Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Sony Ericsson Xperia Mini märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

liitunud: 08.02.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 26.11.2011 07:26:42 Ülevaade: Sony Ericsson Xperia Mini vasta tsitaadiga


Olin oma aasta jagu plaaninud Androidiga telefoni ostmist. Lõpuks võtsin kätte ja hakkasin uurima, milline võimalikest paljudest variantidest minule sobiks. Nii jõudsingi otsaga SE Xperia Mini juurde.

Tehnilised andmed:
Võrgud: GSM 850/900/1800/1900
HSDPA 850/900/1900/2100
Mõõtmed: 88.0 x 52.0 x 16.0 mm
Kaal: 99g
Ekraan: LED taustavalgustusega multipuuteekraan resolutsiooniga 320 x 480 ja suurusega 3.0 tolli.
Protsessor: Qualcomm Scorpion (Snapdragon) 1Ghz ühetuumaline.
Graafikakiirendi: Qualcomm Adreno 205
Mälu (RAM): 335MB kasutatav.
Mälu (Sisemine): 420MB kasutatav.
Mälu (Kaart): 2GB kaasas ja kuni 32GB toetatud.
Andmeside: GPRS,EDGE,3G,HSDPA,HSUPA,WiFi 802.11 b/g/n, DLNA ja Wi-Fi hotspot toega.
Bluetooth: v2.1
USB: v2.0 microUSB
Kaamera: 5MP, 2592x1944 pikslit koos autofookuse ja LED välguga.
Video: 720p 30 kaadrit sekundis.
Operatsioonisüsteem: Android 2.3.4
Liidesed: 3,5 mm audioväljund,MicroUSB pesa laadimiseks ja arvutiga ühendamiseks.
Aku: Li-Ion 1200 mAh
Ooteaeg: kuni 340 tundi.
Kõneaeg: kuni 4 tundi 30 minutit.
Muusikamängija: kuni 25 tundi.
Väljalase: August 2011

Komplekti sisu:
*Telefon
*Aku
*Akulaadija koos adapteri küljest eemaldatava microUSB kaabliga.
*3,5 mm ühendusega hands-free.
*Kolmes suuruses otsikuid handsfree komplekti in-ear klappidele.
*Ekraani kaitsekile
*Tavalised paberid,kiir ja tavakasutusjuhend jms.
*Valgel versioonil ka sinine ja punane tagakaas lisaks pakendis. Mustal mitte.

Ostukoht: Tele2

Hind: 229,00 € (sisaldab ka makse)

Üldmuljed:

Alustuseks veidi taustainfot. Mis telefone ma varem olen kasutanud ja miks ma just Androidi tahtsin ja ühtlasi miks ma just selle telefoni kasuks otsustasin.
Alustaks circa aastast ~2005 kui ma ostsin endale Nokia 6630 nutitelefoni. See oli Nokia vaata, et võimekaim telefon tollal ja esimene 3G toega nutitelefon. Paraku nagu ajalugu näitab polnud 3G-st tollal eriti kasu ja ega ma isegi ei kasutanud seda eriti, kui võimalus tekkis. Operatsioonisüsteemiks oli Symbian S60 v.8.0.

Järgmisena ostsin Nokia N91 millel oli Symbian S60 v.9.1.
Seegi oli suur viga nagu ajalugu näitab. Tegu oli suht veidra mudeliga selles mõttes, et seal sees oli 4GB microdrive ehk siis mikro kõvaketas. Paraku vahetult peale seda algas flash mälu võidukäik telefonides ja kenaks aga tarbetuks ideeks see jäigi. Lisaks olid mitmed päris tõsised probleemid seda kettaga telefoni kasutades.Samas 4GB on ka tänase päeva kohta hea number sisemise mälu jaoks.

Kuskil 2009 lõpp ja 2010 aastal jälgisin huviga Androidi võidukäiku mobiilidel. Polnud veel kindel kas tegu on sähvatuse või mingi püsivama asjaga, seega hoidusin veel telefoni uuendamisest. 2011 aasta alguses sai siiski selgeks, et tegu on OS-ga mis on tulnud selleks, et jääda, seega hakkas peas küpsema mõte telefoni uuendamiseks.

Eelnevatele kogemustele toetudes oli mul hulga selgem visioon sellest mida ma nutitelefonilt reaalselt tahan ja mis funktsioone ma harva kasutan. Lisaks eelnevad vead mida ma 6630 ja N91 ostes olin teinud. Ühtlasi tahtsin kindlasti OS-i mida pidevalt arendatakse. Millel on suur hulk rakendusi ja kasutajaid ja mis ei piiraks mind kui kasutajat väga palju.

On ütlematagi selge, et need nõudmised elimineerisid koheselt valikust Symbiani mis oli (ja on) surev OS,Apple tooted mis oleksid ilmselt minu hinnapiiri ületanud niikuinii ja mille piirangud mulle varem või hiljem pinnuks silmas oleks saanud. Kõik see jättis alles Androidi. Ma otsustasin, et kui ma ostan telefoni siis planeeritud kasutusajaks kujuneb sellel 2-3 aastat, seega tegu pidi olema 2011 aasta mudeliga ja mida uuem seda parem. Hinnapiiri panin endale 250€ peale. Polnud nõus iga hinna eest kõige vingemat mudelit ostma (olin selle vea juba minevikus mitu korda teinud).

Lisaks pidi telefon olema piisavalt väike, et selle suurus ei muutuks tüütuks. Teadsin, et ma tahan nutitelefoni aga ma polnud nõus enam kaasas kandma 130-160 grammised mürakaid mis taskud välja venitasid ja muidu kohmakad olid. Kuna ajad olid muutunud, siis oli loogiline otsus võtta ikka puutetundliku ekraaniga mudel. Eraldi QWERTY klaviatuur mind ei huvitanud. Lisaks oleks see telefoni mõõtmeid ja kaalu suurendanud. Vaja oli ka seda, et tootja oleks tuntud firma kellelt võimaluse korral ka tuge saada ja garantiiga tegeleda. Lisaks mingil määral oli oluline see, et tootja telefoni kohe peale väljalaset ära ei unustaks ja ka tulevikus ikka tuge ja uuendusi pakuks.

Valides erinevate mudelite vahel käisin läbi paljud. Samsungi/LG odava otsa mudelid. HTC Wildfire jne.Siiski miski näris ja päris rahule ei jäänud ma neist ühegagi. Siis ostuabi teemas keegi soovitas Sony Ericssoni. Alguses oli see mõte väga võõristav, sest SE polnud ja ei ole minu silmis suur telefonitootja. Siiski otsustasin uurida mis mudeleid nad pakuvad. Ma mäletan kui ma esimest korda vaatasin pilte koos nimekirjaga, siis just Mini jäi mulle positiivselt silma. Ma ei oska öelda miks aga miski selle välimuses mulle meeldis. Vahepeal vaatasin veel mitmeid telefone aga lõpuks spetsifikatsioone jms võrreldes jõudsin Mini juurde ja üsna kiirelt sai selgeks, et see vastab peaaegu kõigile minu vajadustele. Ma polnud ikka veel kindel SE kui tootja kvaliteedis, kuna eelnevalt olin olnud läbi ja lõhki Nokia inimene ja SE telefone pigem põlgusega vaadanud.

Ostuhetkeks polnud siiski enam kõhklust jäänud ja tegin asja ära. Juba esinduses karpi nähes üllatas mind kui väike see on. Koonerdavad lisade pealt mõtlesin endamisi kui teenindaja ostu vormistas. Ei hakanud kohapeal lahti tegema, ega teisi telefone proovima, kuigi see võimalus oli olemas. Koju jõudes ja karbist välja võttes üllatas ikka telefoni väiksus ja kergus. Siis tuli meelde, et aku vaja kah taha ühendada icon_lol.gif . Järgmised 10 minutit läksid puhtalt sellele, et välja nuputada kuidas tagakaant lahti saada. Muidugi ei tahtnud kohe uut asja katki teha, seega selletõttu ja kasutusjuhendisse kiikamise tõttu läks nii kaua.

Sisselülitades läks tsipa kaua. Startup on millegipärast tsipa aeglane. Seega esmamuljed polnud just parimad. Probleeme tekitas ka see, et mul oli täpselt 0 kogemust puutetundlike ekraanidega. Ei saanud isegi PIN-i sisestatud ja ekraanilukku maha. Väga piinlik icon_redface.gif . Õnneks puutetundlik ekraan on väga hea ja intuitiivne, seega paari päeva pärast libistasin asju nagu vana kala.

Võimaluste hulk telefonis võttis alguses ka ikka silmad kirjuks aga praegu olen ära harjunud. Enne selle mudeli ostu uurisin ka kas on mingeid tüüpprobleeme mis selle mudeliga esineb. 2 tükki leidsin: mõned kasutajad kaeblesid, et telefon kipub üle kuumenema. 1Ghz prose väikses korpuses. Tundus nagu reaalne oht. Õnneks võin öelda, et minul pole seda juhtunud. Maksimaalne temperatuur mida tarkvara on raporteerinud on olnud 39 kraadi ja liiga palav pole see käes kunagi tundunud.
Teine probleem oli väidetav back ja home nuppude omatahtsi tegutsemine. Õnneks võin ka siin väita, et seda pole mul kordagi esinenud.

Korpus ise on soliidne. Miskit ei nagise ega krigise kuskilt. Telefoni on mugav käes hoida millele aitab kindlasti kaasa kummisest materjalist tagakaas. Telefon on üleni must v.a külgpaneelides olevad kroomist ribad. Sisselülitusnupp on vasakul üleval ja seda pole probleem ühe käega opereerides kasutada. Vasakul küljel nuppe pole. Paremal küljel on üleval helivaljususe nupud. Neid pole probleem kasutada kasvõi keset kõne. Paremal all on kaameranupp millega saab kaamera aktiveerida ja vastava seadistuse korral ka pilte klõpsida. See on ok aga ma eelistaks selle nupuna midagi mis annaks veidi rohkem tagasisidet ja käiks rohkem klikiga kui nö pehme käiguga nagu teised nupud. Aga see on minu eelistus. Seda nuppu on kahtlemata mugavam kasutada kui telefon on küljele keeratud. Portreeformaadis on raske ühe käega seda vajutada säilitades samal ja telefoni stabiilsust käes (kasutan telefoni enamus ajast vasaku käega kuigi olen paremakäeline).
SIM kaardi ja mälukaardi pesad on tagakaane all. SIM kaardi oma veel omakorda aku all. Mälukaardi oma akust veidi allpool telefoni allosas. Siiski oleks eelistanud, et neid mõlemat saaks vahetada ilma tagakaant avamata. Eriti mälukaarti. SIM kaardi asetusest ma saan veel turvakaalutlustel aru. Võrdluseks Nokia 6630-l käis mälukaart külje pealt välja ja see meeldis mulle. Nii SIM, kui ka mälukaardi väljavõtmine käib libistamisega. Mingit eraldi lukustusmehhanismi seal pole aga nad püsivad mõlemad tugevalt pesades. Minu jaoks ka uus ja hea, et USB kaudu laadimine on. See võib tunduda veider kui see plussiks lugeda aastal 2011 aga arvestage, et ükski eelnev telefon pole mul seda võimalust omanud. Veidi haprad tunduvad USB pesa kate mis võiks plastiku asemel rohkem kummist olla ja tagakaane kinnitus ja selle eemaldamine mille toimimisest mina seni veel aru pole saanud ja kardan alati tagakaane ära lõhkuda selle tõttu. Vahel telefoni kätte võttes läheb ka segi kumb on telefoni üla ja alaosa kui ekraan on väljas. Eriti juhtub see pimedas või siis kui alles üles ärkad ja ööd ega mütsi ei jaga asjadest icon_smile.gif .
Maha pole veel üritanud kukutada aga mõõdukas niiskus ja vihm pole veel telefoni tööd häirinud.
Seega üldine ehituskvaliteet on igati tipp-topp kui väiksed nüansid välja arvata.

Rääkides nüüd akust. Keskmine vastupidavus on 2,5 päeva mõõdukal kasutamisel. 3G jms andmeside peale põhilise GSM side ja WiFi on välja lülitatud. Ekraani heledus 80% ja installitud Juicedefender igaks juhuks + Android Assistant puhastab aegajalt taustal mälu ja killib programme millel ma ei luba taustal töötada.
Maksimaalselt on aku vastu pidanud mul 4 päeva. Laadimine ise on piisavalt kiire. Pooleteise tunniga nullist saja protsendini. Üldiselt on siiski mõistlikum laadima panna kui aku kukub 10% peale ja laadida kuni 90% saavutamiseni, sest peale 90% tulevad protsendid ikka väga aeglaselt - viimased 1-2% eriti enne 100% jõudmist.
Sellise optimaalse laadimisega on laadimine alati alla tunni aja. Iseenesest pole see Liitium-Ioon aku puhul vajalik aga esimesed 5-6 tsüklit tegin täistsüklid. Aku viimase tilgani tühjaks ja siis 100%-ni täis. Nüüd kasutan ainult optimaalset laadimist.

Ekraan on telefonil väga hea. Ma mõistan, et mõnedele liiga väike aga arvestades mis ekraane ma varem olin kasutanud, siis ikka kenasti suurem kui varasemad.
Pilt on väga ilus. Värvid on kenad ja välitingimustes pole mingit probleemi ekraanil toimuvast aru saada. Eriti piltide ja videote vaatamisel tuleb hea ekraan ilusti välja tänu sisseehitatud Sony BRAVIA mootorile. Heleduse panin 80% peale mis hetkel mulle sobib. Tulevikus võin seda veelgi alandada. Ekraan toetab kuni nelja samaaegset puudet. Reaalselt üle 2 vaja ei lähe.
Senise kasutuse juures pole veel õnnestunud ära kriimustada ekraani ja ametlike andmete järgi peaks see ka mingil määral kriimustuskindel olema.
Kaasasolnud kaitsekilet ei kasuta.

Tarkvara poole pealt pole suurt millegi üle nuriseda. SE on Androidi veidi kohaldanud. Nurkadesse saab panna 4 erinevat programmi veel lisaks avakuval olevatele. Kaasapandud tarkvara hulk küll häirib veidi. Igasugu facebook kraam ja acrobat reader,erinevad kaardirakendused jne. Vaikimisi on kaasas Adobe Flash 10.2 aga selle saab kergesti uuendada versioon 11 peale. Aga telefon ise on kiire. Kõik toimib viivituseta ja nii nagu ette nähtud. Kasutades programmi Watchdog, siis ilmnes siiski, et mõned taustateenused õgivad kohati liiga aplalt protsessori tööaega ja aku kestvusele see kindlasti kasuks ei tule. Kohati olen ka avastanud, et ekraan pole ennast välja lülitanud. See võib olla ka minu viga, kuna ma kasutan ScreenOn nimelist proge millega saab määrata mis programmide töösoleku ajal ekraani välja ei lülitada. Võimalik, et vahel on mõni neist jäänud taustal tööle ja sellega ka ekraani sees hoidnud. Mingil põhjusel on sisselülitades on SE logo animatsioon kuidagi läägine. Ei jäta just head esmamuljet. Nad oleksid võinud selle sujuvamaks muuta. Kolm asja on mida SE pole võrreldes stock androidiga eriti parandanud ja see paistab välja. Esiteks SMS-id. Kogu SMS süsteem on väga lihtne ja eriliste seadistusvõimalusteta. Selleks, et paremat kogemust saada tuleb kasutada kolmanda osapoole tarkvara. Teine asi on profiilid või õigemini nende puudumine mis mind üllatas Androidi puhul, kuna symbianil oli vaikimisi sees profile manager mis oli väga hea. Ka siin tuleks kasutada kolmanda osapoole tarkvara. Kolmas on videopleier. See ei toeta paljusid formaate ja ka seadistusvõimalused on olematud. Selle kuu aja jooksul mis ma olen telefoni omanud on muideks tulnud juba 2 püsivara uuendust, seega SE pole unustanud seda mudelit ja plaanib järgmise aasta alguses tuua ka Android 4.0 versiooni kõigile oma 2011 aasta Xperia mudelitele. Minu silmis on see tugev pluss, et nad pole püssi põõsasse visanud vaatamata Sony poolt äraostmisele.

Rääkides protsessorist, siis aktiivselt telefoni kasutades töötab see 1024Mhz peal ja ooterežiimis 245Mhz peal. Need tunduvad ka olevat ainsad kaks režiimi.
Muutmälu (RAM) on 335MB millest pole seni veel väheks jäänud. Suurimad programmid võtavad mälu kuskil 20MB kandis. Sisseehitatud graafikakiirendist on pigem kasu mängides aga ausalt öelda peale Angry Birdsi proovimist ja benchmarkide jooksutamist pole muud mängimist teinudki. Kuuldavasti peaks sisseehitatud graafikakiirendi ka flashi kiirendama raudvaraliselt. Ei saa seda kinnitada ega ümber lükata aga üle WiFi toimis Youtube väga eeskujulikult ja videoid oli väga mõnus vaadata. Telefoni käivituskiirus võiks küll veidi parem olla aga õnneks on seda harva vaja käivitada.

Kaamerast rääkides. Igati tavaline kaamera tänapäeva telefonide seas. Ehk siis päeva ja kunstvalguses on pildid talutavad aga ööse pildistades tulevad kaamera nõrkused välja. Piltidel on siiski ülemäära palju müra sõltumata pildistamisoludest. Niisama klõpsimiseks käib küll aga kui teile on hea kaamera oluline, siis vaadake mujale. Videoga on veidi paremad lood. Müra on ka seal aga 720p salvestamine ja taasesitamine on viivitusevabad ja videot kõlbab ka arvutist vaadata ja Youtube laadida. Välk on adekvaatne aga mitte midagi erilist. Miinus on see, et kaameral pole katikut. Õnneks on see väike ja mustust pole veel sinna kogunenud niipalju, et pilte ära rikkuda.

Helikvaliteedist rääkides ei saa jätta mainimata suurepärast xLOUD valjuhääldit. Helinad ja muusika mis sealt kostab on parim mida mina ühestki telefonist kuulnud olen. Ka sisseehitatud muusikamängijast on nii kaaspandud klappide,mu enda Creative EP-635 in-ear klappide ja lauaarvuti Sennheiser HD485 klappidega heli väga korralik. Eelistan küll enda EP-635 klappe nendele mis kaasa on pandud, kuna heli poolest on need kaaspandud pehmemad kui mu enda klapid aga ma eelistan veidi metalsemat tooni mida EP-635 pakub. 3,5mm audioväljund on korralik. Pole ohtu et isegi juhtme otsas hoides klapid sealt lahti tuleks.On olemas ka kinnituskoht sanga jaoks, et riputada telefon võtmehoidja otsa vms.

Telefonis on ka terve rodu sensoreid. Mõned kasulikumad kui teised. Näiteks kiirendusmõõtur a-GPS joaks vist,kompass ja magnetvälja mõõtur,lähedussensor ekraani väljalülitamiseks kõne ajal,gravitatsioonisensor väljalülitamiseks kukkumisel ja rotatsiooni vektori sensor kuva keeramiseks telefoni pööramisel.
Ainus sensor millest ma puudust tunnen on termomeeter. On küll temperatuurinäit mida edastatakse aga see käib telefoni sisemuse - eeldatavasti aku kohta.
Baromeetrist jms puudust ei tunne.

Usutavasti see peaks kenasti kokku võtma olulisemad osad telefoni juures. Kokkuvõtteks võin öelda, et selle raha eest paremat Androidiga telefoni hetkel ei saa (vähemalt mitte uuest peast). Kõik mis on paremad on juba kallimad ja need mis on odavamad nendel on mingi suurem miinus võrreldes Miniga. 230€ eest on siin kõvasti telefoni ja arvestades selle väiksust nutitelefoni kohta seda enam. Lükkab ümber müüdi, et kiire ja ja hea nutitelefon peab olema 150g mürakas mõõtmetega 110 x 70 x 25 mm ja maksma 350 eurot või rohkem. Mina olen igatahes ostuga väga rahul. Hindeks võib anda korraliku 4,5/5.
Kui ma unustasin midagi ära, siis küsige ja ma vastan.

Plussid & Miinused:

Plussid:

thumbs_up.gif Mõnusalt väike ja kerge nutitelefoni kohta millel Android,1Ghz prose ja eraldi graafikakiirendi.
thumbs_up.gif Hind on üsna mõistlik.
thumbs_up.gif xLOUD valjuhääldi on suurepärane.
thumbs_up.gif Soliidne välimus. Modernne aga mitte ülepakutult läikiv.
thumbs_up.gif Väga kiire isegi nõudlikes rakendustes ja mängudes.
thumbs_up.gif Tootja tugi on hea tarkvarauuenduste näol.
thumbs_up.gif Helikvaliteet on väga hea.
thumbs_up.gif USB kaudu laadimine.
thumbs_up.gif Ekraan väga hea vaatamata suhtelisele väiksusele. Eriti hea fotode ja videote vaatamisel.
thumbs_up.gif Ekraan hästi loetav ka õues päikesevalguses.

Miinused:

thumbs_down.gif Aku vastupidavus. Mitte igaühele ei sobi 2 päeva kasutamist enne järgmist laadimist.
thumbs_down.gif Mõningad korpuse detailid tunduvad haprad. Eriti USB pesa kate ja tagakaane kinnitused.
thumbs_down.gif Vaikimisi täis Facebook jms programme mida tavakasutaja maha ei saa installeerida.
thumbs_down.gif Ekraan on näpujälje magnet nagu ka ülejäänud korpus v.a tagakaan.
thumbs_down.gif Ekraan ei lülitu vahel välja kui peaks (see võib minu viga olla...lugege üldmuljetest pikemalt).
thumbs_down.gif Korpuse üla ja alaosa väga sarnased. Väljalülitatud ekraaniga läheb vahel segi mis pidi telefoni hoida.
thumbs_down.gif Kaamera kvaliteet suht tavaline. Fotodel palju "müra".
thumbs_down.gif Tagakaas tuleb suht raskelt ja veidralt lahti.
thumbs_down.gif Mälukaardi hotswap võiks olla võimalik ilma tagakaant eemaldamata.

Pildid:

Paraku õnnestus mul oma testpildid kustutada, seega peate kaamera kvaliteeti vaatama GSM Arena ülevaatest.

Pakend:
Spoiler Spoiler Spoiler

Spoiler Spoiler Spoiler

Juurde ostetud Kingstoni 8GB Micro SDHC kaart:
Spoiler Spoiler Spoiler

Kohaldatud avakuva:
Spoiler Spoiler Spoiler

Veidike aku statistikat:
Spoiler Spoiler Spoiler

Protsessid mis taustal akut õgisid vahel:
Spoiler Spoiler Spoiler

Sisseehitatud sensorid:
Spoiler Spoiler Spoiler

Ja lõppu erinevad benchmargid:
Spoiler Spoiler Spoiler


Välismaised ülevaated:
GSM Arena ülevaade
GSM Arena tooteleht

Tootja koduleht:
Ametlik koduleht
Spoiler Spoiler Spoiler


HV tooteleht:
Tooteleht 1
Tooteleht 2

*Kõik küsimused,mõtted & parandusettepanekud oodatud


viimati muutis Tomorrow 26.11.2011 08:59:54, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 89 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 79
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 30.09.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 26.11.2011 07:53:09 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Kõik küsimused,mõtted & parandusettepanekud oodatud

Ülevaade põhjalik, aga palun pea kinni eesti keele grammatikareeglitest.

Peale punkti lause ette käib tühik. icon_idea.gif thumbs_up.gif

Näiteks:

tsitaat:
2011 aasta Xperia mudelitele.Minu silmis on see tugev pluss


asemel tuleb kirjutada

2011 aasta Xperia mudelitele. Minu silmis on see tugev pluss

_________________
NordVPN tarkvara nüüd soodsamalt
HV valuutakalkulaator
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 30.09.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 26.11.2011 07:53:46 vasta tsitaadiga

Loodetavasti saad oma ülevaate üle käia ja vastavad korrektuurid teha thumbs_up.gif
_________________
NordVPN tarkvara nüüd soodsamalt
HV valuutakalkulaator
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

liitunud: 08.02.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 26.11.2011 09:04:52 vasta tsitaadiga

Tanel, Muudetud.Kui kuskil veel vigu märkad anna teada.

Seostes ostukuupäevaga naljakas fakt icon_smile.gif : Nii mina, kui ka kasutaja Etz ostsime selle samal päeval aga erinevatest kohtadest.Mina Tele2-st.Tema EMT-st.
Kuupäev oli 19 Oktoober kui Google kuulutas ametlikult välja Android 4.0 tuleku.Niipalju siis kokkusattumustest thumbs_up.gif
Kommentaarid: 89 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 79
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 30.09.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 26.11.2011 09:19:26 vasta tsitaadiga

Peale koma käib ka tühik icon_smile.gif

Postitatud Nokia mobiililt
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Margus
HV pensionär
Margus

liitunud: 05.04.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 26.11.2011 09:31:37 vasta tsitaadiga

Endal ka selline. Suht rahul telefoniga thumbs_up.gif
Kommentaarid: 90 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 87
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

liitunud: 08.02.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 26.11.2011 09:45:59 vasta tsitaadiga

Kui kellelgi kes seda ülevaadet loeb juhtub olema valge versioon millega tulevad pakendis kaasa kaks ekstra tagakaant, siis võtke ühendust.Ma ostaks vähemalt ühe neist ära.Nö igaks juhuks thumbs_up.gif
Kommentaarid: 89 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 79
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
The_Boss
HV Guru
The_Boss

liitunud: 13.01.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 26.11.2011 11:06:47 vasta tsitaadiga

Must tagakaas võib küll kummisest materjalist olla, aga need ekstra tagakaaned arvatavasti pole, nagu SE Xperia X10 Mini Pro-l... Et selle kohta võiks ka täpsemat infot välja tuua.

Ning kas selle telefoni heliga seda jama pole, et muidu kui heli ei edasta, on täiesti vait (klappidega kuulates), aga enne ja pärast heli edastamist on natuke sahinat kuulda?

_________________
Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust.
Kommentaarid: 345 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 274
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Etz
HV Guru
Etz

liitunud: 27.01.2005



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 26.11.2011 12:40:29 vasta tsitaadiga

tomorrow kirjutas:
Tanel, Muudetud.Kui kuskil veel vigu märkad anna teada.

Seostes ostukuupäevaga naljakas fakt icon_smile.gif : Nii mina, kui ka kasutaja Etz ostsime selle samal päeval aga erinevatest kohtadest.Mina Tele2-st.Tema EMT-st.
Kuupäev oli 19 Oktoober kui Google kuulutas ametlikult välja Android 4.0 tuleku.Niipalju siis kokkusattumustest thumbs_up.gif


Jah, nii see välja kukkus icon_razz.gif
Muuseas RAM peaks sel olema siiski 512MB, aga osa on Java VM all kinni ja kasutajale nähtamatu, kuna SE enda UI jookseb javal. icon_wink.gif
Ja nii jääbki järgi mittestandartne 335MB icon_razz1.gif

Üldiselt olen ise ka samal seisukohal, et selle raha eest paremat telefoni väga ei saa... icon_lol.gif
HTC Wildfire S on küll asja otsene konkurent, aga oma 600Mhz protsessoriga jääb nagu tiba lahjaks osade asjade tarvis.
Kommentaarid: 223 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 192
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
WaHur
HV kasutaja

liitunud: 21.02.2003




sõnum 26.11.2011 13:01:17 Re: Ülevaade: Sony Ericsson Xperia Mini vasta tsitaadiga

tomorrow kirjutas:

thumbs_down.gif Korpuse üla ja alaosa väga sarnased. Väljalülitatud ekraaniga läheb vahel segi mis pidi telefoni hoida.

Mul oli x10 mini prol ja ka praegusel ray'l "saba" taga -- must nööri jupp, mis mõeldud kaela-paela külge riputamiseks. Nii kohe näha, kus saba, kus sarved. icon_cool.gif Käes hoidmisel jääb nöör väikese sõrme alla, mis on nii mõnigi kord telefoni vabalangemise blokeerinud. thumbs_up.gif
Kommentaarid: 38 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 37
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
alain
HV kasutaja
alain

liitunud: 20.01.2004




sõnum 26.11.2011 13:24:49 vasta tsitaadiga

Siin veel üks mini omanik.
Ostsin augustis, siiani väga rahul.
Telefonil kaks miinust, SE poolt peale surutud soft (rootimine aitab icon_smile.gif) ja kipub tõesti soojaks minema, aga ainult siis,
kui wifit jagan.
Kommentaarid: 30 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 27
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
madd0g
HV veteran
madd0g

liitunud: 05.10.2007



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 26.11.2011 15:58:04 vasta tsitaadiga

See telefon on päris kaua turul olnud.
_________________
Mõõdan üheksa korda enne kui lõikan, aga ikka on kuradi naljakas.
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 108
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

liitunud: 08.02.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 26.11.2011 16:16:35 vasta tsitaadiga

The_Boss kirjutas:
Must tagakaas võib küll kummisest materjalist olla, aga need ekstra tagakaaned arvatavasti pole, nagu SE Xperia X10 Mini Pro-l... Et selle kohta võiks ka täpsemat infot välja tuua.

Võimalik aga mul neid pole, seega ei saa kinnitada seda.
The_Boss kirjutas:
Ning kas selle telefoni heliga seda jama pole, et muidu kui heli ei edasta, on täiesti vait (klappidega kuulates), aga enne ja pärast heli edastamist on natuke sahinat kuulda?

Pole täheldanud midagi sellist.
Etz kirjutas:
Muuseas RAM peaks sel olema siiski 512MB, aga osa on Java VM all kinni ja kasutajale nähtamatu, kuna SE enda UI jookseb javal. icon_wink.gif
Ja nii jääbki järgi mittestandartne 335MB

Mõtlesin kuidas tehnilistesse andmetesse kirja panna aga otsustasin selle kasuks, et panen kirja palju reaalselt kasutatavat on, mitte seda numbrit mida reklaamitakse.
madd0g kirjutas:
See telefon on päris kaua turul olnud.

Ega sa X8/X10-ga segi ei aja?

Nagu ülevaates kirjutasin oli väljalase August 2011, seega see on Eesti turul olnud umbes 3 kuud ainult.
Kommentaarid: 89 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 79
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Asgate
Kreisi kasutaja

liitunud: 21.05.2006




sõnum 27.11.2011 20:52:58 vasta tsitaadiga

xLOUD valjuhääldi asub minu arust halva koha peal. Käes hoides juhtub tihti nii, et sõrmed blokeerivad selle ava kinni ja heli peaaegu üldse läbi ei tule. Sama kehtib ka taskus olles, kuidagi ära sumbub.
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

liitunud: 08.02.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 27.11.2011 22:40:00 vasta tsitaadiga

Mul just, kui vaja korra ära blokeerida sealt tulev heli siis ei leia sed ava kuidagi ülesse icon_smile.gif
Kommentaarid: 89 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 79
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
mikk36
HV Guru
mikk36

liitunud: 21.02.2004



Online

sõnum 28.11.2011 01:18:47 vasta tsitaadiga

Asgate, sedaviisi on väga suur enamus telefone ehituselt lahendatud, ei midagi erilist.
Xloud on vaid kerge softijupp, ka teistele mudelitele seda külge poogitud hilisemate tarkvarauuendustega, a'la Xperia Neo. Esialgses ülevaates seetõttu üsna kehv kõlari tulemus, kuna puudus Xloudi tugi (Miniga võrreldes on revüü järgi nõrgem tänu puudumisele, kuid kui vaadata kummalgi ilma Xloudita tulemusi, siis on isegi parem Neol, Xloudiga täiesti korralik keskmine).
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Asgate
Kreisi kasutaja

liitunud: 21.05.2006




sõnum 28.11.2011 16:48:16 vasta tsitaadiga

mikk36, vana telefoniga SE K810i ei olnud küll sellist asja, vähemalt ei täheldanud ma seda. Kõlar asus tal siis üleval pool ja õhu pilusi oli rohkem.

Tegelt ei kujuta ette mis seda võib mõjutada, igatahes kostis sealt heli paremini välja.
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
martin366
HV Guru
martin366

liitunud: 06.09.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 28.11.2011 17:00:08 vasta tsitaadiga

tomorrow, pane custom ROM peale, siis läheb asi tõenäoliselt palju paremaks thumbs_up.gif
Kommentaarid: 185 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 172
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

liitunud: 08.02.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 28.11.2011 17:10:55 vasta tsitaadiga

martin366 kirjutas:
tomorrow, pane custom ROM peale, siis läheb asi tõenäoliselt palju paremaks thumbs_up.gif

Rootimise teen ilmselt varem ära aga custom rom ei lähe enne peale kui Cyaogenmod tiim saab Android 4.0 põhise ROM-i valmis.Pole erilist mõtet praegu panna 2.3.7 vms põhist rommi peale kui 4.0 pole enam kaugel.
Kommentaarid: 89 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 79
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
maxc
HV vaatleja
maxc

liitunud: 28.01.2006




sõnum 04.12.2011 20:51:24 vasta tsitaadiga

The_Boss kirjutas:

Ning kas selle telefoni heliga seda jama pole, et muidu kui heli ei edasta, on täiesti vait (klappidega kuulates), aga enne ja pärast heli edastamist on natuke sahinat kuulda?

Esineb küll selline asi kuid isiklikult see mind ei häiri.

Ise antud mudeliga rahul kuid samas hakkab nüüdseks tunduma et sai ikkagi valitud liiga väike telefon, st võiks gramm suurem olla kuid see on juba enda 'kiiks'.
Kukumise kohapealt niipalju et minul telefonid eriti hästi käes ei püsi ning üks kukkumine lõppes üle ekraani jooksva mõraga kuna löök tuli ette nurka. Parandust pole veel viitsind uurida kuna mingi nurga alt pole mõra üldse näha. Kuna pole puutetundlike ekraanide hingeeluga end kurssi viinud siis kas kõige pealmine klaas on eraldi vahetatav või on ikkagi vajalik kogu ekraan välja vahetada. Samuti võib jagada infot paranduse hindade kohta.

_________________
:: http://one.planet.ee ::
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

liitunud: 08.02.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 09.12.2011 13:13:00 vasta tsitaadiga

Leidsin ikka mõned pildid üles mida ma algselt ülevaate tarbeks tegin. Paraku ainult õise aja omad:

Spoiler Spoiler Spoiler


EDIT:

Paar testvideot kah:
Spoiler Spoiler Spoiler

Spoiler Spoiler Spoiler
Kommentaarid: 89 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 79
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
antonio1
HV vaatleja

liitunud: 18.12.2004




sõnum 10.12.2011 21:13:28 vasta tsitaadiga

kas sel selline funktsioon on, et saab blokeerida konkreetselt numbrilt sissehelistamise ja smsid? helistaja/sms-ija saab mingi tagasiside ka?
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

liitunud: 08.02.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 11.12.2011 01:58:17 vasta tsitaadiga

antonio1 kirjutas:
kas sel selline funktsioon on, et saab blokeerida konkreetselt numbrilt sissehelistamise ja smsid? helistaja/sms-ija saab mingi tagasiside ka?

Sisseehitatud pole sellist funktsiooni aga selle jaoks on kamaluga programme allalaadimiseks mis selle ära teevad. Ise pole veel ühtegi neist välja valinud.
Kommentaarid: 89 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 79
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
hugo
HV veteran

liitunud: 01.12.2005




sõnum 12.12.2011 11:04:43 vasta tsitaadiga

tomorrow kirjutas:
Leidsin ikka mõned pildid üles mida ma algselt ülevaate tarbeks tegin. Paraku ainult õise aja omad:

Spoiler Spoiler Spoiler


EDIT:

Paar testvideot kah:
Spoiler Spoiler Spoiler

Spoiler Spoiler Spoiler



Kui võimalust, oleks hea ka päevase aja pilte näha ja videot. Kuidas mugavam on sms trükkida,kas püsti või landscapes , tähed liiga lähestikku ei ole ?
Igati korralik ülevaade !
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

liitunud: 08.02.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 12.12.2011 11:12:12 vasta tsitaadiga

hugo kirjutas:
Kuidas mugavam on sms trükkida,kas püsti või landscapes

Landscapes on mugavam. Püsti ainult siis kui väiksemat sõrme kasutada. Pöidlaga väga raske. Landscapes saab ka pöidlaga 85% juhtudel esimese hooga õigele klahvile pihta thumbs_up.gif
hugo kirjutas:
tähed liiga lähestikku ei ole ?

Ei õnneks mitte:
Spoiler Spoiler Spoiler
Kommentaarid: 89 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 79
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Sony Ericsson Xperia Mini mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.