Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  MP3 mängija iRiver T30, 1GB, FM märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
mareq
HV vaatleja

liitunud: 16.04.2003




sõnum 22.09.2006 13:48:04 MP3 mängija iRiver T30, 1GB, FM vasta tsitaadiga


Augusti alguses sai Zebra netipoest omandatud taoline meediapleier nagu iRiver T30, 1GB, FM. Peamisteks nõudmisteks oli lisaks MP3-le ka Ogg Vorbise tugi, ning USB Mass Storage kasutamine muusika laadimiseks. Konkreetne vidin oligi siis selline, mis neile vastas, ning sobis ka hinna poolest. Nüüd siis mõned mõtted ja arvamused.

Tehaseandmed:

Toetatud audioformaadid:
* ASF
* MP3 & WMA (8 kuni 320 kbps)
* OGG Vorbis (kuni Q10)

Toetab ID3 tage V1.1 ja V2.2 kuni V2.4
FM-raadio
Taimer
Väljundvõimsus: 30 mW (15 mW kanali kohta) (16 Oomi)
Sageduste taasesitus: 20 Hz - 20 kHz
Signaali-müra suhe kuni 90 dB/A-weighted
Moonutustegur < 0.1%
Ekvalaiser: 10 eelseadistatut, lisaks käsitsireguleerimise võimalus
4-realine graafiline LCD taustvalgustusega
Sisseehitatud mikrofon, 3.5mm stereokuularite pesa, 3.5mm liinisisendi pesa, USB 2.0 liides
Salvestab otse MP3 formaati (40-128kbps mikrofonist, 40-320kbps liinisisendist salvestades)
1 AAA patareiga mängib kuni 20 tundi (128 kbps, volume 20, EQ normal)

Mõõdud 64 x 32 x 22 mm
Kaal 27 g


Pakendis oli mängiv jubin ise, nööpkuularid, kaelariputamise-nöör, paar raamatukest, cd-plaat mingi Iriveri tarkvaraga ja minu suureks üllatuseks ka 1 AAA mõõdus Duracelli patarei. Pleier ise on selline mõnus pisike vidin. Ma olin pildi järgi oodanud sellist umbes pangakaardi mõõtudes asja, kuid selgus, et too on veelgi pisem. Piltidelt jääb ka mulje, nagu oleks ta selline suhteliselt lame asi (nagu näiteks Creative MuVo), kuid tegelikkuses on ta selline kolmnurkse tahuka moodi asjandus.

iRiveri kodulehelt vidina kohta infot sirvides selgus, et by-default kasutab too muusika arvutist pleierisse laadimiseks MTP nimelist protokolli (mingisugune Microsofti PTP-laiendus, seda süüa oskab vaid Windows Media Player), kuid vastava (ametliku!) firmware-vahetuse käigus saab seda muuta tavaliseks USB2 irdkettaks. Sai siis kohe vastav upgrade ära tehtud, kuna soov oli selline, et pleieri muusikavalikut saaks muuta nii Windowsi kastist kui Linuxi-läpparist (Amarokil tol hetkel veel MTP tugi puudus, nüüd on see väidetavalt olemas). Kusjuures, DRM'iga kaitstud (märksõnaks Playsforsure, mõned netipoed müüvad selliseid faile) WMA-faile mängib aparaat vaid siis kui ta on MTP-firmwarega.

Esimene ehmatus saabus siis kui laule pleierisse surudes linuks järsku teatas, et "Sorry, rohkem ei mahu". Tõstsin siis USB juhtme Windowsi-massina taha ja proovisin. Ka Windows hakkas siis kurtma, et "Ei mahu, tee või tina". Pleieris oli faile sel hetkel circa 650MB jagu. Pleieri infodispleilt selgus ka, et pleier teadvustab, et tal on umbes 300MB jagu vaba ruumi. Ma olin küll selleks valmis, et uhkelt väljareklaamitud 1GB (2 astmes 30 baiti) taandub veidi vähemaks (10 astmes 9 baiti), kuid 300-megabaidine puudujääk oli veidi liiast. Tuhnisin mis ma tuhnisin, jäi paki pealt lõpuks silma mikroskoopilises kirjas teade "Not all memory space is available for file storage." Nojah, ju see 300 megabaiti on siis raudne varu, et ikka alati oleks ruumi diktofoni või FM-raadio salvestuseks või on veel mingi muu kaval põhjus mis lollile kliendile pähe ei mahu.

Heakene küll, krigistame siis pisut hambaid ja asume kuulama. Nööpkuularid on alguses kõrvas kuidagi imelikult valusad, kuid pisut kuulates harjub enam-vähem ära, samas on nüüd umbes kuu aega seda testitud kuid täitsa ära ei ole harjunud nendega, st. iga kord kui kuularid kõrva paned, peab neid sättima ja veidi harjuma. Heli on neil selliste pisikeste vidinate kohta üsna talutav, bass ei mütsu muidugi nagu subwoofer kuid päris kähinaks kah ei taandu, samas on ka kõrgemaid helisid normaalselt võimalik eristada. Arvestades seda, et sellist vidinat kasutan nii-ehk-naa veidi mürarikkamas keskkonnas (näiteks trollibuss) siis pole hullu midagi, kuularite helile tubli 4+.

Kõik sisendid-väljundid ja muud pesad ning kaelapaela kinnitus on pleieri vasakus otsas, mis on selline üsna harjumatu ja pisut ebamugav lahendus. Mulle tundub, et pigem oleks nad võinud olla paremal pool. Mugavuselainel jätkates, pimesi on nuppude käsitsemine selline...õppimist vajav. Kaks nupurida, mõlemas kolm nuppu, pluss eraldiseisev klahvide lukustamise klõpats. Kõik nupud on mingisest kummist, ja sümbolid nende peal reljeefselt. Pimesi käsitsemise hõlbustamiseks võiks üks nupurida olla jämedam või teise kujuga või mida iganes, praegu on ainus võimalus eristada nii, et otsid üles selle klahvilukustusklõpatsi ja siis tead kumb nupurida on kumb. Klahvilukustusnupu juures on nimelt nupud, millega saab helitugevust kontrollida ja menüüsse, teisel pool ekraani on mängimise kontrollnupud (Play/Pause, Next, Previous).

Mängimine ise - Võimaldab mängida mitmes eri reziimis: juhujärjestuses, playlistide kaupa (iriveri tarkvaras saab neid toota, lähemalt pole uurinud, et kas näiteks tavaline m3u kõlbab), kaustade kaupa, kaustade kaupa juhujärjestuses jne. Lisaks saab mingit lõiku korrata (seda reziimi on kerge kogemata sisse lülitada ja siis imestada, et miks pleier aint üht kohta jõnksutab mängida). Tehaseandmeid 20-tunnisest vastupidavusajast pole õnnestunud kontrollida, sest ei ole seni nii täpselt arvet pidanud, kuid julgelt üle 10 tunni on patarei ühe laadimisega vastu pidanud küll.

Raadiot eriti ei proovinud kuid kerge katsetamise käigus (linnasisene värk) leidis kõik jaamad korralikult üles, mängis ka normaalselt. Diktofonina töötas aparaat ka täitsa talutavalt, arvestades sisseehitatud mikrofoni ja seda, et ta on nii-ehk-naa üks selline kõik-ühes lahendus, millest tippkvaliteeti oodata on lootusetu.

Seadistada annab pleierit ka üsna palju, on seal igatsorti elutähtsad valikud nagu mängimise reziim (juhujärjestus, kaustade kaupa jne), ekvalaiser, mismoodi loo nime ekraanil kuvatakse (mis suunas ja kuidas keritakse) jne. Kuid seda näiteks muuta ei saa, et artisti nimi oleks enne loo nime, praegu on kõik nimetused (õigete tagide olemasolul) formaadis "Loo pealkiri - Artist". Kui tagides on eesti täpitähed, siis need kuvatakse ka korrektselt (katusega z ja s [foorum keeldub neid kuvamast] pole kontrollinud, kuid õäöü on olemas nagu 5 kopkat). Veel üks naljakas asi: pleier laseb valida mingisugust keelt, ilmselt siis vist seda et miskeelsed laulude nimed tagides on vmt., polegi täpselt aru saanud, et mida see annab. Lisaks laseb pleier määrata ka omale "nime". Umbes et "Muusika mängimise massin" või et "Mareq pleier". Seda nime siis kuvatakse pidevalt ekraanil kah. Iseenesest muidugi selline suht mõttetu asi, kuid ilmnes selline nali: Kui pleieris keeleks valida "Estonian", siis pleieri nime valikul pakutakse sulle kõikvõimalik valik igatsorti imelikest tähtedest ülakomadega ja ilma, KUID lihtlabast ladina tähestikku EI OLE. Mitte, et see mulle suur kaotus oleks, kuid naljakas sellegipoolest. Kui aga tõesti on tahtmine pleierile mingit ägedat nime panna, siis võib keele jätta English'iks või siis keel muuta "English", panna pleierile nimi ning siis keel tagasi "Estonian" peale muuta. Üks asi, mis seadistuste menüüdest välja koorus, oli ka see, et vidin sisaldab endas ka mingit sorti taimereid a la sleep timer, äratuskell jne.

Lõppkokkuvõttes olen oma ostuga üsna rahul, ainuke asi, mis tõsiselt hinge kriibib, on see, et lubatud 1GB ei saa muusikafailide tarbeks kasutada. Loodame, et iRiver mingi tulevase firmware-uuendusega selle asja ära parandab. Muus osas on see igati tegus ja tore aparaat. Hindeks 10-palli süsteemis võiks olla näiteks 8.

Mis on hea:

* Oskab mängida OGG Vorbist
* Mängib ühe AAA patareiga kaua (tehaseandmetel kuni 20 tundi)
* On pisike, võib vabalt ka särgitaskus rippuda
* Heli on ka standardkuularitega korralik
* Vajadusel on diktofon või FM-raadio
* Sisaldab ka taimerit
* Oskab käituda tavalise USB2 irdkettana


Mis on halb:

* Kogu väljareklaamitud mälumahtu ei saa kasutada muusikafailide tarbeks
* Pesad ja paelakinnitus on paigutatud kergelt ebamugavalt
* Kuularid on alguses kõrvas valusad
* Aparaadi pimesi käsitsemine ebamugav

_________________
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
roostevaba
HV veteran
roostevaba

liitunud: 13.11.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 22.09.2006 17:19:45 vasta tsitaadiga

hea ülevaade thumbs_up.gif
_________________
White Powwa!
Kommentaarid: 169 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 157
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Velociraptor
HV veteran
Velociraptor

liitunud: 27.03.2004




sõnum 22.09.2006 17:32:07 vasta tsitaadiga

suht hea tundub olevat aga see , et muusikaks 1 giga muusikaks kasutada ei saa on küll väike tüng.. ?
korralik review thumbs_up.gif icon_wink.gif
ise kavatsen osta ikka zen muvo või v200 ( hetkel v200 512 mb)
Kommentaarid: 31 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 29
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
MaXakas
Kreisi kasutaja
MaXakas

liitunud: 16.02.2004




sõnum 22.09.2006 18:14:55 vasta tsitaadiga

Seda kadunud ruumi sul nati palju IMHO icon_rolleyes.gif Endal mingi philips gogear 512M ja sel mingi umb 50M "kadunud" ja playeri oma menüü näitab saadaolevat ruumi õigesti. Samas, ruumi ära kaotada õnnestus mul nii, et tõmbasin asja USBst välja ilma safe remove'ta. Osa ruumi lihtsalt kadus, scandisk näitas, et FAT korras, ruumi sain tagasi pulga üle formattides icon_lol.gif
_________________
There is no such thing as allkiri!
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 44
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
sorro
HV vaatleja
sorro

liitunud: 19.01.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 22.09.2006 18:59:40 vasta tsitaadiga

hea ülevaade küll jah, aga hinna võiksid ka välja tuua;)
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 23
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
mareq
HV vaatleja

liitunud: 16.04.2003




sõnum 22.09.2006 19:04:29 vasta tsitaadiga

1155 kr. nagu zebra lingilt näha icon_wink.gif
_________________
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
tecc
HV vaatleja
tecc

liitunud: 20.11.2002




sõnum 22.09.2006 19:12:32 vasta tsitaadiga

minu 1gigane iriver t10 võtab ära ainult ligikaudu 10 mega, sa uuri natuke, see 300 mega puudu on ikka jõõle palju, tee igaksjuhuks formaatimine talle pleieri menüüst, ma millegipärast arvan et siis probleem laheneb.
_________________
Proovi Estobuntut!
Estobuntu.org
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
mareq
HV vaatleja

liitunud: 16.04.2003




sõnum 22.09.2006 19:14:03 vasta tsitaadiga

Seda formatti on saand talle teha küll ja küll, tolku ei miskit.
_________________
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
tecc
HV vaatleja
tecc

liitunud: 20.11.2002




sõnum 22.09.2006 19:20:43 vasta tsitaadiga

Väga kahju, ent uuri siis natuke netist, see 300 on liiga palju.
_________________
Proovi Estobuntut!
Estobuntu.org
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
earthbeat
HV kasutaja
earthbeat

liitunud: 12.04.2006




sõnum 23.09.2006 08:27:09 vasta tsitaadiga

iPod minil on 36Mb 4'st Gigast systeemi all icon_neutral.gif
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
mina96
HV kasutaja
mina96

liitunud: 07.12.2001




sõnum 24.09.2006 15:44:38 vasta tsitaadiga

MaXakas kirjutas:
Seda kadunud ruumi sul nati palju IMHO icon_rolleyes.gif ruumi sain tagasi pulga üle formattides

Formaatisin ka pleieri mälukaardi (1G) FAT asemel FAT16 peale ja mälu sain kõik kasutusse.

_________________
Inimene, kui tal on hea olla, mõtleb harva.
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 25
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
lighT
HV veteran
lighT

liitunud: 14.06.2004




sõnum 24.09.2006 16:55:32 vasta tsitaadiga

Siiski on võimalik pleier 1gb peal tööle saada? OGG tuge vist muvo tx-l polegi. Mis arvate, kas tasub vahetada creative muvo tx se 512mb vastu? Kas sellest mudelist 2gb varianti ei ole? Mis selle kaasasoleva tarkvaraga saab OGGd MP3ks teha?
Kommentaarid: 35 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 28
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Dominus
HV Guru
Dominus

liitunud: 05.03.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 27.09.2006 19:14:52 vasta tsitaadiga

Tekkis endal kah sama isendi vastu huvi,mujal kah räägitud et iRiver pidi väga tegija firma olema thumbs_up.gif
Kas praegune pill Zen Muvo v200'st on parem? Ning miks ilma FM'ita iRiver T30 1gb isend 2x kallim on? icon_eek.gif :]
Kommentaarid: 104 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 1 :: 76
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
MelesMeles
HV Guru

liitunud: 26.12.2002




sõnum 27.09.2006 19:24:53 vasta tsitaadiga

earthbeat kirjutas:
iPod minil on 36Mb 4'st Gigast systeemi all icon_neutral.gif


Protsendiliselt on see kaotus kindlasti suurem kui antud iRiveri mängija ligi kolmandik.. icon_rolleyes.gif icon_lol.gif

Korralik ülevaade. iRiveri mp3 mängija peale olen isegi mõelnud. Ja mõtlen siiani..

_________________
Allkiri
Kommentaarid: 268 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 194
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Dominus
HV Guru
Dominus

liitunud: 05.03.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 29.09.2006 19:24:02 vasta tsitaadiga

Põhimõtteliselt mu väikesed karvased sõbrad,ma pean teid kurvastama icon_razz.gif
Iriver T30 enam ei toodeta :[
kõik Eesti firmad surfasin vist läbi,kõigil laod tühjad,kuigi mõnega olen tellimuse kohalt rääkinud,võibolla saigi tellida neid veel aga kätte saad alles 2-3nädala pärast.
www.spin.ee seal peaks laos veel 17 tükki olema ning pidid 2 päevaga kohale tooma,kuigi seal regamine käib läbi telefoni?
Kommentaarid: 104 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 1 :: 76
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
mareq
HV vaatleja

liitunud: 16.04.2003




sõnum 10.12.2006 18:31:18 vasta tsitaadiga

Hehee! Poisid ja tüdrukud, nagu karta oligi osutus mareq ikkagi selleks oinaks. Täpsemalt järele uurides selgus, et see piirang mis algses tekstis mainit, rakendub vaid siis kui kõik failid otse mängijale kopeerida. Aga tee sinna üks kaust lisaks ning kopeeri ülejäänud materjal sinna kausta ning mahub kenasti mainitud gigabait ära.

(Selle kohta ütles vanarahvas,et loll pea on kehale nuhtluseks) icon_redface.gif icon_redface.gif icon_redface.gif
Seega võib miinuste nimekirjast kah vastava miinuse eemaldada, see pole tegelikult asjakohane.
Vabandust eksitamast

_________________
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Dominus
HV Guru
Dominus

liitunud: 05.03.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 11.12.2006 01:37:13 vasta tsitaadiga

erilist vahet pole vast kuna antud pleiereid pole kuskil enam icon_biggrin.gif
laod on tühjad ja ei toodeta,ainuke koht kust saaks vbl oleks ebay icon_smile.gif
Kommentaarid: 104 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 1 :: 76
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
marko-
Kreisi kasutaja

liitunud: 21.02.2005




sõnum 27.12.2006 20:50:58 vasta tsitaadiga

Minu iPod nanol 2gigasel samuti umbes 300mb kuskil pärapõrgus, aga mälu siiski palju, 1.7giga ja ajab asja ära.
_________________
[img:]https://foorum.hinnavaatlus.ee/images/200x40_HV.gif[/img:]
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 30
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Mario.
HV Guru

liitunud: 25.07.2004




sõnum 01.12.2009 19:34:27 vasta tsitaadiga

Kas keegi omab reaalseid kogemusi iRiver lPlayeriga? Ma tean, et palju pole oodata, kuid ehk ajutiseks asenduseks käib, kui mõnele cowonile rahalise olukorra paranemisel käpa peale panen. Kuidas praktiliselt kuulatavusega on? Ehk annab asisemat soovida, mis FLAC-i pleierdaks mulle sama hinna eest?
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  MP3 mängija iRiver T30, 1GB, FM
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.