Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Samsung Galaxy Tab märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
kami
HV kasutaja

liitunud: 01.12.2003




sõnum 04.10.2010 10:32:21 Ülevaade: Samsung Galaxy Tab vasta tsitaadiga


Alustuseks pean ütlema, et võimalus testida ja arvustada Samsungi verivärsket tahvelarvutit, Galaxy Tabi, mis oma debüüdi tegi mäletatavasti septembrikuu alul toimunud rahvusvahelisel tehnikamessil, IFAl, on pakkumine, millest lihtsalt ei saa keelduda. Ilma pikema venitamiseta panime me aga Korealaste kaasaskantava/taskusse-topitava/netti surfava/kõnesid ja tuhandeid muid toiminguid tegeva tahvli võitlusareenile, saamaks ülevaate sellest, mida niisuguses mõõtkavas pisiarvuti endast kujutab ning kellel võiks seda vaja minna. Kui sind antud teema vähegi huvitab, siis loe kindlasti järgnevat arvustust, saamaks vastuse vähemalt paarile asjakohasele küsimusele. Samsung Galaxy Tab on tahvelarvuti.. Tegemist on mõneti üllataval kombel, kuid tõele näkku vaadates, Korea elektroonikafirma esimese katsetusega tuua turule tahvelarvuti, mis leiaks populaarsust laiemalt, kui vaid enda koduturul. Miks ma sellest räägin Ja kuskohast üldse niisuguse mõtte peale tulin? Selleks, et välja käidud ideed illustreerida, soovitan lugejal võtta ühte kätte Nokia nutitelefon ning teise mõni Aasia pärl (NTT DoCoMo valikust midagi ehk). Iseenesest mitte kumbki neist ei ole sugugi halb toode, kuid erinevus on silmaga nähtav - nimelt ei pruugi kõik innovaatilised lahendused seadme kujustuses, operatsioonisüsteemis ning isegi näiliselt niivõrd tühises asjas nagu ikoonide väljanägemine olla kooskõlas Euroopa tarbija maitseeelistusega ning tõusva päikese regiooni arendajate arusaam mugavast kasutajaliidesest võib kohati kardinaalselt erineda meie omast.
Spoiler Spoiler Spoiler

.. mis toob turule täiesti uue mõõtkava .. Kui tänaseni oleme tahvelarvutitest rääkides esimese asjana mõelnud iPadi ning tema 9.7 tollise ekraani (okei, selle peale küll mitte Esimesena) peale, siis Samsungi arvates on meie praegune suhtumine niisugustesse toodetesse väär. Või vähemasti kumab niisugune idee nende tootest läbi, kuna Galaxy Tabi ekraani diagonaal on 7 tolli. Mis need 2.7 tühist tolli ikka muudavad, te võib-olla küsite. Las ma ütlen - väga palju! Vähe sellest, et ekraan ise on pisem, on ta ka laiformaadis ehk märkimisväärselt kitsam isegi siis, kui diagonaal oleks sama. Tulemuseks on Oluliselt pisem aparaat, mida, kuulake nüüd hoolega, saab ühes käes hoida. Isegi nimi annab mõista, et tegemist on ju "tableti", mitte “mingisuguse padiga". Just nimelt väiksem suurus viib meid aga tahes-tahtmata järelduseni, et tegemist ei ole iPadi konkurendiga. Ja seda mitte halvas mõttes, vaid enda mõtet kujundlikult väljendades võiks aluseks võtta autod ning võrrelda maastureid ja luukpärasid. Ma ei hakka siinkohal pidama arutelu teemal “kumb on parem”, kuna korrektne vastus oleks, et mõlemad on parimad neile sobivas keskkonnas. Tõsi, mööndustega saame me neid võrrelda, kuid maasturiga maanteel ,ehk teistsuguses keskkonnas, kulgedes häirib juhti suurenenud rehvimüra ning pisiauto juhti väiksematest mõõtudest tulenev kahanenud turvatunne.
Spoiler Spoiler Spoiler

.. olles esimene omasuguste seas .. Selle arvustuse kirjutamise ajaks on RIM välja käinud juba enda trumbi, milleks on kahetuumaline ning samuti seitsme tollise paneeliga tahvelarvuti. Negatiivseks aspektiks selle kaardi juures on aga asjaolu, et nimetatud tahvel ei ole veel müügil. iPadi fenomenaalsest edust tulenevalt me aga teame, et esimesena turule saabumine annab meeletu konkurentsieelise. Teisalt võib Samsungile aga takistuseks muutuda kasutajate liigne harjumine Apple’i pakutuga ning võib-olla olen mina ainuke inimene, kes paneb need kaks toodet erinevaisse kategooriaisse, kuid nii see on. Galaxy Tabi on tänu pisemale ekraanile võrratult hea käes hoida. Püstiasendis kirjutamine on nauding. Võin täie kindlusega öelda, et tegemist on parima puutetundliku klahvistikuga, millega olen kokku puutunud - ja kuulda neid sõnu kolmeaastase staažiga iPhone’i kasutaja käest ütleb, uskuge mind, nii mõndagi saavutatud taseme kohta. Väljanägemise poolest on silmapaistvamaks aspektiks Korealaste ilmne armastus plastmassi vastu. Erinevalt paljude, kellega olen sel teemal suhelnud ning muljeid palunud, arvamusest, leian aga, et Tabi puhul on otsus kasutada plastmassi igati õigustatud. Seadme tagapinda kattev valge plastik on küll läikiv ning muutub paraku üpriski kiiresti mustaks (ja ka kriimustatuks?), on ta sõrmedele meeldiv. Jah, ka alumiiniumi on käes vahva hoida, kuid Galaxy Tab lükkab ümber levinud müüdi, mille kohaselt kõik plastmassist seadmed tunduvad käes odavad, viletsad ja nagisevad.
Spoiler Spoiler Spoiler

.. põhinedes Android operatsioonisüsteemil .. Android 2.2 “Froyo” on Galaxy Tabi käimapanev jõud. Vaevalt oleks otstarbekas siinkohal hakata pikemalt seletama Androidi kui OSi ajaloost ning tema olemusest, vaid pigem suhtume temasse siinkohal kui lihtsalt järjekordsesse kasutajaliidesesse, miks peaks meie elu kergemaks muutma. Alustuseks pean ma tulihingelisi fänne hoiatama. Te võite mind mitte uskuda, arvates, et Apple’i toodete kasutaja (mis tuli eelnevalt välja) arvamusest ei saa ühtegi põhjapanevat järeldust teha, kuid proovigem asja kaine mõistusega võtta- ma suhtun igasse tootesse äärmiselt vastuvõtlikult ning omada eelarvamust nii Androidi, iOSi kui ka teiste operatsioonisüsteemide suhtes, on täiesti lubamatu ning lapsik. Seega, kõik Androidiga seonduv antud arvustuses põhineb reaalsetel kogemustel ning nii meeldivatel kui ka ebameeldivatel seikadel, mis seadet kasutades ilmsiks tulid. Suurim kergendus saabub alles pärast Tabi käivitamist - kasutajaliides on õnneks sujuv. Enamasti. Kõik animatsioonid nii koduekraanidel kui ka menüüdes on voolavad ning kordagi ei jätnud Android ses suhtes meile muljet kui millestki odavast ja optimeerimatust - seda rangelt aga süsteemi poole pealt, sest niipea kui Marketist (Androidile mõeldud rakenduste hankimiseks loodud tsentraliseeritud pood) mõni rakendus alla laadida, selgub tõsiasi, miks Google möönis eelkõige Tabi silmas pidades, et Froyo Ei Ole tahvelarvutite jaoks loodud. Nimelt on enamus rakendusi täpselt kaks korda väiksemad pakutavast ekraanipinnast ning istuvad üksikute ristkülikutena displei keskel. Tagasihoidlikult öeldes muutub niisugune tegevus pikapeale tüütuks ning kahjuks vähendab äärmiselt suurel määral muidu meeldivat kogemust. Enamgi veel, paljud rakendused nö. “avatuse printsiibil” põhinevas Marketplace’is on lubamatult toored .. või siis ei saa üldse meie Tabiga läbi, sest ei saa normaalseks pidada süsteemi teokiiruseni aeglustumist ning näha seejuures, et põhjuseks on 168MB mälust hõlmav veebibrauser. Mõtlemisainet jagub siin neilegi, kes igatsevad Flashi enda portatiivsetes seadmetes taga.
Spoiler Spoiler Spoiler

Mida me tahame selle peatüki kokkuvõttes mainida, on see, et Galaxy Tabi edu sõltub ohtlikult suurel määral Google’ist ning Androidiga piirnevaist arendajatest. Näiteks on äärmiselt kurb, et Marketplace’ist ei ole võimalik tasuliste rakenduste eest tasuda ega ka neid selle tõttu omandada, Eestis vähemasti. Jah, enamus olulisi tasulisi appe on võimalik osta ning laadida näiteks läbi veebibrauseri oma seadmesse, kuid võiks eeldada, et tänaseks päevaks on ka Eestis olemas tsentraliseeritud lahendus tänu millele nutitelefonide omanikud ei peaks kolama mööda netti vaid selleks, et enda raha loovutada mõne premium klassi kuuluva koodijupi vastu. Positiivse poole pealt võime aga tunnustada Samsungi hea töö eest. Nende enda Touch Wiz nime kandev modifikatsioon muudab Galaxy Tabi täiskasvanumaks ja läbimõeldumaks tooteks, kuna sisaldab mitmeid spetsiaalselt tahvelarvutile mõeldud rakendusi, millest mõni, nagu näiteks e-raamatute lugeja, näeb mõneti naljakal kombel äärmiselt sarnane välja õunafirma iBooks rakendusele, kuid kui see formaat tõepoolest toimib, ei saa me Sammile midagi ette heita.
Spoiler Spoiler Spoiler

.. ja omades kaht kaamerat .. Ausalt öeldes ootasime me kummastki pildiotsijast enamat. Kui tagumine, kolme megapiksline, suudab kiireid klõpse vastuvõetaval tasemel jäädvustada, siis eesmine, enamasti videokõnedeks mõeldud 1.3ne, on kahjuks kvaliteediskaala alumises otsas. Õnneks omab aga eelpoolmainitud tagumine ja ühtlasi võimekam autofookust ning seeläbi on võimalik kasutada kõikvõimalikke ribakoodilugejaist rakendusi - võib-olla kujuneb Tabist hitt müügimeeste hulgas? Igal juhul on Tabiga foto Tegemine lõbus ja omapärane, kuna mitte kunagi ei ole keegi meist kahvlis kasutanud seitsme tollist displeid pildiotsijana. Ülespoole tõstetud suunurgad on garanteeritud, kuna kogemus meenutab tulevikutehnoloogiat mõnest ulmefilmist. Eesmist kaamerat ei tasu siiski maha matta, kuna tänu talle on võimalik teha videokõnesid. Nii 3G võrgus olevate teiste mobiilidega kui ka erinevate rakenduste abil - Fring on üks sellistest.
Spoiler Spoiler Spoiler

.. ning paljusid lisafunktsioone .. Lisafunktsioonid, millest paeluvaim on Tabi “salajane” topeltelu. Ta on telefon. Jep, külje peal olevast SIM kaardi pesast võib nii mõnigi iPadiga kokkupuudet omav tarbija eeldada, et see on seal vaid andmeside kasutamiseks, kuid Samsungi inseneridel tuli ilmselgelt ühel hetkel pähe huvitav mõte ning sellest johtuvalt võeti vastu otsus luua üks viimase aja suurimaid mobiiltelefone (kao eest, Dell Streak!). Tõtt öeldes ei näe me aga sellise funktsiooni vajalikkust ning ei kujuta ennast ette kasutamas Tabi igapäevase telefonina. Ta on selleks lihtsalt liiga suur ning kohmakas! Me ei saa öelda, et mõne funktsiooni omamist saab pidada tingimata negatiivseks, kuid kui telefoni kõrvalejätmise tulemusena oleks olnud võimalik kokku hoida nii kooste, u&a kui ka tarkvara arendamisest tulenevaid kulusid ja sellest lähtuvalt viia seadme omahind madalamale, teinuks me seda igal juhul!
Spoiler Spoiler Spoiler

Andmaks ülevaate Galaxy Tabi võimekusest, toome teieni aga rea kuivasid fakte. Olemas on multitouch, güroskoop, Swype tekstisisestusmeetod, sisseehitatud vibro ja stereokõlarid, 3.5mm kõrvaklappide pesa, HSDPA ja HSUPA, 802.11b/g/n, Bluetooth 3.0 icon_exclaim.gif, GPS, 1GHzne Cortex A8 protsessor, PowerVR SGX540 graafikakiip, 16GB ruumi, 512MB vahemälu ja palju-palju muud. Neist funktsioonidest tulenevaid rakendusi on liiga palju, et neid kõiki siinkohal ette lugeda, kuid esile tahan tõsta videomängijat, mis on üllatavalt paindlik ning saab talle püstitatud eesmärgiga suurepäraselt hakkama. Nimelt esitleb tahvli ühendamisel arvutiga esimene neist end mälupulgana ning kõiksugune failivahetus on sama lihtne, kui on ühe faili tõstmine mingist kaustast teise. Kaabli lahtiühendamisel käivitub aga meediafailide skänner, mis toimetab keskeltläbi 10 sekundit (meie kogemuse põhjal) ning leiab üles kõik videofailid, mis võivad eriskummalisimates kaustades peidus olla. Proovimise eesmärgil söötsime Tabile ette ühe mkv formaadis HD video ning suvalise Xvid videofaili. Tulemus on väga-väga meeldiv, kuna mõlemad failid leiti automaatselt üles ning video mahamängimine toimus sujuvalt ja tõrgeteta, seda ka HD materjali puhul.
Spoiler Spoiler Spoiler

.. ja meeldivat konstruktsiooni .. Kas me juba mainisime, et Galaxy Tab istub käes mugavalt? Mainisime. Kuid erinevalt iPadist saab teda ka ühe käega haarata, ent töö tegemine kahe kämblata on loomulikult välistatud. Millest ma samas ikka veel üle ei saa, on selle seadme ideaalne (kui niisugune asi olemas on) suurus. Püstiasendis meilide kirjutamine ja märkmete tegemine on puhas lust. Üllatavaks kujunes seejuures Swype, mis vastupidiselt loodetule oli aeglasem ning vaieldamatult kõigi asjaosaliste poolt vähemeelistatud meetod teksti sisestamiseks. Ilmselt oleks asjaolud teisiti, kui Samsa enda klaviatuur lihtsalt niivõrd hea ei oleks. Aga ka külili asendis istub Galaxy käes mugavalt. Angry Birdsi beetaversiooni, mis lisaks heale väljanägemisele jooksis ka sujuvalt, mängides nägime me valgust - see tahvel Peab panustama suuresti mängudele ja meelelahutusele! Teame, et Androidi peal on mängud tänini veel mitte niivõrd suurel määral esindatud, kui konkurentide puhul, kuid aeg peaks olema ometi küps. Miks me aga nii lummatud selle tahvli mõõtmetest ja kasutusmugavusest oleme? Põhjus peitub Ilmselt tema kaalus - 380 grammi. See on märkimisväärne erinevus nö. täismõõdus arvutitega ning ka pikemad kasutussessioonid (mis võivad tänu seitse tundi kestvale akule päris pikaks kujuneda) ei väsita käsi.
Spoiler Spoiler Spoiler

.. ning oleks seega suurepärane kaaslane .. Kellele on aga niisugune tahvel lõppude lõpuks suunatud? Me ei ole siinkohal ütlejad, kuid võime sellele vaatamata spekuleerida. Tahes-tahtmata jäävad sõelale Aasia riigid ning ülemaailmselt pigem ärimehed ja tehnofriigid. Kuigi mul oli koolis Galaxy Tabi meeldiv kasutada, lugedes aeg-ajalt uudiseid, kontrollides meili ning vaadates tunniplaani, olen ma üsna veendunud, et tudeng eelistab pigem odavaid lahendusi ning verivärske tahvelarvuti võib olla lihtsalt liiga edev.. ja kallis. Androidi pakutavate lisavõimaluste tõttu ei saa Galaxyst ilmselt ka hitti kasutajate hulgas, kes eeldavad ja vajavad ülimat kasutuslihtsust. Oma uudsuse ja hinna tõttu ei ole tahvelarvuti midagi sellist, mis soetatakse uisapäisa. Sellest tulenevalt eeldame, et peamiseks kasutajaskonnaks kujuneb suuremate tehniliste teadmistega inimesed. Me ei väida, ega soovi jätta muljet nagu “tavakasutaja” võiks Galaxy Tabiga hätta jääda, kuid kui ei osata või ei vajata kõiki pakutavaid funktsioone ära kasutada, siis ei ole mõtet raha selle seadme (ega ka ühegi teise võimeka tahvli) peale kulutada.
Spoiler Spoiler Spoiler

.. kui ta hind jääb vaid mõistuse piiridesse. Galaxy Tab on tubli tahvelarvuti. Üldplaanis jääme me sisu ja välimusega rahule, kuid samas leidub ka olulisi puudujääke, mis panevad meid Galaxys teatud määral kahtlema. Meil on siiralt kahju sellest, et Samsung, olles tuntud väga-väga heade displeipaneelide poolest, otsustas Tabis kasutada AMOLED või Super AMOLED ekraani asemel tavalist TFT paneeli. Jah, see oleks viinud tõesti toote hinna ilmselt lubamatult kõrgeks, kuid maailma suurima amoled tootjana olnuks neil suur eelis konkurentide ees. TFT saab küll talle antud ülesannetega hakkama, kuid harjumatu on näha Samsungi seadmel vastava kvaliteediga ekraani. Kõige nutusem pilt esineb musta värvi puhul, mis sellel tahvlil on tegelikkuses ühtlaselt tumehall. Teine puudujääk on suureks venitatud Android. Me ei taha kellelegi näpuga näidata, kuna Android ise on loodustandev operatsioonisüsteem ning Samsung on loonud väga tugeva riistvara, kuid nende kahe sümbioos, antud hetkel, lihtsalt ei toimi nii hästi, kui ta võiks. Näide elust enesest on Froyo veebibrauser, mis kohati teokiiruseni aeglustus ja ei tahtnud kõikidele näpukorraldustele alluda. Ehk aitab peagi ilmuv Androidi versioon 3.0 seda mure leevendada. Ehk mõeldakse rohkem tahvelarvutitele ning luuakse ühtsem kasutajaliides, kuid käesolev lahendus mõjub kahjuks ebaloomulikuna. Seni kuni kasutaja veedab aega Samsungi enda rakendustes, on tegemist tahvelarvutiga, kuid niipea kui kasutada kõige lihtsamaid kolmanda osapoole rakendusi “laguneb uni mitmeks tükiks..”.
Spoiler Spoiler Spoiler

Galaxy Tabi edu määrajaks saab kahtlemata olema ta hind. Kuigi mulle meeldis tohutult tema suurus/väiksus ja funktsioonide rohkus, võib tema suurimaks komistuskiviks saada hinnasilt. Kui vastabki tõele kuulujuttude kohaselt leviv 12 000 kroonine müügihind, läheb Tabil raskeks. Ja meil on sellest siiralt kahju. Ükskõik kui väga meile meeldiks midagi iPadist pisemat endaga kaasas vedada, muudavad sellised hinnakäärid Apple’i pakkumise kasutajate jaoks paradoksaalsel kombel ahvatlevamaks, kui varem. Kui tänini pidasime me iPadi kalliks mänguasjaks, siis Galaxy Tab teeb meile valusalt selgeks, et niisuguse arvuti tootmine vajab ülimalt suurt pingutust ettevõtte kõikide osakondade poolt ning tulemus ei pruugi sugugi mitte odavaks kujuneda. Lisaks sellele loob Tab kindlasti nii mõnelegi skeptikule selgust ning annab mõista, et tahvelarvuti Ei pea hakkama saama samade ülesannetega, millega laua all istuv sugulane - PC. Me ei taha väita ega väidagi, et selle toote puhul oleks tegemist friikidele suunatud nišitootega. Ka ei anna me nõu oodata aastakese, soetamaks Tabi järgmine põlvkond, mis kujuneb ilmselgelt veelgi võimekamaks ja loodetavasti odavamaks, kuid kui hammas praeguse pakkumise peale väga hästi ei hakka, siis tasub veel oodata. Juhul kui te aga ihkate midagi muud, kui iPad ning olemas on soov omada Androidiga seadet ja rahas ei ole küsimus, siis Galaxy Tab ootab teid. Kui ma ei peaks Galaxy Tabi esmaspäeval maaletoojale tagasi viima, jätaks ma ta endale. Seda lihtsalt põhjusel, et näha, mida toob tulevik - tarkvarauuendused, seadme massidesse minek ning Tabile pühendunud tarkvaraarendajate hulga suurenemine. Kokku-kokkuvõte Inimestele, kes tervet kahe tuhande sõnalist arvustust läbi lugeda ei viitsi, tahan öelda vaid, et Galaxy Tab meeldib mulle. Tegemist on sisuliselt ainukese alternatiiviga ülipopulaarsele iPadile (kuigi me neid kaht kõrvutada ei taha - mõlemad on vaid juhtumisi puutetundlikud) ning mul on äärmiselt raske jõuda järelduseni, kumb suurusjärk (7 tolli vs. 9.7) mulle rohkem meeldib. iPadile on saadaval tohutult palju kvaliteetseid rakendusi, kuid samas on Tab mõnusalt pisike ja omab vähemasti paberil enamaid funktsioone. Ausalt öeldes oleks kergem lõpetada antud arvustus emotsiooniga, mille Galaxy Tab minus tekitas ja see on lootustandev ning  positiivne. Kui see hind vaid ei oleks nii suur, tervitaks me südamerahuga Samsungi kui üht värskeimat võitlejat silmapaistvate tahvelarvutite areenil. Seniks jääme me aga pealtvaatajateks ning vaatame huviga pealt, kuidas tarbijad Galaxy Tabi vastu võtavad.

Originaalartikkel: http://blog.kahvel.ee/2010/10/arvustus-samsung-galaxy-tab/

Link
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
RvD
Kreisi kasutaja

liitunud: 31.05.2002




sõnum 04.10.2010 11:06:25 vasta tsitaadiga

Kõik on ilus ja tore, aga hind sel masinal on tõesti kole. Laptopi ei asenda ja telefonina seda ka kasutama ei hakkaks. Niisiis kas on väga palju neid, kellele on tegelikult ka vaja sellise hinnaga kolmandat seadet nende kahe kõrvale... Eks näeme varsti ka analoogse võimekusega odavamaid seadmeid.
Mõni tootja võiks IR saatja ülemisse äärde paigaldada, saaks vähemalt ülikalli teleripuldi ja telekavana kasutada icon_cool.gif


viimati muutis RvD 12.10.2010 16:00:54, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 51 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 47
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
kami
HV kasutaja

liitunud: 01.12.2003




sõnum 04.10.2010 11:21:44 vasta tsitaadiga

Kusjuures Samsa enda rakenduste poes oli 1 app müügil ning selle nimi oli vist Qwerty Remote. Seega, su soovidele on küll vastu tuldud, aga vajalik on nende endi teleri olemasolu :/
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

liitunud: 06.11.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 04.10.2010 11:49:04 vasta tsitaadiga

... reisile, lapatsi asendajaks, kõlbaks ideaalselt thumbs_up.gif pole liiga suur, et kuhugi ära ei mahuks ja samas piisavalt suur, et sellega saab juba täitsa mõistlikult kirjatööd teha, võrgus liigelda ja endale meelelahutust pakkuda ilma, et peaks tundma ennast liiga piiratuna üliväiksest ekraanist. Telefoni võimalus on rohkem lisafunktsioon ehk kui vanasti tehti telefonidele lisafunktsionaalsust, siis tänapäeval on telefon ise muutumas juba lihtsalt üheks paljudest funktsioonidest. Samas, kui on vaja seadet siiski telefonina kasutada, milles probleem, bluetooth handsfree külge ja kasuta, palju süda kutsub, seega ma ei näe siinkohal üldse mingit probleemi. Vähemalt minu silmis, muutub läpakas, mida aeg edasi, üha rohkem niššitooteks ehk mobiilseks tööjaamaks, igasugu vähegi kergema tegevuse jaoks, mille käigus on vaja palju liikuda, eelistaks ma sarnast lahendust, nagu seesama Galaxy Tab thumbs_up.gif
_________________
Kommentaarid: 193 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 5 :: 160
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
flake
HV veteran

liitunud: 01.05.2003




sõnum 04.10.2010 12:13:53 vasta tsitaadiga

rumeenias käies oleks mul ka mingid iPadi/Galaxy tabi/muu tabi taolist asja vaja olnud. 8 päeva auto tagaistmel sellega oleks suht mugav IMO.
_________________
..||..
Kommentaarid: 62 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 60
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
lkraav
Kreisi kasutaja
lkraav

liitunud: 23.08.2002




sõnum 04.10.2010 12:55:02 vasta tsitaadiga

huvitav oleks näha mingit seadet millel telefon-moodul oleks vajadusel hotplug-detachitav.

ülalolev review vist ei ütle ühtegi sõna aku kestvuse kohta.

edit: teistkordne ctrl+f "aku" aitas sulgudes märkme üles leida.

_________________
TELEFON PROFIILIS :: HV-NewFavFilter - GreaseMonkey HV lemmikute filter! Kui meeldib, pane positiivne märksõnaga "HV-NewFavFilter".


viimati muutis lkraav 04.10.2010 13:42:43, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 137 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 128
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
oliver.
HV Guru

liitunud: 05.09.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 04.10.2010 13:03:56 vasta tsitaadiga

lkraav kirjutas:


ülalolev review vist ei ütle ühtegi sõna aku kestvuse kohta.


kui lugeda ei viitsi, siis ctrl+f "aku" -> seitse tundi kestab.
Kommentaarid: 280 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 239
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
kami
HV kasutaja

liitunud: 01.12.2003




sõnum 04.10.2010 13:20:56 vasta tsitaadiga

Täpselt nii. Kuigi mõne päeva lõpus oli mul akut tunduvalt alla poole järel, ei jõudnudki kordagi piiksuva "Pane mind laadima!" sõnumini. Tahtsin veel seda öelda, et kui kellelgi mõnd erisoovi on (küsimused, tahab näha näiteks HVs surfamist?) siis homseni on veel seade minu käes e. saan mõnele ettepanekule veel vastu tulla.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Sven
Kreisi kasutaja
Sven

liitunud: 27.04.2007




sõnum 04.10.2010 13:26:01 vasta tsitaadiga

Hinnad võiks tõesti olla rohkem Netbooki tasemel. Ise sellisele eriti rakendust ei leiaks, aga tundub päris asjalik asi olevat.
Kommentaarid: 35 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 32
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Crazyman
HV vaatleja

liitunud: 29.12.2001




sõnum 08.11.2010 18:06:27 vasta tsitaadiga

Olen kasutanud umbes kolm nädalat. Igati rahul.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Juan Pablo
HV veteran

liitunud: 20.11.2005




sõnum 03.06.2011 20:50:50 vasta tsitaadiga

Täna hakkas 3g ja datayhendus ära pealt käima aga pärastrestarti toimis hästi thumbs_down.gif thumbs_down.gif olen rahu..... muidu masinaga thumbs_up.gif
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 29
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
lkraav
Kreisi kasutaja
lkraav

liitunud: 23.08.2002




sõnum 15.06.2011 21:54:29 vasta tsitaadiga

kas keegi on galaxy tabile gingerbreadi peale saanud juba? mulle kies ei paku midagi froyost uuemat ikka veel.
_________________
TELEFON PROFIILIS :: HV-NewFavFilter - GreaseMonkey HV lemmikute filter! Kui meeldib, pane positiivne märksõnaga "HV-NewFavFilter".
Kommentaarid: 137 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 128
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Samsung Galaxy Tab
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.