Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Traadita andmeside (WiFi, 4G, 5G, Starlink) »  Austraalia arendab GiFi-tehnoloogiat märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 01.10.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 18.05.2011 16:20:08 Austraalia arendab GiFi-tehnoloogiat vasta tsitaadiga

link :: ERR Uudised


Austraalia valitsus andis rahvuslikule info- ja kommunikatsioonitehnoloogia uuringute instituudile (NICTA) 1,43 miljonit Austraalia dollarit, et arendada edasi superkiireid traadita ühendusi. Austraalia kommertsialiseerimise ameti antud toetus on eelkõige mõeldud ülikiire gigabitt traadita ühenduste tehnoloogia ehk GiFi-tehnoloogia edasiarendamiseks, vahendas ITWire.com. Esmakordselt tutvustas NICTA prototüüpsüsteemi, mis kasutas 60GHz kiibitehnoloogiat, 2009. aastal.

NICTA väljatöötatud tehnoloogia on ultrakiire traadita ülekannete süsteem, mis on üle kümne korra kiirem kui praegune Wi-Fi. GiFi võimaldab umbes kümne meetri raadiuses saata väga suurt hulka informatsiooni väga lühikese ajaga ühest seadmest teise.

Lühimaa kommunikatsioonitehnoloogia võiks tulevikus asendada HDMI kaableid kodudes ja ka väikestes kontorites. See toetab väga kiiret andmete laadimist, näiteks videoid on sellega võimalik laadida erinevatesse seadmetesse sekundite jooksul.

Valitsuse toetus anti ettevõttele Nitero, mille NICTA asutas, et tuua nö järgmise põlvkonna traadita tehnoloogia turule. Nitero kasutab toetust, et oluliselt vähendada tehnoloogia suurust, energia tarbimist ja maksumust nii, et seda saaks kasutada sülearvutites, tahvelarvutites, nutitelefonides ja massmäluseadmetes.

Innovatsiooniminister Kim Carr rõhutas, et Austraalia kommertsialiseerimise ameti eesmärk on muuta head ideed edukateks toodeteks turul. "See on ülioluline, kui Austraalia saab oma teadus- ja arendustööst täit kasu," märkis ta. "Läbi Austraalia kommertsialiseerimise ameti aitab valitsus ettevõtetel ja leiutajatel kasutada võimalusi ning luua põnevaid ja uusi tooteid ja tööstusharusid," lisas ta.

Nitero juht Patrick Kelly sõnas, et rahvusvaheline elektroonikatööstus on juba näidanud huvi 60GHz lahenduse vastu. "Lisatoetus Austraalia valitsuselt aitab meil jätkata oma toote arendamist ning tuua 60GHz-ist saadav kasu kõigile tarbijatele üle maailma," ütles ta.

_________________
HV valuutakalkulaator
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Traadita andmeside (WiFi, 4G, 5G, Starlink) »  Austraalia arendab GiFi-tehnoloogiat
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.