Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Lenovo Thinkpad X200 Tablet märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
friik1
HV Guru
friik1

liitunud: 18.06.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 06.01.2009 18:12:01 Ülevaade: Lenovo Thinkpad X200 Tablet vasta tsitaadiga


Saabus töö juurde pooleldi testimiseks ja tulevaste masinate võimalikuks prototüübiks üks Thinkpad X200 Tablet, mis pidi juba järgmiseks õhtuks ühel kasutajal käes olema. Kuna esimene päev ma tööl ei olnud, ajasin täna oma suured karvased näpud sellele taha, et kiiresti asjale pilk peale visata ning pisut näppida. Selle ajaga jõudsin üht kui teist teha. Sünteetilised testid ei kuulu nende hulka, kuna need niikuinii praktilist kasutuskogemust ei näita.

Peale vaadates ThinkPad nagu ThinkPad ikka. Klassikaline must kast paari värvilise triibuga. Pisiasjadest on helinupud uuesti mustaks värvitud ning TrackBalli nuppudele tagasi ilmunud värviribad.
Varasematest X seeriatest on vast suurim erinevus laiekraan, mille lahutus 1280*800 pikslit. Väidetavalt peaks see olema LED taustavalgustusega, aga mina oma räsitud X60 kõrval erilist vahet ei märganud. Maksimaalne heledus oleks justkui natuke suurem ning valgustuses tumendatud ekraaniga erinevusi silma ei hakanud. Tabletile kohaselt on olemas puuteekraan. Spetsifikatsioonide kohaselt isegi multitouch tugi, mida ma katsetada ei saanud, sest ei leidnud rakendust, kus sellega midagi teha. Kuna pool päeva oli stylus serveriruumi luku taha unustatud, proovisin läbi saada näpuga. Ning vaata vaid, peale kiiret kalibreerimist on see enam kui võimalik. Styluse suuruse järgi on tegemist lihtsalt lataka joonestuslauaga. Varasemate Lenovode kasutajad teadsid rääkida, et ekraan täiesti on surve- ning suunatundlik. Paistab, et tundlik võrk on paneeli ees, kuna pilt on "sügaval." Tavalise LCD'ga on ekraani puudutades pilt peaaegu sõrme, all CRT'ga jääb aga sõrme alla tükk tühja maad - sama efekt tekkis ka selle masinaga. Nurga alt stylust kasutades võib see potentsiaalselt probleeme tekitada.

Ekraani küljes on posu nuppe, mis tegelevad asjadega, millega mul polnud aega tegeleda. icon_lol.gif Üks on vana hea voolunupp, teine keerab ekraani ning kahe ülejäänu funktsiooni ma ära ei tabanudki. Iseenesest keerab pilt ekraani asendi muutmisel ennast ise, kuid vahel võib olla kasulik asju muu nurga alt vaadata. Kuna mul stylust polnud, sai ekraan üsna kiiresti graatsilisi kumeraid rasvajälgi täis. Õnneks on ekraan matt, nii et need reaalselt ei häiri.

Korpus on jällegi samm edasi. Kõrvalt oli laenuks võtta ka X60 Tablet, millest X200 oli kõvasti jäigem. Korpust erinevate kohtade pealt surudes ning väänates ei suutnud ma kordagi tekitada silmaga nähtavat deformatsiooni, kuigi sõrme all nagu õige pisut painduks. Seda ka ekraani puhul, nagu tükk kuiva kvaliteetpuitu - suhteliselt kerge ja tugev. Paistab, et RollCage on ka X seeriates imesid teinud. Ka ekraani hing ei jätnud töökindluses kahtlusi. Muidugi keskkinnitusega hing veidi võbeleb külgsuunas, kuid mitte rohkem kui tavasülearvuti hinged vaid ühes suunas. Kuigi uute T ja W seeriate klaviatuur on sõimu saanud, ei suutnud ma X200 puhul küll mingisugust vahet täheldada, kuigi naised saunas rääkisid, et klaviatuurid on samad. Vastupidi, mu enda X60 on ülevalt äärest altis läbi painduma, uue masina puhul ei märganud kuskilt läbipaindumist.

Masina parameetrid lühidalt: Intel Core 2 Duo SL9400 1,86GHz, 2GB DDR3 PC-8500 RAM, 250GB 5400RPM HDD, sõrmejäljelugeja, Intel AMT 4.0, TPM 1.2; veebikaamera; Gigabit võrgukaart; Intel Turbo Memory 2GB; 5 ühes mälukaardilugeja modemiga; Intel 5300 WiFi Link; 4 elemendine aku.
Masina küljes on järgmised pesad ja lülitid: 3 USB korpuse nurkades laiali; raadioühenduste lüliti; ExpressCard54, VGA, voolupistik, Kensington, Styluse auk, modem, kõrvaklapid, mikrofon, mälukaardilugeja, dokkimisport
Kuna masinaga tuli kaasa UltraBase X200, kajastan ka selle võimalused: 4 lisa USBd; doki lukustus, UltraBay SATA DVD+RW; Ethernet; Kensington; kõrvaklapid; mikrofon; DisplayPort; VGA, voolupistik ja üks ootamatu, kuid kuradi hea innovatsioon - teise põhiaku laadija. St. saad dokis laadida lisaks teist süsteemi 4- või 8-elemendist põhiakut. Kuna aku istub kontaktide peal vaid oma raskusega, ei saa dokki laadimise ajal eriti liigutada - aga see-eest on mõte suurepärane, kuna ma tean paljusid, kes rändavad ringi mitme põhiakuga.

Softipoolest. Ajapuudusel jõudsin põgusalt katsetada tehases paigaldatud Windows Vista Business'i, domeenist keskhallatava võrgupaigaldusega Windows Vista Enterprise SP1 ning Windows XP Professional SP3'ga.
Tehasepaigaldus toimis normaalselt, kuigi käivitumine oli üsna aeglane ja tatine. Kui süsteem lõpuks püsti sai, toimis kõik korralikult, kuigi teavitusriba ulatus poole ekraanini. Kui jätsin peale mälupuhvrite täitumist süsteemi seisma 10ks minutiks, et kõik saaks rahuneda, "Battery saver" vooluprofiiliga, pakkus Power Manager jäänud tööajaks 3:30. Kuna tehasepaigalduste vastu on mul allergia mitmetel professionaalsetel põhjustel, pidi see niikuinii minema lendama.

WDS'ist kolis selga Windows Vista Enterprise SP1. Tõmmises polnud enamikke vajalikke draivereid.. Peale Etherneti draiverite ettesöötmist läks peale System Update, mis sikutas kõik puuduva. Paraku otsustas too täna äärmiselt tatine olla, kulutades 300MB peale peaaegu poolteist tundi, mis sõi ära olulise osa testimiseks planeeritud ajast. Ajapuuduses ei hakanud softi peale laskma, vaid lasin tal tegutseda praktiliselt tühja süsteemiga. Kõik toimis tunduvalt kiiremini kui tehasepaigaldusega, isegi aku pakkus tööajaks 4:30, seega pea tunnine võit. WiFI toimis kiiresti, kahjuks pole mul N tugijaama töö juures kuskilt võtta, seega ei saanud selle täiskiirust proovida. Ethernetiga imesin ühest üsna koormatud serverist üle hunniku võrgulülitite ca 50MB/s, üsna soliidne.
Ja viimaks vana hea Windows XP. Töökiiruses viimane kaotas, arvatavasti Turbo Cache ja mälupuhverdamise võimetuse tõttu. Ka aku tööiga mimber ei tahtnud jõudeseades kuidagi üle 3:15 tõusta. Asi nagu toimis, aga oli näha, et raud on liiga võimas, et XP seda adekvaatselt kasutada suudaks. Ka siin oli tükk tegemist System Update'ga, mis venitas hoolega. Lisaks ei suutnud too kõigile seadmetele draivereid leida, seega pidi osa asju käsitisi Intelist või Lenovo lehelt sikutama. Lõpuks sai ta standardsofti lihtsalt selga, kuna kasutaja soovis XP peale jääda. Kuna mul polnud käepärast XP Tablet PC Editioni meediat, ei töötanud enam puuteekraan ega selle pööramine.
Windows 7 beetat polnud käepärast ning Linuxiga polnud verivärske raua peal vist isegi mõtet möllama hakata.

Peale paaritunnist katsumist jäi tunne, et Lenovo poisid rabelevad õiges suunas. Kvaliteetmasin, mis kestab aastaid!

Pildid masinast, mõnede all kommentaarid kah:
http://picasaweb.google.com/donzoomik/LenovoThinkpadX200Tablet#
Kommentaarid: 183 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 161
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
3GHZ
HV kasutaja
3GHZ

liitunud: 29.02.2008




sõnum 06.01.2009 18:16:59 vasta tsitaadiga

friik1, jaaa....... lühiülevaade my ass! icon_lol.gif
_________________
Eesti vanarahvatarkus: S*tu ruttu, karu tuleb! Kui ei s*tu, karu pureb!
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
friik1
HV Guru
friik1

liitunud: 18.06.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 06.01.2009 18:18:57 vasta tsitaadiga

3GHZ, no mul oli ainult 6 tundi aega, lõunapaus sinna sisse! icon_biggrin.gif Kui juba korralikult arvustaks, siis ikka põhjalikult. Isegi aku tööajad on antud jõudeolekus seistes.
Kommentaarid: 183 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 161
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
mikk36
HV Guru
mikk36

liitunud: 21.02.2004




sõnum 06.01.2009 18:52:32 vasta tsitaadiga

Ethernet on siis vaid doki peal ?

Edit: piltidel on näha, et see on siiski ka tabletil endal olemas, lihtsalt oled mainimata jätnud.
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
friik1
HV Guru
friik1

liitunud: 18.06.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 06.01.2009 19:01:09 vasta tsitaadiga

mikk36, unustasin ära vist. Las ta olla, iseenesestmõistetav asi ju icon_smile.gif
Kommentaarid: 183 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 161
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
mikk36
HV Guru
mikk36

liitunud: 21.02.2004




sõnum 06.01.2009 19:11:14 vasta tsitaadiga

friik1 kirjutas:
mikk36, unustasin ära vist. Las ta olla, iseenesestmõistetav asi ju icon_smile.gif
No kui lugesin sinu kirjutist, siis tekitaski see kahtlust, et mida värki, miks Lenovo Apple'i teed läinud on icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
ander
HV kasutaja
ander

liitunud: 01.03.2007




sõnum 07.01.2009 08:46:50 vasta tsitaadiga

Mind häirib tabletite puhul ilgelt selle pulgaga vehkimine. Eelistaks näpuga sügada. Ära sai proovitud W7 multitouch funktsionaalsus (ext spets moll) ja see oli üsna kobe. Kuigi kui nüüd päris aus olla, siis hiire ja klaveriga sain kordades kiiremini soovitud tulemuseni. Aga mis puutub X200-sse, siis minu kogemus sellega on ühe nädala pikkune kui viibisin tööasjus võõrsil. Oli jah tubli masin, kuid ostma ei kavatse hakata kuna olen liialt T-seeria ja üldse sülearvutiinimene.
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 0 :: 21
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
oicu
HV kasutaja

liitunud: 23.11.2006




sõnum 07.01.2009 08:54:05 vasta tsitaadiga

kaua see pööratav ekraan vastu peab? Kui kogu aeg seda keerutada, siis logisema ei hakka?
Kommentaarid: 9 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
d3t
HV Guru
d3t

liitunud: 14.05.2004




sõnum 07.01.2009 11:48:30 vasta tsitaadiga

Mis selle hinnaraam on? Kusagil 20+K?
_________________
next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine
Lecktor - 3D printerid ja lisatarvikud, Voron, Prusa jne
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 72
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
friik1
HV Guru
friik1

liitunud: 18.06.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 07.01.2009 14:32:45 vasta tsitaadiga

N2puga saab tegutseda küll, mainisin seda ju.
No X60 Tabletid v2simise m2rke ei n2ita, eeldaks et X200 on umbkaudu sama vastupidav.
Arvatavasti yle 30k, t2pselt ei tea.
Kommentaarid: 183 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 161
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Ramm
Kreisi kasutaja
Ramm

liitunud: 04.10.2004




sõnum 07.01.2009 15:49:41 vasta tsitaadiga

Hind kuskil 35-55k olenevalt mis ketas jms.
Kommentaarid: 18 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 18
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
matik
HV kasutaja

liitunud: 28.05.2008




sõnum 07.01.2009 23:36:55 Re: Lühiülevaade: Lenovo Thinkpad X200 Tablet vasta tsitaadiga

friik1 kirjutas:

Windows 7 beetat polnud käepärast ning Linuxiga polnud verivärske raua peal vist isegi mõtet möllama hakata.


Ma sain tööarvutiks X200 tavamudeli, mitte-tableti. Ubuntu linux 8.10 töötab installiplaadilt ilma ühtegi draiverit lisaks otsimata. Kasutan ise juba 3-4 aastat töötamiseks linuxit ning lenovo raud on üldiselt väga linuxisõbralik, nii nagu ka ibm-i raud. Seda pole küll nüüd vaja karta, et linux selle rauaga hätta jääb. Isegi see 3g/wimax chip mis seal sees on, tuvastati ära ja küsiti installi käigus, et kas ma tahan EMT, Elisa või Tele2 3G-d kasutama hakata icon_eek.gif wtf. Noh esialgu 3g-d ja wimaxi kasutama ei hakka, seega ei oska kommenteerida, kuidas reaalselt lood on, st kas töötab.

Mõtlesin ka review kirjutada aga siin on enamus asju juba kaetud, pole vist mõtet, ülevaade on ju arvutist, mitte softist.
Võibolla lisaks seda, et 250GB 5400 rpm HDD on üllataval kombel äärmiselt nobe, aasta vanas T60-s on sees 120GB 5400 rpm ning uue kiirus on 60-65 MB/s, vanal 27-30 MB/s. Alguses tahtsin 7200 rpm ketast, aga sel 5400 rpm-isel pole midagi häda. Arenduses softi kompileerimine võrreldes vana T60-ga on kiirenenud ca 3-4x, linkimine rohkemgi.

Üks lisapoint mis ma avastasin, et 4GB RAM-ist suudab OS kasutada vaid 3GB, kui pole installitud 64bit OS, nii et kel 2GB-st piisab siis pole mõtet tellida mudelit 2x2GB-ga, saate vaid 3GB. Tõsi, buntu kernel-server-image suudab kogu 4GB kasutada PAE kaudu, kuid siis ei tööta miskipärast VirtualBox mida ma kasutan, nii et nii ta seal istub vaikselt, see 1GB raisatud RAM-i icon_cry.gif Sama lugu on ka windowsiga kuuldavasti, et 4GB kasutamiseks peaks peale panema 64-bit versiooni.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
friik1
HV Guru
friik1

liitunud: 18.06.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 08.01.2009 09:12:50 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Ubuntu linux 8.10 töötab installiplaadilt ilma ühtegi draiverit lisaks otsimata.

Ainult positiivne. Millegipärast on mul jäänud mulje, et tuliuue raua peal võib probleeme esineda. Aega poleks niikuinii jäänud, kuigi mul mingisugune Xubuntu Live CD kotis on.
Kommentaarid: 183 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 161
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
jancool
HV kasutaja
jancool

liitunud: 09.01.2007



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 08.01.2009 09:28:17 vasta tsitaadiga

Võibolla jäi kahe silma vahele, aga kui suur ekraan sel isendil on?
Muidu asjalik ülevaade thumbs_up.gif
Kommentaarid: 31 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 29
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Anna tooli
 

liitunud: 16.03.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 08.01.2009 10:04:18 vasta tsitaadiga

jancool kirjutas:
Võibolla jäi kahe silma vahele, aga kui suur ekraan sel isendil on?

12.1" peaks olema

_________________
Kommentaarid: 351 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 293
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
cala
HV kasutaja
cala

liitunud: 21.05.2003




sõnum 08.01.2009 13:54:11 vasta tsitaadiga

12" laiekraan 1280x800

aku eluiga nagu ikka x seerial ekombeks 8 celisega 8 tunni ligi. olen hommiku kell 10 st alates wifis olnud

minujaoks jama on masinaga see, et tahtsin irmsasti XP-d kasutada ag akuna 4GB mälu sisi ainult 64bit ja no on on draivereid saada. ei jäänudki muu dül ekui 64 bitine vista peale suruda koos SP2 ga. noh, töötab. aku seadeid saab vanadele thinkpadidele omaselt seadistada, et ta ikka kestaks. hommikul kella 9 st onliens ja näitab et ca 3h saab veel elus olla ja tööd teha. ekranai puhul meldib, et LED. ilusad värvid.


jama on see, et ma eeldasin et ta on pisut väiksem kui mu eelmine x61s kuid ei, sügavus on müüdult sama ja laiust on toll juurde tulnud. asetasin ta veel ühe x300 peale mis on omakorda tolli jagu laiem, sügavus on kõigil sama. 60/61 -l ja 200-ls on 8 celline aku tagant pikalt väljas, paljudele see ei meeldi, et aku teeb läpaka ca 2cm sügavamaks.

mugavusest rääkides, siis system update loobib tuntud gathering user information errorit ja ei suuda uusi draivireid alla laadida, kõik tuleb käsitsi teha.

SD kaardi pesa paistab töökindlam olema kui mu vanal x61-l, aga kiiks on juures, ta lolli järjekindlusega lükkab kaardi Read only reziimi (see mehaanilile lüliti, mis kaartidel külje peal on, käib väga lihtsalt kaarti pesasse sisestades RO reziimi).

mida erinevad tarbijad üle ilma kiruvad on see, et ekraan pole eriti laiemaks läinud rõve suur must serv on ekraanil, ja võrreldes eelkäiaga on ekrana pigem väiksem. laiekraan on kaasa toonud ekraani kõrguse vähendamise kuid laiuesse pole nii väg amindud, samas arvuti kesta suurus lubaks ehk tollijagu suurematki ekraani. X300 ekraani kest on 2cm laiem ainult ja samapalju kõrgem.

_________________
Mobiilne multimeediakeskus - http://www.mp3car.com/vbulletin/showthread.php?t=55947
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
hoopismina
HV kasutaja

liitunud: 05.09.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 09.01.2009 07:17:29 vasta tsitaadiga

cala kirjutas:

...
mugavusest rääkides, siis system update loobib tuntud gathering user information errorit ja ei suuda uusi draivireid alla laadida, kõik tuleb käsitsi teha.
...

Kahjuks ei ole tegu universaalse lahendusega ning Lenovo poisid ei kipu selle vägagi pikalt teada oleva probleemiga midagi ette võtma, kuid päris mitu X6x läpaka system updatet on tööle saadud pelgalt kõige värskema versiooni sikutamisega.
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 24
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
kosinak
HV vaatleja

liitunud: 30.09.2002




sõnum 10.01.2009 17:51:22 vasta tsitaadiga

cala kirjutas:

jama on see, et ma eeldasin et ta on pisut väiksem kui mu eelmine x61s kuid ei, sügavus on müüdult sama ja laiust on toll juurde tulnud. asetasin ta veel ühe x300 peale mis on omakorda tolli jagu laiem, sügavus on kõigil sama. 60/61 -l ja 200-ls on 8 celline aku tagant pikalt väljas, paljudele see ei meeldi, et aku teeb läpaka ca 2cm sügavamaks.


IMO
X61 ja 60'l on siiski väike sügavuse vahe
Manus

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Lenovo Thinkpad X200 Tablet
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.