Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: LG Optimus 7 / Windows Phone 7 märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
kami
HV kasutaja

liitunud: 01.12.2003




sõnum 16.12.2010 20:28:44 Ülevaade: LG Optimus 7 / Windows Phone 7 vasta tsitaadiga

link :: blog.kahvel.ee


LG Optimus 7 on esimene Microsofti tuliuut Windows Phone 7 operatsioonisüsteemi jooksutav seade, mis kahvli tagasihoidlikku “toimetusse” on jõudnud. Olles proovinud mitmeid Windows Mobile 6.5 seadmeid, ei osanud 0,5-ühikulisest versiooniuuendusest suurt midagi loota. Ega palju hullemaks enam minna ei saa ju? Ei saanudki. Etteruttavalt võib öelda, et Windows Phone 7 on väga väga väga hea (mitte suurepärane) operatsioonisüsteem, millest pikemalt allpool. Esmalt heidame pilgu WP7 jooksutavale seadmele, milleks sedapuhku on LG Optimus 7

LG Optimus 7

Optimus 7 on raske, kaaludes 157 g, mis on 20 g raskem iPhone 4‘st ning koguni 38 ehk kolmandiku võrra raskem kui Samsung Galaxy S’ist. Uskuge meid, see on märgatav vahe. Samas ei häiri Optimus 7 kaal meid, pigem vastupidi. Koosmõjus suurepärase koostekvaliteediga tekitab Optimus 7 mass tunde, nagu oleks tegemist äärmiselt soliidse telefoniga, mida Optimus 7 kahtlemata ka on. Siiski on Optimus 7 juures tehtud kaks disainiotsust, mis meile ei meeldi. Esmalt, Optimus 7 sleep/wake nupp, mis on ühtlasi telefoni sisse- ja väljalülitamise nupuks, on ebamugava kalde all ning üliväikene. Kuivõrd seda nupukest on pidevalt vaja kasutada telefoni lukustamiseks ning avamiseks, siis oleks see võinud olla suurem ning käespärasem. Teiseks, Optimus 7 laadimiseks ja/või arvutiga ühendamiseks kasutatav port on peidetud plastikust kaane taha, mille avamisel jääb nimetatud kate “tolknema”.

Optimus 7 ekraan on 3,8 tollise diagonaaliga ning mahutab 800x480 pikslit. Tegemist ei ole AMOLED tehnoloogial põhineva paneeliga, samuti ei ole sellel ülisuurt pikslitihedust. Samas on ekraan piisavalt ere, terav ning kontrastne, et normaalse kasutaja vajadusi rahuldada. Testperioodi jooksul ei tekkinud meil kordagi situatsiooni, kus oleks põhjust ekraani üle otseselt kurta. Äramärkimist väärivad ka ekraani puutetundlikud omadused. Nimelt jälgib Optimus 7 väga täpselt kasutaja näpuliigutusi, samas ei reageeri ekraan pelgalt lähedusele, vaid vajalik on kontakt ekraaniga. Loomulikult on tegemist mahtuvusliku ekraaniga nagu konkurentidel, kuid tavaliselt registreerivad taolise ekraaniga isendid puudutuse ka juhul, kui sõrm on karvavõrra ekraanipinnast eemal, Optimus 7 aga mitte.

Spoiler Spoiler Spoiler


Aku vastupidavus on nutitelefonile kohane. Aktiivse kasutamise korral võite ära harjuda mõttega, et laadija peab öökapil olema. Kui väga kokku hoida, eredus madalaks keerata ja kõik raadiod välja lülitada, siis saab telefoni elus hoida ka kaks või enam päeva, paraku ei saa sellist käitumisviisi telefoni kasutamiseks nimetada. Samas ei ole Optimus 7 näol mingil juhul tegemist poole-päeva-telefoniga nagu mõni hiiglasliku displaiga HTC. Ühesõnaga ühe laadimise eluiga on tänapäeva nutitelefonile kohane ehk suhteliselt tagasihoidlik.

Kaamera on 5 megapiksline ning hea näide sellest, et pikslite arv ei tähenda mitte midagi. Ütleme nii, et Optimus 7 ei hiilga oma fotodega. Kui valgust on piisavalt, siis saab enam-vähem pildi, mida kannatab ilma suurema häbita sõpradele-tuttavatele maili teel saata. Kui aga hämaraks läheb, siis on mõistlikkum toimunu meelde jätta, kui seda pildistama (või filmima) hakata. Ka LED välk ei aita palju kaasa, kuivõrd kaamera ei tee vahet, kas pildistad välguga või mitte, mistõttu on välguga lähedalt pildistades kõik ühtlaselt ülesäris ehk maakeeli kärssanud. Ütleme siis nii, et välguga pildistades pead arvama õige kauguse pildistatavast, et saada piisav säritus, ning soovitatavalt mitte pildistama inimesi, kuivõrd hämarates oludes valgust silma lastes on tulemuseks tihti väga suured ja punased silmad. Samas ei ole LED välguga tehtud piltide puudused omased üksnes Optimus 7’le vaid peaaegu kõigile meie käsutuses läbi aegade olnud mobiilidele, mis sellist võimalust pakuvad. Positiivsena võib märkida, et pilditegemise rakenduse avamiseks piisab, (ning on ühtlasi ainsaks võimaluseks) kui vajutada telefoni küljel asuvat nupukest. Seesama nupukene aktiveerib pooliku vajutuse korral autofookuse ning lõpliku vajutamise korral teeb ka pildi. Seega on Optimus 7 omanikul suhteliselt mugav avada kiiresti kaamera ning klõpsata mõni meeldejääv hetk, mis loodetavast toimub hästi valgustatud kohas.

Olgu veel ära märgitud, et Optimus 7 tagakaas on eemaldatav ning see tagab juurdepääsu akule (mis on eemaldatav, kui see Sinu jaoks oluline on) ja SIM-kaardi pesale. Optimus 7 “sööb” tavamõõdus SIM-kaarti ning SIM-kaardi sisestamiseks on vajalik aku eemaldamine, mistõttu on selle vahetamine ilma telefoni väljalülitamata võimatu. Optimus 7’l on lisaks eelpool mainitud sleep/wake ning kaamera-nupule veel nupud heli reguleerimiseks ning loomulikult 3 nuppu, mida nõuab Optimus 7’l jooksev operatsioonisüsteem - “tagasi”, “koju” ja “otsi” nupud.

Üldiselt jättis Optimus 7 väga soliidse ning kvaliteetse mulje. LG peaks aga Optimus 7’t õnnistama parema kaameraga ning ümber mõtlema sleep/wake nupu suuruse ja paigutuse. Kui nimetatud puuduseid ei oleks, annaksime sellele 9 punkti 10-st. Praegu on hindeks 7,5. Seda muidugi juhul, kui me annaksime hindeid.

Spoiler Spoiler Spoiler


Windows Phone 7

Nüüd aga kõige olulisema juurde, milleks on Optimus 7’l jooksev operatsioonisüsteem - Windows Phone 7. Taustaks niipalju, et Microsoft ei ole kunagi hiilanud oma tarkvara esteetilise välimuse ega kasutajamugavuse poolest. Samas on enamus pisipehme tooted läbi ja lõhki seadistatavad ning “häkitavad”, mistõttu sai nendega teha kõike, mis kasutajal pähe tuli. Windows Phone 7 on vastand eeltoodule. Välimus ja kasutajamugavus on WP7 peamised tugevused ning laiendatavuse piiratus igas mõttes selle peamine “erinevus” (nõrkus oleks vale sõna, kuna me ei pea võimalust telefoni ahistada oluliseks eeliseks).

Kasutajaliides on WP7’l väga lihtne ning ilus. Juhul, kui me ei teaks, et tegu on Microsofti toodanguga, siis selle peale ise küll ei tuleks. Lock-screen’il, mida saab avada libistades sõrme ülesse, on kuvatud taustapilt, kellaaeg ning kuupäev, samuti tähelepanuta jäänud kõned ja sõnumid ning kalendris järgmiseks planeeritud kirje. Koduekraan on WP7’l kaheosaline. Esmalt peamine ekraan, kus on kuvatud kõik kasutaja poolt seadistatud otseteed. Nimetatud otseteed joonistuvad telefoni ekraanil kastidena, milles on vastavalt rakendusele kuvatud erinevat informatsiooni. Näiteks e-posti puhul on kastis kuvatud lugemata kirjade arv, telefonirakenduse puhul vastamata kõnede arv, piltide puhul viimati vaadatud pildid, kalendri puhul järgmisena toimuv sündmus jne. Seega töötab WP7 peamine koduekraan nii desktopina, kus hoida otseteid, kui ka dashboardina, kust on võimalik kiiresti ammutada informatsiooni ilma rakendusi avamata. Teine home-screen kujutab endase tähestikulises järjekorras loetelu kõikidest rakendustest, mis telefonile paigaldatud on. Lõputu rakendustejada asemel oleks Microsoft meie hinnangul võinud kasutusele võtta kaustad, samuti sooviks me näha võimalust kasutada mitut home-screeni, et grupeerida otseteid erinevat ekraanide vahel. Näiteks kõik fotorakendused ühel ekraanil, kõik mängud teisel ning kõik töötegemiseks vajalik kolmandal.

Spoiler Spoiler Spoiler


Erinevates rakendustes ringi liikumiseks ei ole WP7 puhul kasutatud nuppe vaid on loodud võimalus libistada näppu paremale või vasakule, liikudes seega rakenduse ühest osast teise. Näiteks e-posti rakenduses avanevad kõigepealt sisendkastis olevad sõnumid. Libistades näppu vasakule, tuleb ette järgmine “tulp”, milleks on lugemata e-kirjad jne. Selline lahendus on väga intuitiivne, hoides kokku ekraanipinda erinevate nuppude arvelt ning vähendades liigituste arvu, mida kasutaja peab tegema ühest programmiosast teise jõudmiseks.

WP7 kasutajaliides on väga sujuv ja kiire. See on suuresti tingitud Microsofti nõudmisest, mille kohaselt peavad kõik WP7’t jooksutavad seadmed vastama teatud tehnilistele nõudmistele. Me ei märganud kasutajaliidest sirvides kordagi, et WP7 oleks meile kiirusega jalgu jäänud. Kõik on väga sujuv ning vahetu. Üllatav on aga ajakulu, mis on nõutav mängude käivitamiseks. Erinevalt konkurentidest võib WP7 puhul käivitada mängu ning minna südamerahuga kööki võileiba tegema. Paraku võite tagasi tulles avastada, et mäng ei ole ikka veel “valmis laadinud”. Kui mäng aga käivitunud on, siis on kõik sujuv.

WP7’le meeldib väga Facebook. Näiteks kontaktide rakenduses, mille nimi on People, on võimalik kirjutada otse valitud kontakti “seinale” ja vaadata oma Facebooki feedi. Kui keegi peab vajalikuks ühe konkreetse kontakti ööpäevaringset ahistamist, siis on võimalik kõnealune kontakt muuta lähiteeks ning paigaldada see kastikesse oma koduekraanil. Facebookiga sünkroniseerimine on loomulikult vabatahtlik, samuti on võimalik telefonile öelda, et ta võtaks Facebookist infot ainult nende isikute kohta, kes sul juba aadressiraamatus olemas on ning ei topiks kõiki su “sõpru” telefoni.

Spoiler Spoiler Spoiler


Telefoni rakendus töötab täpselt nii nagu peab ja midagi erilist siinkohal välja tuua ei ole. Brauseriks on Internet Explorer, mis toetab sarnaselt konkurentidega sirvimist mitmes erinevas aknas ning lemmiklinkide lisamist. Scrollimine on sujuv ja kiire ning topeltvajutuse tagajärjel aktiveeruv automaatne suurendus töötab ideaalselt. Keerates seadme külili, laiub terve ekraani peal laiali brauser ning kaovad ära aadressiriba ja nupud. See annab võimaluse kekskenduda ainult lehe sisule, samas peab aadressi muutmiseks keerama telefoni jälle püstiasendisse, mis on ebamugav.

E-posti rakendus on lihtne selle sõna kõige paremas mõttes. Kuvatud on saatja nimi, saatmise aeg, esimesed read sisust ning manuse olemasolu korral kirjaklambri ikoon. Puudu on aga ühine sisendkast, mis muudab mitme konto haldamise mõnevõrra konarlikuks. Puudulik on ka e-kirjade serverist otsimise võimalus ning threaded messages.

Kalender on sarnaselt e-posti rakendusele äämiselt lihtne, ülevaatlik ning mugav kasutada. Samas on WP7’l probleeme sünkroniseerimisega. Kui me varem mainisime, et WP7 armastab Facebooki, siis Google’it ta ilmselgelt vihkab. Näiteks ei ole võimalik sünkroniseerida Google jagatud kalendreid WP7 kalendriga. Otsisime internetist erinevaid juhiseid ning nippe kuidas Google’i jagatud kalendreid tööle saada, kuid tulutult. Samuti ei suutnud WP7 Google’ist sünkroniseerida enamus kontaktide telefoninumbreid. Kõik muu info oli olemas, aga numbreid polnud. Telefoni puhul pole see just kõige õnnestunum “kompromiss”.

Nutitelefoni edukus sõltub suuresti sellele saadaolevatest rakendustest. WP7 rakendustepood Marketplace on oma ülesehituselt ning funktsioonidelt igati konkurentsivõimaline Apple AppStore’i ja Androidi Market’iga. Meile meeldis, et rakendust paigaldades ei visatud kasutajat rakendusest välja koduekraanile nagu teeb seda iOS. Veelgi enam meeldis meile võimalus tasulisi rakendusi enne ostmist proovida - võimalus, mis nt. iOS’il puudub. Samas on rakenduste hulk WP7 puhul oluliselt piiratum, kui konkurentidel. Kui Apple AppStore pakub kasutajale valikut üle 300 000 rakenduse hulgast ning Androidi Market üle 100 000 rakenduse hulgast, siis WP7 Marketplace pakub kasutajatele valikut kõigest 3 000 rakenduse seast. Tõsi, oluline ei ole rakenduste arv vaid kvaliteet, paraku on aga need kaks omavahel seotud. Seetõttu ei ole WP7 rakenduste poest võimalik soetada näiteks nii elementaarset rakendust nagu Skype, rääkimata Angry Birds’ist ja muudest mobiilsetest mänguhittidest. Samas on seal üht-teist juba olemas. Näiteks Twitteri ametlik rakendus ja üks täitsa viisakas RSS lugeja gReadie. Kuna WP7 on oma olemuselt väga hea platvorm (vähemalt meie hinnangul), siis ei näe me ühtegi põhjust, miks ei peaks rakenduste arv lähiajal oluliselt kasvama, mis peaks kaasa tooma ka kasulike rakenduste lisandumise.

Notification bar on WP7’l sarnane Androidiga. Näiteks kui läheduses on mõni WiFi võrk, ilmub ekraani ülaosasse vastav teavitus. Kui soovid, klõpsa ribal ja saad WiFiga ühenduse. Kui ei, ignoreeri. Kuivõrd WP7’l ei ole veel võimalus multitaskida, siis ei ole notification bar just kõige rohkem kasutust leidev element, kuid juba praegusel kujul ületab see nt. iOS teavituste süsteemi. Nimelt karjub iOS igal võimalikul ja võimatul juhul kõikvõimalikku infot pop-up aknas ning ei lase sul midagi teha enne, kui sa oled teavitusele kuidagi reageerinud. Me saame aru, et Apple’le meeldib asju teha omamoodi ning läbimõeldult kuid praegune lahendus on meid surmani ära tüüdanud.

Spoiler Spoiler Spoiler


Võiks arvata, et Office’i rakendus on WP7 tugevaim külg, ent paraku ei ole see nii. Esiteks, ei suuda WP7 Word suurt muud teha kui teksti trükkida ja selle värvi muuta. Tegemist on pigem Notepadi või TextEditi vastega, mitte Wordi mobiilse versiooniga. Jah, kõik Wordi dokumendid avanesid veatult, kuid nende põhjalikum redigeerimine oli võimatu. Sama lugu Exceliga. Mis veel kummalisem, PowerPoint’i presentatsiooni ei ole üldse võimalik luua. Muidugi on küsitav milline terve mõistuse juures inimene hakkab presentatsiooni telefonis tegema, kuid siiski, Office’i tootja võiks sellise võimaluse oma kasutajatele anda.

WP7-ga opereerimiseks on lisaks puutetundlikule ekraanile vaja veel 3 nuppu - “tagasi”, “koju” ja “otsi”. Kui “koju” nupp töötab nii, nagu konkurentidel ehk viib kasutaja home-screenile, siis “tagasi” ja “otsi” nupp on konkurentidest mõnevõrra erinevad. Tagasi nupp teeb täpselt seda, mida võiks oodata, läheb sammukese tagasi. Asja ilu peitub aga selles, et tagasiminemise funktsioon töötab olenemata sellest, kus sa just olid või kuhu minna soovid. Jah, Androidil on ka selline nupuke, kuid mõnede piirangutega. Näiteks ei lase Android minna tagasi home-screenist ehk kui oled vajutanud tagasi-tagasi-tagasi ja sattunud home-screenile, siis Android enam rohkem tagasi minna ei oska. WP7’l selline piirang puudub. Otsi nupp ei tööta universaalselt otseteena Bing otsingumootorisse vaid on rakendusepõhine. Näiteks kui oled Marketplace’is, siis saab otsi nupuga otsida Marketplace’ist, telefonirakenduses olles kontaktide hulgast jne.

Lisaks pisipuudustele on WP7‘l ka mõned põhimõttelised puudused. Nagu juba mainitud, puudub WP7’l multitasking, mis paar aastat tagasi ei oleks olnud suur puudus aga 2010. a. nutitelefoni kohta tundub lubamatu olevat. Samuti ei ole WP7’l cut, copy ja paste funktsioone. Lisaks nimetatud funktsioonide puudumisele on osad funktsioonid lahendatud pehmelt öeldes kummaliselt. Näiteks sisenedes rakendusesse “People”, mis on koduks käikidele kontaktidele, siis selle seadistamiseks tuleb näppu hoida rakenduse pealkirjal, misjärel ilmub antud juhul valik “settings”. Tavainimene ei leia sellist valikud üles mitte iial. Meie sattusime sellele juhuslikult. Arvestades, et tegemist on WP7 versiooniga 1.0, siis on bugide ja pisipuuduste olemasolu vabandatav. Multitasking ja cut, copy, paste oleks pidanud meie hinnangul koheselt “kaasas olema”. Samas ei ole nende etteheidete näol tegemist põhimõtteliste vigadega, mida versiooniuuendus parandada ei saaks. Kui uskuda “hästi informeeritud allikaid”, siis ei ole versiooniuuendus enam mägede taga.

Spoiler Spoiler Spoiler


Kokkuvõtvalt võib märkida, et meile väga meeldib Microsofti lähenemine, mis ei klooni olemasolevaid lahendusi vaid pakub välja uue ja värske lähenemise. WP7 tugevuseks on eelkõige esteetika ja kasutusmugavus ning suurimateks miinusteks veel lapsekingades rakenduste keskkond, mõned puuduvad funktsioonid ning mõned bugid. Siinkohal on oluline märkida, et funktsioonid, lõppviimistlus ning rakendustekeskkonna areng on probleemid, mis on lahendatavad ja suure tõenäosusega lahenevad lähiajal. Seega perspektiiv on WP7’l väga hea. Usume, et poole aasta pärast, kui tarkvara on tõeliselt küps ning rakenduste arv ja kvaliteet on kasvanud, on tegemist täiesti tõsiseltvõetava konkurendiga nii Androidile kui iOS’ile.

WP7 mõjub värskendavalt ning kinnitab veelgi meie arusaama, et oluline ei ole, et seade teeks kõike vaid oluline on, et seade teeks osasid asju, aga väga hästi. Me oleme nõus pigem elama valitud funktsioonidega, mis töötavad laitmatult ja mille kasutamine on nauditav, kui keskkonnas, kus on olemas kõik funktsioonid, mida keegi on suutnud välja mõelda, kuid kus puudub esteetika ning kasutajamugavus.

Originaalartikkel koos pildigaleriiga: http://blog.kahvel.ee/2010/12/arvustus-lg-optimus-7/
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
pkwild618
Lõuapoolik
Lõuapoolik

liitunud: 02.04.2004




sõnum 16.12.2010 21:21:57 vasta tsitaadiga

Ainus küsimus tekkis nüüd, et kas liigitada GUI välimus (eriti värviskeemid) softcore või hardcore alla.

Btw, kuhu siis home screenist enam tagasi tahta minna? Hoiad home nuppu peal ja tuleb ette viimati kasutatud rakenduste nimekiri, kui tahta mõnda teise rakendusse.
Kommentaarid: 38 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 14 :: 5 :: 8
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
kami
HV kasutaja

liitunud: 01.12.2003




sõnum 16.12.2010 21:57:25 vasta tsitaadiga

pkwild618 kirjutas:
Ainus küsimus tekkis nüüd, et kas liigitada GUI välimus (eriti värviskeemid) softcore või hardcore alla.

Btw, kuhu siis home screenist enam tagasi tahta minna? Hoiad home nuppu peal ja tuleb ette viimati kasutatud rakenduste nimekiri, kui tahta mõnda teise rakendusse.


Rakendus 1 -> Home screen -> Rakendus 2
WP7 puhul saad sa home screenist tagasi minna esimesse rakendusse, Androidi puhul lõppeb teekond koduekraanil. iOSist rääkimata.
App switcher oleks jah lahendus, aga mul tunne, et niisugune, mis WP7 loojate meeskonnale eriti meeltmööda pole. Eks näis, mida uuendused toovad icon_wink.gif
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
d3t
HV Guru
d3t

liitunud: 14.05.2004




sõnum 17.12.2010 21:53:23 vasta tsitaadiga

http://www.battleit.eu/tag/la-grande-windows-phone-7-ulevaade/

Minu oma nägemust ülevaatest.

_________________
next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine
Lecktor - 3D printerid ja lisatarvikud, Voron, Prusa jne
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 72
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
libe
kvaliteetne mees
libe

liitunud: 04.11.2001




sõnum 17.12.2010 22:25:52 vasta tsitaadiga

sai seda pilli telefonipoes näpitud ja kasutajaliides oli täielikult intuitiivne
see metro kasutajaliides ning poolikud kirjed päises tekitavad justkui alateadlikult arusaama, kuidas rakenduses navigeerimine toimib
hetkel kasutan kannatamatuse tõttu iphone 4 ning too on oma loogika tõttu kohati jubedalt frustreeriv, rääkimata itunesist

windows phone 7's kasutatav office 2010 on tuttav kõikidele winmo 6.5 kasutajatele - graafiline kasutajaliides erineb, kuid sisu on pmst 1:1

ise ootan, et wp7 kinnitab kanda ja ehk juba sügise võtan endale ligi thumbs_up.gif

_________________
☠
Kommentaarid: 82 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 70
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: LG Optimus 7 / Windows Phone 7
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.