Avaleht
:: Firmad
:: Viki
:: Foorum
:: Fotovõistlus
:: Viited
:: Reklaam
:: Eripakkumised
:: Virtuaalserverid
:: Statistika
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
sõnum  |
|
busse
HV veteran
|
06.05.2006 17:42
Ülevaade: Olympus FE-150 :: Kaamerad |
|
|
Eelmine sügis müüsin oma truu kaaslase Canon A400 maha. Terve talve suutsin enamvähem olla ilma fotokata, kuni selle aasta alguseni, mil tekkis vajadus soetada endale igapäevane seebikarp. Vaatasin ja uurisin erinevaid isendeid ja löpuks jäi silm peale Olympus FE-150'le. Valik tehtud ja aprilli alguses saigi mindud Photopointi isendit soetama. Sel momendil, kui ma ostsin, maksis isend 3150.-
Pakend:
Nagu ikka on Olympuse pakendid sarnased. Ainuke vahe on suurus ja kirjad, mis kirjeldavad ja reklaamivad sees pesitsevat isendit. Pakendis on fotokas, kaablid, kasutusjuhendid, meedia.
Fotoka välimus:
Fotokat kätte vöttes tabab meeldiv üllatus, et kest on tehtud metallist (täpsemalt alumiinium) ja seega annab julgust, et kui töesti isend peaks kellegi koba kätte sattuma, ei purune kest, kuigi sisu vöib nii või naa viga saada. Korpuse plussiks on ka kergelt krobeline pind, mis aitab ilusti katta väiksemaid kriime. Mulle isiklikult meeldib 2,5' ekraan, millelt on mugavam ja mönusam pilte vaadata ja ka seda, mida parasjagu pildistad. Suure ekraaniga kaob lukuaugu piilumise tunne ära. Muidugi suurem ekraan möjutab aku kestvust mingil määral, kuid alati on vajadusel abiks lisaaku soetamine
Kasutusmugavus:
Alustame sellest poolest, kuidas paiknevad nupud fotokal. Power nupp on asub pildistamise nupu vahetusläheduses. Oma ehituselt ei ole veel kordagi tekkinud probleemi, et pildistades suudaks hoopis fotoka välja lülitada. Pildistamise nupp on kaheastmeline ehk. fookuseerimine ja klöpsu ära tegemine. Menüü, kustutamine ja printeriga suhtlemise nupud asuvad mugavalt üksteise all. eraldi on makro, välgu, kellaaeg fotole, heleduse/tumeduse ja Ok nupp ühes ringis. Ekraani kohal asub pildistamise, filmimise ja tehtud tööde valiku nupp. Köik nupud reageerivad kergelt vajutusele.
Menüü poolelt oskan seda öelda, et menüü on tehtud väga lihtsaks. Valikus on vaid fotoka resettimine, pildi kvaliteedi sättimine, panoraamvöte, kogu fotoka seaded ja erineva keskkonna/olukorra seaded valikus. Käsitsi seadmise pool on viidud miinimumi ja seega on tegelt selle fotoka sihtgrupiks algajad või need, kes ei vaja fotokalt eriti midagi peale vöimaluse igal ajal pildistamise.
Üldandmed:
Efektiivsed pikselid: 5 miljonit
Sensor: 1/2,5" tolline CCD sensor, põhivärvide filter, 5,20 miljonit kogupikselit
Salvestusmeedium: 9MB sisseehitatud mälukiip, xD mälukaart (16, 32, 64, 128, 256, 512MB, 1GB)
Objektiiv: 3x optilise suumiga 5.4 – 16.2mm (vastab 32 – 96mm 35mm formaadis)
Objektkiivi ehitus: 6 elementi 5 grupis, 2 asfäärilist elementi
Digitaalne suum: 4x
LCD monitor: 2,5" tolline TFT LCD, 230 000 pikselit
Teravustamine: Kontrasti tundev TTL CCD autofookus
Teravustamisvahemik: 0,5m - lõpmatus (lainurk), 0,9m - lõpmatus (tele), makro: 0,2m - 0,5m (lainurk), 0,6m - 0,9m (tele), supermakro: alates 6cm
Säri režiimid: stseenirežiimid (portree, autportree, öövõte, maastik, digitaalne pildi stabiilsemaks muutmine)
Säriajad: 1/2– 1/1,000 sek.
Säri kompensatsioon: +/- 2EV ühikut, 1/3 sammu kaupa
Tundlikkus: Automaatne ISO 64 - 320
Välk: Automaatne sisseehitatud välklamp
Välgu režiimid: Auto, punasilmsuse vähendus, täitevälk, välgukeeld
Välgu töövahemik: 0,2 - 4.0 m (lainurk), 0,5 - 2,5m (tele)
Pildimõõt pikselites: 2,560 x 1,920 | 2,048 x 1,536 | 640 x 480
Vooluallikas: lithium-ion patarei LI-42B
Kaal: 125g (aku ja mälukaardita)
Möötmed: 90 x 55 x 24.5mm
Kokkuvötteks:
Vörreldes Canon A400 ja Olympus FE-150, pean tunnistama, et Canon andis rohkem vöimalust käsitsi seadmete tegemiseks ja sellega nii mönigi kord sai märksa parema pildi kätte, kui automaatreziimiga. Manuaalne seadmine andis eriti tunda siis, kui sai oldud seebikarbiga rallil. Selle fotokaga veel pole rallil käinud.
Makrovötte tegemine on mönikord raskendatud, kuna fotokas fokuseerib, kuid siis laseb ikkagi fookuse öige punkti lahti. See viga on minu arust tüütu, kuna seda juhtub sageli.
Aga üldiselt meeldib tema suhteliselt hea pildistamise kiirus, väiksus (saab kaasas kanda vabalt taskus, kartmata, et tasku vajub maani).
Ise soetasin igaks juhuks juurde teise aku veel fotokale, sest peale Motorexi 160pildi tegemist, sai hiljem veel klöpsides üsna kiirelt aku tühjaks.
Tehtud pilte:
Täis kvaliteet: http://www.zone.ee/busse/olympus-fe150-1.JPG
Keskmine kvaliteet+hämaras toas http://www.zone.ee/busse/olympus-fe150-2.JPG
Keskmine kvaliteet+kaugvöte: http://www.zone.ee/busse/olympus-fe150-3.JPG
Keskmine kvaliteet+sisevöte: http://www.zone.ee/busse/olympus-fe150-4.JPG
Täiskvaliteet+supermakro: http://www.zone.ee/busse/olympus-fe150-5.JPG (pole just parim, aga enamvähem, kuna korralikku fotoka toetuspinda polnud)
_________________ http://foto.urmo.ee/
viimati muutis busse 06.05.2006 18:56, muudetud 2 korda |
|
| Kommentaarid: 41 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
40 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Kaksa
HV Guru

|
06.05.2006 18:39
|
|
|
See makro võte ei ole küll kellegi makro...
Tee üks korralik kah.
_________________ The future is uncertain, just like yesterday... |
|
| Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
1 :: |
55 |
|
| tagasi üles |
|
 |
riivo21
HV Guru

|
06.05.2006 20:13
Re: Ülevaade: Olympus FE-150 |
|
|
| busse kirjutas: | | Makrovötte tegemine on mönikord raskendatud, kuna fotokas fokuseerib, kuid siis laseb ikkagi fookuse öige punkti lahti. See viga on minu arust tüütu, kuna seda juhtub sageli | mul on endal olympusega (palju vanem mudel c-310) sama jama. käsi peab täiesti paigal olema
   |
137 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Guru
|
|
| Kommentaarid: 361 loe/lisa |
   |
3 :: |
302 |
|
| tagasi üles |
|
 |
busse
HV veteran
|
06.05.2006 20:19
|
|
| riivo21 kirjutas: | | busse kirjutas: | | Makrovötte tegemine on mönikord raskendatud, kuna fotokas fokuseerib, kuid siis laseb ikkagi fookuse öige punkti lahti. See viga on minu arust tüütu, kuna seda juhtub sageli | mul on endal olympusega (palju vanem mudel c-310) sama jama. käsi peab täiesti paigal olema |
Muideks canon a400'ga ma seda viga ei täheldanud. Vb see on odavate Olympuste asi, et makrovötted on nagu on.
_________________ http://foto.urmo.ee/ |
|
   |
40 |
|
| tagasi üles |
|
 |
gemini
HV Guru

|
06.05.2006 22:08
|
|
|
See fokusseerimise probleem on üleüldiselt Olympuse probleem, seda ka kallimate masinate puhul
|
|
   |
2 :: |
58 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Kaksa
HV Guru

|
07.05.2006 19:13
|
|
|
gemini, fokusseerimis probleem on küll jah, aga makrod on üldjuhul Olympustel just tugev koht
_________________ The future is uncertain, just like yesterday... |
|
   |
55 |
|
| tagasi üles |
|
 |
renx09
HV Guru

|
07.05.2006 19:32
|
|
|
| Kaska kirjutas: | gemini, fokusseerimis probleem on küll jah, aga makrod on üldjuhul Olympustel just tugev koht  |
jah, ostsin kah hiljuti c-370ne. tavapilte tehes peab käsi maru kindel olema, samas makrod tulevad ülihead. canoniga sai ka suht väriseva käega terava pildi.
|
|
| Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
186 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru
|
07.05.2006 21:02
|
|
|
| gemini kirjutas: | See fokusseerimise probleem on üleüldiselt Olympuse probleem, seda ka kallimate masinate puhul  |
No kurat, kogu Canoni A-seeria teeb sama nalja.
_________________ Pildiblogi
Portfell |
|
| Kommentaarid: 224 loe/lisa |
   |
4 :: |
184 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Soprano1
HV kasutaja

|
07.05.2006 21:27
|
|
|
| Ardo kirjutas: | No kurat, kogu Canoni A-seeria teeb sama nalja.  |
Pole küll seda probleemi A80 märganud:)
|
|
| Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
14 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru
|
07.05.2006 22:08
|
|
|
| Soprano1 kirjutas: | | Ardo kirjutas: | No kurat, kogu Canoni A-seeria teeb sama nalja.  |
Pole küll seda probleemi A80 märganud:) |
Lähedalt makrot tehes teeb sellist nalja. Teeb objekti teravaks, kuid siis libistab fookuse kaugemale.
_________________ Pildiblogi
Portfell |
|
| Kommentaarid: 224 loe/lisa |
   |
4 :: |
184 |
|
| tagasi üles |
|
 |
busse
HV veteran
|
07.05.2006 22:38
|
|
|
| Ardo kirjutas: | | Soprano1 kirjutas: | | Ardo kirjutas: | No kurat, kogu Canoni A-seeria teeb sama nalja.  |
Pole küll seda probleemi A80 märganud:) |
Lähedalt makrot tehes teeb sellist nalja. Teeb objekti teravaks, kuid siis libistab fookuse kaugemale. |
selle vea all kannatab ka FE-150. ja kui töesti tahad teha makrot, viskab see viga mönikord valusalt siibrisse
_________________ http://foto.urmo.ee/ |
|
   |
40 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Anti
Â
|
09.05.2006 09:25
|
|
|
Mainiks, et näitaks Olympus C770UZ võimaldab küll väga meeldivat makrot (~1cm vist oli) Aga jah, makro ajal peab kaabera 100% liikumatu olema või peab valgus hea olema.
|
|
| Kommentaarid: 251 loe/lisa |
   |
2 :: |
189 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vanarebane
Kreisi kasutaja

|
|
| Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
58 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Trwind55
Kreisi kasutaja

|
20.05.2006 17:58
|
|
|
Endal Olympus C-370 ja tegin ka mõned makrod võrdluseks: Pilt_1, Pilt_2.
Peab tunnistama, et makrode tegemise ajal kaamera paigalhoidmine on tunduvalt lihtsam kui "öövõtte" ajal.
10st makrovõttest 1 on udune; 10st öövõttest 9 on udused (blurred), seda siis käe pealt tehes.
Ma selle fokusseerimise kala kohta alguses mõtlesin, et see ainult minu probleem, aga nüüd tuli välja et tegemist on järjekordse Olympuse tüüpveaga.
_________________ möhhh.. |
|
| Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
17 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Asgate
HV kasutaja

|
|
| Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
6 |
|
| tagasi üles |
|
 |
XCX
Kreisi kasutaja

|
22.05.2006 17:48
|
|
| riivo21 kirjutas: | | busse kirjutas: | | Makrovötte tegemine on mönikord raskendatud, kuna fotokas fokuseerib, kuid siis laseb ikkagi fookuse öige punkti lahti. See viga on minu arust tüütu, kuna seda juhtub sageli | mul on endal olympusega (palju vanem mudel c-310) sama jama. käsi peab täiesti paigal olema |
Minu C-360 ´l ka täpselt sama asi..
Aga üldiselt tuleb hakata nagunii kaameravahetuse peale mõtlema, kuid nüüd kaldun ilmselt rohkem Canoni poole..
|
|
| Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
5 :: |
20 |
|
| tagasi üles |
|
 |
p2t3r1
HV kasutaja

|
24.05.2006 12:13
|
|
|
mina olen küll oma c-310 ga väga rahul. makrod on väga korralikud:
http://img240.imageshack.us/img240/4161/kose00524hs.jpg
täiesti 100% ilma töötluseta (ainult resize) ja lill ise oli ümbermõõduga 2cm. niiet ütleks et viga on rohkem selles, kes kaamera taga istub, kui kaameras. muidugi on olympusel pimedas fokusseerimisega nii nagu on.
|
|
| Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
| tagasi üles |
|
 |
.Scorps.
HV Guru

|
09.06.2006 18:38
|
|
|
| Trwind55 kirjutas: | Endal Olympus C-370 ja tegin ka mõned makrod võrdluseks: Pilt_1, Pilt_2.
Peab tunnistama, et makrode tegemise ajal kaamera paigalhoidmine on tunduvalt lihtsam kui "öövõtte" ajal.
10st makrovõttest 1 on udune; 10st öövõttest 9 on udused (blurred), seda siis käe pealt tehes.
Ma selle fokusseerimise kala kohta alguses mõtlesin, et see ainult minu probleem, aga nüüd tuli välja et tegemist on järjekordse Olympuse tüüpveaga. |
Sellele võrdluseks Canon A75 tulemus: http://foto.hinnavaatlus.ee/displayimage.php?pos=-373 Suht sarnane objekt või mis
Tehtud crop ja resize.
Fookusega paneb Canon ka metsa, kui valgust vähe. Heas valguses on enamasti OK. Kiirusega on nagu on - liikumatute objektide pildistamisel võib vahel üsna kiire tunduda, kui aga actionit jäädvustada vaja, pole kiirust ollagi. Vanduma ajab vahel.
_________________ Kiliseb, koliseb, lonkab ja möliseb - õige pea on selleks tegelaseks eestlane, eurod taskus.
ME EI TAHA EUROT - vaata ja ütle oma sõna! |
|
| Kommentaarid: 250 loe/lisa |
   |
208 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Eraser
Kreisi kasutaja

|
03.07.2006 12:50
|
|
|
Omal siis samuti FE-150. Ja minu mõtted peale 2-nädalast kasutamist oleksid ...
Plussid
+ Väike. Mõnusalt õhuke.
+ Suur ekraan.
+ Kena välimus. OK. OK. Need uuemad värvilised Olympused näevad ka lahedad välja, aga enamikest plastmassist hallidest karpidest näeb ikka parem välja.
Miinused
- nuppude hääletuse kohta kohta lisaks, et navigeerimisnupp OK teeb sellele vajutades suht valju klõpsu. Muud klavide piiksud ja hääled saab välja lülitada.
- Algaja kasutaja või siis inimene kes pole selle kaameraga harjunud suudab siseruumides ülima kergusega teha uduseid pilte. Minul kui algajal võttis oma nädala jagu aega enne kui oskasin sellega igas olukorras täitsa OK pildid teha. See punkt ongi natuke naljakas eriti kui arvestada, et peamine sihtgrupp peaksid olema dumbuserid.
- Makro jutu pealt olen eelkõnelejatega päri. Minu jaoks see siiski eriti suur probleem pole, kuna seda funktsiooni endal eriti vaja pole.
_________________ Joomla! 1.5.20 on väljas - tegu on turvaväljalskega ning seega võiks sul lähiajal tulla plaani oma saidi tarkvara uuendamine.  |
|
| Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
20 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Henritorop
HV kasutaja

|
16.07.2006 18:08
|
|
|
endal ka plaanis olympus fe-140 osta.
kas tasub ära, või on midagi paremat selles hinnaklassis? (2500eek)
_________________ Red Hot Chili Peppersi fänn!!!  |
|
| tagasi üles |
|
 |
|