Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Sisepoliitika teema märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 805, 806, 807 ... 874, 875, 876  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
Etz
HV Guru
Etz

liitunud: 27.01.2005



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 11.02.2024 12:00:44 vasta tsitaadiga

Loen seda Kaja ja Unzipi kemplust ajalehest, mõnus musta pesu pesemine käib.
Unzipist ma just eriti kõrgelt ei arva aga see et keegi meie sõjaprintsessi tiba maa lähedasemale orbiidile tagasi üritab tuua on ainult tervitatav.

_________________
...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen!
Kommentaarid: 223 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 192
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Betamax
HV Guru
Betamax

liitunud: 29.05.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 11.02.2024 12:01:32 vasta tsitaadiga

Huvitav, millelt nad selle kemplusega tähelepanu tahavad ära tõmmata?
Kommentaarid: 689 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 532
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Etz
HV Guru
Etz

liitunud: 27.01.2005



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 11.02.2024 12:10:59 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
Huvitav, millelt nad selle kemplusega tähelepanu tahavad ära tõmmata?


Selleks pole nii palju kära vaja teha, kogu see idavedude teema, summutati ju edukalt niisamagi ära.

_________________
...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen!
Kommentaarid: 223 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 192
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
ref
Kreisi kasutaja

liitunud: 10.08.2003




sõnum 11.02.2024 14:33:28 vasta tsitaadiga

HPN kirjutas:
Ja mina pole reffe kritiseerinud? See sama postitus, mille peale sina ja ref nii emotsionaalseks muutusite, sest minu iroonia oli suunatud just Isamaa (õigemini nendega seotud MTÜ) suunas (üks akronüüm, 3 sõna ja 1 smiley - sellest piisas, et siin juba kolmas päev samal teemal jaurata), sisaldas kriitikat kahe Reformierakonna suurkuju suunas. Kas oleksite sama teinud, kui selles situatsioonis oleks EKRE, Kesk või Ref? Sügavalt kahtlen. Muide, ma olen omajagu Isamaad minevikus valinud, ja nõnda samuti Ansipit (siiani kutsun teda digimoniks) ja reffe ACTA ajal (ja samuti peale seda, hoolimata sellest, et ma viimasel ajal nende poolt olen hääletanud) kritiseerinud. Mina olen alates ACTA ajast 3 erineva erakonna poolt hääletanud (kui KOV valimised sisse arvestada, siis nelja). Mitme oled sina, et mind ühe partei sõduriks tituleerid (ja veel palgaliseks - WTF?!), omamata selle kohta fakte (kuigi minu postituste ajaloost peaks see välja tulema.. muidugi, ma võin siin juba aastatid valetanud ka olla icon_rolleyes.gif )?

Ei läinud emotsionaalseks, ära nüüd tühja pealt soppa loobi. Samamoodi oleks torkinud kui SALK oleks mainitet MTÜ asemel olnud, sest:
HPN kirjutas:
Ma juba seletasin pikalt ära, milles probleem on. Sa justkui said aru ja nüüd tuled uuesti samade küsimustega. Mille põhjal sa väidad, et ma ei suuda reitinguid küsitlustest eristada?! See on su täielik omalooming praegu. 2 erinevat uuringufirmat, 2 erinevat mudelit ja 2 erinevat tulemust (kui räägimine puhtalt reitingutest praegu, aga eelmistes postitues oli mul just rõhk hinnangute uuringutel).

siit on kahjuks näha, et ei ole arusaama kuidas küsitlused ja statistika toimib, ehk, et ise väidad, et kaks erinevat tulemust mis on konkreetselt ju vale - reitingud tulevad ju samad olenemata uuringufirmast, veaprotsendi piires on tulemused (trendid) täielikult kattuvad ning kuna juba siin on läinud lappama tundub, et kahjuks ei hoomata kuidas uuringuid tehakse.

Ei, tellija ei saa omale soovitud tulemust, sest siis oleks uuring kasutu. See mida tulemusega tehakse on tellija oma asi. Näiteks SALK kasutas uuringute tulemusi, et oseselt mõjutada valimiste tulemusi (ega tee ka sellest saladust! anti väga konkreetsed, tulemustel baseeruvad juhised mida vähemalt üks erakond järgis ja sai ka positiivse tulemuse). Oleks tulemused "meele järgi" poleks ju juhised toiminud, ehk, et ole hea ja selgita kuidas ühel juhul statistika toimib ja teisel mitte? Ka SALK on avaldanud avalikku arvamust suunavaid kirjutisi ja juhiseid.

Konkreetne teemaarendus sai alguse sellest, et lingiti viimaseid reitinguid mille on kokku pannud Nordstat ning eksitavalt kommenteerisid justkui oleks need tulemused MTÜ Ühiskonnauuringute Instituudi sulest (tellija ja teostaja seos on, kuid teostaja on vägagi lugupeetud ettevõte) mis pole teps mitte korrektne. Täpselt samad tulemused on saanud ka kaks teist konkureerivat uuringufirmat, seega saab kahjuks teha vaid järelduse, et kas ei hoomata kuidas need uuringud toimivad või on siin meelsus mängus.

Või ei tohi linkida reitingud.ee peal olevaid tulemusi, sest see pole OK? Miks mitte? Oleks samasugune kommentaar tulnud ka siis kui lingitud oleks ERR-i uudist? (sh viitega Ühiskonnauuringute instituudile ja paralleelile Pruunsillaga?)

Ja jah, nüüd läks asi rohkem emotsionaalseks postituseks - on tekkinud sobivad ja mittesobivad allikad mitte nende reaalse usaldusväärsuse vaid seoste tõttu, hüpoteetiliselt - kui homme otsustaks EKRE hakata eksklusiivselt EMORilt tellima iganädalasi uuringuid ja kesikud Turu-uuringutelt ka siis tekiks meil järsku seis kus usaldusväärseid andmeid ei olegi, sest tellijad on ju kõik ebasobivad/-meeldivad? Lisatud kommentaar kusagil allikas oleks teine teema (reitingud.ee meeldib mulle konkreetselt seetõttu, et lisatud kommentaar on kuiv, tehniline ja statistiline. ERR on väga sarnane aga muud väljaanded, sh Delfi ja Postimees kipuvad kergelt lappama minema, mingeid Uusi Uudiseid jms p*ska ei kannataks nii või naa lugeda).

(veidi "rantides" nüüd)
Suur hulk sotside rahastust tuleb Ossinovskilt (ja osa seda rahastust aitas saada ka piisava/sobiva koguse kohti riigikogus!), kes on konkreetselt ja tõendatult teenimas hetkel raha vene-ukraina sõja pealt, ometi ei kutsuta sotse Ossinovski erakonnaks (iroonilisel kombel oli just tema rahastus, aastaid tagasi, see mis päästis sotsid ajalukku vajumast aga siis olid vast teised ajad?). SALK sai osa oma rahastust otse Bolt Technology OÜ-lt mis pole mitte mingit pidi ebaseaduslik aga kuna lobitöö tulemus mõjutas valimiste tulemusi võiks seda, demokraatlikus/läänelikus ühiskonnas (nt valdavas enamuses põhjamaades kuhu meil sõnades nii pürgitakse), pidada ettevõtte annetuseks... meil aga mitte.

Ja jah, me elame arengumaal ning seda demonstreerib hästi fakt, et meil on, üldistades, oligarhid (nii täna kui lähiminevikus) kes otseselt mõjutavad poliitikat - olid selleks varasemalt Sõõrumaa ja Kruuda ning täna Ossinovski ja Pruunsild ning kindlasti veel hulk inimesi kel on, siiani, õnnestunud varju jääda. Faktiliselt tõestatud rahastus venemaalt kesikutele on kah sujuvalt unustusse vajunud reformi ja EKRE kempluses (tänaseks on kesikud faktiliselt vene keelne ja meelne erakond kes valitseb pealinna ja omab esindust riigikogus - ometi ei tundu see oluline olevat... Viimastel valimistel oleks Stalnuhhin pea-aegu isikumandaadi saanud ida-virus - ka see on sujuvalt unustatud).

</rant>
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 01.10.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 11.02.2024 20:13:06 vasta tsitaadiga

ref, thumbs_up.gif
_________________
HV valuutakalkulaator
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
connor
HV kasutaja

liitunud: 19.02.2003




sõnum 12.02.2024 10:39:47 vasta tsitaadiga

Mina olen vastanud nii Norstati kui ka Emori uuringutele seega pean ennast pädevaks hindamaks mõlemat. Kui Norstati iganädalase poliitikaküsitluse esimesi küsimusi vaadata on kõik OK, kui vana oled, kus elad, kas osaleksid valimistel, keda erakondadest valiksid täna.
See mis edasi sealt tuleb on väga huvitav. Näiteks sain paar kuud tagasi vastata kes sobib peaministriks. Kas Reinsalu või Kallas. Kas Reinsalu või Ratas. Kas Reinsalu või Helme. Kas Reinsalu või ... Ülejäänud küsimused olid samasse auku, kuidas ootad Sina valitsuse lagunemist? - https://www.err.ee/1609161943/norstat-koige-populaarsem-peaministrikandidaat-on-urmas-reinsalu
Täpselt samasuguseid päevapoliitilisi küsimusi on kõikide uuringute lõpus olnud, reeglina "isamaalises kastmes".
Seega Norstati erakondade reitingud on pigem pädevad, kõik muud küsimused on selgelt kallutatud. Samas kui tellija küsib, mida siis uuringufirma tegema peab?

Emori küsitlused on eranditult olnud neutraalsed ja küsitud on keda oma piirkonnas valida. Mingeid küsimusi kujul "Kas Reinsalu peaks saama kohe peaministriks või hiljem?" pole.
Kommentaarid: 31 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 28
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Magic
HV Guru
Magic

liitunud: 28.12.2001



Online

sõnum 12.02.2024 13:12:47 vasta tsitaadiga

Olles vastanud mõlematele ei näe ma mingit probleemi. Ei saa jätkuvalt aru kus mõne pimeda reformika luulud tulevad thumbs_down.gif
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 200
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Plin500
HV piljardihai
Plin500

liitunud: 15.01.2002




sõnum 12.02.2024 13:21:51 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Häda on selles, et läbi populismi otsitakse omale sobivaid teemasid. Populistil on üks kõik kust ta omale lolle otsib. Täna jaurab ühes, homme teises segmendis.


Sa räägid praegu Reformidest jah, valimiseelsed lubadused, iganädalased fopaad jne?

Liiga palju pannakse mahvi kes-mis erakonnas on. See ei oma tähtsust, minu kriitika läheb nende pihta, kes selle on ära teeninud, olgu selleks Ref, Ekre, Kesk, Isamaa jne. Fakt on, et Kaja on peaministrina väga vilets kommunikeerija, sellisel kohal on vaja palju sihikindlamat inimest. Punkt.

_________________
icon_razz1.gif
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 75
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
laurx
HV Guru
laurx

liitunud: 25.03.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 12.02.2024 13:54:01 vasta tsitaadiga

Kõigist, kes seda harrastavad. Kui üks hakkab mängus toole ringi tõstma, peavad seda ka teised tegema. Antud juhul on populistid juba omale ilusa tüdruku kõrval tooli valinud.
Mind hirmutab, mis saab siis kui pomm lõhkeb. Reformierakonna balitsusest lahkumine raha juurde ei too. Populist hakkab aga oma hääli välja ostma. Raha aga selleks pole. Terve mõistus ütleb midagi, populist aga lähtub omakasust.

Mulle ei sobi, et reform peab maksudega jebima. See on nii sotsid. Neil on vaja raha laialijagamiseks põllult jõuga kokku korjata.

https://telegra.ph/Smsraha-02-12

Hetke olukord meenutab seda.
Kuidas käituksite?

_________________
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER! https://www.yaga.ee/mox-fulder
https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856/ värskeim loetelu.


viimati muutis laurx 12.02.2024 13:59:18, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 1104 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 704
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Betamax
HV Guru
Betamax

liitunud: 29.05.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 12.02.2024 13:58:03 vasta tsitaadiga

Riigi kulud on mingid hobid või millele sa praegu selle artikliga viitad?
tsitaat:
Et aga Mihkel on kirglik hobifotograaf, läks tal varustusele palju raha, mis mõneti asja selgitas.

tsitaat:
Kui Mihkel mõistis, et rohkem keerutada ei saa, selgitas ta mulle väriseval häälel, kuidas kõik algas — ta vajas rohkem raha fotovarustuse jaoks.
Kommentaarid: 689 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 532
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
laurx
HV Guru
laurx

liitunud: 25.03.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 12.02.2024 14:00:48 vasta tsitaadiga

"raha pole kunagi liiga palju"
"Spontaansed kulud on suured".

_________________
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER! https://www.yaga.ee/mox-fulder
https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856/ värskeim loetelu.
Kommentaarid: 1104 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 704
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
ref
Kreisi kasutaja

liitunud: 10.08.2003




sõnum 12.02.2024 14:04:50 vasta tsitaadiga

Suuresti on häda selles, et viimaste aastate jooksul on liigutud detailse riigieelarve pealt valdkonnapõhisele lähenemisele mis toob endaga kaasa küll suurema paindlikuse ministeeriumi valitsusalas aga kaotab sisuliselt igasuguse arusaama kuhu raha kulub. Sellises olukorras on väga keeruline ja raske leida kärpekohti sest lihtsalt ei ole aru saada kuhu raha kaob... Teiselt poolt on meil eelarve kasvanud meeletus mahus ja see pole ainult kesikute ja ekre teema. Süstemaatliselt on asju hägustatud ja raisatud laias laastus Rõivast alates ja nüüd puudub igasugune soov korda majja tuua.
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
laurx
HV Guru
laurx

liitunud: 25.03.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 12.02.2024 14:07:19 vasta tsitaadiga

See oli tagajärg. Põhjus oli selles, et raha kõigeks pole ning saab paindlikumalt ridadel raha jagada. Ühtlasi võimaldas jätta eelarvest parema pildi. Krõpsud toidureale ja vastupidi.
_________________
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER! https://www.yaga.ee/mox-fulder
https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856/ värskeim loetelu.
Kommentaarid: 1104 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 704
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
napoleon
Unknown virus
napoleon

liitunud: 08.12.2008



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 12.02.2024 14:26:09 vasta tsitaadiga

Eelarve on jah tublisti kasvanud. Võime selles süüdistada ju koroonat, Ukraina sõda, rohepööret jne., aga küsiks siiski, kas keegi tunneb, et riik hoolitseb tema eest paremini?
Isiklikult ei tunne, et riigi poolt pakutavate teenustega kvaliteedis või kvantiteedis mingi suur hüpe on toimunud.
Kommentaarid: 76 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 59
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
bladerunner
HV Guru

liitunud: 17.01.2002




sõnum 12.02.2024 14:28:42 vasta tsitaadiga

Kui eelarve kasvab 20% ja hinnad kasvavad ka 20% siis kuidas saab teenuste kvantiteedis hüpe toimuda?
_________________
Experience is what you get when you don't get what you want.
Kommentaarid: 162 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 151
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
napoleon
Unknown virus
napoleon

liitunud: 08.12.2008



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 12.02.2024 14:32:52 vasta tsitaadiga

bladerunner kirjutas:
Kui eelarve kasvab 20% ja hinnad kasvavad ka 20% siis kuidas saab teenuste kvantiteedis hüpe toimuda?


Hmm.... põhimõtteliselt küll. AGA üldiselt tõusevad palgad hindadega enamvähem samas tempos, käibemkasu laekub samuti rohkem. Kui on vaja makse tõsta ja laenu võtta, siis on eelarve ikka kiiremini kasvanud.
Kommentaarid: 76 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 59
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
laurx
HV Guru
laurx

liitunud: 25.03.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 12.02.2024 14:35:52 vasta tsitaadiga

napoleon, riik on sinu eest hoolitsenud juba siis kui ta sinu ellu nina ei topi. Sina ja su lähedased elavad turvaliselt, on teed kust sõita, on koht mida koduks nimetada. Lapsel on kool ja huviringid, perearst.. jne. Sinu eas inimene peaks sattuma riigiga kokkupuutesse vaid kas läbi haiguse või hälbiva käitumise. Ka see kui sa riiki ei tunneta on tase mis näitab midagi.

Eelarvel on kaks poolt. Kulud ja tulud. Tulud peavad kulusid katma.

_________________
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER! https://www.yaga.ee/mox-fulder
https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856/ värskeim loetelu.
Kommentaarid: 1104 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 704
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
napoleon
Unknown virus
napoleon

liitunud: 08.12.2008



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 12.02.2024 14:38:34 vasta tsitaadiga

laurx, jep. Aga 10-15 aastat tagasi ka riik väga palju oma nina minu ellu ei toppinud ja lähedastel oli ka kõik kombes.
Küs pole mitte selles, kas meil riiki vaja on. Kindlasti on. Aga kas eelarve tõusuga on miskit paremaks läinud?
Ma näiteks ei mäletagi, kas kunagi varem on õpetajad streikinud
Kommentaarid: 76 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 59
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
laurx
HV Guru
laurx

liitunud: 25.03.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 12.02.2024 14:39:25 vasta tsitaadiga

Sul on lühike mälu.
_________________
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER! https://www.yaga.ee/mox-fulder
https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856/ värskeim loetelu.
Kommentaarid: 1104 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 704
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
marxveix
HV Guru
marxveix

liitunud: 01.05.2004




sõnum 12.02.2024 15:08:03 vasta tsitaadiga

Pigistatakse aga koomale rahva rahakott maksude ja hinnatõusudega, kuhu aga raha läheb, nagu ei teata, kellegi kappi aga jõuab. Tegemist on rahapesuga, suurem näide on Ukraina sõda, selliste toetustega oleks ammu saanud parema tulemuse seal sõjatandril. Pigem käib suurte kokkumäng, jäetakse lihtsalt mulje rahvale, et ei saada kokkuleppele, vastavalt, kuidas ladvikule parasjagu vaja, nii tehakse. Koroona ajast saati käib sõda, inimõiguste rikkumised toimusid juba siis mitmel tasandil, kohe kui sõda tuli, koroona piirangud taandusid, ennustan, et kui Ukraina sõda lõpeb, võivad tulla uued piirangud või mingi kolmas suurem teema, seda näitab ka who soov riikide ülest kontrolli saavutada tervise teemades. Alati on mitu suurt või väiksemat konti närida, vahet pole kummale poole su usk parjasjagu on, ohjatakse mõlemaid, õigemini kõiki pooli. Inimesi lüpstakse nagu lehmi, sest tegelikult oled niiöelda ori, eliidi jaoks oled ressurss, lihtsalt liivakast, milles sinul toimetada lastake, on suurem, kui vangikongis istuval isikul.
Kommentaarid: 306 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 267
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Magic
HV Guru
Magic

liitunud: 28.12.2001



Online

sõnum 12.02.2024 15:11:19 vasta tsitaadiga

marxveix kirjutas:
Tegemist on rahapesuga, suurem näide on Ukraina sõda, selliste toetustega oleks ammu saanud parema tulemuse seal sõjatandril. Pigem käib suurte kokkumäng, jäetakse lihtsalt mulje rahvale, et ei saada kokkuleppele, vastavalt, kuidas ladvikule parasjagu vaja, nii tehakse.

Vanasti esmaspäeval joomisega ei alustatud icon_lol.gif icon_eek.gif
Soovitaks uurida mis summad tibla sisse on pannud ja kui vähe Ukraina tegelikult efektiivset abi saanud on. Hetkel see ikka full pjutinist scam TV sul.
Alternatiivsed allikad, alternatiivne meditsiin, jne... arvasin et sellised tegelased tõmmati covid ajal kuskile asutusse icon_mad.gif
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 200
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
marxveix
HV Guru
marxveix

liitunud: 01.05.2004




sõnum 12.02.2024 15:14:39 vasta tsitaadiga

Magic kirjutas:
marxveix kirjutas:
Tegemist on rahapesuga, suurem näide on Ukraina sõda, selliste toetustega oleks ammu saanud parema tulemuse seal sõjatandril. Pigem käib suurte kokkumäng, jäetakse lihtsalt mulje rahvale, et ei saada kokkuleppele, vastavalt, kuidas ladvikule parasjagu vaja, nii tehakse.

Vanasti esmaspäeval joomisega ei alustatud icon_lol.gif icon_eek.gif


Mõistus tõrgub uskumast, et maailm on teatrilava, et siin käivad suuremad mängud, kui postimees või delfi annab mõista? Pole Putiini toetaja kunagi olnud, samas ei usu ka USA ja NATO headusesse.
Kommentaarid: 306 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 267
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Magic
HV Guru
Magic

liitunud: 28.12.2001



Online

sõnum 12.02.2024 15:16:40 vasta tsitaadiga

Mõistus tõrgub uskumast, et ilma üleolekuta õhus ei toimu midagi?
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 200
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
ref
Kreisi kasutaja

liitunud: 10.08.2003




sõnum 12.02.2024 15:25:18 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:
See oli tagajärg. Põhjus oli selles, et raha kõigeks pole ning saab paindlikumalt ridadel raha jagada. Ühtlasi võimaldas jätta eelarvest parema pildi. Krõpsud toidureale ja vastupidi.

Nii ja naa - reaalsus on üle võimete elamine ja seda riigi tasemel. Kui vaja paindlikust siis seda kannatanuks teha ka jättes paremat detailsust/ülevaadet. Kui riigikontroll ei suuda kuluridasid kokku panna ja otsustada, kas kulutused olid eesmärgi põhised või mitte on see väga suur probleem mis, pikemas plaanis, soodustab meeletut korruptsiooni.

Hästi iseloomustab riigi rahanduse korrast ära olemist viimatine õpetajate palgavaidlus - jutt käis kümnest miljonist mida ei suudetud siis 18 miljardise eelarve seest leida ja seda olukorras kus eelarve esitamise täpsus on tuhat eurot, ehk, et väga räigelt üldistades tulnuks see 10 miljonit puhtalt "ümardamise" pealt, reaalsuses küll mitte aga vajadus oli alla protsendi... ja ikka ei suudetud.
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
kyrvas
HV vaatleja

liitunud: 25.05.2005



Online

sõnum 12.02.2024 16:00:59 vasta tsitaadiga

ref kirjutas:
laurx kirjutas:
See oli tagajärg. Põhjus oli selles, et raha kõigeks pole ning saab paindlikumalt ridadel raha jagada. Ühtlasi võimaldas jätta eelarvest parema pildi. Krõpsud toidureale ja vastupidi.

Nii ja naa - reaalsus on üle võimete elamine ja seda riigi tasemel. Kui vaja paindlikust siis seda kannatanuks teha ka jättes paremat detailsust/ülevaadet. Kui riigikontroll ei suuda kuluridasid kokku panna ja otsustada, kas kulutused olid eesmärgi põhised või mitte on see väga suur probleem mis, pikemas plaanis, soodustab meeletut korruptsiooni.

Hästi iseloomustab riigi rahanduse korrast ära olemist viimatine õpetajate palgavaidlus - jutt käis kümnest miljonist mida ei suudetud siis 18 miljardise eelarve seest leida ja seda olukorras kus eelarve esitamise täpsus on tuhat eurot, ehk, et väga räigelt üldistades tulnuks see 10 miljonit puhtalt "ümardamise" pealt, reaalsuses küll mitte aga vajadus oli alla protsendi... ja ikka ei suudetud.


See juhtus kogemata. Remondi käigus sai võõrtööline Vladislav Moldovast tööülesandest valesti aru.
Selle asemel et raha auku seinas suuremaks teha, müüris selle hoopis kinni.

Korrigeeritakse kohe kui "omadel" raha vaja on.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Sisepoliitika teema mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 805, 806, 807 ... 874, 875, 876  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.