Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Spire Gemini Rev.2 - SP986B1-V2-2P märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
K3ndu
HV Guru
K3ndu

liitunud: 25.10.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.08.2011 14:57:18 Ülevaade: Spire Gemini Rev.2 - SP986B1-V2-2P vasta tsitaadiga


Esmalt tänan ma Spire kes varustas mind selle ülevaate eksemplariga. Spire Gemini Rev.2 on uus protsessori jahutus Spirel't mida tutvustati 2011 aasta juulis ja millel on 6 kuumustoru ja kaks 120 mm ventilaatorit. Jahutus toetab protsessoreid voolutarbivusega kuni 130 W ja samas toetab ka kõiki uuemaid protsessoreid.



Spire Gemini Rev.2
Koduleht


Andmed:

  • Dimensions
    Heat sink : 131×71×153 mm (l × w × h)
    12VDC Fan : 120×120×25 mm
  • Material Al+Cu
  • Heatpipe six (6) 6mm all copper U-shaped direct
  • Bearing Ball bearing
  • Rated speed
    Cooler : 600~1700 RPM +/-10%
    Only Fan : 600~1650 RPM +/-10%
  • Rated power 1.8 W
  • Rated Voltage 12 V
  • Noise level 10.0~25.0 dBA
  • Air flow 71.12 Max. CFM
  • Current 0.15 A
  • Connector 4 PIN, PWM
  • Application
    Intel Celeron D(340J)
    Intel Core 2 Duo(775 Dual-core)
    Intel Core 2 Extreme(775 Dual-core)
    Intel Core 2 Quad(775 Quad-core)
    Intel Core i3(1155)
    Intel Core i5(1156)
    Intel Core i7(1366)
    Intel LGA775(Prescott)
    AMD Athlon 64 FX-74(K8)
    AMD Athlon II(AM3)
    AMD Athlon X2(AM2/AM2+)
    AMD FM1(AMD Radeon HD 6530D)
    AMD Sempron3600+
  • TDP 130 W
  • Thermal resistance 0.090 oC/W
  • Thermal paste BlueFrost - SP802 blue grease(Injection Tube,0.5g)
  • Static Pressure 2.12 mmH2O
  • MTBF 50000H
  • Operating Temperature -10~70 oC
  • Storage Temperature -40~70 oC
  • Warranty 5 years
  • Packaging type Color Box
  • Package includes FAN / clip 1 set / sp-802 grease / manual/fan speed adjustor
  • N.W 0.842 KG
  • G.W 1.3 KG
  • Life hours Ball: 50.000



Toetatud socket'id:

Intel: Socket 1156 / 1155 / 1366 / 775 /
AMD: 940 / 939 / AM2 / AMD / AM3 / FM1

Pakendi sisu:

  • Spire Gemini Rev.2
  • Kasutusjuhend
  • Kaks 120 mm ventilaatorit
  • Ventilaatorite kontroller
  • Garantii
  • Termopasta
  • Ventilaatorite kinnitusklambrid
  • Kruvid ja kinnitused



Pakend ja pakendi sisu:


Pakend on väga värviline mitte nagu osad korpuse pakendid on, et lihtsalt tavaline pappkarp ja paar joonist peal. Kuid pildil on tegemist pakendi esiküljega ja siit on näha ainult ventilaatorit ennast ja jahutust peaaegu, et üldse mitte. Suurelt on kirjutatud ka Gemini mis tähistab seda, mis jahutusega on tegemist. All paremal nurgas on ka jahutusest väike pilt ja ja täitsa all on paari lausega ära toodud põhiasjad mis eristab selle jahutuse teistest, või mis on sellel jahutusel head.


Tegemist pakendi parema küljega ja siin on kirjas kõik mis seotud jahutuse ja mis jahutusega kaasa tuleb. Nagu pildilt ka juba näha paistab olevat, et Gemini jahuteid müüakse palju erinevaid variante ja selle jaoks on linnukesed vastavatele asjadele ette tehtud. Täitsa all on ka veel kirjas mida pakend sisaldab, kuid mul on tunne, et see ei vasta minu versioonile, kuna mul on kaks ventilaatorit mitte üks nagu pakendil kirjas, et FAN. Ja viimaks on all paremal nurgas veel pilt jahutusest mis oli ka esiküljel.


Pakendi tagaküljel on kirjeldus jahutuse kohta ja samuti ka mis socket'itele see sobib ja ka kirjas, et on viie aastane garantii. Lisaks on taga ka veel 4 pilti, mis näitavad ülejäänuid tooteid veel, et tekitada huvi nende vastu.


Ja viimaks on pakendi paremal küljel mitmetes keeltes kirjas, et kasutusjuhend on paki sees. Mida pole veel maininud on ka see, et pakendil on ülal sang, mis on mugav ja sellega on ka hea seda transportida kui tood selle ära näiteks poest.


Pakendi sisu on ikka äärmiselt kirju ja kaasa tuleb ikka väga palju asju. Kuid alustades ülalt on esmalt jahutus ise millest vasakul on kohe kasutusjuhend. Pildi keskel on kaks 120 mm Blackstar ventilaatorit millel on tavalisest rohkem labasi ehk 9 tükki. Minnes edasi on ventilaatoritest vasakul ventilaatori kontroller millel on kaks sisendit ja seega saab kontrollida kahte ventilaator mis tulevad kaasa. Ventilaatoritest alla jääb tagaplaat mis tähendab seda, et kui tahad seda jahutust paigaldada tuleb ka vana tagaplaat ära võtta. Sellest paremal on garantiikaart mis kirjutab, et oleks soovituslik oma toode ära registreerida, et saada täispikk garantii. Tagaplaadist vasakul on veel AMD paigalduskomplekt ja tagaplaadi all on Inteli paigalduskomplekt. Intel'i paigalduskomplekti sees on ka termopasta, mis tuleb jahutusega kaasa nimega BlueFrost - SP802, nagu ka nimi ütleb on tegemist sinise termopastaga ja mida pandi kaasa ka Spire SLImod II mida ma olen varem testinud. Ja lõpuks on garantiikaardi all veel juhtmed, et üks läheb ventilaatori kontrolleri külge, teine juhe on kuhu lükkad ventilaatori enda otsa ja kolmanda paned emaplaadi külge. Kui mõni küsib milleks see, siis vastus on selles, et emaplaadid ja BIOS hakkavad tavaliselt kohe lõugama, kui pole protsessori ventilaatori pistikus midagi. Ja Intel'i paigalduskomplektist vasakul on ventilaatori klambrid millega saab ventilaatorid jahutuse külge paigaldada.

Spire Gemini Rev.2


Alustame esmalt väiksematest asjadest, nagu ka pakendi sisus juba märkisin tuleb kaasa ka ventilaatorite kontroller mille paigaldad arvuti taha laienduspessa. Peale seda ühendad kaasasolevad juhtmed külge ja on võimalik mõlemat kaasasolevat ventilaatorit reguleerida nupust. Siin ka lähemalt nüüd näha, et ühe ventilaatori ühendad kontrolleri külge ja teise ühendad kaasasoleva juhtme külge ja juhtme omakroda emaplaadi külge, see aitab kaasa ka sellele, et näeks pöördeid BIOS'est kui nupust muudad kiirust. Väike juhe paremal on voolujuhe mis tuleb ka kaasa ja mis läheb moleks'ile üle.


Nagu ka juba varem mainitud tuleb kaasa kaks 120 mm ventilaatorit, Spire ise nimetab neid BlackStar ventilaatoriteks millel on 9 laba disain. Lisaks lubavad nad väga pikka eluiga kuna on number 1 Jaapani laagrid ventilaatoritel. Rääkides ventilaatorite andmetest, on kuullaagrid ja pöörleb kiirusel 600-1650 pööret minutis ja lisaks peaks olemas olema veel ka 2000 versioon ehk kuni 2000 pööret minutis. Voolu võtab üks ventilaator kuni 1.8 W kõigest, võrreldes siiamaani testitud ventilaatoritega on see tõesti vähe. Heli tekitab vahemikus 10-25 dBA mis paneb küll mõtlema, et see 10 dBA on kahtlane juba, kuna pole ma isegi kvaliteetventilaatoritel näinud nii madalat mürataset. Ampritest võtab ventilaator ka ainult 0.15A ja eluiga lubatakse kuni 50000 tundi, seejuures liigutab ventilaator õhku kuni 71.12 kuupjalga minutis.


Ventilaatori otsad on 4 pinnised, mis tähendab omakorda ka seda, et nendel on PWM tugi, kuid kuna kaasas on ka ventilaatori kontroller saab pöördeid ise muuta. Ventilaatorite kaabel on samuti ka sleevitud ja seega ei ole koledaid juhtmeid korpuses lahti. Kaabel on sleevitud kummist materjaliga mitte nailonist nagu paljudel ventilaatoritel ja hiirtel on.


Ja siin siis näha jahutust täies hiilguses, nagu näha on jahutus kaetud päris imeliku tekstuuriga mitte nagu tavaliselt, et on paljas alumiinium. Jahutus on üleni nikliga üle kaetud, mis annab jahutusele omajagu välimust juurde ja lisaks peaks kaitsma ka oksüdeerumise eest, kuid pole ma veel näinud ,et kellelgi oleks üldse jahutus hakanud oksüdeeruma korpuses. Jahutus ka kaalub päris korralikult, pakend kaalub 1.3 kg ja jahutus ilmselt koos ventilaatoritega kaalub 0.842 kg, võrreldes Noctua NH-D14 on ta ikkagi väiksem kuna Noctua NH-D14 kaalus 1200 g kandis. Kuid minnes edasi on näha, et jahutuse peal on kuumustoru otsadele millegipärast silindrid peale pandud, mis ära ei tule, kuid miks nad seal on ei näe ma ka väga põhjust. Ilmselt on need seal välimuse poolest, kuid samas oleks võinud seal olla ka lihtsalt need kuumustoru otsad väljas olla ja seekaudu oleks jahutus kaotanud natukene ka oma kõrgusest, kuna hetkel on jahutuse kõrguseks 152 mm mis võib väiksemates korpustes ka probleeme tekitada.


Jahutused näevad mõlemad külje pealt täiesti identsed ja ei ole näha ühtegi erinevust. Kuid millest ma väga aru ei saa on see, et miks on jäetud kahe radiaatori vahele vahe, kuna selle asemel oleks võinud mõlemad radiaatorid liita ja seekaudu rohkem ala kuhu oleks saanud kuuma suunata. Pildilt on ka näha, et kuumustorud mis tulevad lähevad radiaatori erinevatesse osadesse, mitte kõik kõrvuti ühte kohta mis on igati hea ja paistab, et asi on läbi mõeldud.


Sama käib ka jahutuste otsade kohta, et otsad on mõlemast poolest samasugused kuid nagu ka otsest näha ei ole jahutuse ribi vahesi otsadest näha. Ilmselt on need otsadesse pandud järjekordselt välimuse pärast ja võibolla ka sellepärast, et oleks kuumus ülekanne ülespoole parem ja kiirem. Mõlemas otsas jookseb ka kaks vahe mis on koht ventilaatori klambrite jaoks. On küll tehtud kruvi ja muude kinnituste vaba süsteem, kuid see klambrite süsteem vajaks ka natukene läbimõtlemist veel, kuna on küll klambrite süsteem siis tuleb jamada sellega äärmiselt palju võrreldes Noctua klambrisüsteemiga.


Sellist lahendust pole ma veel ühelgi jahutusel näinud kuid see on huvitav, et jahutuse talla ülal on ka väikene radiaator pandud, ilmselt selle jaoks, et kui kogu kuumus kuumustorudesse ei jõua, ei jääks ta ka talla juurde vaid läheks radiaatori. Sellist lahendust pole ma varem näinud kuid olen näinud Arctic Cooling Freezer 13 väikest ventilaatori talla peal, mis jahutab omakorda jahutus talda kui ka komponente protsessori ümber. Siit külje pealt on ka hästi näha kuumustorude paigutus mis on päris huvitav kuna peaaegu kõik kuumustorud lähevad erinevatesse osadesse radiaatoris.


Tallal on tehase poolt kaitsekile peal, et transportimisel tald kriimustada ja kahjustada ei saaks. Peale seda kui oled kaitsekile ära võtnud leiab väga sileda ja hästi viimistletud talla. On küll väga väiksed mikrosooned kuid mingeid sügavaid kriime pole. Nagu ka näha ei ole kuumustorud tallast väljas, et puutuks protsessoriga kokku, mida olen varem osadel Xigmatek'i jahutustel näinud. Kuid paistab, et see ei kogu ka väga palju populaarsust kuna ei ole ilmselt nii hea kui lihtsalt, et tald annab ise kuuma edasi kuumustorudesse.


Siin ka üldisem vaade jahutuse alla ja nagu näha on kaks kuumustoru ees , et annaks kuumuse ka radiaatori ühte äärde ja siis on kaks tükki keskel mis viivad keskele kuuma ja lõppude lõpuks ülejäänud kaks viivad radiaatori täiesti äärde kuuma mida tekitab protsessor. Algselt on tehase poolt ka juba kinnitusplaat küljes mida on ka piltidelt näha, nurkades on Inteli kinnituskohad ja keskel on AMD kinnituskohad.


Siin näha jahutit kui on ventilaatorid peale paigaldatud, kuid kui rääkida ventilaatorite paigaldusest siis peaksid klambrid asja lihtsamaks tegema. Kuid tegelikkuses ei tee nad kohe üldse kuna esiteks tahab see klamber koguaeg radiaatori küljest ära tulla ja kui ka hakkad ventilaatorile klambrit külge tõstma läheb päris tõsiselt jõudu vaja kasutada. Eriti hea on veel see kui jahutus on korpusess paigaldatud ja siis ventilaatoreid külge panna on veel suurem õudus. Kuid kui keegi plaanib seda jahutust osta ja on ka probleeme nende paigaldamisel, siis ise kasutasin selle jaoks kaasas olevat mutrivõtit ja sellega tõstsin klambrid ventilaatorite auku.

Paigaldus:


Lõppude lõpuks kui jõuame paigalduse juurde siis siinkohal on see selle jahutuse kõige suurem miinus. Esmalt on kasutusjuhendis pildid nii väiksed ja ebaselgelt asjad ära seletatud, et enamuse ajast pead ise nuputama kuidas miski käib. Kuid kui minna edasi siis esmalt läheb külge kaasasolev tagaplaat mis ei tekita väga palju raskusi, kuid peale seda kui oled klambrid külge pannud mis minu puhul on AMD. Siis hakkab üks jama pihta, kuna kui oled jahutuse kruvidest läbi pannud, mis tagaplaadi juurest tulevad. Peale seda tuleb hakata kaasasolevate mutritega jahutust kinni keerama ja mis eriti halb on veel see, et need augud on jahutuse all omakorda ja emaplaadil on omakorda veel radiaatorid põhja ja lõunasillal mis häirivad veel omakorda. Kuid kui lõppude lõpuks sellest jamast oled edasi saanud tuleb ventilaatorid kinnitada millega tuleb jälle jama kuna mälupesad on protsessorile liiga ligidal ja seega on ventilaator oma normaalkõrgusest korralikult kõrgemal, mis tähendab omakorda veel seda, et nende klambrite külge paigaldamine on veel tüütum kui korpusest väljas. Kuid üldiselt ma mingit rõõmu paigaldamisest ei leidnud, kui siis ainult kui jahutus sai lõpuks paigaldatud. EI tea kuidas teiste Spire protsessorijahutustega on kuid selle jahutusega on küll veel pikk tee minna selleni kus on Noctua jahutused, ehk asi käib lihtsalt ja selgelt koos korralikke kasutusjuhenditega.

Heli ja müra:

Heli või siis müra tekitavad ventilaatorid äärmiselt vähe ja siinkohal kiidusõnad kuna Noctua jahutus teeb täispööretel rohkem müra kui Spire ventilaatorid. Pruugitud võib olla see sellest, et on üheksa laba ventilaatoril kui ka see, et voolu võtab ta vähem kui teised ventilaatorid, mis tähendab omakorda vähem võimsust, et müra tekitada.


Testimine:

Kuidas ma testisin?

Jahuteid testiti sellises arvutis:
Emaplaat: Asus M4A89GTD PRO
Protsessor: AMD Athlon X3 435 2.9 GHz @1.5V
SSD: Intel SSD 320 Series 120GB SSDSA2CW120G310
RAM: G.SKill Sniper 8 GB DDR3 PC-12800 1600MHz (@1600 MHz, 1.5V, 9-9-9-24)
Videokaart: Asus HD 6870 DirectCU 1GB (@950/1100 MHz. 1.2V)
Toiteplokk: Corsair HX520
Windows: Windows 7 Ultimate 64-bit
Korpus: Xigmatek Pantheon


  • Ventilaatori pöörded on BIOS-es põhjas
  • Volt on pandud 1.5V peale, et eraldaks eriti palju sooja
  • Temperatuure mõõdan HWmonitoriga
  • LOAD test tehakse Prime 95'ga
  • IDLE temperatuur saavutatakse sellega, et arvuti seisab umbes tund aega puutumata töölaual
  • Toatemperatuur on 23 kraadi juures
  • Kasutan kaasas olevat termopastat



Nagu näha on Spire Gemini jahutus väga hästi esinenud kuna platseerub nüüd tabelis teisel kohal Noctua järgi. Siiamaani oli Xigmatek Aegir teisel kohal kuid nüüd langes kolmandale kohale. Võrreldes Stock jahutusega mis tuleb protsessoriga kaasa, on temperatuur lausa 24 kraadi jahedam mis on igati hea tulemus 41 eurose jahutuse kohta ja mis on samas peaaegu, et Noctua kandadel.


Lõppsõna:


thumbs_up.gif Kuus kuumustoru
thumbs_up.gif Jahutab hästi
thumbs_up.gif Vaikne
thumbs_up.gif Termopasta kaasas
thumbs_up.gif Kaks 120 mm ventilaatorit kaasas
thumbs_up.gif Välimus
thumbs_up.gif Ventilaatorite kontroller kaasas
thumbs_up.gif Nikliga kaetud



thumbs_down.gif Kasutusjuhend pole just kõige parem
thumbs_down.gif Paigaldus on AMD puhul, tüütu ja raskendatud
thumbs_down.gif Ventilaatori kinnitused pole just kõige paremad




Hind ja saadavus:

Hetkel pole näha, et Eestis seda jahutust kuskil saada oleks, kuid Spire soovituslik hind on 41.95 €.


viimati muutis K3ndu 27.08.2011 10:18:49, muudetud 3 korda
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 110
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
villu70
HV Guru
villu70

liitunud: 19.12.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.08.2011 19:43:28 Re: Ülevaade: Spire Gemini Rev.2 - SP986B1-V2-2P vasta tsitaadiga

K3ndu kirjutas:

.... Esmalt tänan ma Spire kes varustas mind selle ülevaate eksemplariga.

Räägi mis kamm sul nende firmadega on?
Mis saad neid jubinaid tasuta testimiseks, mis pärast HV-s maha lükkad!?

Muidu, ülevaade oli thumbs_up.gif.... oma tuntud heas kvaliteedis!
Kommentaarid: 139 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 119
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
K3ndu
HV Guru
K3ndu

liitunud: 25.10.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.08.2011 19:53:46 Re: Ülevaade: Spire Gemini Rev.2 - SP986B1-V2-2P vasta tsitaadiga

võtas-uxu kirjutas:

Räägi mis kamm sul nende firmadega on?
Mis saad neid jubinaid tasuta testimiseks, mis pärast HV-s maha lükkad!?

Kui pole kursis siis firmad turustavad ja reklaamivad oma kaupa niimoodi. icon_wink.gif
võtas-uxu kirjutas:

Muidu, ülevaade oli thumbs_up.gif.... oma tuntud heas kvaliteedis!


Tänud!
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 110
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
salatoimik
HV Guru
salatoimik

liitunud: 08.08.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.08.2011 22:14:43 vasta tsitaadiga

Kõva turustamine küll kui ükski pood ei müü icon_biggrin.gif (ei saanud mitte jätta kommenteerimata, sorry)
_________________
LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
von Wu
HV Guru
von Wu

liitunud: 11.10.2007




sõnum 17.08.2011 23:03:42 vasta tsitaadiga

Ja mida selleks eelnevalt teha tuleb, et tasuta asju saada? icon_smile.gif Kui raatsid infot jagada, siis oleksin vastava sisuga ps-i eest tänulik.

Müra mõõtmiseks võiksid vastava aparaadi hankida, oleks hea numbrilist infot ka näha. Muidu on thumbs_up.gif
Huvitav oleks ka teada, kuidas selline jahuti ilma ventilaatoriteta hakkama saab. Radikas peaks piisavalt suur olema.

Ah jaa, eesti keeles on ikka "kuupjalad", mitte "kuubikjalad".
Kommentaarid: 864 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 652
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
K3ndu
HV Guru
K3ndu

liitunud: 25.10.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 18.08.2011 08:35:34 vasta tsitaadiga

salatoimik kirjutas:
Kõva turustamine küll kui ükski pood ei müü icon_biggrin.gif (ei saanud mitte jätta kommenteerimata, sorry)


Põhimõtteliselt on nii, et see on nüüd Spire ja Eesti poodide enda teha kuna see onju reklaam siin ja nad lõikaksid kasu sellest.

von Wu kirjutas:
Ja mida selleks eelnevalt teha tuleb, et tasuta asju saada? icon_smile.gif Kui raatsid infot jagada, siis oleksin vastava sisuga ps-i eest tänulik.

Müra mõõtmiseks võiksid vastava aparaadi hankida, oleks hea numbrilist infot ka näha. Muidu on thumbs_up.gif
Huvitav oleks ka teada, kuidas selline jahuti ilma ventilaatoriteta hakkama saab. Radikas peaks piisavalt suur olema.

Ah jaa, eesti keeles on ikka "kuupjalad", mitte "kuubikjalad".


Selle müra mõõtmisega peaks olema ka järgnev teema, et kui mul see olemas on siis peab olema ka vastav ruum kuna taustamüra on tavaliselt ilmselt valjem.
Ma isegi usun, et passiivis saab see radikas mo omaga hakkama, aga kui mõned võimsamad prosed on siis on juba kahtlasem.
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 110
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
tomm2n
Kreisi kasutaja
tomm2n

liitunud: 08.11.2005




sõnum 19.08.2011 11:06:30 vasta tsitaadiga

Väga tänuväärt tegevus nende ülevaadete tegemine. Jõudu jätkamiseks thumbs_up.gif K3ndu,
Kommentaarid: 151 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 142
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Velociraptor
HV veteran
Velociraptor

liitunud: 27.03.2004




sõnum 19.08.2011 11:53:49 vasta tsitaadiga

Täpselt sama ventilaatorite kinnitus, mis scythel. Tõesti on parem nad koha ära kinnitada, pärast annab muidu jamada icon_biggrin.gif
_________________
🕊 Kuruppo ぽ 🕊
https://www.last.fm/user/Ingvaarr
Kommentaarid: 31 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 29
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Napsi
HV kasutaja
Napsi

liitunud: 01.02.2007




sõnum 19.08.2011 12:08:46 vasta tsitaadiga

Head ülevaated K3ndu poolt, loen neid pidevalt.
Kuid kas minu 2 arvutil mingi ühin viga.
Väga tihedalt sinu ülevaadetes on osa pilte kuhugi kadunud, kunagi arvasin et eesti post kaotab neid, kuid tuli välja et nemad HV portaalis ei tegele.
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
soodent
HV Guru


liitunud: 09.04.2002




sõnum 24.08.2011 00:38:42 vasta tsitaadiga

Kas see on siis sinu arvates objektiivne test, kui võrdled maksimaalse kiirusega iga jahuti komplektset venti(vente)?
Äkki paneks stock vendile ka mingi hullu turbiini peale ja kuulutaks võitjaks...
Korralikud ülevaated võrdlevad sama vendi(ventidega), et tulemus oleks võrreldav.
Või siis tee võrdlus reguleerides ventide kiirusi sarnase mürataseme saavutamiseks(väga keeruline).Praegu igatahes sinu testis saaks mõni ülihea jahuti viimase koha, kui 1 vent ja max rpm 1000rpm...
Noctua passiiv vs Aegir max vent on sul 100% ulmetulemus(2 kraadi erinevus).Sa pead ikka max load testima vähemalt mingi 15 min. enne kui võid võrrelda.
Vaatasin just erinevatest ülevaadetest- Noctua passiivis läks 75- 95 kraadi cpu max load...
Kommentaarid: 822 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 19 :: 6 :: 564
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
K3ndu
HV Guru
K3ndu

liitunud: 25.10.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 24.08.2011 09:50:06 vasta tsitaadiga

soodent kirjutas:
Kas see on siis sinu arvates objektiivne test, kui võrdled maksimaalse kiirusega iga jahuti komplektset venti(vente)?
Äkki paneks stock vendile ka mingi hullu turbiini peale ja kuulutaks võitjaks...
Korralikud ülevaated võrdlevad sama vendi(ventidega), et tulemus oleks võrreldav.
Või siis tee võrdlus reguleerides ventide kiirusi sarnase mürataseme saavutamiseks(väga keeruline).Praegu igatahes sinu testis saaks mõni ülihea jahuti viimase koha, kui 1 vent ja max rpm 1000rpm...
Noctua passiiv vs Aegir max vent on sul 100% ulmetulemus(2 kraadi erinevus).Sa pead ikka max load testima vähemalt mingi 15 min. enne kui võid võrrelda.
Vaatasin just erinevatest ülevaadetest- Noctua passiivis läks 75- 95 kraadi cpu max load...


Esiteks, stock'i testimisel oligi kiirus põhjas, miks ma peaks võrdlema sama ventidega, kui inimene ostab jahutuse siis ta kasutab seda venti ikka mis kaasas on, mitte ei osta uut venti.
Ma teengi stress testi pool tundi-tund, kuid sa oled väga valesti aru saanud, minu proseks on AMD 95W prose millel on 1.5V peal ja neid teste mida sa loed on Inteli prosed mis eritavad palju rohkem sooja.
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 110
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
soodent
HV Guru


liitunud: 09.04.2002




sõnum 24.08.2011 10:28:15 vasta tsitaadiga

Siis pole ju full load vaid lihtsalt kekmine võimsus, ja sul on kirjas, et kõik jahutid max ventilaatori kiirusel- Aegir siis 2200rpm
ja sa tahad väita, et Noctua passiivis on 2 kraadi soojem, kui Aegir 2200rpm.Mõttetu ülevaade.
Kommentaarid: 822 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 19 :: 6 :: 564
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
K3ndu
HV Guru
K3ndu

liitunud: 25.10.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 24.08.2011 12:00:27 vasta tsitaadiga

soodent kirjutas:
Siis pole ju full load vaid lihtsalt kekmine võimsus, ja sul on kirjas, et kõik jahutid max ventilaatori kiirusel- Aegir siis 2200rpm
ja sa tahad väita, et Noctua passiivis on 2 kraadi soojem, kui Aegir 2200rpm.Mõttetu ülevaade.


Kus ta siis keskmine võimsus on, oled sa pea peale kukkunud või?
Kui ma panen Prime95 In-Place Large FFt testi üle poole tunni, kas see pole full load siis.
Siin pole midagi imelikku kuna see protsessor ei erita palju sooja siis ei saagi erilist temperatuurivahet ollagi, sügisel muretsen Bulldozeri ja saab kõrgemaid temperatuure ilmselt näha.
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 110
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
soodent
HV Guru


liitunud: 09.04.2002




sõnum 24.08.2011 17:05:44 vasta tsitaadiga

Appi, sa ise ka aru saad mida kirjutad- "see on full load, ent see protsessor ei eralda eriti sooja"...
Sa teed ülevaadet ja 350w suutlikke jahuteid jooksutad 120w Prime95 all ja kirjutad full load.
Testid ja võrdled high end jahuteid mingi 120w võimsusel... Kusjuures ilmselgelt sul need ventilaatori kiirused ei klapi loogikaga- Aegir 2200rpm=
Noctua 0rpm...Ära tee ülevaateid, kui ükski asi loogiliselt ei klapi.Küsimustele mittevastamine sul ka käpas.
Kommentaarid: 822 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 19 :: 6 :: 564
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
K3ndu
HV Guru
K3ndu

liitunud: 25.10.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 24.08.2011 17:46:32 vasta tsitaadiga

soodent kirjutas:
Appi, sa ise ka aru saad mida kirjutad- "see on full load, ent see protsessor ei eralda eriti sooja"...
Sa teed ülevaadet ja 350w suutlikke jahuteid jooksutad 120w Prime95 all ja kirjutad full load.
Testid ja võrdled high end jahuteid mingi 120w võimsusel... Kusjuures ilmselgelt sul need ventilaatori kiirused ei klapi loogikaga- Aegir 2200rpm=
Noctua 0rpm...Ära tee ülevaateid, kui ükski asi loogiliselt ei klapi.Küsimustele mittevastamine sul ka käpas.


Sul on endal siin loogiliselt midagi paigast ära, kui sa ei tea mis full load on, siis FULL LOAD on kui prose kõik tuumad töötavad 100% võimsusel mida nad ka on.
Tõesti ainuke kes siin vajab arenemist oled sa, näita mulle ette prose mille voolutarbivus on üle 140W tehase poolt.

Mis kuradi jama sa ajad selle Aegiri'iga, võrdle Noctua massi ja Aegiri massi, lisaks kõik väga suhteline nagu ma juba maininud olen. Mida kuumem on prose seda suuremad on temperatuurivahed ja tuleb ka erinevad temperatuurid välja, eriti veel passiivis ja õhkjahutuse vahel.
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 110
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
soodent
HV Guru


liitunud: 09.04.2002




sõnum 24.08.2011 20:28:53 vasta tsitaadiga

Kui sa võimast jahutit testides kirjutad full load, siis pead suutma talle mingi vähemalt 250w ka sisse söötma ja kui sul on mingi celeron 400 "full load" sinu arvates siis see pole mingi argument.See sinu full load on natuke üle idle võimsa jahuti jaoks.
Toida i7 protsessorit mingi 1,6v ja kiirenda 4,2ghz ja saad selle 200+ w kätte kolinal või ära tee oma koomikuteste.
Sina kirjutad, et full load Noctua passiivis on 2 kraadi soojem, kui Aegir full speed 2200rpm ja mina olen koomik.Sa sobid lasteaeda
lutipudelitest ülevaadet tegema.
Kommentaarid: 822 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 19 :: 6 :: 564
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
K3ndu
HV Guru
K3ndu

liitunud: 25.10.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 24.08.2011 21:23:44 vasta tsitaadiga

soodent kirjutas:
Kui sa võimast jahutit testides kirjutad full load, siis pead suutma talle mingi vähemalt 250w ka sisse söötma ja kui sul on mingi celeron 400 "full load" sinu arvates siis see pole mingi argument.See sinu full load on natuke üle idle võimsa jahuti jaoks.
Toida i7 protsessorit mingi 1,6v ja kiirenda 4,2ghz ja saad selle 200+ w kätte kolinal või ära tee oma koomikuteste.
Sina kirjutad, et full load Noctua passiivis on 2 kraadi soojem, kui Aegir full speed 2200rpm ja mina olen koomik.Sa sobid lasteaeda
lutipudelitest ülevaadet tegema.


Misajast pannakse jahutusele FULL load?
Siiamaani on ikka protsessorile FULL load antud.
I7'med on ka mul tagataskus ainult võtta.
Kui ei meeldi keegi ei käsi sul lugeda ja mine tõmble nurgas edasi või mine loe oma jahutuse FULL load ülevaateid edasi.
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 110
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
soodent
HV Guru


liitunud: 09.04.2002




sõnum 24.08.2011 21:32:42 vasta tsitaadiga

Ainuke vabandus sulle on, et oled alaealine.Ära siin väga texti viska, kuivõrd oled kogu käkerduse autor ja seega ka süüdlane.
Minul on täielik õigus sellise soperdise peale kriitikat esitada ja sinul on õigus kas tunnistada oma vigu või mokk maas hoida.
Kommentaarid: 822 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 19 :: 6 :: 564
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Miki-Hiir
HV veteran

liitunud: 04.03.2004




sõnum 24.08.2011 21:38:32 vasta tsitaadiga

Kus on kirjas jahutusele full load? Kirjas on "jahutust testides full load", seal on suur vahe.
Üldises plaanis on võrdlus tõepoolest vildakas pannes kordades võimsama prose jaoks mõeldud jahuti prose peale, mis sisuliselt sooja eriti ei toodagi ning siis tehtud mingid kahtlase väärtusega testid võrreldes erinevaid vente täispööretel kuigi pöörded erinevad kordades. Lihtsalt võrdlemist võrdlemise pärast pole mõtet teha - võrdlusmoment peaks ka tekkima.

E: Hr. soodent võiks ka veidi tuure maha võtta. Tänuväärne, et noor inimene viitsib teste teha, küll areneb, näkku pole mõtet karata ja süüdlaseks milleski tembeldama. Süüdlane siis milles? Selles, et teeb suures plaanis õigeid asju kuigi veidi rabedalt?
Kommentaarid: 46 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 43
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
K3ndu
HV Guru
K3ndu

liitunud: 25.10.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 24.08.2011 21:54:56 vasta tsitaadiga

soodent kirjutas:
Ainuke vabandus sulle on, et oled alaealine.Ära siin väga texti viska, kuivõrd oled kogu käkerduse autor ja seega ka süüdlane.
Minul on täielik õigus sellise soperdise peale kriitikat esitada ja sinul on õigus kas tunnistada oma vigu või mokk maas hoida.


Kriitikat ma kuulan ,et saaks ülevaateid parandada, aga see mis kriitikat sina teed ei ole enam kriitika vaid ma ei oskagi kohe öelda...

Rääkides pööretest siis on ikkagist see teema, et kui tehasepoolt on pandud ventilaator kaasa pandud siis kasutaja ikkagist nõustub sellega.
Kui talle see ei meeldi võib ta teise jahutuse osta või siis uue ventilaatori, mina ei hakkaks küll mingi kindla ventialatoriga testima kuna sellel ei oleks väga mõtet kuna inimesed ostavad jahutuse, et kasutada kaasasolevat kraami, mitte, et ruttavad koheselt uue vendi järgi. Ainuke mida ma pakkuda saan edaspidi on kõige madalamatel pööretel ja sügisel uusti teste Bulldozeriga kui see peaks välja tulema.
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 110
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
aks
HV veteran
aks

liitunud: 08.02.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 27.08.2011 08:02:52 vasta tsitaadiga

Soovitan kasutada lühemaid lauseid ja mitte topeltselgitusi teha.
Näide: Suurelt on kirjutatud ka Gemini mis tähistab seda, mis jahutusega on tegemist ehk mis jahutuse nimi on.
... ja täitsa all on paari lausega ära toodud põhiasjad mis eristab selle jahutuse teistest, või mis on sellel jahutusel head.
Kipud selgitama liiga palju ja paned kohe "puusse". Nende vahele "=" märki seada ei saa.
Näide: Heli või siis müra tekitavad ventilaatorid äärmiselt vähe ...

Kasuta vähem sõna "ka" icon_smile.gif Seda esineb väga tihti.

Ei soovita jagada oma kogemust kui seda pole ja teha järeldusi mis pole kindlad. Kui Sina pole näinud ei tähenda see, et miljon teist inimest pole. Kui tahad targem tunduda siis proovi netist välja uurida ja kasuta kindlat kõneviisi. Nii tuleb jutt usutavam.
Näide: ... kuid pole ma veel näinud ,et kellelgi oleks üldse jahutus hakanud oksüdeeruma korpuses.
Sellist lahendust pole ma veel ühelgi jahutusel näinud kuid see on huvitav, et jahutuse talla ülal on ka väikene radiaator pandud, ilmselt selle jaoks, et kui kogu kuumus kuumustorudesse ei jõua, ...

Aru saab muidugi kõigest aga kohati tundub veidi naljakas.
Edu kirjutamisel. Lootusetu juhtum Sa pole.
PS: Saare murrakus kirjutamise teeks Sinu kirjatüki väga eriliseks.
Kommentaarid: 125 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 116
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
K3ndu
HV Guru
K3ndu

liitunud: 25.10.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 27.08.2011 10:08:16 vasta tsitaadiga

aks kirjutas:
Soovitan kasutada lühemaid lauseid ja mitte topeltselgitusi teha.
Näide: Suurelt on kirjutatud ka Gemini mis tähistab seda, mis jahutusega on tegemist ehk mis jahutuse nimi on.
... ja täitsa all on paari lausega ära toodud põhiasjad mis eristab selle jahutuse teistest, või mis on sellel jahutusel head.
Kipud selgitama liiga palju ja paned kohe "puusse". Nende vahele "=" märki seada ei saa.
Näide: Heli või siis müra tekitavad ventilaatorid äärmiselt vähe ...

Kasuta vähem sõna "ka" icon_smile.gif Seda esineb väga tihti.

Ei soovita jagada oma kogemust kui seda pole ja teha järeldusi mis pole kindlad. Kui Sina pole näinud ei tähenda see, et miljon teist inimest pole. Kui tahad targem tunduda siis proovi netist välja uurida ja kasuta kindlat kõneviisi. Nii tuleb jutt usutavam.
Näide: ... kuid pole ma veel näinud ,et kellelgi oleks üldse jahutus hakanud oksüdeeruma korpuses.
Sellist lahendust pole ma veel ühelgi jahutusel näinud kuid see on huvitav, et jahutuse talla ülal on ka väikene radiaator pandud, ilmselt selle jaoks, et kui kogu kuumus kuumustorudesse ei jõua, ...

Aru saab muidugi kõigest aga kohati tundub veidi naljakas.
Edu kirjutamisel. Lootusetu juhtum Sa pole.
PS: Saare murrakus kirjutamise teeks Sinu kirjatüki väga eriliseks.


Võtan teadmiseks järgmistes ülevaadetes, icon_smile.gif
Saare murrakus ilmselt kirjutama ei hakka kuna siis oleks keelespetsid siin kõik platsis ja hakkaksid vinguma. icon_biggrin.gif
Rääkides oksüdeerumisest, siis jälgin ma mitmeid tehnika ja arvuti foorumeid ja pole lihtsalt silma jäänud, et keegi oleks postitanud või rääkinud oma loo jahutuse oksüdeerumisest. icon_wink.gif
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 110
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Spire Gemini Rev.2 - SP986B1-V2-2P
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.