Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Dell XPS 15 (L502x) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2, 3  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
Skewp
HV kasutaja
Skewp

liitunud: 04.08.2008




sõnum 06.09.2011 18:20:36 Ülevaade: Dell XPS 15 (L502x) vasta tsitaadiga


Sai kuu aega tagasi endale Flexist üks vähe kobedam Dell XPS 15 välja vaadatud ning koju toodud. Valikul oli määravaks faktoriks ilmselt mu eelmine arvuti Dell XPS M1530, mis peaks olema antud arvuti nö eelkäija. XPS M1530 näitas end vägagi heast küljest ning seetõttu saigi järgmiseks valitud Dell XPS 15. Enne ostu vaatasin üle ka suure hulga välismaa keeles kirjutatud ülevaateid ning nüüd leian, et üks võiks olla ka meie emakeeles, kellelegi ikka abiks on. Kindlasti oleks XPS 15 kasutajatele mugav, kui kõik antud rüperaali puudutavad küsimused, mured ja probleemid oleks ühte teemasse koondatud. Minu valiku puhul olid olulisel kohal võimsus, välimus ning garantii. Arvuti kaal ning aku vastupidavus ei omanud tähtsust, kuna kasutan seda nö desktop replacementina, küljes nii lisamonitor, hiir, klaviatuur kui muud kodinad-pudinad.


Operatsioonisüsteem: Windows 7 Home Premium (64-bit)
Protsessor: Intel i5 2410M 2.3GHz
Ekraan: 15.6'' WUXGA 1920x1080 Full HD LED
Mälu: 8GB DDR3 1333MHz
Kõvaketas: 750GB 7200RPM (kukkumiskaitsega - Free Fall Sensor)
Meediaseade: DVD-kirjutaja
Aku: 6-cell
Videokaart: nVidia GeForce GT540M 2GB DDR3 VRAM
Pordid ja lisaühendused: 2.0 Mpix veebikaamera, 1x USB 2.0/eSATA combo, 2x USB 3.0, 10/100/1000 võrgukaart, Wifi, Bluetooth, mikrofon, kõlarid, mikrofoni pesa, mälukaardilugeja, HDMI, Mini DisplayPort, S/PDIF

Välimus

Minu esimene Dell sai ostetud suuresti tänu väga meeldivale välimusele. Dell XPS 15 kohta sama öelda ei saa. Saadaval vaid ühes värvitoonis ning seegi on hõbedane, kuid alati on aga. Arvuti võib olla küll lihtsalt hõbedane, aga ta on välimuselt vägagi soliidne. Kaant ehib kena Delli logo, kujult kumer ning omamoodi stiilne. Tulukesi armastavatele inimestele on lisatud ka XPS logo, mis põleb/vilgub olenevalt olukorrast. Lisaks sellele veel sinakas tuluke laadija juhtme otsas, et seda pimedas kergemini lauaalt leiaks icon_smile.gif




Klaviatuur ja touchpad

Meeldiv üllatus. Klaviatuuril on klahvid üksteisest kenasti lahus, klahvide suurus on paras ning trükkida on mugav. Touchpadi kohapealt kudos Dellile - see on meeldivalt suur (3.9 x 2.2-inch) ning toetab multi-touchi.




Ekraan

Tõeline elamus ma ütlen! Olles harjunud XPS M1530 1280x800 resolutsiooniga on XPS 15'ne 1920x1080 resolutsioon midagi enneolematut. Seda mitte lihtsalt sellepärast, et resolutsioon on suurem, vaid seetõttu, et ekraan on jäänud enamvähem samasuureks. 15,6" laptopi ekraanil tundub see 1920x1080 hoopis selgem ning teravam kui ta on mu 22" lisaekraanil. Suurimaks üllatuseks antud sülearvuti juures oligi ekraan, mis juba poes esimest korda käivitades tundus vägagi terav ning mis nö võitis südame. Tasub kõrvataha panna, et ekraan on läikiv. Matt ekraan on endiselt Vostro ja Latitude seeria pärusmaa.


Heli

Dell XPS 15 on varustatud JBL 2.1 helisüsteemiga. Kõlarid on klaviatuuri äärtes ning subwoofer sülearvuti all. Heli on sülearvuti kohta väga hea, lausa üllatavalt hea. XPS 15'ga koos sai koju toodud ka Inspiron N5040 ning nende kahe heli võrrelda lihtsalt ei kannata. Audio kohapealt on Dellil veel teinegi pluss - S/PDIF ühendus. Minu jaoks must be auk, kuna muudab Logitech Z-5500 süsteemi arvutiga ühendamise oluliselt lihtsamaks.




Aku

Antud isendil on kasutusel 6-elementiga aku. Vastupidavust ei ole ma saanud veel kindlates olukordades kontrollida (a la filmi vaatamine, netis surfamine), kuid keskmiselt näppides kestab ta oma 3-4 tundi ära küll. Kahtlen, et keegi ostab XPS 15'ne endale ülikoolis konspekteerimiseks või muuks sääraseks tegevuseks. Kui on soov 8h akut kasutada, siis on Sinu jaoks mõni 10,1" erksavärviline lastearvuti (või siis tablet kui oled moekam!). Kui on soovi vähe asisemaid rakendusi jooksutada ja seda vahel ka akutoitel teha, siis vali XPS 15.




Müra

Arvutil on müra mõistes kaks äärmust - vaikne hiireke või reaktiivlennuk madallennul. Esimene variant on väga vaikne, kuulda on vaid tagasihoidlik sahin. Sellises seisundis on arvuti enamasti seistes ja näiteks õppetööd tehes, st mõni wordi fail ees, netiaken Riigiteatajaga jms. Teine variant ilmneb mängides. Kohe kui arvuti tunneb, et tahaks rohkem värsket õhku, hakkab vurr tööle ja kindlasti mitte vaikselt. Ma usun, et igaüks, kes kasutab laptopi mängimiseks on seda varemgi kogenud ning midagi üllatavat ei ole. Huvitav fenomen on see, et vahepealne variant puudub - Arvuti on kas täiesti vaikne või huugab täistuuridel.


Protsessor ja RAM

Ma leian, et Intel i5 2410M 2.3GHz jõudluse üle ei saa kurta. Siiani on ta edukalt kõigega hakkama saanud. Kõige all mõtlen siis uuemaid mänge (Crysis, Mafia II, Black Ops, NFS), korraliku multitaskimist kahel ekraanil ning näiteks AutoCAD Civil 3D 2012 jooksutamist. Flex pakkus ka i7 versiooni, kuid leian, et hinnavahe (~5000 eek) ei oleks seda väärt olnud. Keskmisele kodusele kasutajale peaks i5 igati piisav olema. Mis RAMi puutub, siis usun, et 8 GB on enam kui küll. Reaalselt on mul kasutuses keskmiselt 2,3 GB ning 12/16 GB oleks juba ilmselge overkill (pealegi XPS 15 võimaldabki vaid(?) max 8 GB mälu).


Kõvaketas

Minu XPS on varustatud 750 GB kõvakettaga, kiiruseks 7200 rpm. Müügil on antud arvutit väga erinevate kõvaketastega, kuid suure tõenäosusega keskmisele kasutajale peaks 500 GB kettast piisama. Kui on lisa vaja, siis 2 TB väline ketas on küllaltki odav.


Videokaart

Võib öelda, et nVidia GeForce GT540M 2GB DDR3 VRAM kaart saab oma tööga hakkama. Hetkel pole veel ükski mäng videokaarti (või üleüldse jõudluse) tõttu mängimata jäänud. Enamike saab mängida high/ultra settingutega 1920*1080 resolutsiooniga. Üritan lähiajal ka mängude FPS erinevatel settingutel ära testida.

FPS (Fraps andmetel):

Mafia II - 32,509 FPS @ 1920x1080 | Settings
Crysis - 21,450 FPS @ 1680x1050 | Settings

Plussid ja miinused

+ Mugav klaviatuur
+ Videokaardi jõudlus
+ 3a garantii
+ 1920x1080 HD ekraan
+ JBL 2.1 helisüsteem


+- Hind (999€)
+- Disain

- Kaal
- VGA port puudub


Kokkuvõte

Tegemist on väärt arvutiga. Kui Sa soovid arvutilt suurt jõudlust rakenduste jooksutamiseks, suurepärase resolutsiooniga ekraani, sülearvuti kohta head helikvaliteeti ning Sinu jaoks ei ole väga olulisel kohal arvuti kaal ning aku väga pikk vastupidavus, siis Dell XPS 15 (L520x) on midagi Sinule.



Lisaks...

Aeg on näidanud, et tihti on sama sülearvuti (või mis iganes tehnikavidina) omanikel sarnased probleemid. Siinkohal üritan välja tuua probleemid, millega olen oma Dell XPS 15'ga kokku puutunud. Võib-olla esineb neid probleeme teistelgi ning siit oleks kohe lahendus varnast võtta! icon_wink.gif


Miks mul näitab Intel HD videokaarti? Kuidas GT540M default kaardiks muuta?
Teatavasti on XPS 15 sees peidus Intel HD ning GT540M videokaart. Kui arvuti tegeleb rakendusega, mis ei nõua head videokaarti, siis on kasutuses Intel HD. Mängude ning muude nõudlike rakenduste puhul tuleb kasutusse aga GT540M. Olen märganud et paljudel on probleem nende kaartide vahetamisega - nimelt Intel HD tikub liialt peale.

Lahendus:
Kõrvaklikk rakenduse (näiteks mängu) ikoonil ning Run with graphics processor -> Change default graphics processor. Avanema peaks NVidia Control Panel ning punkt kahe alt saad kenasti muuta videokaarti, mida kasutatakse antud rakenduse jaoks.


Pilt paigast ära

Minu masinal on ostmisest saati pildiga probleem olnud. Olen aru saanud, et ei ole selle murega üksi, sama mure ka näiteks kasutajal rikz. Lähemalt saab lugeda siit.

Lahendus:
Control Panel - Uninstall a program - Dell DataSafe Storage. Probleem kaob koheselt.

_________________
Täpne 3D skanneerimine | Aerofotod | Aerovideod |


viimati muutis Skewp 29.02.2012 18:09:05, muudetud 8 korda
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
noxton
HV Guru
noxton

liitunud: 02.03.2005



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 06.09.2011 18:43:07 vasta tsitaadiga

ilus ülevaade thumbs_up.gif icon_biggrin.gif endalgi oli soov see muretseda icon_biggrin.gif kuidas hinged on?
Kommentaarid: 186 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 169
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
heikis
HV Guru

liitunud: 17.03.2003




sõnum 06.09.2011 18:49:32 vasta tsitaadiga

ma pole taolise stiiliga klaviatuuri enne kasutanud- nuppude alla sodi ka mahub? tundub, et klaveri puhastamine on kergem ja lihtsam võrreldes traditsioonilise klaveriga?

viimati muutis heikis 06.09.2011 18:49:58, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 338 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 4 :: 290
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Skewp
HV kasutaja
Skewp

liitunud: 04.08.2008




sõnum 06.09.2011 19:05:34 vasta tsitaadiga

heikis kirjutas:
ma pole taolise stiiliga klaviatuuri enne kasutanud- nuppude alla sodi ka mahub? tundub, et klaveri puhastamine on kergem ja lihtsam võrreldes traditsioonilise klaveriga?


Ma ütleks, et ei mahu. Nuppude alumine serv on enam-vähem tasa selle alusplaadiga ning kahtlen, et mingisugune leivapuru sealt läbi mahub. Puhastamine on tõesti kergem, saab kasvõi vatitiku otsaga sujuvalt need vahed üle lasta.


noxton kirjutas:
ilus ülevaade thumbs_up.gif icon_biggrin.gif endalgi oli soov see muretseda icon_biggrin.gif kuidas hinged on?


Tänan. Su postitust lugedes mõtlesin korra, liigutasin ekraani hingedel korduvalt edasi tagasi ning ütlen hingede kohta, et nad...on. Ma ei oska kuidagi muud moodi kommenteerida icon_smile.gif Tunduvalt nii välimuselt kui ka katsumise järgi kindlad ning vastupidavad. Samas olen kuulnud, et Dellil on hingedega probleeme olnud. Enda silmaga näinud Alienware M11x isendit, millel juba kaupluses oli üks hing üles öelnud.

_________________
Täpne 3D skanneerimine | Aerofotod | Aerovideod |
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Anna tooli
 

liitunud: 16.03.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 06.09.2011 19:14:11 vasta tsitaadiga

tsitaat:

ma pole taolise stiiliga klaviatuuri enne kasutanud- nuppude alla sodi ka mahub?

Alguses minu jaoks veidi harjumatu. Paremini istuks selline nagu seda M1530-l on. Klahvide alla sodi mahub.
+ klaviatuuri valgustus
- klaviatuur vetrub


9-rakulise akuga kannatavad hinged hoida ekraani minimaalselt ~45mm kõrgusel nn randmeplaadist, edasi hakkavad järele andma.

_________________
Kommentaarid: 351 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 293
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Syncmahv
HV Guru
Syncmahv

liitunud: 01.01.2006




sõnum 06.09.2011 19:17:13 vasta tsitaadiga

Muidu kõik ilus aga järgmine kord võiksid pildid teha vähemalt 2x väiksemaks nt icon_biggrin.gif thumbs_up.gif
Kommentaarid: 108 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 102
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Skewp
HV kasutaja
Skewp

liitunud: 04.08.2008




sõnum 06.09.2011 19:22:45 vasta tsitaadiga

Syncmahv kirjutas:
Muidu kõik ilus aga järgmine kord võiksid pildid teha vähemalt 2x väiksemaks nt icon_biggrin.gif thumbs_up.gif


Kas browser ise ei tee neid piisavalt väikseks kui avada? Või on probleem mahus (ca 5 MB/pilt)? Kui mahus, siis my bad, kiire Internetiga harjunud ning ei tule kohe pähegi, et kellelgi võiksid nad kaua laadida.

Mis möllad,, oled ilmselt pikemalt XPS 15 omanik olnud kui mina. Ei ole veel jõudnud enda oma ära läbustada icon_smile.gif Kuna eelmine rüperaal (XPS M1530) suri limonaadisurma, siis hoiavad kõik söögd ja joogid masinast rangelt kahe meetri kaugusele.

_________________
Täpne 3D skanneerimine | Aerofotod | Aerovideod |
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Anna tooli
 

liitunud: 16.03.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 06.09.2011 19:30:20 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Tõeline elamus ma ütlen! Olles harjunud XPS M1530 1280x800 resolutsiooniga on XPS 15'ne 1920x1080 resolutsioon midagi enneolematut.

Asi pole vaid pikslite arvus, vaid et kasutusel on B+RG paneel

http://www.anandtech.com/show/4274/dell-xps-15-l502x-now-with-sandy-bridge/6

Olen näinud ka selle HD Glare 1366x768 displeid, mis on ikka õudus omaette

tsitaat:
Mis möllad,, oled ilmselt pikemalt XPS 15 omanik olnud kui mina

Vastupidi icon_biggrin.gif
Oli endal ka plaanis sellest masinast ülevaade teha, kuid pole jõudnud veel seda nii palju näppida-testida.

_________________
Kommentaarid: 351 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 293
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
mikk36
HV Guru
mikk36

liitunud: 21.02.2004



Online

sõnum 06.09.2011 23:48:56 vasta tsitaadiga

Mis materjalist on kere?
Muidu 1k eur XPS'i eest ei tundu üldse palju, pigem isegi odavapoolne.
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Skewp
HV kasutaja
Skewp

liitunud: 04.08.2008




sõnum 07.09.2011 09:10:14 vasta tsitaadiga

mikk36 kirjutas:
Mis materjalist on kere?
Muidu 1k eur XPS'i eest ei tundu üldse palju, pigem isegi odavapoolne.


Mulle tundub, et kaas ning klaviatuuri ümbritsev ala on alumiinium ning alumine pool plastik. Käes hoides tundub masin jäik ning seest tihedalt manti täis. Kui võrdluseks võtta kõrvalt kohe N5040, siis XPS tundub oluliselt tugevam. N5040 ühes nurgast tõstes tundub lausa, et kogu arvuti paindub natuke kaarde, XPS'iga seda muret ei ole. Hind on alati suhteline suurus olnud - paljudele on kõik üle 10 000 vana raha maksev kallis ning seetõttu leitakse, et nende samade näitajatega Acer on odav ning 5000 eeku kallim Dell kallis.

_________________
Täpne 3D skanneerimine | Aerofotod | Aerovideod |
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
mikk36
HV Guru
mikk36

liitunud: 21.02.2004



Online

sõnum 07.09.2011 09:15:00 vasta tsitaadiga

Skewp, pidasin silmas korpust seestpoolt. Vanem M1330 on näiteks kereosa 100% magneesiumisulam.
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Anna tooli
 

liitunud: 16.03.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 07.09.2011 09:21:37 vasta tsitaadiga

Ka sel peaks olema kereraam magneesiumsulamist. Palm rest ja klaviatuuri ümbritsev osa katab harjatud alumiiniumist kiht; ekraani tagapaneel peaks olema anodeeritud alumiinium, kuid tundub plastikust ..
_________________
Kommentaarid: 351 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 293
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Skewp
HV kasutaja
Skewp

liitunud: 04.08.2008




sõnum 07.09.2011 09:25:16 vasta tsitaadiga

Mis möllad, kirjutas:
ekraani tagapaneel peaks olema anodeeritud alumiinium, kuid tundub plastikust ..


Täpselt sama tunne. Inglise keeles kirjutatud ülevaated räägivad, et alumiinium, kuid minule tundub nii tagapaneel kui kogu see alus samast materjalist.

_________________
Täpne 3D skanneerimine | Aerofotod | Aerovideod |
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Anna tooli
 

liitunud: 16.03.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 07.09.2011 10:00:18 vasta tsitaadiga

Skewp, oled videokaarti ka juba piinata e. ülekiirendada jõudnud?
_________________
Kommentaarid: 351 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 293
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Skewp
HV kasutaja
Skewp

liitunud: 04.08.2008




sõnum 07.09.2011 10:09:43 vasta tsitaadiga

Mis möllad, kirjutas:
Skewp, oled videokaarti ka juba piinata e. ülekiirendada jõudnud?


Hetkel ei ole selleni jõudnud. Olen iseloomult "kõik või mitte midagi" inimene ning ilmselt ma võtaks kaardilt kõik ning mingist hetkest alates jääks mulle kätte mitte midagi, ehk siis põlenud kaardiga XPS 15 icon_biggrin.gif Samas midagi tuleb ette võtta, kuna 21 FPS @ 1680x1050 on häbiväärselt vähe icon_cry.gif

_________________
Täpne 3D skanneerimine | Aerofotod | Aerovideod |
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Anna tooli
 

liitunud: 16.03.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 07.09.2011 10:39:45 vasta tsitaadiga

Kui Frapsi ei kasuta, peaks FPS tsuti kõrgem olema. Oli see vist "r_displayinfo 1" mida Crysis console'i kirjutada ..
_________________
Kommentaarid: 351 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 293
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
soodent
HV Guru


liitunud: 09.04.2002




sõnum 07.09.2011 17:04:19 vasta tsitaadiga

Ei lugenud välja, kas ekraan on matt, läikiv või mingi vahepealne versioon.
Kommentaarid: 822 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 19 :: 6 :: 564
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Anna tooli
 

liitunud: 16.03.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 07.09.2011 17:07:00 vasta tsitaadiga

Läikiv.
_________________
Kommentaarid: 351 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 293
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
mella
HV kasutaja

liitunud: 10.06.2005




sõnum 08.09.2011 12:21:24 vasta tsitaadiga

Kas XPS M1530 oli oluliselt parem kui M1330? Nendel suri emaplaate nii garantii ajal kui peale seda korduvalt. Ja ei tea mina ühtki 1330, millel emaplaat vahetatud poleks vähemalt korra.
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 32
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Anna tooli
 

liitunud: 16.03.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 08.09.2011 12:40:19 vasta tsitaadiga

Need ja paljude teiste sülearvutite emaplaadid surid vigase G84/86M kiibi tagajärjel
_________________
Kommentaarid: 351 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 293
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Skewp
HV kasutaja
Skewp

liitunud: 04.08.2008




sõnum 08.09.2011 13:26:43 vasta tsitaadiga

mella kirjutas:
Kas XPS M1530 oli oluliselt parem kui M1330? Nendel suri emaplaate nii garantii ajal kui peale seda korduvalt. Ja ei tea mina ühtki 1330, millel emaplaat vahetatud poleks vähemalt korra.


Tuleb tõdeda, et ka minu oma suri emaplaadi tõttu. Garantii oli täitsa alles, kuid korda ei tehtud, sest 2,5a varem oli masin korra vedelikku saanud ning sellest oli mõni jälg jäänud. Ilmselgelt tõlgendati asi kohe vedelikukahjustuseks ning ei jäänud muud üle kui uus osta. Remondi hinnaks pakuti 5000 EEK. Jumal seda teab, kas ta suri nüüd vedeliku tõttu 2,5 aastat hiljem või loomulikku surma vigase ehituse tõttu.

_________________
Täpne 3D skanneerimine | Aerofotod | Aerovideod |
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
mella
HV kasutaja

liitunud: 10.06.2005




sõnum 08.09.2011 13:35:11 vasta tsitaadiga

Ma saa aru, kuidas saab sellise arvutiga rahul olla? icon_biggrin.gif

Skewp kirjutas:
XPS M1530 näitas end vägagi heast küljest


Skewp kirjutas:

Tuleb tõdeda, et ka minu oma suri emaplaadi tõttu.
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 32
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Skewp
HV kasutaja
Skewp

liitunud: 04.08.2008




sõnum 08.09.2011 15:27:11 vasta tsitaadiga

mella kirjutas:
Ma saa aru, kuidas saab sellise arvutiga rahul olla? icon_biggrin.gif

Skewp kirjutas:
XPS M1530 näitas end vägagi heast küljest


Skewp kirjutas:

Tuleb tõdeda, et ka minu oma suri emaplaadi tõttu.


Aga muidugi saab rahul olla. Kui arvuti töötab 2,5a ilma tõrgeteta ning sureb lõpuks teada-tuntud tüüpvea tõttu (või siis veel hullem, 2,5a varem saadud vedelikukahjustuse tõttu), siis ei saa kohe kindlasti nuriseda. Kui arvuti on naisterahva kasutuses, kes seda päeval tunnike-kaks kasutab Buduaaris meeste üle arutlemiseks või käsitöö foorumis oma tikandi show-off'imiseks, siis kindlasti võib oodata 5a eluiga. Kui aga arvuti 2,5a jooksul reaalselt 2a ainult käib ning tihti päevas lausa 18h vatti saab, siis polegi üle 2,5a sealt loota, olgu ta siis Dell või mõnu muu imemasin icon_wink.gif

_________________
Täpne 3D skanneerimine | Aerofotod | Aerovideod |
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
mella
HV kasutaja

liitunud: 10.06.2005




sõnum 09.09.2011 12:41:33 vasta tsitaadiga

Et kui Paviljon maha kärssab, ostad rõõmuga järgmise, kuna emaplaadi viga on neil üldlevinud. Täitsa omapärane loogika icon_biggrin.gif
5+a vanad Ibm Thinkpadid käivad täiesti korrektselt siiani. T60 seeria siis. Samuti Delli D620 ja 630. E6400 pole nii vana veel, et järeldusi teha.

Skewp kirjutas:
Kui aga arvuti 2,5a jooksul reaalselt 2a ainult käib ning tihti päevas lausa 18h vatti saab, siis polegi üle 2,5a sealt loota, olgu ta siis Dell või mõnu muu imemasin icon_wink.gif
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 32
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
rivulent
HV vaatleja

liitunud: 10.02.2003




sõnum 09.09.2011 17:17:08 vasta tsitaadiga

Ma ostsin endale L702X ehk siis XPS 17

Soovitan täiesti kunas sain selle Dell Outletist ainult 500 naela eest.

Sisaldab i5 ja 6gb mälu. Graafikakaart on GT550 aga 144 shaderi ja GDDR3 mäluga. 3dmark 2006 on ilma kiirendamata defaultina 9000 pointi. Vägagi rahul...
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Dell XPS 15 (L502x) mine lehele 1, 2, 3  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.