Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Cowon S9 MP3 player märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
yarmx
Kreisi kasutaja
yarmx

liitunud: 18.08.2007




sõnum 10.09.2009 15:32:08 Ülevaade: Cowon S9 MP3 player vasta tsitaadiga

link :: Cowon S9

Eellugu
Kasutan väga sageli kõikvõimalike toodete tausta uurimiseks review artikleid. Olen alati imestanud, kuidas inimesed viitsivad ostetud vidinaid foorumilehtedel peensusteni lahata. Peale rohkete review-de lugemist hakkasin ennast tundma kui muidusööja ning otsustasin sellesse valdkonda natukene panustada. Ja kus mujal kui HinnaVaatluse foorumis. Otsustasin teha ülevaate vidina kohta, mida Eestis tõenäoliselt naljalt ei leia, kuid mis kindlasti väärib tähelepanu.


Olen alates 1. generatsiooni Nanost olnud usin iPodide kasutaja. Ühel hetkel tahtsin aga midagi muud. Peamine põhjus paljude seas, mis mind kannustas iPodist mööda vaatama, oli iTunes. Esialgu iTunes mind ei häirinud. Pikapeale, kui olin iPodi pimestavalt kauni välimusega ära harjunud ning hakkasin rohkem funktsionaalseid külgi tähele panema, hakkas muusika laadimine ja maha võtmine iTunes’i kaudu väga tüütavaks muutuma. Tahtsin, et saaksin faile mugavamalt ja kiiremini pleierile tõsta ilma, et peaksin ootama iTunes’i käivitumist ja aeglast sünkroniseerimist. Tahtsin muusikat peale ja maha laadid seal, kus tuju tuleb, mitte ootama, kuni koduse arvutini jõuan. Lisaks pole ma kunagi iTunes’i igapäevase muusikamängijana kasutada suutnud, minu arvates ta lihtsalt ei tee oma tööd nii nagu peab. Miks siis teda arvutis üldse hoida, ainult iPodi pärast?!? Igatahes, peale Windows 7 peale laskmist ja „puhtalt lehelt“ alustamist otsustasin, et enam ma iTunes-i oma arvutisse ei luba.

Olin üsna palju kuulnud ja lugenud Cowoni kohta. Cowoni näol on tegemist vägagi tõsiseltvõetava tegijaga kaasaskantavate pleierite maailmas. Nende tootevalikus on mitmesuguseid seadameid (PMP - Portable Multimedia Player), mis suudavad kõikvõimalike multimeedia formaate maha mängida. Enamasti on Cowon aga keskenudunud muusika taasesitamisele. Otsustasin ühe nendest ära proovida. Kui juba, siis kõige uhkema: Cowon S9!



Cowon S9
S9 on Cowoni lipulaevaks mp3-mängijate seas. Tegemist on flash mälul (8/16/32GB) põhineva isendiga, millel 3,3-tolline puutetundlik AMOLED ekraan. Välimuselt meenutab S9 väga iPod Touchi, mille otseseks konkurendiks on ta tõenäoliselt ka loodud. Kuna iPod (Touch) on võrreldes Cowoniga väga levinud ning paljude inimeste jaoks on iPod isegi mp3-mängijate sünonüümiks, siis toon sellesse ülevaates rohkelt võrdluspunkte kuulsa Apple’i tootega. Seeõttu võib seda postitust käsitleda nii S9 ülevaatena kui ka Touchi ja S9 võrdlusena.



Välimus
Välimuse poolest on S9 mulle väga meelepärane. Tema kuju, mõõtmed ja kaal on sobilikud ühe kaasaskantava multimeedia pleieri jaoks. Kuigi mul on suured käed ja pikad sõrmed, tundsin vahel, et Touch on pihus liialt lai, et ühe käega mugavalt kasutada. S9 on oluliselt kitsam ja seetõttu mugavam käes hoida. S9 kerget kaalu tajusin esimesest hetkest, kui S9 kätte võtsin. Mõtted kandusid kohe konstruktsiooni tugevuse peale. Touch on käes kui õhuke metallplaat, selline tugev tükk. S9 tundub õrnemast soost olema. Korpus on üleni plastikust ja tundub võrreldes Touchiga kuidagi „seest tühi“. Siiski ei jäta S9 ebausaldusväärset muljet. S9 on paksem kui Touch ning kergelt kausja (curve design) kujuga, mis muudab käes hoidmise mugavamaks. Seega pean väiksemat suurust ja paksemat disaini pigem plussiks kui miinuseks. Kergemat ja väiksemat eset on mugavam käes hoida ja kaasas kanda. Kui ainult see kaaluvahe nõrgema konstruktsiooni arvelt pole tulnud. Eks seda, kui vastupidav Cowon on, näitab aeg.

Nupud
Cowon S9 ülemiselt servalt võib leida mimeid raudvaralisi nuppe, mille olemasolu üle ma väga õnnelik olen. Lisaks sellele, et ma sellistest nuppudest Touchi kasutades puudust tundsin, on ka nende paigutus lihtsalt super. Käes hoides ei kujuta neile paremat kohta ettegi. Väga mugav.



Kui 2 generatsiooni Touchil on kokku 4 nuppu, siis S9-l on neid kokku 6. Arvuliselt polegi kuigi palju rohkem, aga välimuse puhul hakkab see kohe silma. Cowon S9-l on lisaks sisse-välja lülitamise/hold ja helitugevuse reguleerimise nuppude eraldi välja toodud ka loo vahetamise ja play/pause nupud. S9 puhul saab hold funktsiooni seadistada selliselt, et holdi aktiveerides kaob ära ainult ekraani puutetundlikkus, kuid alles jäävad nuppude funktsioonid. Nii saab lugusid vahetada ka ilma ekraani ellu äratamiseta. Sellisest võimalusest tundsin ma Touchi kasutades sageli puudust.

Ekraan
Cowon S9 ekraan on 3,3-tolline AMOLED (Active Matrix Organic Light Emitting Diode), mis suudab edastada 16,7 miljonit värvitooni. Esimene asi, mis pilte ja video faile vaadates S9 puhul silma torkas oli värvide erksus ja tõetruudus. Pilt on tõepoolest uskumatult ilus. Võrreldes Touchi ekraaniga on AMOLEDi vaatenurgad niivõrd head, et värvid ei tuhmu ka ekstreemsete nurkade alt vaadates.

Link

Videofaile vaadates tuleb kasuks ka S9 ekraani 16:9 suhe, mis on ikkagi widescreen. See võimaldab filmide/sarjade vaatamisel ekraani efektiivselt ära kasutada ega jäta üla-ja alaservadesse tühje ribasid. Seega ei olegi iPodi diagonaali poolest suurem ekraan (3.5", 3:2 suhtega) videofailide vaatamisel tegelikult suurem. Resolutsioon on neil sisuliselt sama, S9 ekraani (480x272) lühem külg on lihtsalt juba füüsiliselt väiksem kui Touchil (480 x 320).

Olen vaadanud mõningaid seriaale ning arvan, et näiteks reisidel ajaviiteks videote vaatamiseks on S9 täiesti sobiv vahend. Väike, aga tõepoolest ilus pilt!
Mille kallal S9 puhul aga veel tööd teha tuleb on ekraani tundlikkus ja puudutuste täpsus. Touchi puhul pole ikoonidele pihta saamine mingi vaev. Ka kõige võiksem puudutus tuntakse ära ja lingid avanevad hoobilt. S9 ekraan tahab täpsemat puudutust kui Touch.

Kasutajaliides
Peamine (võib-olla ka ainus) negatiivne külg S9 juures on tema kasutajaliides. Nimelt on menüüdes liikumine teatud funktsioonide puhul kohmakas ja jõnksuv. See avaldub eelkõige helitugevuse reguleerimisel, track seekingu ja nimekirjade kerimise ajal. Võimalik, et Touch on mind enda kasutajaliidesega lihtsalt ära hellitanud. Nüüdseks, kui olen, aga pea kolm nädalat S9-t kasutanud, olen tema veidrustega ära harjunud. Menüüde loogilisuse koha pealt on S9 ja Touch minu arvates vägagi sarnased. Siiski, iPodi vastu ei sa! Võib-olla on Touchi menüü lihtsalt ilusam, selgem, steriilsem vms, aga igatahes parema mulje ta jätab.



S9 failibrauseris on võimalik ringi liikuda korpusel asuvate nuppude abil, mis minu arvates on ebavajalik või lausa halb lahendus. Näiteks kaob seetõttu menüüdes liikudes ära võimalus hoobilt lugusid vahetada või lugu pausile panna, kuna nupud võtavad erinevates menüüdes erinevaid rolle. Et lugu vahetada või pausi panna, peab minema tagasi nö now playing vaatele. Menüüdes navigeerimine võiks toimuda siiski pelgalt puudutuste kaudu ning nupud jääda igas situatsioonis oma põhiülesandeid täitma.
Lühikest harjumisaega vajab klikkimissüsteem failibrauseris. Nimelt on kausta või faili avamiseks vajalik nö topeltklõps. Esimene puudutus teeb valiku aktiivseks ja teine avab. Klõpsude järjestikune kiirus (nagu Windowsis) ei ole aga oluline. Kasulik on see ilmselt seepärast, et kogemata puudutades näiteks soovimatut lugu käima ei paneks, mida mul Touchi kasutades sageli juhtus. Kui aga sõrmed kipuvadki kohmakad või töntsakad olema, on lahenduseks iga vaate all liugnupp (Zoom), millega on võimalik kas teksti suuremaks ja sõrmega kergemini tabatavaks muuta või pilte zuumida.



Peale laetud faile on võimalik sirvida kas tagi info alusel või tegelike kaustade järgi. See lähenemine on väga teretulnud. Kui peaks juhtuma, et mõnele failile ei ole tagi infot lisatud, siis Touchi peal oli seda faili väga raske leida. Kui on aga teada, mis kaustas see asub, siis võid selle loo S9 menüüs hõlpsasti üles leida.
Kusagilt välismaisest ülevaatest mäletan, et miinuseks peeti home-nupu puudumist (nagu Touchil), millega saab menüüs liikudes ükskõik millises olukorras algsesse vaatesse tagasi. Selline nupp on tegelikult olemas. Tuleb vajutada üleval serval asuvale raudvaralisele play/pause nuppu ja hoida ca 2 sekundit. Hops. Algmenüü.

G-sensor
Nagu igal kaasaegne taskuvidin on ka S9 varustatud gravitatsiooniväljas orienteeruva sensoriga. Akseleromeeter ei leia aga enamike rakenduste puhul kasutust. Vaid now playing vaate ajal on võimalik selle sensori abil kasutamist mugavamaks muuta.

Vaikimisi seadete korral ilmub pleierit pöörates nn coverflow, mis oli tunduvalt karmikoelisem, et mitte öelda koledam, kui iPodil. Õnneks asendus see firmware uuendusega natuke erineva rakendusega. Uuema firmware puhul kuvatakse pleieri pööramisel ekraanile kollaaž kõikide albumite kaanepiltidest, mida puudutades ilmub valitud albumi lugude nimekiri. Funktsiooni poolest nagu coverflow, aga veidi teisiti lahendatud. Siiski on Touchi coverflow tunduvalt kasutajasõbralikum, kuna S9 kerimisfunktsioon on natuke kohmakas ja jõnksuv.

Teine sensori seadistus võimaldab horisontaalsuunaliste viibetega lugusid vahetada. Viibates õhus vasakule või paremale valitakse playlistis vastavalt kas eelmine või järgmine lugu. Sarnaselt on võimalik lugusid vahetada ka ekraanil libistavaid viipeid sooritades.

Kolmas võimalus on sensori välja lülitamine, mida ise sageli kasutan. Kõiki kolme seadet on võimalik vaid ühe puudutusega now playing vaates vahetada.

Muusika kuulamine
Ja nüüd kõige põhilisema, muusikafailide taaseesitamise juurde. Peamine põhjus, miks otsustasin Cowoni pleieri osta, oli kuulujutt tema väga heast helikvaliteedist. Kuigi ma ei pea ennast kõige teravama kõrvaga inimeseks saan siiski öelda, et näiteks iPodiga on vahe tõesti olemas. Katsetasin väga erinevate muusikastiilide ja mitmete erinevate klappidega. Peamine klapipaar, millega ma Touchi ja S9 helikvaliteeti võrrelda üritasin oli Sennheiser HD 280 pro, mis idee poolest on loodud stuudiomonitorideks ning peaks seega väga täpselt ja neutraalselt edastama helisignaali, mis neisse siseneb. Kokkuvõttes tundus iPodi heli mulle „mudasem“, vähem detailne ja kuidagi lame. S9 puhul olid palades instrumendid kergemini eristatavad ja helid tundusid rohkem tasakaalus olema. Peab aga ütlema, et vahe ei olnud nii suur, et oleks ahhetama pannud.

Cowon S9-ga kaasas olevad klapid on stock klappide kohta märkimisväärselt heal tasemel. Klapid olid minu maitsele natuke liialt madalaid rõhutavad, aga isegi kasutatavad. iPodi klappidele teevad Cowoni omad kerge vaevaga tuule alla.

Cowonil on väga tugev väljundusvõime, mis võimaldab ka nõudlikke klappe adekvaatselt võimendada. Kui iPodi helikvaliteedile mõjus FiiO E5 kõrvaklapivõimendi vägagi positiivselt, siis S9 puhul polnud kvaliteedi vahe minule tajutav (ei välista, et vahe siiski oli).

Cowoni reklaamidest jookseb alati läbi lühend BBE+ ja JetEffect 3.0. Nende taga seisab tehnoloogia, mis vastutab Cowoni pleierite helikvaliteedi eest. Põhimõtteliselt töödeldakse kokku pakitud (mp3) muusikafaile selliselt, et taastuks pakkumise käigus kaotsi läinud nüansid. Väidetavalt muutub heli läbi BBE+ puhtamaks, teravamaks, naturaalsemaks jne. Ilus jutt. Selline reklaam teeb mind sageli skeptiliseks. Tundub aga, et seekord on jutul tõepõhi all, kuna ka minu esimesed reaktsioonid iPodi ja S9-t võrreldes oleks väljendatavad samade sõnade läbi (puhtam, avaram, naturaalsem heli). BBE+ on rohkelt seadistusvõimalusi, mis tõepoolest töötavad. Olen alati kasutanud ekvalaiseri setingutena „flat/normal“ olekut. Näiteks Touchi puhul ei tekkinud mul kunagi soovi ühtegi EQ seadet kasutada. JetEffect 3.0 teeb aga seda, mida lubab. Olemas on ka User seaded, milles võivad näiteks muusikas bassi üle kõige hindavad inimesed kerge vaevaga madalad helid põhja kruttida, kui ükski 39-st eelseadest ei peaks sobima. Selles osas pole mina paremat pleierit näinud.



Muusika kuulamise juures võib täiesti läbi kukkunuks pidada rakendust nimega Quiclist. Kuna playlistis olevate failide vaatamiseks ja valimiseks on olemas juba võimalus ühe nupuvajutusega brauserisse siseneda, siis on arusaamatu, miks peab selleks eksiteerima veel teinegi võimalus. Vähe sellest, et quicklist on minu arvates üleliigne on ta ka väga halvasti lahendatud. Rõhk on albumi kaanepildil mitte loo nimel. Quicklist kasutab lugude kuvamiseks failinimesid, mitte tagi infot. Failinimed kipuvad aga sageli väga pikad olema ning võivad seetõttu väikesel ekraanil absoluutselt ebainformatiivseks osutuda.

FM- raadio kipub liikumisel sahisema, mis peaks aga kaasaskantavate seadmete üldine viga olema. Raadiot võiks ka mugavam seadistada olla. Jaamade salvestamise osas eelkõige. Siit jälle kivi kasutajaliidese kohmakuse kapsaaeda. Raadiot ei saa teisiti välja lülitada, kui tuleb uuesti muusika või video menüüsse minna. Võiks ju lihtsalt play/pause ka olla.

Kaasa on pandud ka podcaste allalaadiv programm, mille võlusid ma alles avastan. Päris meeldiv on näiteks mõni R2 saade liikvel olles podcasti näol tagantjärgi üle kuulata. iPodiga ma seda funktsiooni millegipärast ei kasutanud.

Aku kestus
Üks tugev argumet Cowoni pleieri kasuks on pikk aku kestus. Selge on see, et tegelikes tingimustes aku nii kaua vastu ei pea kui andmed lubavad. Aku testimine on laboris läbi viidus sellistes tingimustes, et vaevalt keegi kunagi niimoodi pleierit kasutab. 128kbps, helitugevus 15, normal EQ, ekraan kogu aeg välja lülitatud, sisselülitus nupp hold asendis ja kaasas olnud klappidega. Oma kogemustest veel täpselt kestust kommenteerida ei oska, kuna pole mõõtnud ega isegi tühjaks kuulanud. Hetkel olen umbkaudse arvutuse kaudu kasutanud ca 15h peaasjalikult muusika kuulamiseks ja aku näidiks langes just poole peale. Mõned minutid olen sõpradele demonstreerinud ka video kvaliteeti. Kogu minu muusikat on 200+ VBR või 320kbps mp3. Kuulanud olen hetkel ainult Sennheiser HD 280 pro klappidega ja kindlasti ei ole display alati välja lülitatud olnud. Seega voolutarve peaks olema tunduvalt suurem kui labori testtingimustes. Püüan tulevikus kindlasti täpsema testi teha. Hetkel paistab, et aku osas ootab paras pettumus ees. Vaevalt, et 40 tundigi välja veab. Aga eks näeb, kui kiiresti see teine pool näidikust langeb.

KOKKUVÕTE
Sageli räägitakse uute pleierite välja tulemisel „iPodkilleritest“. See tuleb sellest, et iPodi näol on tegemist absoluutse turuliidriga, kes juhib trende ja suunab teiste arengusuundi. Apple on nagu Usain Bolt, kes nagu muuseas jookseb teistest alati eespool, lükates piire ja püstitades üha uusi sihtmärke, mida teised edaspidi ületada püüavad. Kahjuks on see nii.
Minu käest läbi käinud mp3-mängijatest on S9 kahtlemata kõige lähemal iPod Touchi poolt ette pandud standarditele. Cowon S9-t on mugav kasutada, menüüd on loogilised ja arusaadavad, tal on hea helikvaliteet, tal on ilus suur ekraan ja ta näitab videot. Samas on välja on jäetud kõiksugused lisavõimalused, mida ma Touchi peal peaaegu ei kasutanudki. Kui ainult kasutajaliidest veidi arendada ning arvutiga ühendus toimuks standardse mini USB kaudu, siis oleks midagi paremat hetkel raske tahta.

Muusikat ja videot esitab S9 tõepoolest suurepäraselt. Minule on see juba piisav põhjus eelistada Cowon S9-t teistele turul olevatele toodetele (Eesti turult seda siiski ei leia). Mis siis, et kasutajaliides ei ole täiuslik. Kui soovid suurepärast mp3-mängijat ja sulle meeldib ka aeg-ajalt vaadata mõnda videofaili ning sa ei oota, et mp3-mängija täidaks ka laptopi ülesandeid, siis väärib Cowon S9 kindlasti järeleproovimist.

Omaette filosoofiline on aga küsimus, kas väike hüpe helikvaliteedis on niivõrd oluline olukorras, kus mp3-mängijaid kasutatakse suures enamuses tänavatel, bussides, kaubanduskeskustes, töö juures jne, kus müra tase helikvaliteedile nii või naa negatiivselt mõjub. Ehk võiks mp3-mängija tõepoolest pigem edev välja näha, omada kaunist kasutajaliidest ning piirituid lisarakendusi? Õnneks on S9 prioriteediks seadnud siiski minu jaos olulisema – helikvaliteedi - ning õnneks on olemas välist müra isoleerivad klapid, mis teevad parema kvaliteedi ka rasketes oludes igapäevaselt tajutavaks.



Mõõtmed: 57.0 x 105.8 x 12.7 mm
Kaal: 77.0 g
Värvid: Black/Titanium, Black/Chrome
Mälu maht: 8G, 16GB, 32GB
Ekraan: 3.3" 480x272 AMOLED 16.7m colors, Touch Capacitive
Audio: MP3, WMA, FLAC, OGG, WAV, APE
Video: DivX, XviD, WMV
Foto: JPEG
Muu: TXT
Transfer Protocol: MSC/MTP User Selectable
Ekvalaiser: 5-band EQ, BBE, Pan/Balance
Aku: 55h Audio, 11h Video
Lisad: Flash, Utilities, Bluetooth, FM, Voice Recording, Line-in Recording


Plussid
Suurepärane helikvaliteet
Erksate värvidega puutetundlik AMOLED ekraan
Töötab nagu mälupulk igas arvutis, lihtsalt copy paste ilma lisaprogrammideta
Pikk aku kestus
Väga lai koodekitebaas (näiteks FLAC, Xvid ja Divx)
Raudvaralised nupud korpusel
FM-raadio
Diktofon

Miinused
Kohmakas kasutajaliides
Spetsiaalne (20-pin) USB-juhe
Plastikust korpus (samas kui palju on üldse olemas muust materjalist korpusega pleiereid)

Nii ja Naa
Minu arvates on see pluss, et S9-l on piiratud lisavõimalused. Puudub internet, mail, mängud (üks siiski on ja vist on võimalik lisada kasvõi ise tehtud flash mänge), erinevad lisarakendused (olemas on kalkulaator, FM-raadio, diktofon, Notes, Typist). Teiste jaoks võib see suur miinus olla, aga mina eelistan kasutada nende rakenduste tarvis arvutit.

Cowon S9-st võiks veel pikemalt rääkida, kuna nii mõnigi funktsioon jäi selles ülevaates veel kajastamata. Las need jääda tulevaseks aruteluks, kuna preaguseks on see ülevaade niigi pikk. Kes mind ei usu, tahab veel informatsiooni või otsib siit loetule kinnitust, siis Google pakub kohe esimesel lehel hulganisti asjalikke ülevaateid.


viimati muutis yarmx 10.11.2009 10:40:50, muudetud 4 korda
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 110
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
KrisVr
HV Guru

liitunud: 27.08.2008



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 10.09.2009 15:33:04 vasta tsitaadiga

Sul ikka väga korralik ülevaade. Hea lugeda kohe. Tubli töö thumbs_up.gif Sellisest seadmest ja üldse Cowon-ist lugesin esimest korda ja kõik vajalik siin olemas.
Kommentaarid: 30 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 27
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Gizmoz
Kreisi kasutaja
Gizmoz

liitunud: 24.09.2005




sõnum 10.09.2009 15:36:04 vasta tsitaadiga

kujutan ette et sealt video vahtimine oleks totaalne silmade retsimine , aga igastahes vägagi asjalik ülevaade vidinast aga ainuke asi mis silma ei jäänd oli hind
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
KrisVr
HV Guru

liitunud: 27.08.2008



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 10.09.2009 16:33:38 vasta tsitaadiga

Mis mõttes silmade retsimine?
Kommentaarid: 30 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 27
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Log
Kreisi kasutaja

liitunud: 07.08.2006




sõnum 10.09.2009 16:49:06 vasta tsitaadiga

Gizmoz, omad kogemused või niisama polnud muud targemat kirjutada? icon_smile.gif
Igatahes respect yarmx, et oled sellise ülevaatega hakkama saanud !
Oman ise sama isendit ja tõesti suurepärane "mänguasi" thumbs_up.gif
Kommentaarid: 113 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 103
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Gizmoz
Kreisi kasutaja
Gizmoz

liitunud: 24.09.2005




sõnum 10.09.2009 18:54:00 vasta tsitaadiga

Log kirjutas:
Gizmoz, omad kogemused või niisama polnud muud targemat kirjutada? icon_smile.gif
Igatahes respect yarmx, et oled sellise ülevaatega hakkama saanud !
Oman ise sama isendit ja tõesti suurepärane "mänguasi" thumbs_up.gif


nu endal mul hakkas vastu video vaatamine , nuh aga eks ju vist primaarne siiski musa kuulamine sellel ... just jah ütlen et enda kogemuselt ei talu mina seda filmikest klippi .
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Mario.
HV Guru

liitunud: 25.07.2004




sõnum 10.09.2009 19:07:42 vasta tsitaadiga

Lauseehitus vajab tugevalt korrastamist. Kuna mulle on tambitud terve keskkool keelereegleid ja lauseehitusi, siis on õpitav vist pähe ka jäänud.
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Chime
Kreisi kasutaja
Chime

liitunud: 24.02.2005



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 10.09.2009 21:08:22 vasta tsitaadiga

MarioA. kirjutas:
Lauseehitus vajab tugevalt korrastamist. Kuna mulle on tambitud terve keskkool keelereegleid ja lauseehitusi, siis on õpitav vist pähe ka jäänud.


Muu kallal polnud vist igisemist icon_biggrin.gif Kuigi jah, vinguja kallal vingumine on veel mõttetum tegevus...

Teemasse ka: Olles saanud todasama riistapuud mõned päevad katsetada, siis tulemus oli huvitav. Olen ise ka igasuguste ekvalaiserite ja heliparandajate põhimõtteline vaenaja, aga S9 juures tuli tõdeda, et ekvalaiseri "normal" asendis muusikat kuulates tundus heli tõesti päris "flat" ja lame ja ilmetu. BBE sättinguid uurima hakates tulid "Viva" ja "Headphone" asendid täitsa meeldiva üllatusena. See riistapuu esitab mahlakat heli.
Kommentaarid: 130 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 117
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
maxman321
Kreisi kasutaja
maxman321

liitunud: 14.11.2006




sõnum 10.09.2009 22:21:29 vasta tsitaadiga

olen ise cowon-d ammuests ajast vaadannud säärase pilgugaet tahaks ühte, seda sest ajast kui hakkasin kasutama JetAudio-t.... väga head ja ilusad on need küll... kuid kahjuks/õnneks otsest vajadus muusika taasesitamisele pole, nii et ei jää muud üle kui oodata aega, millal seda vaja on

Tubli töö thumbs_up.gif
Kommentaarid: 89 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 81
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
jägaja
HV Guru
jägaja

liitunud: 06.08.2004




sõnum 11.09.2009 09:36:04 vasta tsitaadiga

ot:
MarioA. kirjutas:
Lauseehitus vajab tugevalt korrastamist. Kuna mulle on tambitud terve keskkool keelereegleid ja lauseehitusi, siis on õpitav vist pähe ka jäänud.


icon_cry.gif , et pole targemat teha, kui mõttetusi kirjutada. Pole selge eesti keele lauseehitus ka keeleteadlastele mitte, koolides õpetavad õpetajad igaüks oma arusaama järgi ning tunnistavad nad ka ise, et eile kehtinud keelereeglid ei toimi täna enam mitte. keskoolis käinuna peaksid sellise asjaga kursis olema küll. Reegel, et mõni aasta peale kooli lõpetamist lased tahes tahtmata kirjutamisel, kõnelemisel vigu sisse, kuna reeglid on vahepeal muutunud, on paratamatus.
tsitaat:
Kuigi jah, vinguja kallal vingumine on veel mõttetum tegevus...
Ikkagi eestlane, kes ei saa muidu icon_razz1.gif

Isiklik, subje-objektiivne arvamus on, et väga korralik ja tubli ülevaade. thumbs_up.gif
Kommentaarid: 132 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 119
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
yarmx
Kreisi kasutaja
yarmx

liitunud: 18.08.2007




sõnum 17.09.2009 14:20:34 vasta tsitaadiga

Tänan kõiki kiitmast ja kritiseerimast.

Täna hakkas häirima üks pisiasi. Mõnes mõttes pole see isegi mainimist väärt, aga siiski... icon_lol.gif
Nimelt, kui pleier "sleep mode'i" läheb/panna, ei suuda ta lugu selle koha pealt jätkata, kus eelnevalt pooleli jäi, vaid alustab algusest. S9 jätab meelde ainlut loo, mis viimati mängis, kuid mitte hetke, mil taasesitamine katkestati.
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 110
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Vanquish
HV kasutaja
Vanquish

liitunud: 25.09.2004




sõnum 02.10.2009 13:50:12 vasta tsitaadiga

Kas isegi need kroomitud küljed on plastikust? See on nüüd küll kehv variant.
Kommentaarid: 19 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
yarmx
Kreisi kasutaja
yarmx

liitunud: 18.08.2007




sõnum 06.10.2009 16:09:10 vasta tsitaadiga

Küljed on plastikust. "Kroomitud" plastik oleks tõesti jama, aga õnneks on minu S9 "Titanium Black" (mitte "Chrome Black"). Sellel on küljed hallid.
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 110
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
homeworld1
HV kasutaja
homeworld1

liitunud: 29.10.2008




sõnum 09.11.2009 21:54:09 vasta tsitaadiga

Ei leidnud hinna kohta midagi, mis hind oli muidu? Tellisite kust?
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 17
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
yarmx
Kreisi kasutaja
yarmx

liitunud: 18.08.2007




sõnum 09.11.2009 22:12:08 vasta tsitaadiga

Amazonist (umbes $199) ostsin ja üks siinne foorumlane tõi USAst ära.
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 110
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
DefconV
HV kasutaja
DefconV

liitunud: 25.06.2008




sõnum 24.01.2010 17:40:31 vasta tsitaadiga

küsiks selle pleieri bluetooth kohta. Kas sel mingi automaatne otsing ka on ja kui hästi ta teisi seadmeid üles leiab?
_________________
Fade Out
Kommentaarid: 73 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 67
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
yarmx
Kreisi kasutaja
yarmx

liitunud: 18.08.2007




sõnum 25.01.2010 10:09:57 vasta tsitaadiga

bluetooth pole veel kasutust leidnud. Korra olen proovinud, aga ei saanud kohe arvutiga ühendust ja pikemalt jännata ei viitsinud. Selle kogemuse najal võiks öelda, et polnud suurem asi bluetooth icon_lol.gif
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 110
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
NiFF
HV kasutaja

liitunud: 02.03.2007



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 25.01.2010 14:34:50 vasta tsitaadiga

Endal lähipäevil plaanis ost ära teha ning tekkis küsimus.
Kas screen protector on sellel kohe peal, nagu enamus toodetel ning sai ka mõne varuks kaasa ?
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 16
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
yarmx
Kreisi kasutaja
yarmx

liitunud: 18.08.2007




sõnum 25.01.2010 18:06:56 vasta tsitaadiga

Tavaline kaitsekile on küll peal, mis on aga mõeldud kohe eemaldamiseks. Mul on see imekombel siiani peal. Alles nüüd, kui olen pea pool aastat kasutanud, hakkab ühest nurgast koledaks minema ja lahti kooruma...
Asjalikumat screen protectorit kaasas ei olnud.
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 110
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
vull
HV veteran

liitunud: 27.02.2004




sõnum 15.02.2010 07:31:28 vasta tsitaadiga

cowon suht hea heliga jah, aga tänapäev hakkab juba mõttetuks vidinaks kujunema kui iphone&co-le raadio ka lisada
_________________
Kommentaarid: 46 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 43
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
yarmx
Kreisi kasutaja
yarmx

liitunud: 18.08.2007




sõnum 15.02.2010 10:18:21 vasta tsitaadiga

vull kirjutas:
cowon suht hea heliga jah, aga tänapäev hakkab juba mõttetuks vidinaks kujunema kui iphone&co-le raadio ka lisada

no see on sinu arvamus!
mina olen just seda meelt, et ei taha sõltuda kõigis oma tegemistes ühe vidinast, tema alati väheseks jäävast mälu mahust ja tänapäeva lahenduste kohta kahetsusväärselt alaarenenud aku tehnoloogiast. Asi, mis on mõeldud kõigeks, ei tee kunagi kõike kõige paremini! Kuna mulle meeldib muusikat palju ja sealjuures kvaliteetselt kuulata, siis on eraldi muusikamängija minu jaoks väga oluline. Olen lõpuks arusaamisele jõudnud, et kõik muud lisad on minu jaoks üleliigsed, oluline on ainult muusika mängimise funktsioon. Cowoniga ei tee ma midagi muud! Kui, siis väga harva. Järgmise muusikamängija ostan kindlasti mõne lihtsakoelisema mudeli Cowoni tootevalikust. Nutitelefoni ostan ma ka selleks, et operatiivselt suhelda ja asju ajada, mitte niiväga meelt lahutada.

Aga kui veel oma Cowon S9-st rääkida, siis olen siiamaani temaga ülirahul. Ei tea kas olen lihtsalt harjunud või on pidevate firmware uuendustega kasutajaliidese kasutajamugavust piisavalt parandatud, et see ei tundu enam kaugeltki nii kohmakas kui algul.
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 110
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Smuul
HV vaatleja

liitunud: 24.03.2009




sõnum 21.07.2010 18:59:12 vasta tsitaadiga

Netis surfates leidsin ka S9 ja sattusin siia lõpuks lugema. Nüüd küsimus, et kas on veel alles ja kui on, siis kas on terve ka, või mis seisus see ka pole nüüd? icon_biggrin.gif Et, vastupidavus huvi tekkis. icon_razz.gif
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
yarmx
Kreisi kasutaja
yarmx

liitunud: 18.08.2007




sõnum 03.08.2010 13:02:37 vasta tsitaadiga

Täiesti alles. Kasutan mitte just iga päev, aga väga sageli. Pole tal ühtegi viga ilmnenud (sülitan kolm korda üle õla). Välimus on ka tip-top, ei ühtegi kriimu. Ma muidugi hoian selliseid asju üsna hoolega. Mul näiteks isegi see esialgne ekraani kaitsekile veel peal icon_lol.gif Aasta on möödas ja alles paar nädalat tagasi hakkas maha kooruma.
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 110
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Cowon S9 MP3 player
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.