Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Samsung SGH-Z500 märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
tomson
HV veteran
tomson

liitunud: 21.08.2003




sõnum 02.10.2007 14:23:05 Ülevaade: Samsung SGH-Z500 vasta tsitaadiga


Samsung'i UMTS seeriast ehk Z-series on juba mõnda aega tagasi ilmunud mudel SGH-Z500, lühidalt Z500, kuid pärast selle valimist oma uueks kaaslaseks otsustasin sellest siiski ülevaate kirjutada, näitamaks, et Samsung täiesti võimeline looma hea funktsionaalsusega sisukaid telefone, mida pole keeruline kasutada ka inimestel, kes on terve elu kasutanud ainult Nokia't või Sony Ericsson'i.

pakendi sisu

  • SGH-Z500 GSM/UMTS telefon
  • 900mAh Li-Ion aku
  • 150mA reisilaadija, töövahemikuga 100-240V, laadimisvool 4.2V @ 650mA
  • kanderihm
  • stereo handsfree
  • USB datakaabel
  • Samsung PC Studio 2.0 tarkvara CD


väljast
Z500 vorm on clamshell ning välimuse kohta võib öelda, et tüüpiline Samsung, kuid ühtteist erilist võib sellelt siiski leida.
Üks nendest on väline ekraan, mis ilmselt esimese asjana pilku püüab. Nimelt koosneb väline ekraan kahest osast. 80x64 resolutsiooni ja 65536 värviga LCD ekraanist ning väikesest OLED ekraanist, mille sinine kiri on always-on. Sellel näidatakse peamiselt raadiosignaali tugevust, aku laetust ning kella. Kolm tähtsat parameetrit, mis on kogu aeg nähtaval. 80x64 LCD ekraan on ooterezhiimis väljalülitatud ning küljenuppudele vajutades näidatakse analoogkella. Veel näidatakse sel ekraanil infot vastamata kõnedest, vastuvõetud sõnumitest ja muust sellisest, mis on juba tüüpiline kõikidele seda tüüpi mobiiltelefonidele. Kui välimise ekraani LCD osa kvaliteet on "nagu kõigil" ning eriti kiita ei ole siis sisemine ekraan on tõeline puhkus silmadele. 176x220 resolutsiooniga 262144 värviga LCD TFT ekraan on suurepäraste värvidega ja terava pildiga. Reageerimisaeg on piisavalt väike, et ka kiirelt liikudes menüüdes või Opera Mini brauseris ei muutu pilt uduseks. Heast pildikvaliteedist on saanud Samsungi kaubamärk ning võrreldes samas hinnaklassis olevaid telefone erinevatelt valmistajatelt on Samsung selles osas teistest tihti peajagu üle.
Välisest küljest jääb silma veel asjaolu, et telefonil on kaks kaamerat. Välimine Megapixel kaamera, mis on resolutsiooniga 1152x864 ning sisemine VGA kaamera, mis on maksimaalse resolutsiooniga 640x480. Välimine on siis mõeldud niisama pildistamiseks ning sisemine UMTS võrgus 3G videokõnedeks. Kvaliteet on mõlemal kaameral üsna kehv, mis ei ole üldse üllatav arvestades, et kummagil kaameral pole fokuseerimist, välku, LED lampe ega midagi, mis oluliselt aitaks kvaliteeti tõsta. Kaameras saab seadistada asju, mis on tüüpilised selle klassi telefonikaameratele. Pildid salvestatakse JPEG formaati ning videod 3GP formaati ning ka siin üllatusi pole.
Üldisematest asjadest. Telefon vasakul küljel stereo handsfree pistikupesa, klahvid helitugevuse muutmiseks ning Infrapuna aken. Paremal küljel on kaamera kiirklahv ning TransFlash (microSD) kaardipesa. Telefoni alumises osas on laadija/datakaabli pistikupesa. Palju pistikupesasid, mis kõik on kaetud kummist kaitsekorkidega, et need sodi täis ei läheks. "samsungmobile.com" kirjaga aku on ehitatud telefonikorpuse osaks ning eraldi akukaant sel telefonil ei ole. Klahvid on tugevast plastikust, parajalt suured ning klahvikäik on täpselt paras, mis koos teeb telefoni käsitlemise mugavaks. Klahvide taustavalgustus on valge ning nende asetuse kohta saab jällegi kasutada väljendit "tüüpiline Samsung". Telefoni plastik jätab odava mulje (nagu kõik hõbedased plastikud minu arvates), kuid üldmulje on siiski hea ja kindel.

seest
Samsung SGH-Z500 menüüd on kergelt navigeeritavad ja loogilise ülesehitusega, mistõttu on kõike võrdlemisi lihtne leida juba esimesel korral. Väga sarnane menüüde üleehitus on ka kõikidel uuematel Nokia ja Sony Ericsson'i sama hinnaklassi mudelitel. On ka puudusi. Selge sõnum on, et see telefon on eelkõige mõeldud inimestele, kes soovivad telefoniga peamiselt sidet pidada ning kellad ja viled on teisejärgulised. Telefonil on 1000 kohaline telefoniraamat, 200 SMS'i ja 100 MMS'i mahutav sõnumikeskus, märkmik ja kalender ning hulgaliselt ühenduvusvõimalusi, kuid selliseid lihtsaid asja nagu võimalust vahetada kasutajaliidese teemat või panna mp3'sid helinateks ei ole. See on küll nüüd pigem maitse küsimus ning kindlasti on inimesi, keda see ei sega, kui ka inimesi, kelle jaoks on see ületamatu probleem. Mina isiklikult kuulun esimesse gruppi ning väga ei kurda. Telefoni ainuke teema koosneb kolmest värvist: sinine, must ja valge icon_smile.gif on lihtne ning silmale hea vaadata. Kas mingi menüüsüsteem on hea või halb on väga individuaalne ning pikalt siin kirjeldama ei hakkaks. Küll aga tahaks tuua välja suuremad menüüsüsteemi iseärasused ja võimalused, sest just need on, mis inimestes häid või halbu emotsioone tekitavad.

  • Puudub võimalus vahetada menüüsüsteemi teemat.
  • Puudub võimalus kasutada mp3 formaadis faile helinaks.
  • Alarm ei ärata kui telefon on väljalülitatud.
  • Võimalus valida võrgurezhiimi: automaatne, GSM900/1800, GSM1900, UMTS
  • Andmesidemahtu näidatakse vastavalt suurusjärgule erinevates ühikutes: kB, MB jne.
  • Telefon vastab kõnele klapi avamisel ning seda funktsionaalsust väljalülitada ei saa.
  • Küljel olevat helitugevuse nuppu saab konfigureerida loobuma sissetulevast kõnest või vaigistama heli.
  • Võimalus teha telefon "nähtamatuks" paaritumata seadmetele. (Bluetooth)
  • Võimalus aktiveerida helin ja vibra korraga. (Paljudel vanematel Samsungidel puudu selline funktsionaalsus)


raadio- ja andmeside

  • GSM võrgus sagedused 900, 1800 ja 1900 MHz
  • UMTS võrgus sagedus 2100 MHz
  • GPRS Class 10 (4 download slots + 2 upload slots)
  • Bluetooth 1.1
  • IrDA
  • USB 1.1

Z500 töötab GSM ja UMTS 2.1GHz võrkudes ning erinevaid võrgurezhiime on võimalik valida. Andmeside jaoks GSM võrgus on telefonil GPRS, kuid puudub juba üsna laialt levinud EDGE. Bluetooth ja USB on mõlemad toetatud ainult versioonidega 1.1, mis annab märku, et antud mudel on juba üsna vana.
Suurim SAR väärtus antud telefonil on 0.99W/kg. Jäädes täpselt poole peale lubatust (EU norm on 2W/kg) on seda parajalt palju võrreldes paljude teiste tänapäeva telefonidega. Tavainimesele tähendab see paremat levi, kuid ka seda, et telefon läheb rääkides üsna kiiresti kuumaks.
USB datakaabli abil modemina kasutamiseks on vaja installida plaadi pealt draiver, Windows XP seda ise ära ei tunne. USB datakaabli kaudu ühenduses olev telefon laeb ennast samal ajal.

mälu
Sisemine: 50MB dünaamiline
Välimine: TransFlash (microSD) kaardipesa

Samsung PC Studio 2.0
Olles varasemalt kasutanud sama tarkvara 3ndat versiooni oli üsna imelik installida versioon 2.0. Funktsionaalsust on palju vähem ning samuti näeb 2.0 ka väga kole välja, kuid plussiks peab mainima, et teeb täpselt seda, mida vaja ning PC Studio 3ndast versioonist on seda tunduvalt lihtsam kasutada. USB datakaabli küljes olev telefon tuntakse automaatselt ära ning sünkroniseerimine WAB (Windows Address Book) või Outlook'i vahel on lihtne. Ka failide saatmine on lihtne ja kiire. Pole keerulisi menüüsid.

garantii
3 AASTAT

lingid
SGH-Z500 | Omadused (ENG)
SGH-Z500 | Spetsifikatsioon (ENG)

vaata ka
Ülevaade: Samsung SGH-X820 ehk The Ultra Edition 6.9


viimati muutis tomson 03.10.2007 07:50:04, muudetud 4 korda
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 28
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
veiho
HV vaatleja

liitunud: 11.08.2003




sõnum 02.10.2007 15:03:02 vasta tsitaadiga

Alarm ei ärata kui telefon on väljalülitatud. << mis tähendab, et seda aparaati ei ole mõtet soetada. Nii lihtne see valiku tegemine ongi.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
tomson
HV veteran
tomson

liitunud: 21.08.2003




sõnum 02.10.2007 15:24:57 vasta tsitaadiga

Noh, on inimesi, kes ei kasuta mobiiltelefoni äratuskellana. Neil on sellest ilmselt sügavalt ükskõik, kas sel üldse ongi alarm ning selle olemasolu või puudumine absoluutselt ei kõiguta neid ühe või teise mudeli kasuks valima.
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 28
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 30.09.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 02.10.2007 15:56:48 vasta tsitaadiga

piltide laiuseks võiks olla 400-450pix, suuremad pildid venitavad HV avalehe laiaks
_________________
NordVPN tarkvara nüüd soodsamalt
HV valuutakalkulaator
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
ToivoSvamm
HV kasutaja

liitunud: 24.08.2004




sõnum 02.10.2007 20:21:05 vasta tsitaadiga

Mu elukaaslasel on juba 3 aastat üks klapiga samsung. Kestab siia-maani, ainult hakkab vahest välja lülitama ja valesid sisse helistejate numbreid näitama. Ei tea mis see tähendab?
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
tnz
HV vaatleja

liitunud: 28.11.2004




sõnum 02.10.2007 20:29:14 vasta tsitaadiga

veiho kirjutas:
Alarm ei ärata kui telefon on väljalülitatud

Üldiselt peaks Samsungil olema selline seade nagu "automaattoide", tavaliselt on see deafultina välja lülitatud. Lülita sisse ja peaks äratama.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
WäntWõll
make.believe
WäntWõll

liitunud: 18.01.2005




sõnum 02.10.2007 20:51:31 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Üldiselt peaks Samsungil olema selline seade nagu "automaattoide", tavaliselt on see deafultina välja lülitatud. Lülita sisse ja peaks äratama.

Täpselt nii thumbs_up.gif
Kommentaarid: 373 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 299
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
zampodata
HV kasutaja
zampodata

liitunud: 22.12.2003




sõnum 02.10.2007 23:02:09 Re: Ülevaade: Samsung SGH-Z500 vasta tsitaadiga

tomson kirjutas:

[*]150mAh reisilaadija, töövahemikuga 100-240V


Laadijal vast mahutavust(mAh) pole, pigem on tegu laadimisvooluga (mA).
Kommentaarid: 59 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 57
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
tomson
HV veteran
tomson

liitunud: 21.08.2003




sõnum 03.10.2007 07:50:39 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Üldiselt peaks Samsungil olema selline seade nagu "automaattoide", tavaliselt on see deafultina välja lülitatud. Lülita sisse ja peaks äratama.

Jah. Ma saan aru, millest sa räägid, mul on teine Samsung veel, kuid Z500'l ma pole seda kohta leidnud.

tsitaat:
Laadijal vast mahutavust(mAh) pole, pigem on tegu laadimisvooluga (mA).

Täpselt nii. Minu näpukas ja parandasin ära.

EDIT: Tuli veel üks asi meelde. Garantii on 3 aastat.
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 28
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
meybo
Kreisi kasutaja
meybo

liitunud: 16.08.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 03.10.2007 14:43:49 vasta tsitaadiga

tomson kirjutas:
EDIT: Tuli veel üks asi meelde. Garantii on 3 aastat.

Nii peaks see olema kõikide Samsungi toodetega. Mis telefonidesse puutub, siis üldjuhul kasutatud materjalide vastupidavuse ja koostekvaliteedi kohta küll ühtegi paha sõna öelda ei saa. Endal 1,5 aastat vana E360e, näinud vatti ja vilet, korduvalt maha kukkunud, kuid liugklapp on endisel terve ja töötab probleemideta. Samas soft viskab vahel väiksemaid vimkasid, näiteks mängib sissetuleva kõne puhul vale helina.

_________________
www.meybo.ee
Kommentaarid: 21 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Sandman
HV kasutaja
Sandman

liitunud: 06.12.2004




sõnum 04.10.2007 08:13:11 vasta tsitaadiga

Väga stiilne ning normaalne telefon on ka tehnilise sisu poolest. Veidi aega tagasi oli plaanis just see sama Samsung osta, mis jäi silma just oma välimuse poolest. Aga sai soetatud w810i.
_________________
Fotolõuend - Fototapeet - Disaingraafika - Dekoratiivkleebised
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Mac86
HV vaatleja

liitunud: 22.12.2005




sõnum 04.10.2007 13:51:03 vasta tsitaadiga

Ei tahaks väga maha tegema hakata,aga kahjuks tundub telefon olevat üsna ajast ja arust olevat.Isegi kui ma ainult välimust vaataks ei ostaks ma seda rääkimata selle funksiooni puudustest.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
tomson
HV veteran
tomson

liitunud: 21.08.2003




sõnum 05.10.2007 08:39:50 vasta tsitaadiga

Mac86 kirjutas:
Ei tahaks väga maha tegema hakata,aga kahjuks tundub telefon olevat üsna ajast ja arust olevat.Isegi kui ma ainult välimust vaataks ei ostaks ma seda rääkimata selle funksiooni puudustest.

See telefon ongi ajast ja arust. icon_biggrin.gif Sõna otseses mõttes. Selle mudeli esmaesitlus oli 2005 aasta alguses, see on juba üle 2 aasta vana. Tol ajal oli 50MB telefonimälu ja TransFlash kaardipesa päris kõva sõna.

Idee polegi seda konkreetset mudelit promoda vaid anda ettekujutus, mida umbkaudu võib oodata kui osta Samsung. Suurim põhjus, mida mina tean, miks inimesed Samsung'i pigem ei osta on see, et nad ei tea, mida sellest oodata. See on hirm, mis on pärit ajast, kus Nokia oli hea menüü etalon ning igasugused Motorolad ja Siemensid tegid telefone, kus menüüd olid sellised, et enne loe kasutusjuhendit mingi 3 korda algusest lõpuni selleks, et saata sõnum ja saada saateraport.

Igal inimesel on oma maitse, vajadused ning funktsionaalsus, mida ta telefonilt ootab. Antud ülevaate ülesanne ongi anda ÜLEVAADE, mitte veenma kedagi seda telefoni ostma.
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 28
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Mac86
HV vaatleja

liitunud: 22.12.2005




sõnum 05.10.2007 10:33:59 vasta tsitaadiga

tomson kirjutas:

Idee polegi seda konkreetset mudelit promoda vaid anda ettekujutus, mida umbkaudu võib oodata kui osta Samsung. Suurim põhjus, mida mina tean, miks inimesed Samsung'i pigem ei osta on see, et nad ei tea, mida sellest oodata. See on hirm, mis on pärit ajast, kus Nokia oli hea menüü etalon ning igasugused Motorolad ja Siemensid tegid telefone, kus menüüd olid sellised, et enne loe kasutusjuhendit mingi 3 korda algusest lõpuni selleks, et saata sõnum ja saada saateraport.

Igal inimesel on oma maitse, vajadused ning funktsionaalsus, mida ta telefonilt ootab. Antud ülevaate ülesanne ongi anda ÜLEVAADE, mitte veenma kedagi seda telefoni ostma.

Ise olen olnud nutitelefonide fänn eelistades just funksionaalsuse poolest Nokia omi,aga see multimeediaseadme sildi all asjalikemate seadmete puhul juba keskmise läpaka raha küsimine on minu harja punaseks ajanud.Ja kuna tahaks juba midagi uut proovida,siis minu rõõmuks on Sony-ericcson saanud valmis väga asjaliku nutitelefoniga P1i-kõik mis vaja on sellel olemas ning minu suurte nõudmiste puhul on ka kõigest üks miinus(EDGE).Peale Nokia ja Sony-Ericssoni on veel tõesti ka väga asjalik bränd Samsung.Aga üks on kindel,Motorola ja Siemens pole kunagi osanud telefone teha icon_lol.gif
On keegi kunagi näinud korra käest maha kukkunud Raz'i?Mina olen icon_lol.gif
Või veel hullem - on keegi kasutanud Siemensi või näinud maha kukkunud Siemensi icon_lol.gif
Samas eks Nokia teeb ka vahest kakat icon_neutral.gif
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
taavi
HV veteran

liitunud: 04.02.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 05.10.2007 10:46:18 vasta tsitaadiga

tomson kirjutas:
Idee polegi seda konkreetset mudelit promoda vaid anda ettekujutus, mida umbkaudu võib oodata kui osta Samsung. Suurim põhjus, mida mina tean, miks inimesed Samsung'i pigem ei osta on see, et nad ei tea, mida sellest oodata.


samsungist ei tea kunagi, mida oodata. samsungil on nimelt mööda aasiat laiali erinevad arendusmeeskonnad, kes kõik omavahel suhtlemata tohutul hulgal erinevaid telefonimudeleid välja lasevad. mudeli või välimuse järgi ei saa kunagi arvata, mis seal sees on. z500 on veel üks normaalsemaid samsunge.
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 55
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
meybo
Kreisi kasutaja
meybo

liitunud: 16.08.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 05.10.2007 12:57:49 vasta tsitaadiga

taavi kirjutas:
samsungist ei tea kunagi, mida oodata. samsungil on nimelt mööda aasiat laiali erinevad arendusmeeskonnad, kes kõik omavahel suhtlemata tohutul hulgal erinevaid telefonimudeleid välja lasevad. mudeli või välimuse järgi ei saa kunagi arvata, mis seal sees on. z500 on veel üks normaalsemaid samsunge.

Mõni konkreetne link selle väite kinnituseks? Kohe mitte ei usu, et selline kaos valitseb, kirjeldatud süsteem meenutab pigem stagnaaega.

_________________
www.meybo.ee
Kommentaarid: 21 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
raydnoper
HV kasutaja

liitunud: 29.12.2004




sõnum 05.10.2007 15:45:05 OT: ära laima Siemensit vasta tsitaadiga

[quote="Mac86"]
tomson kirjutas:

Või veel hullem - on keegi kasutanud Siemensi või näinud maha kukkunud Siemensi icon_lol.gif

OT: ära laima Siemensit, oled sa M-seeriat kasutanud ? icon_razz.gif Väline disain pisut kehvavõitu, seda küll, aga muidu telefon vihmakindel ja põrutuskindel, M65 näiteks sisaldas ka väga loogilist softi (M81 sisaldab juba Benqi välja mõeldud softi ja see on pisut... kummaline) icon_razz.gif
Kommentaarid: 47 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 45
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
2korda2
HV kasutaja

liitunud: 19.07.2003




sõnum 05.10.2007 16:01:44 vasta tsitaadiga

Mac86 kirjutas:

Või veel hullem - on keegi kasutanud Siemensi või näinud maha kukkunud Siemensi icon_lol.gif

S55. Läheb vist neljas aasta. Maha kukkunud rattaga sõites seljakoti taskust kiirusel 30 km/h piku asfalti, lisaks lugematu arv kordi betoonpõrandale rinnataskust või vöökõrguselt. Peale istutud rohkelt. Paaril korral märjaks saanud. Töötab, ainult aku on väsinud.
Ühe nupuvajutusega saan kätte: kõnepost, kalender, sisse tulnud kõned, vastamata kõned, väljunud kõned, Uus SMS, Ülesanded, aadressraamat, 3 kiirvalikuga numbrit. Kõik enamkasutatavad asjad kiirvalikute all icon_smile.gif Süngib outlookiga (nii kontaktid kui kalender), annab meeldetuletusi (korduvad ja ühekordsed), äratab, diktofon jne. Pilti ei tee ja muusikat ei mängi, ekraan on ka vähe värviline aga tööinimesele hea abivahend (pealegi SELLE raha eest ammu ennast ära tasunud).
Esimene jama oli juhtumisi just eelmisel nädalal, kui mõned nupud ei funktsioneerinud enam. Aku tagant ära, uuesti taha ja jälle korras. Ei maksa teha margiüldistusi mingi odavamale otsale tehtud saasta pealt icon_wink.gif
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
taavi
HV veteran

liitunud: 04.02.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 05.10.2007 16:03:39 vasta tsitaadiga

djstallion, ühtegi konkreetset linki pole. minu väited põhinevad puhtalt kogemusel. uuri samsungi dev-site-i ja vaata kuidas nad oma telefone jagavad. võrdle seda näiteks nokia või se-ga. ära võta minu väiteid südamesse, see on lihtsalt minu isiklik viha lollakate mobiilitootjate suhtes.
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 55
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
tomson
HV veteran
tomson

liitunud: 21.08.2003




sõnum 06.10.2007 15:01:02 vasta tsitaadiga

djstallion kirjutas:
taavi kirjutas:
samsungist ei tea kunagi, mida oodata. samsungil on nimelt mööda aasiat laiali erinevad arendusmeeskonnad, kes kõik omavahel suhtlemata tohutul hulgal erinevaid telefonimudeleid välja lasevad. mudeli või välimuse järgi ei saa kunagi arvata, mis seal sees on. z500 on veel üks normaalsemaid samsunge.

Mõni konkreetne link selle väite kinnituseks? Kohe mitte ei usu, et selline kaos valitseb, kirjeldatud süsteem meenutab pigem stagnaaega.

Mina olen selle väite kinnituseks. taavi jutt on üsna õige tegelikult. Mul on SGH-X820 ja SGH-Z500. Mõni asi on ikka vapsee kiiksuga. Näiteks X820 on küll parandatud alarmiga, kus on funktsioon "automaattoide" juhuks kui on vaja alarm sisse lülitada, ajal mil telefon on välja lülitatud (vanemal Z500'l seda ple), kuid Z500'l on helinaprofiilid, mida uuemal X820'l ple. Z500'l on ka võrgu ja Bluetooth seadistamiseks rohkem valikuid, mis X820'l puuduvad. Veel on jabur see, et vanemal Z500'l näidatakse kärjeinfot ekraanil nagu Nokial ja Sony Ericsson'il, kuid uuemal X820'l tulevad kärjeteated SMS'dena! Veel näiteks see, et peamenüüs on ikoonid samad, kuid alam-menüüd on täiesti erinevad.

Jääb mulje, et erinevate seeriate jaoks on erinevad arendusmeeskonnad, kes omavahel eriti ei suhtle. Seeria sees on iga järgenv mudel parem kui eelmine, kuid erinevate seeriate vahel võib olla aastane mahajäämine.
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 28
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
madis17
HV vaatleja

liitunud: 01.04.2009




sõnum 01.04.2009 16:35:48 Hind vasta tsitaadiga

Ma olen otsinud seda telefoni Eesti mobiili operaatorite kodulehekülgedelt, kui pole leidnud. Sooviksin teada mis on antud telefoni hind.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Samsung SGH-Z500
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.