid). Ja sellel oli lahe uks ka icon_biggrin.gif ja muidu ka sümpaatne disain.
Kavatsen endale Septembris uue arvuti soetada ja tahan seda just selle Fractal Design-iga teha.

Minu meelest on see Enermax üle kahe korra kallim, kuid mitte parem. Eks vente saab jah rohkem panna ja rohkem ruumi on tal ka, kuid minu jaoks on tähtsam rahu ja vaikus kui hüpersuper jahe arvuti.

Muidu aga hea arvustus thumbs_up.gif
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
K3ndu
HV Guru
K3ndu

liitunud: 25.10.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 27.01.2012 21:51:27 vasta tsitaadiga

Veiks96, selle kasti eelis on siiski selles, et ta mahutab HPTX plaadid. Ehk siis suunatud rohkem entusiastidele, kellel on HPTX plaadi jaoks ka raha.icon_biggrin.gif Sinu Fractial'i korpusesse HPTX plaat ära ei mahu.
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 110
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Veiks96
HV vaatleja

liitunud: 09.05.2010




sõnum 27.01.2012 22:25:38 vasta tsitaadiga

K3ndu kirjutas:
Veiks96, selle kasti eelis on siiski selles, et ta mahutab HPTX plaadid. Ehk siis suunatud rohkem entusiastidele, kellel on HPTX plaadi jaoks ka raha.icon_biggrin.gif Sinu Fractial'i korpusesse HPTX plaat ära ei mahu.


Nojah aga tavakasutajale nagu mina on Fractal Design üle kõige icon_smile.gif
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
ninzor
HV veteran

liitunud: 15.06.2008



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 28.01.2012 01:20:54 vasta tsitaadiga

Seda kassid ostaksid.
Kommentaarid: 204 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 176
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Prayer
HV veteran
Prayer

liitunud: 30.01.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 28.01.2012 02:13:18 vasta tsitaadiga

1dumbpcuser kirjutas:
Viimasel ajal YouTube videoülevaadetega ära harjunud...

Enamus YouTube ülevaateid on puhas saast, kodanikud pole ette valmistanud teksti ja tihtilugu jäävad toppama mingi tähtsusetu pisidetaili peale.

Antud ülevaade mulle meeldis kuna pildimaterjali on palju ja heas suuruses, tulevad ruttu lahti isegi sellises uimases keskkonnas nagu upload.ee ning on piisavalt detailsed, nii et teksti ei olnudki vaja lugeda (mida ma ka ei teinud v.a. lõpus info hinna ja saadavuse kohta). Korpus ise on aus aga nagu hinnast ja suurusestki järeldada võib, siis pole see keskmisele kasutajale mõeldud, huvitav vaadata siiski.
Kommentaarid: 222 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 193
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Marie
HV Guru
Marie

liitunud: 23.06.2003




sõnum 28.01.2012 08:38:14 vasta tsitaadiga

K3ndu kirjutas:
...... selle kasti eelis on siiski selles, et ta mahutab HPTX plaadid. .....

Aga sina toppisid sinna sisse ATX möödus emaplaadi mis tegi selle korpuse mõtetuks, ime, et sa veel Mini ITX möödus emaplaati näidiseks ei valinud.

_________________
CPU Power (Watt) icon_sad.gif Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W thumbs_down.gif
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 74
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
ninzor
HV veteran

liitunud: 15.06.2008



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 28.01.2012 11:06:22 vasta tsitaadiga

HPTX'i suuruses plaati pole just igal tegelasel hõlma alt võtta kui jamaks läheb. icon_wink.gif
Kommentaarid: 204 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 176
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
1dumbpcuser
HV Guru

liitunud: 05.03.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 28.01.2012 11:09:16 vasta tsitaadiga

Prayer kirjutas:
1dumbpcuser kirjutas:
Viimasel ajal YouTube videoülevaadetega ära harjunud...

Enamus YouTube ülevaateid on puhas saast, kodanikud pole ette valmistanud teksti ja tihtilugu jäävad toppama mingi tähtsusetu pisidetaili peale..

Ega ma iga päev YT videosid vaata, lihtsalt kui midagi vaja teada, siis videot vaadates saan info mugavamini kätte kui mingit teksti lugedes icon_rolleyes.gif

_________________
M: AMD Ryzen 5 7600X Box

M: AMD Ryzen™ 9 7900X Desktop Processor
Kommentaarid: 96 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 91
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
K3ndu
HV Guru
K3ndu

liitunud: 25.10.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 28.01.2012 11:25:45 vasta tsitaadiga

Nõustun ninzor'iga, et seda HPTX plaati pole tõesti kõigil võtta kuskilt. Isegi välismaa ülevaadetes sellest korpusest pole kellelgi HPTX plaati. Ja kust otsast see selle korpuse kohe mõttetuks teeb, esiteks saad sinna ehitada päris korraliku vesijahutuse süsteemi. Lisaks on sul meeletult ruumi ehitamise ajal, mis väikeste korpuste puhul alati tüütu ja negatiivne on.
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 110
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
1dumbpcuser
HV Guru

liitunud: 05.03.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 28.01.2012 11:35:29 vasta tsitaadiga

Maailmas peaks olemas olema vist ainult üks HPTX plaat- EVGA SR-2, hind peaks sel olema ~600€ kanti (neweggis 590 doltsi) kui kusagilt müügil leiad icon_rolleyes.gif
_________________
M: AMD Ryzen 5 7600X Box

M: AMD Ryzen™ 9 7900X Desktop Processor
Kommentaarid: 96 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 91
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
K3ndu
HV Guru
K3ndu

liitunud: 25.10.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 28.01.2012 12:43:14 vasta tsitaadiga

http://www.modikomp.ee/emaplaadid/270-WS-W555-E1/

Modikomp'is isegi müügil, aga jah hind on selline nagu ta on... icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 110
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
mikk36
HV Guru
mikk36

liitunud: 21.02.2004




sõnum 28.01.2012 12:46:28 vasta tsitaadiga

Täitsa mõistlik hind dual-socket Xeon plaadi kohta ju.
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Marie
HV Guru
Marie

liitunud: 23.06.2003




sõnum 28.01.2012 12:56:32 vasta tsitaadiga

K3ndu kirjutas:
http://www.modikomp.ee/emaplaadid/270-WS-W555-E1/

Modikomp'is isegi müügil, aga jah hind on selline nagu ta on... icon_biggrin.gif

Mingi vanaraud, uute ülevaadete jaoks vast ikka EVGA SR-X

_________________
CPU Power (Watt) icon_sad.gif Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W thumbs_down.gif
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 74
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
K3ndu
HV Guru
K3ndu

liitunud: 25.10.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 28.01.2012 12:56:37 vasta tsitaadiga

Sirvisin täna Gelid'i kasti ülevaadet: www.legitreviews.com/article/1816/
Peaaegu täpne koopia, paari erinevusega ja muidu ka suurus
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 110
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Taun0
HV veteran
Taun0

liitunud: 22.07.2003




sõnum 30.01.2012 12:15:19 vasta tsitaadiga

kes sellise kasti sihtrühm on?
_________________
www.elektron.ee
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 55
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
K3ndu
HV Guru
K3ndu

liitunud: 25.10.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 30.01.2012 12:23:01 vasta tsitaadiga

Taun0, kes kasutab HPTX emaplaati, ning palju kõvakettaid.
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 110
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Chidori
HV Guru
Chidori

liitunud: 19.09.2007




sõnum 04.02.2012 01:04:46 vasta tsitaadiga

Mina isiklikult eelistaksin Xigmateki Elysiumi - praktikas sama asi aga terves pikkuses 5.25 ja kõvaketta boxid liigutatavad. Hinnaks siis 163 eur, ehk mitte väga hull.
http://www.arvutikeskus.ee/est/TOOTEKATALOOG/xigmatek/Xigmatek-Elysium-Big-Tower-black-115394

Ühel HV'lasel on näiteks Elysium kuhu on ehitatud 2 vesijahutusringi (Prose ja videod eraldi loopi peal), samuti on tellitud kolm Socket2011 süsteemi nende korpustega.
Kui mul poleks Lian Li korpust, siis vast võtaksin endalegi ja nendele kes arvavad, et Fractal on parem, siis seda ainult algajatele. Suurema korpuse saab tunduvalt vaiksemaks teha.
Kommentaarid: 113 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 97
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Veiks96
HV vaatleja

liitunud: 09.05.2010




sõnum 15.02.2012 17:48:36 vasta tsitaadiga

Chidori kirjutas:
Mina isiklikult eelistaksin Xigmateki Elysiumi - praktikas sama asi aga terves pikkuses 5.25 ja kõvaketta boxid liigutatavad. Hinnaks siis 163 eur, ehk mitte väga hull.
http://www.arvutikeskus.ee/est/TOOTEKATALOOG/xigmatek/Xigmatek-Elysium-Big-Tower-black-115394

Ühel HV'lasel on näiteks Elysium kuhu on ehitatud 2 vesijahutusringi (Prose ja videod eraldi loopi peal), samuti on tellitud kolm Socket2011 süsteemi nende korpustega.
Kui mul poleks Lian Li korpust, siis vast võtaksin endalegi ja nendele kes arvavad, et Fractal on parem, siis seda ainult algajatele. Suurema korpuse saab tunduvalt vaiksemaks teha.


Ära kohe sõima kõiki algajateks, aga mõnele loeb hind ka midagi icon_biggrin.gif (vesijahutus ikka äärmiselt kallis)
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Enermax Fulmo GT
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.