Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Cowon iAudio E2 märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
Mario.
HV Guru

liitunud: 25.07.2004




sõnum 05.01.2010 15:36:58 Ülevaade: Cowon iAudio E2 vasta tsitaadiga


Kord kaua-kaua aega tagasi mõistsin, et minu vajadused on suurenenud ja Samsung YP-P2 ei ole enam oma mahamängimise poole pealt minu jaoks piisav. Nimelt on 70% audiofailidest FLAC formaadis, mis tähendab iseenesest lossless audiot. Aga hoida koopiaid võimalikult suure bitimääraga samadest helifailidest mp3 formaadis pleierile on minu jaoks "no-go". Üritasin kätte saada paari teist mudelit ja ka umbes kuu vältel omandada midagi siit nimistust (Cowon E2, iRiver lPlayer, iPod Mini (RockBox-iga muidugi), Sansa Clip, Meizu M3) Eestimaa pinnalt, mis siiski mulle aksepteeritava hinnaga ei õnnestunud. Valik jäi lõpuks E2 ja iRiveri vahele ning viimase tellimisega oleksin pidanud veel pool kuud ootama ning võtsin üsna kindla meelega ette Cowoni.

Cowon maksis mulle sõbraliku korealase käest uuena täpselt 700.- EEK ja 2 senti.
Pakk läks teele 7. detsember ja 28. oli juba Eestis. Pääsesin napilt tollist, mis oleks hinnale juurde lisanud 140.- EEK.

Postipakk ise üllatas mind - puhtalt paber, mis oli pleieri karbi kõvade nurkade läbi nii kuni kümme selget auku sisse saanud, kuna igasugune pehmendus puudus.

--------------------------

Seest leidsin:
- Pleieri pakend, mis on mõnusalt väike ning tore. See sisaldas omakorda väikest juhendit, laadijat/datakaablit ning tavalisi kõrvaklappe. Ei midagi üleliigset - konkreetne ja praktiline.
- Klamber, mis on nö. "optional", ehk mulle pandi ta vaid lahkelt kaasa. Selle jubina suhtes olen ma üsna skeptiline. Katki ta vaevalt läheb kui murdma hakata ja tundub isegi väga robustne ning kange, kuid kriimud on klambri puutumisel vastu korpust kergesti tulema. Pilti mul ei ole, kuid klamber käib metallist rõnga külge ning on keermega kaheks tükiks et kinnitada pleier selle vahele.


Spoiler Spoiler Spoiler


---------------------------------

Pleier ise on valmistatud plastikust ja ainukesed metallist välisosad on vastav rõngas, mida saab kasutada ekstreemsemal juhul võtmehoidjana ning paar kinnituskruvi. Olenemata materjalist ei heida konstruktsioonile midagi ette. Aparaat, eriti oma väiksuse tõttu, tundub tugev ja kindel.
Samuti kiidaksin ma üsna tugeva haardega heliväljundi auku, mis on ehk isegi tahtlik. Esimene ehmatus oli suur kui kuidagi OP süsteem midagi ei tunnistanud, aga tuli välja, et polnud piisavalt jõudu rakendanud sisestamaks kaablit pleierisse korralikult. See on hea turvaline lisa kui selline väikseke tilbendab juhtme otsas, et minema ei lendaks.

Spoiler Spoiler Spoiler


--------------------------------------

Tegu on omalaadse vidinaga. Minu jaoks lihtsalt Tore.
Navigeerimine ja pleieri haldamine on tehtud ääretult lihtsaks: leidub kaks paari nuppe:
- Shuffle`i/BBE nupp, millega saab kergelt juhuesituse sisse või välja lülitada hoides nuppu natukene kauem all. Tähtsam on siiski BBE effektide valik, mida on antud sulle 9: Normal, BBE, BBE ViVA, BBE ViVA2, BBE Mach3Bass, BBE MP, BBE Headphone, BBE Headphone 2 ja BBE Headphone 3 ning mida kena naisehääl ka sulle valimisel alati kinnitab.
- Edasi-tagasi nupukene, mis täidab ka kerimisfunktsiooni.
- Pluss-miinus aitab reguleerida helitugevust. Seda kasutades antakse sulle alati heliline tagasiside, mille kohta ma ei oska öelda ei midagi kiitvat ega halba. Kõrgema volüümi puhul teda väga kuulda pole, madalamal küll. Keda segab, keda mitte. Isiklikult ei häiri.
- Väljalülitamise nupp, mis töötab omakorda ka pausina: pleier lülitub sisse ja välja ülikiirelt, nagu vajutaksi pausi peale, kuigi tegelikult läheb kogu süsteem välja ja aparaat aktiivseks ei jää. Samamoodi lülitub pleier välja ka kõrvaklappide ära võtmisel mingi aja möödudes ning tagasi panemisel läheb ise uuesti tööle, jätkates ALATI, olenemata, kas lülitad ise välja või on klapid tagant, helifaili sealt, kust see pooleli jäi.
Pleier taastab sisse lülitamisel määratud keskastmest kõrgemal oleva volüümi kõrvade ohutuse mõttes alati tagasi keskmiseks. Seda ta siiski madalama volüümiga keskmisest piirist ei tee.

Nuppude tagasiside on konkreetne ilma mingite probleemideta. Küll aga tekitab segadust välimuse mõttes nuppude 1:1 paigutus mõlemal pool taskus orienteerumisel, mille vastu ehk aitab minu puhul vaid kaasasolev klamber (ehk siis mõningase kasutamise järel suudad kolmemõõtmeliselt tunnetuse abil aru saada vastavalt klambri paigutusele pleieriga taskus, kus asuvad heli- ja kus muud nupud.).
Küll puudub võimalus korduvesitada ainult ühte helifaili, kuid see-eest on shuffle funktsioon minule meelepärane kahest, mis pleieritel leidub. Pleier segab juhuslikult lood ära ja jääb loodud plaani järgima e. laulu vahetades tagasi või edasi, ei tehta "segamist" uuesti. Ehk aitab kaasa ekraanita pleieri puhul natukenegi shuffle funktsiooni kasutades kuulata eelmis(eid)(t) meeldiva(id)(t) lugu(sid).

Pleieri töös olekust annab märku ainult väike roheline indikaatortuli ja muidugi ka klappidest tulev heli.


NB! Ainukene asi, millest ma siiralt puudust tunnen on kaustapõhine kuulamine, mida E2 ei oska. Kuigi minu muusika tõesti varieerub ja Shuffle on pea et alati peal, võib vahest olla ikka soov kuulata üht esitajat.

# Battery Life: 11 Hrs. (charge time 1.5 hrs) - Aku laeb ta tõesti pooleteise tunniga täis ja reaalseks kestvuseks on 9+ tundi
# Audio Support: MP3, WMA, FLAC, OGG, Wav

Värvivalik on aparaadil suur ja vähemalt musta ning valgega tulevad kaasa ka vastavat tooni klapid.

Midagi enamat ma öelda ei oska. Väike VÕIMEKAS ja kindlasti parem kui Apple analoog. Kes nime teab ega see kahtle. Pean enda põhimõtte vastaselt tunnistama, et on vähemalt üks nimi, mis tõesti ka kvaliteeti esindab. Muidugi jääb pleier oma kallimatele liigikaaslastele alla.

Edit:
Sai katsetatud hulga klassikalise muusikaga ja EQ "normal" pleieril versus klassikaline int. audio sülearvutil ei kannata mitte võrdlust ka. Ma tõesti ei suutnud uskuda, et klassikalise puhul vahe veel nii selgesti välja minu jaoks. Samuti toidab suured klapid nõks paremini ära kui sülearvuti väljund.
Siiski panin müüki. Katsetatud ja ekraanita aparaat pole mulle. Sihiks siiski vähe soojema heliga i7/sony? või steriilsema d2+ -i poole.

http://www.cowonglobal.com/product_wide/iAUDIOE2/product_page_1.php

Link


viimati muutis Mario. 09.01.2010 06:54:18, muudetud 4 korda
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Piipz
HV veteran
Piipz

liitunud: 15.11.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 05.01.2010 16:04:30 vasta tsitaadiga

Kuigi flac ise on võimas koodek, siis ma kahtlen selle seadme võimekuses seda nii hästi maha mängida, et 700 eegise pleieriga vahe reaalselt kuulda ka oleks, võrreldes mingi kvaliteetse mp3-ga. ma kvaliteetse mussi puhul ise lähtun tavaliselt riistvarast, mitte tarkvarast. mitte et ma antud isendit maha teeks icon_smile.gif thumbs_up.gif
Kommentaarid: 36 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 33
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
M00t
HV Guru
M00t

liitunud: 05.12.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 05.01.2010 16:05:52 vasta tsitaadiga

Nii, et põhimõtteliselt sama nagu iPod Shuffle - trenni tegemiseks - ehk ilma ekraanita (aga kobakam)?

Ja sul ikka paremad kõrvaklapid on ka FLAC'i "nautimiseks", või otsid ainult FLAC'i võimaluse pärast?
Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 67
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
DeTHiCa.
HV Guru
DeTHiCa.

liitunud: 13.01.2006




sõnum 05.01.2010 16:32:08 vasta tsitaadiga

nuppude märgistus (värv) juba hakkab maha kuluma?
Kommentaarid: 144 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 136
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Mario.
HV Guru

liitunud: 25.07.2004




sõnum 05.01.2010 17:15:01 vasta tsitaadiga

Vaatasin ise ka seda, aga kaamera nurga anomaalia. Kõik on ilusti peal.
Kindlasti mitte midagi ülimat ja nagu ütlesin, jääb ta teistele Cowon`i toodetele alla. Siiski on kõrvaga arvuti int. heli puhul vahe väga hästi tunda. Lossless audio on mul kasutuses just sellepärast, et ma suudan siiski teha vahet kõrgeima bitimääraga lossy faili ja näiteks FLACi vahel. Osaliselt on tegu ka muidugi platseeboeffektiga.
Klapid on vastavad ja niisama ägedaid nimesid ega suuri numbreid ei jahi.
Kuna vahet ma kuulen ja raha kallimma Cowoni jaoks pole ning midagi väikest oli vaja peale Clip-i (mis on minu jaoks jube kole), mis FLAC-i toimetab, võtsingi selle. Kiibi kohta ma Cowonilt küsisin. Loodan ka vastust saada. Nii odavate vidinate puhul (võrreldes profitasemel tehnikaga) annab ka tarkvaraline korrigeerimine ja paremad algorütmid väga häid tulemusi võrreldes muidu.

Ja kadudega formaadi puhul on sellel aparaadil BBE MP, mis vähemalt tekitab inimestele hea tunde, et natukenegi parandatakse heli icon_biggrin.gif .
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
DeTHiCa.
HV Guru
DeTHiCa.

liitunud: 13.01.2006




sõnum 05.01.2010 17:59:40 vasta tsitaadiga

clip on kole?
maitse asi vist ikka, ma ei ütleks et minu clip kole on (mul on see vana ümmargusem, mitte uus kandiline). mõnus ja väike, videost oli näha isegi et kui klamber eemaldada siis on väiksem kui su cowon.
lisaks siis sellele veel playlistid, artisti/albumi esitus ja muidugi ekraan ise.
Kommentaarid: 144 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 136
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Mario.
HV Guru

liitunud: 25.07.2004




sõnum 26.04.2010 14:17:57 vasta tsitaadiga

See on subjektiivne maailmavaade, nagu Luide Apple kummardamine. Minu jaoks tõesti Clipi välimus ei istu. Samuti ei ole see võitlustander, kellel väiksem või suurem.
Puudusi on aparaadil omajagu ja kõrge hind ei ole minu silmis kuidagi õigustatud. Siiski on ta odavam kui Shuffle.
Kui keegi kohtab Meizu M3-e siis selle ostan ka ära.

Edit:
Sai katsetatud hulga klassikalise muusikaga ja EQ "normal" pleier vs klassikaline int. audio ei kannata mitte võrdlust ka. Ma tõesti ei suutnud uskuda, et klassikalise puhul vahe nii selgelt välja tuleb. Samuti toidab suured klapid nõks paremini ära kui sülearvuti väljund.
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Cowon iAudio E2
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.