Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Roccat Kulo Stereo märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
K3ndu
HV Guru
K3ndu

liitunud: 25.10.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 22.04.2011 12:09:56 Ülevaade: Roccat Kulo Stereo vasta tsitaadiga


Esmalt tänan ma Roccat'it kes varustas mind selle ülevaate eksemplariga. Roccat Kulo Stereo on uued kõrvaklapid Roccatilt mida tutvustati 2011 aasta veebruaris. Peale seda kui tutvustati Stereo kõrvaklappe tuli hiljem välja ka Roccat Kulo 7.1 kõrvaklapid.


Roccat Kulo Stereo
Koduleht

Funktsioonid:

  • PREMIUM STEREO SOUND
    optimized for gaming, music and voice chat
  • 40MM DRIVERS WITH NEODYMIUM MAGNETS
    for gutsy bass and crystal-clear trebles
  • NOISE-FILTERING MICROPHONE
    for noise-free voice chat
  • ULTRA-COMFORTABLE EARCUP PADDING
    featuring passive noise cancellation
  • IN-LINE SLIM'REMOTE CONTROL
    for easy volume level adjustment
  • AUTOMATIC MIC-MUTE FUNCTION
    mute the mic simply by folding the microphone arm up
  • RUGGED, METAL-REINFORCED HEADBAND
    with extra-soft cushioning
  • EXTRA LIGHTWEIGHT, FLEXIBLE & ROBUST
    for hour after hour of comfort
  • HIGH-QUALITY MATERIALS
    premium finish


Andmed:

Kõrvaklapid:

  • Frequency range: 20~20.000 Hz
  • Impedance: 50 Ω ± 15 %
  • Sensitivity at 1kHz: 102 dB ± 3 dB
  • Max. output: 80mW
  • Driver diameter: 40mm
  • Driver magnets: Neodymium
  • Driver membrane: Mylar®


Mikrofon:

  • Frequency range: 70~20,000Hz
  • Sensitivity: -47 dB ± 3 dB
  • Signal-to-noise ratio: 50dB
  • Impedance: 2,2 KΩ
  • Directivity: Bi-directional
  • Type: Noise filtering



Üldine:

  • Weight: 178g (excl. cable)
  • Connection: 2 x 3.5mm
  • Cable length: 2.5m


Süsteemi nõuded:

  • Stereo sound card for playback
  • 1 x 3.5mm jack (sound)
  • 1 x 3.5mm jack (mic)


Pakendi sisu:

  • ROCCAT™ Kulo Stereo Gaming Headset
  • ROCCAT™ ID Card
  • In-line Slim’Remote-Control
  • Quick Installation Guide


Pakend:


Nagu pildilt näha siis ka Roccat Kulo jätkavad sellist värvilahendust nagu siiamaani kõikidel toodetel on olnud. Sinist ja musta värvi on tõsiselt palju. Mis selle läbipaistva esiklaasiga tuleb ka koheselt meelde on Roccat Kova [+] millel oli samamoodi, et sai näha toodet. Mitte ei ole hiir pakendi sisse ära peidetud ja ei näegi seda ennem oma silmaga kui ostad. Rääkides veel mis esipakendil on siis on ära toodud põhiandmed mida on vaja teada kui ostad kõrvaklappe, aga täpsem info on tagaküljel kirjas.

Tagakülg on nagu tavaks ikka informatiivsem pool, siin on 9 keeles ära seletatud Funktsioonid millest ma ka ülal juba kirjutasin kuid nagu ikka tavaks Eesti keel puudub. Samuti on suurelt taga veel Roccat Kulo Stereo pilt kus on ära toodud põhikomponendid nendel kõrvaklappidel või siis asjad mis need kõrvaklapid heaks teeb. Samuti on taga väike joonis/pildike mis näitab veelkord ära, et nendel kõrvaklappidel on kaks ühendamisjuhet, 3.5mm mikrofoni ja 3.5mm kõrvaklappide juhe.

Siin siis veelkord näha seda kõike mis on mul kirjas Andmete, Pakendi sisu ja Süsteemi nõuete all kirjas.

Tegemist siis pakendi vasaku küljega, seal on veelkord ära toodud kõrvaklappide pilt ja veel neli väikest pilti mis rääkivad sellest mis kõike head nendel kõrvaklappidel on. Samuti on vasakul küljel all ka väike tekst kus üks tipptasemel mängija kiidab neid kõrvaklappe kuna need on väga kerged, mugavad ja samas väga hea heliga.

Pakendi sisu on suhteliselt tavaline nagu Roccati puhul ikka: kasutusjuhend ja Roccati ID-kaart millega saab kodulehel ära registreeruda ja seal igasugustel loosimistel osaleda ja kõike muud sellist. Kasutusjuhend ja ID kaart on algselt selle musta tasku/ümbriku sees mis ka pildil näha.

Roccat Kulo Stereo:

Pildil on siis näha juba kui kõrvaklapid on pakendist välja võetud, on läbi mõeldud ja nagu näha ei logise kõrvaklapid transportimisel. Ja selle jaoks on mitmest kohast kõrvaklapid plastmassist ümbrisega traatidega kinni pandud. See mille peal kõrvaklapid asetsevad on plastmass ja selle keskele on kleebitud üks kleeps kus räägitakse veelkord sellest, et tegemist heade kõvaklappidega mängimise ja muusika jaoks. Samuti on veel ära toodud missugused heli otsikud välja näevad ja ka pilt sellest missugune heli valjuse kontroller on.

Nagu näha siis tegemist on suhteliselt kergete kõrvaklappidega mis kaaluvad kõigest 178 grammi. Materjalideks on kasutatud põhiliselt plastmassi ja nahka voodriga, et ei oleks kõrvaklappe piin kanda vaid hoopis mugav ja pehme.

Pildil näha siis mikrofoni mis on kõrvaklappidel kohe küljes ja samas ka igal pool pakenditel ja mujal sellest räägib. Tegemist siis sellise huvitava mikrofoniga, et kui tahad rääkida sellesse siis tõstad mikrofoni alla ja kui ei soovi rääkida siis tõstad mikrofoni üles jälle ja ta automaatselt vaigistab heli ära ja nii ei kuulegi teine rohkem mis helid sinult tulevad. Siit pildilt on ka veel näha, et vasaku kõrvaklapi ülemisse osasse on sisse pressitud ka Roccati logo mis on ainult ühel poolel. Mis veel selle mikrofoni huvitavaks teeb minuarust on see, et kui tavaliselt on mikrofonidel see must riie ümber mis peaks arvatavasti kõrvalhelisi summutama siis sellel see puudub täielikult. Rääkides mikrofoni tehnilistest andmetest siis on tegemist bi-suunalise mikrofoniga mis töötab kuni sagedusel 70~20,000Hz ja takistuseks on 2.2 KΩ.

Tegemist on siis kõrvaklappide parempoolse klapiga, nagu näha siis on sinna peale prinditud Roccat Kulo nimi, mida vasakulpoolsel kõrvaklapil polnud kuna sealt tuleb kõrvaklapi seest välja mikrofon. Kui rääkida kuidas need klapid kõrvadele sobivad siis on niimoodi, et need klapid logisevad suhteliselt palju nii, et arvatavasti ei tohiks kellelgi tulla probleeme sellega, et ei sobi kõrvade peale. Kui siis ainult see, et need kõlarid mis kõrvade peale lähevad on väiksemad kui tavaliselt sellistel kõrvaklappidel ja võib hakata osasi inimesi segama. Rääkides natukene ka klappide tehnilistest andmetest siis magnetiteks on neodüümmagnetid millel on ümbriseks materjal nimega Mylar. Klapid mängivad ära sageduse 20~20.000 Hz ja mille takistus peaks olema 50 oomi ± 15%. Tundlikkus on 102 dB ± 3 dB kuni 80 mW helivaljuse juures.

Mis hea nende klappide juures on see, et kõrvaklappidel saab padjad ära eemaldada näiteks selle jaoks kui tahad puhastada neid või ükskõik mis põhjusel. Sellist asja pole ma ennem teistel kõrvaklappidel näinud. Rääkides nende klappide suurusest siis ma ütleks silma järgi, et umbes 4 sentimeetrit mis on väiksemad kui tavaliselt enamus sellised kõrvaklapid on. Mis need klapid veel eriliseks teeb on see, et nende kõrvaklappide kõlarites kasutatakse neodüümmagneteid mis peaks kestma tõsiselt kaua võrreldes tavaliste magnetitega ja samas ka arvatavasti natukenegi heli kvaliteeti tõstma.

Kõrvaklappide ülemises osas on on pehme nahk millel on mingi vaht või asi sees, et kui kasutad neid kõrvaklappe ei hakkaks pealagi valutama sellest, et plastmass hõõrub vastu pead vaid selle asemel hoopis pehme nahk.

Kõrvaklappidel on kahes kohas kohad kus saab kõrvaklappe pikendada ja seega aitab kaasa sellele, et sobiks erinevatele peatüüpidele. Kokku on neid vahesi seal 8 tükki ja seega on 8 erinevat suurust mida saab reguleerida mõlemalt poolelt. Kokku kui ühelt poolelt klappe pikendada pikeneb üks pool umbes 2,5 sentimeetrit ja kui mõlemat poolt pikendada teeb see umbes 5 sentimeetrit. Samuti on siit pildilt näha välja paistmas alumiiniumit mis ulatub mõlemast kõrvaklapi klapist teise klapini ja seega ei tohiks olla probleeme sellega, et kõrvaklapid ära lagunevad lihtsalt.

Siin on näha otsikuid mille arvuti, teleri või mille iganes külge soovid ühendada kuna tegemist on standardse 3.5mm otsikutega. Otsad on ka hästi ära märgistatud rohelise ja roosa värviga ja lisaks on veel seda värvi täpid peal kui äkki otsiku peal ei märka värvi. Kaabli pikkuseks on kokku 2.5 meetrit mis peaks olema piisav igaühe jaoks. Tulles kõrvaklappide poolt otste poole on umbes 50 sentimeetri juures helivaljuse kontroller. Tegemist on järjekordselt huvitava lahendusega kuna tavaliselt on mingi nupp mida kerid ja siis heli muutub valjemaks. Aga siin on tegemist sellise helivaljuse kontrolleriga, et liigutad seda musta nuppu edasi ja tagasi ja vastavalt sellele helivaljus muutub. Tegemist on küll huvitava lahendusega, aga usun, et selle nupuga on natuke halvem saada sinule sobiv helivaljus kätte kui keritava nupuga kuid eks see ole natukene ka maitse asi. Kiituspunktid küll sellele helivaljuse kontrollerile selle eest, et teda on lihtsam ja kiirem muuta.

Testimine:

Üldine:
Üldine kasutusmugavus on selline, et ma olen neid kõrvaklappe pikemaks ja lühemaks teinud, aga ma pole veel leidnud endale mugavat asendit. Peale natukest aega kõrvade peal olemist hakkab kõrva osa valutama kuna on liiga tugevasti kõrvade ümber ja ei ole just kõige mugavam. Probleemi annaks lahendada minu arvates sellega kui need kõlarid oleksid natukene suuremad, hetkel on nende suurusteks ainult 40mm mis teeb need kõrvaklapid päris väikseks. Kindlasti ei saa ma mainimata jätta, et tegemist on tõsiselt hästi välisheli summutavate kõrvaklappidega. Kui need kõrvaklapid ikka peas on siis ümberringi helid kaovad tõsiselt hästi ära ja ei ole absoluutselt neid kuulda, kui siis ainult mõnda heli vahest.

Muusika:
Muusikast ma kuulsin igasugust muusikat seinast seina ja erinevaid žanre. Kuulasin Youtubest erinevaid laule ja samuti kuulasin ka arvutist erinevaid laule. Kokkuvõtteks ma ütleks muusika kuulamise kohta nii, et millegi üle kurta ei saa, bassi on piisavalt ja mitte liiga palju. Bassi on isegi rohkem kui minu noname kõlaritel, kuid mis natukene asja juures võib olla häiris oli see, et kui heli liiga valjuks keerata siis muutub heli juba natuke segaseks kuid see on natukene tingitud ka heli kvaliteedist ja inimkõrvast. Kuid mingit ülepeksmist selle eest pole, et hakkaks heli ragisema või muud sellist kui heli liiga valjuks läheb.

Mängud:
Mängudest mängisin ma Portal 2 ja Need For Speed SHIFT 2: Unleashed ja peab ütlema järjekordselt, et need kõrvaklapid ei jää hätta ja heliefektid tulevad piisavalt esile. Mul F.E.A.R-i seeriast hetkel ühtegi mängu pole, aga ma kujutan ette, et nende kõrvaklappidega võib tõsiselt hea seda seeriat mängida olla. Rääkides mängudest natuke täpsemalt siis Portal 2 tuleb hästi esile selline ruumimüra ja efektid mis seal on. Need For Speedis oli ka kõik helid korralikud, autoheli käis küll teistest helidest üle kuid seda annab sätetest muuta, tunnelites tuli kaja hästi esile ja ka kummivilina üle ei saa kurta. Viimase mänguna proovisin ma World Of Tanksi mis ei olnud minu arust parem kui kõlaritega, sellises mängus ja tegelikult ka igas mängus oleks hea kui oleks vähemalt 5.1 heli kuna siis saab aru kus suunas vastane või keegi on.
Filmid:
Filmide osas ma vaatasin The Mechanic ehk Mehaanikut, just eraldi vaatasin plahvatuse kohta kuna tahtsin teada kuidas kõrvaklapid selles kohas hakkama saavad. Plahvatuse osad olid sellised imelikud kuna hääl ei olnud just plahvatus vaid rohkem selline sahin, võib olla ka tingitud sellest, et filmile ise halvasti lindistatud plahvatus heli. Kuid üldiselt oli filmis heli hea ja just eriti kaklusstseenis mis seal oli, kuna tuli bass just hästi esile.

Mikrofon:
Mikrofoni testisin ma niipalju, et rääkisin MSN'is teiste inimestegaja niipalju kui küsisin ja rääkisime olid kõik rahul kvaliteediga mis see mikrofon toodab. Kui panna Realteki kontrollpaneelist Mikrofoni Boost sisse siis see rikub juba mikrofoni kvaliteeti ja tuleb müra sisse. Kui ma Windows 7 heli salvestiga heli salvestan ja kuulan siis on ka kerge sahin taga kuid MSN'is ei ole sahinat taga kui teiste käest sai küsitud. Veel niipalju sellest automaatsest heli mute'st, et töötab hästi nagu lubatud kuna kui mikrofon sai üles tõstetud kirjutas kohe MSN'is, et mul heli kvaliteet on halb ja teine inimene MSN'is pole ka kuulnud enam mis ma rääkisin.

Lõppsõna:


thumbs_up.gif Heli kvaliteet
thumbs_up.gif Bass
thumbs_up.gif Hea mikrofon
thumbs_up.gif Mikrofon salvestab heli vastavalt mis asendis on
thumbs_up.gif Välimus
thumbs_up.gif Kerge



thumbs_down.gif Ebamugavad
thumbs_down.gif Pole 5.1 või 7.1 krvaklapid




Roccat Kulo Stereo soovituslik hind on 59.99€ ja Eestis müüakse neid isegi 55.38 € eest. Täpsemalt vaata HinnaVaatlusest: Link
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 110
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
prtv
HV Guru

liitunud: 20.03.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 22.04.2011 12:29:36 vasta tsitaadiga

USB-adapterit polegi? icon_neutral.gif thumbs_down.gif
_________________
Kommentaarid: 82 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 73
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
K3ndu
HV Guru
K3ndu

liitunud: 25.10.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 22.04.2011 12:36:00 vasta tsitaadiga

gan3b kirjutas:
USB-adapterit polegi? icon_neutral.gif thumbs_down.gif


Ei ole, 7.1 versioon on USB'ga.
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 110
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
maxman321
Kreisi kasutaja
maxman321

liitunud: 14.11.2006




sõnum 22.04.2011 12:59:10 vasta tsitaadiga

K3ndu, pm võib öelda, et kõik roccat toted on samas stiilis pakendatud nagu on need kulod, v/a vire ja klaverd, muud tootetd on sarnastes pakendites icon_wink.gif

Aga need klapid näivad äärmiselt ebamugavad välja icon_sad.gif thumbs_down.gif

Edaspidi võiksid lisada ka edasistele tähekeste tabelile "mugavuse" hinnangu, ka see on ju väga oluline aspekt hindamise juures. thumbs_up.gif
Kommentaarid: 89 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 81
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
K3ndu
HV Guru
K3ndu

liitunud: 25.10.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 22.04.2011 13:00:49 vasta tsitaadiga

maxman321 kirjutas:
K3ndu, pm võib öelda, et kõik roccat toted on samas stiilis pakendatud nagu on need kulod, v/a vire ja klaverd, muud tootetd on sarnastes pakendites icon_wink.gif

Aga need klapid näivad äärmiselt ebamugavad välja icon_sad.gif thumbs_down.gif

Edaspidi võiksid lisada ka edasistele tähekeste tabelile "mugavuse" hinnangu, ka see on ju väga oluline aspekt hindamise juures. thumbs_up.gif


Pistan kõrvataha selle.
Ebamugavad on nad tõesti ja mitmed erinevad ülevaate lehed on kirjutanud, et on ebamugavad.. icon_sad.gif
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 110
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Miki-Hiir
HV veteran

liitunud: 04.03.2004




sõnum 22.04.2011 13:56:12 vasta tsitaadiga

Kas sul ongi elamises nii palju tolmu või ma ei saa aru ... need klapid näevad välja nagu neid oleks paar kuud kasutatud, kuigi on tulnud otse pakendist.
Kommentaarid: 46 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 43
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
K3ndu
HV Guru
K3ndu

liitunud: 25.10.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 22.04.2011 13:57:49 vasta tsitaadiga

Miki-Hiir kirjutas:
Kas sul ongi elamises nii palju tolmu või ma ei saa aru ... need klapid näevad välja nagu neid oleks paar kuud kasutatud, kuigi on tulnud otse pakendist.


Ei ole pilte üldsegi elamises teinud vaid õues pmst muru peal saepuruplaat all.
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 110
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Aix
HV Guru
Aix

liitunud: 02.06.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 22.04.2011 15:09:51 vasta tsitaadiga

Sekundeerin ebamugavusele.
Selle tehnika testimiseks oleks soovitav muidugi ka korralik helikaart ligi võtta. Integ.viguritega korduvalt seda juhtunud, et moonutus (eelpoolmainitud plahvatuse sahin vms) tuleb hoopiski helikaardist.
Kommentaarid: 397 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 332
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
K3ndu
HV Guru
K3ndu

liitunud: 25.10.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 14.11.2011 20:11:29 vasta tsitaadiga

Sain täna Memory+ padjad kätte ja hoopis mugavamad kohe. Paistab, et need Memory+ on sama suured padjad kuid materjalid on hoopis pehmemad. Enam ei hakka kõrvad haiget tegema, kui tükk aega neid klappe peas hoidnud.
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 110
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Roccat Kulo Stereo
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.