Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Samsung I9000 Galaxy S märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
Betamax
HV Guru
Betamax

liitunud: 29.05.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 24.01.2011 13:56:07 Ülevaade: Samsung I9000 Galaxy S vasta tsitaadiga

link :: GSM Arena


Eelmise aasta lõpus õnnestus mul saada testimiseks viimase aja üks uhkemate näitajatega telefon Samsung I9000 Galaxy S, mis on endiselt vägagi ajakohane ja tasemel, vaatamata sellele, et telefoni müüakse poodides juba üle poole aasta. Minule anti testiks poes müüdavast veidi erinev versioon, millel poole võrra vähem salvestusmahtu. Lisaks pean ära mainima, et telefoni oli juba eelnevalt testitud. Seega aku osas võivad minu kogemused olla teistsugused kui neil, kes telefoni uuena kasutama hakkavad.

Telefoni tehnilised näitajad

Võrgud: GSM 850/900/1800/1900
HSDPA 900 / 1900 / 2100
Mõõtmed: 122.4 x 64.2 x 9.9 mm
Kaal: 119 g
Ekraan: Super AMOLED capacitive-tüüpi Gorillaglassiga 4-tolline puuteekraan
16M värvi@400x800 pikslit
Protsessor ARM Cortex A8 1GHz
Mälu Sisseehitatud mälu 8GB
RAM 512MB
ROM 2GB
microSD kaardi pesa (kuni 32 GB kaartide jaoks)
Andmeside GPRS, HSDPA, HSUPA
WiFi 802.11 b/g/n, DLNA
Bluetooth v3.0
USB v2.0 microUSB
Peamine kaamera Fotod: 5MP, 2592x1944 pikslit, autofokusseerimine (puuteekraanil)
Video: 720p@fps
Videokõne kaamera VGA
Operatsioonisüsteem Testimise hetkel Android v2.1 Eclair (uuendatav 2.2 Froyo)
Multimeedia tugi MP4/DivX/WMV/H.264/H.263
MP3/WAV/eAAC+/AC3/FLAC
Liidesed 3,5 mm audio-videoväljund
Aku Samsungi Li-Ion 1500 mAh
Ooteaeg Kuni 750h (2G) / kuni 576h (3G)
Kõneaeg Kuni 13h 30min (2G) / kuni 6h 30min (3G)

Komplekti sisu

Testikomplekt oli askeetlik. Selles sisaldus
- telefon
- aku
- microUSB otsaga kaabel
- akulaadija
- 3,5 mm otsaga hands-free.

Erinevalt LG-st on Samsung siiski jäänud eraldi datakaabli ja laadija juurde. LG puhul oli näiteks ainult laadija adapter, kuhu sai ühendada datakaabli. Kompaktsem, praktilisem ja loodust säästvam. Väike miinus Samsungile, aga mitte midagi hullu.
Laadija nägi välja täpselt samasugune nagu mu Nokia 6300 jaoks kasutatav reisilaadija. Lihtsalt ots oli teine ja peal kiri Samsung.
Mälukaarti komplektis polnud, aga 8GB või 16GB sisemälu juures pole see ka eriti vajalik (minu jaoks vähemalt).
Spoiler Spoiler Spoiler

Spoiler Spoiler Spoiler

Spoiler Spoiler Spoiler

Spoiler Spoiler Spoiler



Telefoni välimus-olemus-sisu

Galaxy S on ülimalt õhuke ning sale telefon. Üleliigseid nuppe-klappe-õõnsusi-konarusi pole. Ainult vajalik. Võib isegi öelda, et telefon on igast nurgast vaadates meeldivalt ümar, kuid korpus kohati liiga libe. Ja antud juhul aitab ümarus sellele veidi kaasa. Liikudes telefoni kasutada on riskantne – võib väga kergesti selle maha pillata. Õnneks lahendas selle probleemi minu jaoks kummist ümbris. Pärast seda sobib telefon kätte tunduvalt paremini.

Esipaneelil on all kaks puutetundlikku ja üks füüsiline nupp. Vasakpoolne on menüüvaliku nupp, keskmine Home nupp ja parempoolne Back nupp. Kõik täidavad oma ülesannet perfektselt ja keskmine nupp on lisaks veel nõgus, tänu millele on seda raske kogemata vajutada.
Esipaneeli ülaosas on paremal pool videokõne jaoks kaamera ja vasakul pool valgusandurid. Viimased on väga hästi toonitud klaasi alla peidetud ning nähtavad ainult teatud nurga alt ning sobivas valguses - oma digiseebikaga ei õnnestunud neid kahjuks pildile jäädvustada icon_neutral.gif
Spoiler Spoiler Spoiler

Vasakul küljel on kaelapaela kinnitus ja helitugevuse reguleerimise nupud, millega saab reguleerida helinate ja kuulari helitugevust.
Spoiler Spoiler Spoiler

Paremal pool on sisse-väljalülitusnupp, mis minu arvates oleks võinud olla kõrgemal või lausa telefoni ülaosas. Üpris ebamugav oli seda kasutada. Võib-olla on see ka seoses käe/sõrmede suurusega.
Spoiler Spoiler Spoiler

Ülaosas on 3,5 mm audio/videoväljund ja microUSB-pesa. USB-pesal on väike luugike, mis õnneks liigub tagakaane alla, mitte väljapoole. Hea leiutis, aga tihti juhtus pärast laadimist või datakaabli kasutamist, et unustasin selle luugi kinni tõmmata ja tulemuseks oli see, et kõik puru ja tolm, mis taskus leidus, kogunes nagu magneetiliselt just sinna pesasse.
Spoiler Spoiler Spoiler

Telefoni alaossa jääb ainult mikrofoni osa.
Spoiler Spoiler Spoiler

Tagaossa jäävad kaamera ning kõlar.
Spoiler Spoiler Spoiler

Telefoni tagumine osa koosneb täies ulatuses tagakaanest, mistõttu passib see sinna perfektselt – ei mingit logisemist nagu teiste telefonide „akuluugikeste“ puhul. Samas on sellel kaanel ka miinus. Kui esipaneel on supertugeva Gorillaglassiga kaetud, siis telefoni „tagumik“ pole nii hästi kaitstud. Tagakaas on ebameeldivalt nigelast materjalist ja tundub väga õrn (ei hakanud vastupidavust siiski katsetama). Lisaks sellele on tagakaas väga altis kulumistele ja kriimustustele. Seega, kui telefoni millegi peale panna, siis face-down icon_biggrin.gif
Spoiler Spoiler Spoiler

Millest puudust tundsin, oli mingi indikaatortuluke, mis mind informeeriks vastamata kõnest või saabunud sõnumist. Kunagistel Samsungi telefonidel oli see olemas. Miks mitte ka uutele sellist asja võimaldada? Jube tüütu on iga kord selle pärast ekraani sisse-välja lülitada.

Lisaks tekitas alguses segadust asjaolu, et telefon kuvas mälumahuks 5GB ringis. Alguses mõtlesin, et midagi on valesti ja tegin isegi tehase seadistuste taastamise. Uurimisel selgus, et 2GB on ROM-ile reserveeritud. Pettumus, kui arvestada, et mul oli 8GB mudel icon_neutral.gif


Puuteekraan

Telefon on kaasaegselt varustatud – SAMOLED puutetundlik capacitive-tüüpi ekraan, mida kaitseb Gorillaglass. Viimase kombinatsioon on ideaalne ja kohe esimesel kasutamisel said mu sõrmed ekraaniga probleemivabalt läbi. Kuvatav värvigamma on tõeline eyecandy ja värvid on ilusad ka siis, kui ekraani taustavalgustust tumedamaks reguleerida. Kasutasin ise ekraaniheledust 50% peal, kuna sellest piisas täiesti. Seega ekraani osas pole mingeid pretensioone.
Märkimist väärib aga automaatne taustavalgustuse reguleerimine. Sellega tegelevad need eelpool mainitud kaks andurit ülanurgas. Toimivad nagu ette nähtud, aga näiteks mängimise ajaks tuleksid need välja lülitada. Mängides Angry Birdsi, mis nõuab telefoni kasutamist horisontaalasendis, hakkab koheselt närvidele käima pidev ekraani vilkumine – käsi liigub kogu aeg andurite läheduses ning viimased kohusetundlikult reguleerivad ekraani taustavalgustust.
Tänu sellele, et ekraan on üpris suur, tundsin esimest korda, et füüsiline klaviatuur polegi hädavajalik. Isegi vertikaalasendis kuvatav klaviatuur oli piisavalt suurte „klahvidega“ ning juba teisel päeval suutsin mõlemate pöialdega üpris kiiresti ja veavabalt sõnumeid kirjutada. Galaxy S-i tarkvarasse kuulub ka Swype-nimeline funktsioon, mis võimaldab kirjutada sõrme vastavaid tähti mööda „lohistades“ ning sõnu moodustada. Kasutab see funktsioon ka ennetavat sisestamisvõimalust, aga see on kahjuks veel inglise keeles. Kuna „trükkimine“ oli kiirem lahendus, siis Swype’i eriti ei kasutanud.
Spoiler Spoiler Spoiler



Aku

1500 mAh aku on tänapäeva puutetundlike ekraanidega telefonidel vist alumine piir. Allapoole seda mahutavust kaotab asi mõtte ja siis tuleks vast enamuse ajast telefonil saba seinas hoida.
Antud telefoni aku kestvus oli seinast-seina. Suutsin selle tühjendada sajast nullini vähem kui nelja tunniga – järjestikune kasutamine Tallinn-Põlva bussis. Siinkohal tasub arvestada ka seda, et lisaks andmesidele jooksis taustal Opera Mini, pleier ja eBuddy. 3G levialades sai ka vaadatud YouTube’i videosid. Põlvasse jõudes oli telefonil pilt taskus.
Teisest küljest oli see nädal aega mul enamjaolt kasutuses kõnede ja SMS-ide jaoks. Plaanisin küll pidevalt akuloendurit jälgida, aga ikkagi läks meelest. Kõige suurem number, mida mäletan enne laadima panekut (tavaliselt lasin aku täiesti nulli), oli 124 tundi. Arvestades, et tegemist kasutatud akuga (ei oska öelda, kuidas eelmine testija seda laadis), siis ütleks, et vägagi normaalne tulemus.


Opsüsteem ja tarkvara

Galaxy S-is oli telefoni saamisel Android 2.1 ning 2.2 versiooni mul kasutada ei õnnestunudki, kuna pidin enne telefoni tagasi andma. Kuigi väidetavalt oleks pidanud saama tarkvara uuendada, ei pakkunud KIES seda telefonile. Võimalik, et mingi testitelefoni nüanss.
Sellele vaatamata oli telefonis olev 2.1 versioon kiire ning stabiilne. Telefoni kokku jooksutada ei õnnestunud, vaatamata sellele, et suutsin korraga käima panna 16 erinevat programmijuppi. Ka ei esinenud telefonil siinse foorumi Galaxy S teemas mainitud lagi. Võin vabalt öelda, et kiiruse ja stabiilsuse poolest on see siiani parim riistvara ja tarkvara kombinatsioon, mida ühes telefonis kohanud olen.
Loodetavasti Samsung jätkab ka sellele telefonile uute Androidi versioonide mugandamist ja supportimist.

Üks väike asi jäi samas selle 2.1 versiooniga kripeldama. Nimelt Skype, mida ei õnnestunud kasutada. Aga see on juba kivi Skype’i tüüpide kapsaaeda, et nad 2.1 versioonil toimivat tarkvara ei teinud.

Eelneva LG GW620 Android 1.6 kogemusest sai esimese asjana installitud minu jaoks vajalik standardkomplekt – Curvefishi APN On/Off widget, eBuddy ja Opera Mini. Esimene neist on vajalik, et telefon ei teeks kuu lõpuks astronoomilist arvet ning ülejäänud kaks on suhtlusvõrgustiku ning brausimise jaoks. Positiivse üllatusena ei pidanud ma enam installima WiFi On/Off widgetit, kuna see oli juba olemas.

Androidile pole endiselt Nokiaga kaartidega võrdväärset tasuta rakendust suudetud tekitada, mistõttu kasutasin Google Mapsi GPSiga. Mapdroydi ei viitsinud seekord installida, kuna viimati näitas see suht-koht aiateibaid mu asukohta määrates. GMapsiga probleeme polnud ning ka satelliidid leiti kiiresti üles. Ainsad korrad, kui satelliitide leidmine venis, oli sõitvas autos/bussis.

Samsungi enda tarkvaralistest lahendustest oli kõige ägedam WiFi jagamine – Mobile AP. Sai seda katsetatud ja töötas väga edukalt. Kahjuks suutsin ma enne selle katsetamist oma Tele2 mobiilse interneti limiidi ületada ja kiirus tõmmati 50 kbps peale. Aga asi toimis ja kui foorumitest lugeda, siis toimib väga hästi. Akut sööb see funktsioon ka väga edukalt ja laadija peab telefonil küljes olema või vähemalt kusagil käeulatuses paiknema.
Spoiler Spoiler Spoiler



Kaamera

Galaxy S-i kaamera võimekus on oma hinnaklassile vastav. 5MP kaamera võimaldab salvestada videot kvaliteediga 720p + 30 kaadrit sekundis ja teha autofookuse abiga päris teravaid pilte, kui tingimused on sobivad.
Panin upload.ee kaudu siia ka mõned näidispildid ja -videod. Alguses mõtlesin videod panna YouTube’i, aga seal neid enne avalikustamist töödeldakse ja seetõttu võib kvaliteet kannatada. Pigem juba originaalfail alla laadida ja arvuti meediapleierist käivitada. Videofailide maht jääb üljuhul alla 100 megabaidi icon_wink.gif

Pildid
Spoiler Spoiler Spoiler

Spoiler Spoiler Spoiler

Spoiler Spoiler Spoiler

Spoiler Spoiler Spoiler

Spoiler Spoiler Spoiler

Spoiler Spoiler Spoiler

Spoiler Spoiler Spoiler

Spoiler Spoiler Spoiler

Spoiler Spoiler Spoiler

Spoiler Spoiler Spoiler


Videod
Testvideo 1 (31989 KB)
Testvideo 2 (16303 KB)
Testvideo 3 (104346 KB)
Testvideo 4 (62112 KB)

Kuigi tehnilised näitajad on vägagi head, on just kaamera see, mille puudused veidi morniks teevad. Kui nigela tagakaane võib veel mingil määral andeks anda, siis kaamera puhul on täiesti andestamatu, et nii heale telefonile pole lisatud välku. See annaks pildikvaliteedile väga palju juurde pimedas/hämaras pildistades või filmides. Seda on näha ka testipiltidelt. Kahjuks sain selle telefoni talvel, mitte suvel. Seetõttu on ka pildid üksluiselt valged-hallid ja päikesepaistelisi päevi ei õnnestunud detsembris samuti eriti kohata thumbs_down.gif Arvatavasti näitaks kaamera end veel positiivsemalt suvistes tingimustes pildistades.

Teine asi, mis mind häiris, oli kaameranupu puudumine. Kogu kaamera juhtimisprotsess käis ekraanil, kaasa arvatud fokusseerimine. Võib-olla olen liiga old-school, aga mulle meeldib füüsiline päästik, millele nõrgalt vajutades saab kaadris oleva fokusseerida ja täiesti alla vajutades pildistada.

Esipaneel on küll kriimustuskindla Gorillaglassiga kaetud, aga suures õhinas või kokkuhoius jäeti panemata killuke vastupidavat klaasi kaamera objektiivi ette. Kaamera klaas korjas päris edukalt mikrokriimustusi ja see pole üldse imekspandav, kuna see klaas on ainus, mis objektiivi/läätse ja välismaailma vahel on.

Ja viimaseks – miks ma ei saa kasutada kaamerat, kui akut on ca 10% või vähem. Absurd. Telefoniga ei juhtu ju mitte midagi, kui pildistamise ajal aku tühjaks saab. Või juhtub?


Kõne, klapid, audio-video ja muu multimeedia

Telefoni audio osa vastab hinnalipikule. Helikvaliteedile nii kuularis, kõlaris ega klappides etteheiteid pole. Kaasas olevad pehmete otsikutega klapid on kõrvadele mugavad ning heli ei kostu plekiselt ega moonutatult.

Kuularit pidin kohe vaiksemaks panema, kuna täisvõimsusel karjus sealt kostuv heli kõrva. Tihti piisas tänavamüras ka kolmandikust helitugevusest. Kõlariga sama lugu. Kostuv heli oli reeglina selge ja puhas. Välja arvatud siis, kui keegi oma vana lutsu pealt helistas - siis oli küll krabinaid ja sahinaid kosta. Aga see on juba helistaja, mitte vastuvõtja poole tehniline probleem.

Üllatusena suutis see telefon taasesitada lisaks üldlevinud MP3 ja WAV formaatidele ka FLAC-formaadis helifaile ning seda ilma ühegi lisaliigutuseta. Väga positiivne heligurmaanidele – telefonil on piisavalt gigabaite (saab juurde osta ka mälukaardi) ja megahertse, et kvaliteetset heli pakkuda ja keskmisest suuremad failid edukalt ära mahutada.

Lisaks sellele suudab pleier maha mängida ka 720p videoid ja seda väga sujuvalt, ilma nõksutamiste ja venitamisteta. Ka heli ja pilt on omavahel sünkroonis.
Tegelikult oleks imelik, kui kaamera suudab 720p videot salvestada, aga maha mängida ei suudaks icon_biggrin.gif

Galaxy S omab veel audio-videoväljundit (sellesama 3,5 mm pesa kaudu), et ühenduda mõne välise pildikastiga, aga seda mul kahjuks testida ei õnnestunud, kuna komplektis vastavat juhet polnud ning kõigele lisaks poleks sellest mingit kasugi olnud, kuna mul on kodus mingi näkane vana kineskoopteleviisor, millel pole isegi 3,5 mm heliväljundit. Tegelikult oleks saanud mõne tuttava vinget plasmateleviisorit kasutada, aga juhtme puudumisel oleks see anyway ära jäänud


Kokkuvõte (lühike seekord)
Galaxy S on senimaani kõige vingem ja mulle kõige sümpatiseerivam telefon, mida kasutanud olen punkt

Plussid
+ SAMOLED capasitive ekraan
+ 1 GHz protsessor
+ Gorillaglass
+ kompaktne ja mitte taskut punnitav
+ Android 2.1 ja 2.2 (loodetavasti ka 2.3 jne)
+ mälumaht
+ 720p video ja FLAC
+ mugavad klapid
+ normaalne aku

Plussmiinused
+/- võimekas kaamera, mille rikub kasutusvõimaluste ebamugavus ning välgu puudumine
+/- laadija ja datakaabel võiksid olla universaalsemad, aga vanakooli lahendus pole ka kõige hullem

Miinused
- konstruktsioon ja kaamerat kaitsev klaas jätavad soovida
- reklaamitud mälumahust võib kohe 2GB maha arvata (ROM)
- hind loomulikult

Samsung Galaxy S teema HinnaVaatluse Foorumis: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=457349


viimati muutis Betamax 24.01.2011 14:31:19, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 686 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 532
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
flake
HV veteran

liitunud: 01.05.2003




sõnum 24.01.2011 14:09:57 vasta tsitaadiga

Skype ei tööta Samsungi 2.1 Androidi versiooni peal, kuna Samsungi enda Kernelis on mingi bugi sees. Android 2.2 ja 1.0.0.659 Skype versioon töötavad ilusti.
_________________
..||..
Kommentaarid: 62 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 60
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Riivo77
HV Guru
Riivo77

liitunud: 20.11.2006




sõnum 24.01.2011 16:06:17 Re: Ülevaade: Samsung I9000 Galaxy S vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
Galaxy S omab veel audio-videoväljundit (sellesama 3,5 mm pesa kaudu), et ühenduda mõne välise pildikastiga, aga seda mul kahjuks testida ei õnnestunud, kuna komplektis vastavat juhet polnud ning kõigele lisaks poleks sellest mingit kasugi olnud, kuna mul on kodus mingi näkane vana kineskoopteleviisor, millel pole isegi 3,5 mm heliväljundit. Tegelikult oleks saanud mõne tuttava vinget plasmateleviisorit kasutada, aga juhtme puudumisel oleks see anyway ära jäänud


Mina ühendasin enda vana kineskooptelekaga läbi RCA ja töötas küll. Juhtme tellisin küll eraldi ning see on üsna tundlik mobiili liigutamise suhtes, ühendus kippus suhteliselt kergelt katkema.
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 32
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
neros
HV Guru
neros

liitunud: 26.11.2003




sõnum 24.01.2011 16:16:45 vasta tsitaadiga

Kasutan sellest hetkest juba kui poeletilt kättesaadavaks muutus, ehk siis umbes pealt poole aasta nüüdseks. Asja juuretatud ja 2.2 sai ka peale pandud, mitte küll läbi KIESi. Ise olen oma (tol hetkel) 8000'ndese ostuga vägagi rahul ausalt öeldes. Lippab nagu lepase reega ja on väga mugav kasutada. Ise valisin asja tänu suurele ekraanile. Kui praegu peaks nutitelefoni ostma minema, siis ilmselt võtaks uuesti selle isendi, kui aega on siis pigem ootaks S2 / Nexus 2 ära.
_________________
GitHub
.NET Core & Azure baasil lahendused ja arhitektuur - kontakt.
Kommentaarid: 48 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 40
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
God-1
HV kasutaja

liitunud: 09.06.2003




sõnum 24.01.2011 19:45:40 vasta tsitaadiga

Jah kõik on ilus ja oman sama isendit ka.

Aga probleemid hakkavd siis kui soovid osta oma telefoonile lisasid, vutlarit, auto hoidjat jne.
Siis selgub, et eestis ei ole võimalik talle neid osta. (vähemalt mina ei leidnud)

Seega sai omale asju tellitud läbi inglismaa. Kahjuks see pood ei tunnista jällegi Eestit icon_smile.gif
Lõpus tellis sõber Inglismaal need omale ja siis saatis mulle edasi.

http://www.mobilefun.co.uk/krusell-dons-leather-pouch-for-samsung-galaxy-s-i9000-black-p25174.htm

Ja siin on veel palju ilusaid asju mida võiks veel osta icon_smile.gif
http://www.mobilefun.co.uk/cat/Samsung-Galaxy-S-I9000.htm
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 14
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
TheDJ
HV veteran

liitunud: 02.02.2003




sõnum 25.01.2011 09:29:05 vasta tsitaadiga

Tore, et keegi võttis vaevaks ülevaate teha. Telefon on kasutusel juba eelmise aasta novembri alguspäevilt ja siiani rahul. Kõik mis tahtsin, on olemas thumbs_up.gif
_________________
Võta aega veidi ringi vaadata
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Alligaator
HV kasutaja

liitunud: 20.01.2003




sõnum 26.01.2011 22:44:16 vasta tsitaadiga

Ise juba paar päeva antud isendi õnnelik omanik ja igati nõus ülevaate tegijaga, et igati vinge ja KIIRE telefon.
Kartsin küll alguses natuke sõnumite kirjutamist (mõned tuttavad kurtsid puutetundliku ekraani üle aga nagu välja tuli oli neil tuttavatel mingi imepisikese puutetundliku ekraaniga telefonid...!!! icon_smile.gif) aga tänu täieliku layoutiga klaviatuurile mida ekraan kuvab saab tõepoolest kasvõi pöidlaga kirjutada. Et tegelikult kirjutan tänu samsungi klaviatuurile sõnumeid hoopis kiiremini kui enne icon_smile.gif.
Samas saab praegu ka telefonikoti meil peaaegu kohe osta (eile EMTis tellisin ja täna peale lõunat oli kohal juba). Autokomplekti küll ei küsinud aga on plaanis lähipäevil uurima minna asja.
Niiet mina soovitan küll antud isendit igaleühele kel plaanis midagi nutikat osta!!! thumbs_up.gif
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 16
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
va55
HV vaatleja

liitunud: 17.09.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 27.01.2011 15:01:32 Samuti Galaxy S kasutaja vasta tsitaadiga

Pean igati nõustuma eelpool kõnelejatega. Kahjuks meilidega seonduv hooti on aeglane ja automaatne sünkroniseerimine ei toimi ettenähtud aja jooksul. Kuna senini olen hakkama saanud nende probleemidega ei ole eriti foorumites põhjusi taga otsinud ning kasutan aparaati selliselt nagu ta on. Samuti võiks pisikese miinusena mainida outlookist andmete sünkroniseerimist mis võiks olla mugavam ning telefon võtaks sealt kaasa kõik sinna sisestatud andmed (märkuste osa maht piiratud).
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
winter
HV veteran
winter

liitunud: 17.01.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 28.01.2011 14:48:18 vasta tsitaadiga

On see gorillaglass tõesti siis nii hea nagu reklaamitakse? Mingit kaitsekilet pole sinna mõtet peale ostagi?
Kommentaarid: 272 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 239
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Betamax
HV Guru
Betamax

liitunud: 29.05.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 28.01.2011 16:22:38 vasta tsitaadiga

Ei näe põhjust. Antud juhul tuleks kaitsta ülejäänud korpust, aga mitte esipaneeli klaasi icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 686 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 532
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
tumbuser
Kreisi kasutaja

liitunud: 05.12.2004




sõnum 29.01.2011 12:42:46 vasta tsitaadiga

Alligaator kirjutas:
Samas saab praegu ka telefonikoti meil peaaegu kohe osta (eile EMTis tellisin ja täna peale lõunat oli kohal juba).



nende kodulehel küll i9000 kotte ei pakuta. Kuidas tellisid ja kas said ka valida?

_________________
"The computer says I need to upgrade my brain to be compatible with the new software."



.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
rat
HV kasutaja
rat

liitunud: 05.11.2002




sõnum 30.01.2011 17:53:22 vasta tsitaadiga

tundub kobe ja asjalik asi olevat, kui teda iphone 4-ga võrrelda, siis huvitav oleks kasutajate käest kuulda arvamusi.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
tomz
HV veteran
tomz

liitunud: 02.10.2002




sõnum 30.01.2011 22:06:09 vasta tsitaadiga

rat kirjutas:
tundub kobe ja asjalik asi olevat, kui teda iphone 4-ga võrrelda, siis huvitav oleks kasutajate käest kuulda arvamusi.


see on juba pigem maitse asi, sest näitajate järgi on tegemist enamvähem konkurentidega.
võrdlevad ülevaated ütlevad samuti, et maitse ja harjumise asi.
Android & Samsung on sobivam advanced userile (kes viitsib rootida, häkkida jms rohkem) ning ios sellele, kes tahab kohe toimivat asja, kuid mida ise eriti modida ei saa (ios on suhtelisetl piiritletud).

oluline on muidugi, et üks on tunduvalt odavam aga teisel on õuna märk küljes icon_wink.gif

_________________
Tom & Veronica around the world icon_smile.gif
Kommentaarid: 68 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
fbrz
HV kasutaja

liitunud: 15.03.2004




sõnum 31.01.2011 11:19:25 vasta tsitaadiga

samsungi ekraan on tõepoolest "stunning", isegi iphone 4'ga võrreldes kuigi ka viimase ekraan on super. samsung on ka veidi suurem, aga iphone 4 on jällegi oma kandilisuse tõttu ehk veidi harjumatu käes hoida esialgu. samsungiga pole pilte jõudnud teha (olen ainult kontoris veidi näppinud seda), aga iphone 4 teeb suurepäraseid pilte ja videosid. muus osas on vist erinevused puhtalt OS tasandil ja siin on juba maitse küsimus. mulle tundub iOS kasutajasõbralikum, ilusam ja lihtsam. Seni pole ka sealsed piirangud mind häirinud, aga kindlasti on neid, kes tahavad veidi rohkem vabadust. ma ei tea, kas see kehtis ka selle samsungi puhul, aga osad androidi telefonid ei saa mobiil-id'ga hakkama ja marketit eestis veel pole. need on ilmselt ka ainukesed piirangud, mis androidil võrreldes iOS'ga on? samas saab androidi telefoni panna wifi võrku tekitama, iOS oskab seda ainult siis kui ära häkkida. Tethering toimib iphonega suurepäraselt (teises otsas on mul macbook).
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Betamax
HV Guru
Betamax

liitunud: 29.05.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 31.01.2011 16:34:28 vasta tsitaadiga

Mind ajab iPhone'i (ja üldse Apple'i) toodete puhul närvi asjaolu, et neil on mingid oma juhtmed-pistikud ja see tüütu/ikaldav iTunes. Ülejäänud mobiilimaailm liigub ühtse USB-standardi poole (antud juhul pean silmas microUSB) ja enamikke telefone saab ühendada probleemivabalt ka massmälu seadistuses. Selles osas on Galaxy S etem kui iPhone.
Kommentaarid: 686 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 532
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Nu
HV Guru
Nu

liitunud: 21.12.2001




sõnum 31.01.2011 16:40:18 vasta tsitaadiga

winter kirjutas:
On see gorillaglass tõesti siis nii hea nagu reklaamitakse? Mingit kaitsekilet pole sinna mõtet peale ostagi?

Ei ole suutnud kriime tekitada veel 7kuu jooksul. nokia 5800'le mis oli plastik ekraaniga sain küll kriimud peale.
pealegi need kiled halvendavad näpuga libistamist, seega mina ei näe vajadust ja ei soovita.

_________________
DO you want it.. And if you had it would you flaunt it...
ss
Kommentaarid: 177 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 157
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
tumbuser
Kreisi kasutaja

liitunud: 05.12.2004




sõnum 31.01.2011 21:08:41 vasta tsitaadiga

Nu kirjutas:
winter kirjutas:
On see gorillaglass tõesti siis nii hea nagu reklaamitakse? Mingit kaitsekilet pole sinna mõtet peale ostagi?

Ei ole suutnud kriime tekitada veel 7kuu jooksul. nokia 5800'le mis oli plastik ekraaniga sain küll kriimud peale.
pealegi need kiled halvendavad näpuga libistamist, seega mina ei näe vajadust ja ei soovita.


Siiski ekraan kulub. Minu golla moblakoti voodril oli korts ja see on hõõrunud joone sisse mis silmaga pole näha, aga kui ekraan mustaks-rasvaseks läheb siis alati on see kortsukujuline triip näha. Sellest hoolimata ei osta kaitsekilet, sest niisuguseid kriime nagu 5800 võttis peale, antud telefonil ple.

_________________
"The computer says I need to upgrade my brain to be compatible with the new software."



.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Alligaator
HV kasutaja

liitunud: 20.01.2003




sõnum 01.02.2011 11:47:12 vasta tsitaadiga

tumbuser kirjutas:
nende kodulehel küll i9000 kotte ei pakuta. Kuidas tellisid ja kas said ka valida?


Kohapeal tellisin, kui telefoni ostsin. Neil kohe ei olnud aga klienditeenindaja vaatas arvutist, et ta saab tellida, näitas pilti ja (valikuid ei olnud) lasin tal selle kohe ära tellida, et olemas oleks. Hiljem jõuab ka teistsugust kotti tellida, kui tahtmist on. Kott ise on musta värvi nahast tasku, mis mõlemalt poolt katab telefoni täielikult ära ja mikrofoni kohal on väike auk. Maksis 11EURi.
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 16
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Samsung I9000 Galaxy S
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.