Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Tehisintellektiga suhtlemine märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4 ... 19, 20, 21  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kas AI-ga suheldes tuleks olla viisakas?
JAH, muidu muutume ise matsideks
48%
 48%  [ 36 ]
Põhimõtteliselt JAH, kuid kõrvalseisjale võib see tunduda veider
17%
 17%  [ 13 ]
EI, suundan pärisinimese ja arvuti vahel alati vahet teha
28%
 28%  [ 21 ]
EI, viisakus ongi iganenud asi ja parem on kui kaob.
6%
 6%  [ 5 ]
hääli kokku : 75

autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
LKits
HV Guru
LKits

liitunud: 06.09.2007




sõnum 14.02.2023 08:58:35 vasta tsitaadiga

OPollo, see, et ma sinuga ei nõustu, ei tähenda, et ma sinust aru ei saaks. Common sense on selline tore asi, aga hetkel väljendad sa ainult enda maailmavaadet. Faktide ja common sensiga on siin vähe pistmist.
Kui suudad reaalselt ka ära põhjendada enda argumendid, siis why not, võime edasi arutleda. Hetkel jääb see arutelu üpriski algselisele tasandile.

Mina väidan, et keelemudeli üheks peamiseks eesmärgiks on pakkuda kvaliteetset ja inimesele omast vestlust, mis kindlasti võib sisaldada ka täpset infot kui ka empaatiat.

Oled sa proovinud ChatGPT-le kirjutada, et sul on näiteks halb tuju ja sa vajad vestluskaaslast? Tee proovi, vaata, kuhu vestlusega jõuad.
Pane sinna juurde üks korralik text-to-speech ja speech-to-text keelesüntees ning saadki vestelda.
Annad ligipääsu (või noh, ligipääs juba olemas) enda andmetele ning robot suudab sinu elujärge analüüsides täpsemat vestlust pidada. Näiteks stiilis, kus sa viibisid, kus pilte tegid, kas pildil naeratasid, võib-olla ka taustal analüüsib hääletooni (ehk kas olid rõõmus või mitte) jne jne jne.

Sellest võib olla väga palju kasu, kuid ilmselgelt privaatsuse arvelt.

Ja kindlasti saab seda ka kurjasti ära kasutada.

_________________
itLahendused - Arvutite remont ja hooldus, veebilehtede loomine, soodne veebimajutus. Võta ühendust! Tel: +372 555 268 97 ja e-post info@itlahendused.ee
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
NATAS999
HV Guru

liitunud: 02.04.2007




sõnum 14.02.2023 11:11:16 vasta tsitaadiga

perenoel kirjutas:
Ma ise olen mõelnud, et mingis (võibolla mitte väga kauges) tulevikus hakkab tehisintellekt ehk suutmagi kasutama abstraktset mõtlemist ja muutub seeläbi loovaks. Üks aga, mida ta ei hakka kunagi suutma, on igasugused ekstrasensoorsed võimed, maagilised toimingud, telepaatia jms. Kas ehk see saabki kunagi inimseksolemise määratluseks? Ma kujutan ette, et AI-de konsortsium võib siis kadedaks saada ja kõik temale mittevõimaliku ära keelata.
eee, sa ikka saad aru, et mitte mingeid ekstrasensoorseid võimeid (nimi ise sisaldab juba nonsensi), maagilisi toiminguid, telepaatiat ega muud säherdust lollust ei ole olemas. lihtsalt ei ole ja kõik. mingid tsakrad ja aurad jms. on kõik pulli sitt. ürita mõista, et sõrmuste isand, harry potter, diablo jms meelelahutus ei ole mitte päris maailm, vaid väljamõeldis.
_________________
"Kuidas on see hea?"
-Auto kirurgia kliinik
Kommentaarid: 41 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Prillpapa
HV kasutaja

liitunud: 04.06.2022




sõnum 14.02.2023 12:21:10 vasta tsitaadiga

NATAS999 kirjutas:
perenoel kirjutas:
Ma ise olen mõelnud, et mingis (võibolla mitte väga kauges) tulevikus hakkab tehisintellekt ehk suutmagi kasutama abstraktset mõtlemist ja muutub seeläbi loovaks. Üks aga, mida ta ei hakka kunagi suutma, on igasugused ekstrasensoorsed võimed, maagilised toimingud, telepaatia jms. Kas ehk see saabki kunagi inimseksolemise määratluseks? Ma kujutan ette, et AI-de konsortsium võib siis kadedaks saada ja kõik temale mittevõimaliku ära keelata.
eee, sa ikka saad aru, et mitte mingeid ekstrasensoorseid võimeid (nimi ise sisaldab juba nonsensi), maagilisi toiminguid, telepaatiat ega muud säherdust lollust ei ole olemas. lihtsalt ei ole ja kõik. mingid tsakrad ja aurad jms. on kõik pulli sitt. ürita mõista, et sõrmuste isand, harry potter, diablo jms meelelahutus ei ole mitte päris maailm, vaid väljamõeldis.
Ma nii kategooriline ei oleks icon_lol.gif
Inimese kui laiemalt eluslooduse kohta on dokumenteeritud juhtumeid, mida ei osata veel seletada. On dokumenteeritud inimesi kellel on võimeid mida enamusel ei ole, või isegi peetakse võimatuks, näiteks fenomenaalne mälu, pildimälu nt suudab joonistada linnapanoraami detailse täpsusega mälu järgi. Samuti on juhtumeid, kus inimene oskab keeli mida ta kunagi õppinud ei ole ja ei ole isegi kokku puutunud.
Elusloodusest kus miskitel hüljestel oli saar kus nad poegimas käisid ja kahel järjestikusel aastal saarel valitsenud tingimused ei võimaldanud järglasi ilmale tuua, ent kolmandal aastal olid olud soodsad ja ilmale toodud järglaste arv oli 2-3x suurem kui tavaliselt - justkui populatsiooni jätkusuutlikus oli ohtu sattunud kuidagi geneetiline kood teadis, et nüüd tuleb 1-2 järglase asemel tuua ilmale 3-4 järglast, ja seda meie liigikaaslase imetaja puhul.
Samamoodi on mitmel juhul dokumenteeritud nn neitsist sündimist, kus osad liigid paljunevad tavaliselt isas-emaslooma paari abil, ent kui liik hääbub võib mõni isend paljuneda ilma paarilise abita.
Kõiki need juhtumid olevat samas kooskõlas evolutsiooniteooriaga, kus geneetiliselt pärandis käib pidev mutatsioon ja katsetamine ning osa geneetilist teadmist võib olla alles ent on pärsitud-kasutu. Mis omakorda tähendab, et ka inimeste hulgas võib olla igal ajahetkel nn mutante kellel võivad avalduda võimed mida enamusel populatsioonist ei esine, olgu selleks erakordne mälu või tundlikkus mõnede keskkonnamõjude suhtes, näiteks elektriväljade tajumine või muu suhtes ülitundlikkus.
Kuna evolutsiooniliselt pärineme kõik samast (a'la see õpiku loote näide, kus üsas alguses alguses kulles, siis sabaga kuni lõpuks inimlaps icon_smile.gif ) ehk meie geneetilises koodis võib olla võimeid mida me ette ei kujuta, näiteks rändlinnud ja kilpkonnad pidavat oma rändes tajuma Maa magnetvälja, koerad tunnevad meist 200x paremini lõhnu ja paljud liigid näevad meist paremini ja öösiti ning kuulevad-suhtlevad sagedustel mida inimkõrv ei kuule. See kõik võib meis olemas olla ja teatud mutatsioonis ja tingimustel ka avalduda või teistpidi vaadeldes me ei taju Maa magnetvälja või ei suuda ruumis orienteeruda nahkhiirte moodi ultraheli lokatsiooni abil, sest evolutsiooniliselt oleme leidnud meie liigile teise tee. Samamoodi võib telepaatia puudumine olla mitte meie võimete puudumine, vaid evolutsiooniliselt ei ole me seda vajanud, mis aga ei tähenda, et meie hulgas ei võiks aegajalt olla mutante, kellel oleks võime telepaatia abil suhelda, siis oleks teist mutanti samalajal/ sagedusel ka vaja ja isendid peaksid oma võimest ühtlasi teadlikud olema icon_lol.gif
Mutandid võivad olla meie tänasele teadusele märkamatud - võid haarata uuringusse 10 000 isendit aga mutanti ei satu, samamoodi kui mutant ise ei tarvitse oma võimest teadlik olla või sellest aru saada, kõik me kipume arvama, et teised on samasugused kui meie või just meil on midagi väga valesti, et me ei sobitu igas kohas teiste hulka.

Kasvõi mõelda viimase 100 aasta tehnologilise arengu peale, kus on avastatud paljut seni silmaga nähtamatut (nt raadio jm sagedused kuni mikroskoopilise skaalani välja), kas saame olla täna veendunud, et ei või olla veel midagi täna nähtamatud, millest me teadlikud ei ole.
Kasvõi kvanttemaatika, kus nt kvantpaar, mis eirab justkui meile tuntud füüsilist aega-ruumi, ajab juhtme kokku ja millele ei ole täna pädevat seletust.

AI muidugi ei aita meie võimetele kaasa, miks homo sapiensil peaks arenema telepaatilised võimed, kui meil mobiilsed sideseadmed, millega saame liigikaaslastega suhelda pika vahemaa taha. Miks meil oleks vaja lõpuseid veeall hingata, kui meil on akvalang, miks meil on vaja korrutustabelit peast teada, kui iga nutividin pakub kalkulaatorit, miks on vaja pingutada teadmiste omandamise intellektuaalsuse suunas, kui meil on AI... icon_biggrin.gif

Aga kui me kasutame oma otsuste põhjendamisel "sisetunnet", "instinkti" või "armastust" - mis need on, kas peas välja mõeldud konstruktsioon või uhhuu teema ilukirjandusest-filmidest..

_________________
---
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 16
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
NATAS999
HV Guru

liitunud: 02.04.2007




sõnum 14.02.2023 13:26:11 vasta tsitaadiga

jaajaa, teame teame neid erivõimetega mutante ja ülitundlikkust jms. paska.

ühel on fenomenaalselt hea mälu, teisel in fenomenaalselt halb mälu, täielik müstika, mind blown, inimesed on erinevad, hämmastav.

oskab keeli, millega pole kokku puutund... on ikka päris kindel, et ei ole kokku puutund, või pigem ajab lihtsalt paska suust välja.

hüljestel teel sinna saareni selline võimalus ei saa olla, et peale paari aastat oli teekonnal lihtsalt rohkem toitu?

neitsist sündimine... hea nali, käis naabrimehe pulka õlitamas, läks paksuks ja siis kukkus seletama, et ei tema pole ikka teind, pull sitt.

elektriväljade tajumine... jah, mina tajun ka elektrivälju. isegi nii hästi tajun, et ka kõrvalseisja näeb seda tajumist oma silmaga, keset suve terve päev ilma särgita lauspäikse käes 2. või 3. astme , kuidas iganes neid kategoriseeritakse, põletus, nähtud, tehtud, töötab. surakat olen ka saanud. ilmselt mõtlesid seda, et kellelgil väidetavalt lööb pea sees tikktaki lahti, kui tulesid vilgutavat ruuteri kujulist eset või mobiilimasti näeb. ise mõtleb, et jube kahjulik ja paha asi, siis hakkabki arvama, et tunneb midagi, aju on väga hästi võimeline asju endale ette kujutama, mida tegelikult ei ole.

nahkhiirte kajalokatsioon? mis imeasi see nii väga on, et seda eraldi välja peab tooma? kuulmisorgan häälestatud vähe kõrgemaid sagedusi vastu võtma samamoodi nagu valjuhääldid, osad mängivad kõrgemaid sagedusi, osad madalamaid. telepaatiaga siia võrdusmärki tuua täiesti kohatu. soovitan neid soolapuhumissaateid mitte nii südamesse võtta.

_________________
"Kuidas on see hea?"
-Auto kirurgia kliinik
Kommentaarid: 41 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

liitunud: 04.05.2004




sõnum 14.02.2023 16:11:08 vasta tsitaadiga

NATAS999 kirjutas:
eee, sa ikka saad aru, et mitte mingeid ekstrasensoorseid võimeid (nimi ise sisaldab juba nonsensi), maagilisi toiminguid, telepaatiat ega muud säherdust lollust ei ole olemas. lihtsalt ei ole ja kõik. mingid tsakrad ja aurad jms. on kõik pulli sitt. ürita mõista, et sõrmuste isand, harry potter, diablo jms meelelahutus ei ole mitte päris maailm, vaid väljamõeldis.


icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif Ilmselt sa ei taba seda ise ära, kuid sa kõlad nagu oleks tekst J.K.Rowlingu sulest, täpsemalt nagu HP kasuvanemate mõttekäik. Kui seda kõik ei ole, miks sa siis nii ägedalt sellest räägid? Niisuguse ägedusega eitavad inimesed harilikult asju, mida alateadlikult paaniliselt kardavad. Muuseas, kogu maailm nagu me seda adume, on meie isiklik väljamõeldis.

_________________
The biggest delusion is that there are causes other than your own state of consciousness. - Neville Goddard
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
NATAS999
HV Guru

liitunud: 02.04.2007




sõnum 14.02.2023 18:04:23 vasta tsitaadiga

perenoel, huvitaval kombel kõik nende üliloomulike võimetega tüübid kaotavad oma võimed ära, kui neil oma võimeid demonstreerida palutakse.
_________________
"Kuidas on see hea?"
-Auto kirurgia kliinik
Kommentaarid: 41 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
woox2k
Kreisi kasutaja
woox2k

liitunud: 25.03.2009




sõnum 14.02.2023 18:23:58 vasta tsitaadiga

Ega siinkohal polegi oluline kas inimestel on mõni teadmata võime või mitte. Tõenäoliselt on kõike võimalik teadusega seletada lõpuks ja selle abiga ka tehisintellekti integreerida. Telepaatia ja sarnaste võimete vastu räägib muidugi ka see, et ei piisa ainult mingist peidetud organist inimese kehas vaid kuidagi peab ka info nende vahel liikuma ja seda oleks oluliselt lihtsam tuvastada. Võimalikke andmeedastusviise lihtsalt ei ole nii palju ja need on päris hästi kaardistatud.
_________________
Mess with the best, die like the rest!
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 18
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
napoleon
Unknown virus
napoleon

liitunud: 08.12.2008



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 14.02.2023 18:28:17 vasta tsitaadiga

woox2k, mõned sajad aastad tagasi oleks sind selle jutuga ka puu taha saadetud, et mingid raadiolained olemas on. Seega võib eksisteerida edastusviise, millest me veel ei tea.
Mitte et ma igasuguseid uhhuusid takka kiidaks kes endale igasugused võimed luuletavad, aga tõestada midagi ei suuda, kuid teistpidi ei saa automaatselt kõike ka välistada millest me veel ei tea.
Kommentaarid: 76 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 59
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
woox2k
Kreisi kasutaja
woox2k

liitunud: 25.03.2009




sõnum 14.02.2023 18:43:36 vasta tsitaadiga

Ega muidugi ei saa aga pigem mu postituse rõhk oligi asjaolul, et lõpuks selgitatakse asi teadusega ära ja siis on võimalik seda ka tehisintellekti integreerida! Mu kehvake kirjaoskus juba võiks tõestada, et ma päris AI pole, need saavad oluliselt paremini mõtete edastamisega hakkama! icon_lol.gif

AJalooga seoses pean lisama siin varasemalt teemast läbi käinud jutu tuleviku tainastest, kes ilma tehisintellektita ei oska enam kusel ka käia. Maailm on koguaeg pidevas muutuses olnud ja iga põlvkond arvab, et järgmine on täis tainaid kuna elu on palju "lihtsamaks" läinud ja kõiki oskusi ei pea enam igal inimesel olema. Argument on alati olnud, et mis siis saab kui päikesetorm üle käib ja kõik kiibid ära kõrbevad. Suht jama olukord on aga seda naljalt ei juhtu ja ei ole mõtet valmistuda asjaks, mida ei juhtu tõenäoliselt. Samamoodi võib öelda, et mis siis saab kui kukud lennukist siberi metsa ja isegi nuga kaasas pole... 99% inimesi sureks seal päevadega, isegi need kes teavad kelle seest piim tuleb ja kuidas kartuleid kasvatatakse! Kauged esivanemad samas elasid edukalt ilma mingite tööriistadeta ja said hakkama, nende jaoks oleks me ka ikka korralikud taunid.

_________________
Mess with the best, die like the rest!
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 18
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
OPollo
Kreisi kasutaja

liitunud: 23.12.2016




sõnum 14.02.2023 19:13:02 vasta tsitaadiga

woox2k kirjutas:
....... isegi need kes teavad kelle seest piim tuleb ja kuidas kartuleid kasvatatakse! Kauged esivanemad samas elasid edukalt ilma mingite tööriistadeta ja said hakkama, nende jaoks oleks me ka ikka korralikud taunid.

Areng on silmnähtav, iseasi, kuidas keegi seda õigustab icon_biggrin.gif


Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

liitunud: 04.05.2004




sõnum 14.02.2023 19:46:15 vasta tsitaadiga

woox2k kirjutas:
Ega siinkohal polegi oluline kas inimestel on mõni teadmata võime või mitte. Tõenäoliselt on kõike võimalik teadusega seletada lõpuks ja selle abiga ka tehisintellekti integreerida. Telepaatia ja sarnaste võimete vastu räägib muidugi ka see, et ei piisa ainult mingist peidetud organist inimese kehas vaid kuidagi peab ka info nende vahel liikuma ja seda oleks oluliselt lihtsam tuvastada. Võimalikke andmeedastusviise lihtsalt ei ole nii palju ja need on päris hästi kaardistatud.


Info liikumise osas on ilmselgelt olemas tehnoloogiaid, mille kõrval meil kasutusel olevad tunduvad parimal juhul keskaegse tuvipostina. Näiteks märksõna "quantum entanglement" - fenomen, kus ruumis suure kauguse taga olevate esmete puhul ühe mõjutamine mõjutab sarnaselt ka teist. Ehk siis, võime ette kujutada saatjat-vastuvõtjat, millele ei ole valgusaastate vaheline kaugus mitte mingiks probleemiks ning seejuures ei ole sideseanss mitte kuidagi kõrvalt pealtkuuldav.

_________________
The biggest delusion is that there are causes other than your own state of consciousness. - Neville Goddard
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
NATAS999
HV Guru

liitunud: 02.04.2007




sõnum 14.02.2023 21:48:24 vasta tsitaadiga

woox2k kirjutas:
Ega muidugi ei saa aga pigem mu postituse rõhk oligi asjaolul, et lõpuks selgitatakse asi teadusega ära ja siis on võimalik seda ka tehisintellekti integreerida! Mu kehvake kirjaoskus juba võiks tõestada, et ma päris AI pole, need saavad oluliselt paremini mõtete edastamisega hakkama! icon_lol.gif

AJalooga seoses pean lisama siin varasemalt teemast läbi käinud jutu tuleviku tainastest, kes ilma tehisintellektita ei oska enam kusel ka käia. Maailm on koguaeg pidevas muutuses olnud ja iga põlvkond arvab, et järgmine on täis tainaid kuna elu on palju "lihtsamaks" läinud ja kõiki oskusi ei pea enam igal inimesel olema. Argument on alati olnud, et mis siis saab kui päikesetorm üle käib ja kõik kiibid ära kõrbevad. Suht jama olukord on aga seda naljalt ei juhtu ja ei ole mõtet valmistuda asjaks, mida ei juhtu tõenäoliselt. Samamoodi võib öelda, et mis siis saab kui kukud lennukist siberi metsa ja isegi nuga kaasas pole... 99% inimesi sureks seal päevadega, isegi need kes teavad kelle seest piim tuleb ja kuidas kartuleid kasvatatakse! Kauged esivanemad samas elasid edukalt ilma mingite tööriistadeta ja said hakkama, nende jaoks oleks me ka ikka korralikud taunid.
isegi siin samas foorumis on näha, kuidas tutipluti külge aheldatud tegelased ei suuda googlesse oma probleemi kirjutada, enterit vajutada ja esimest linki avada. kusemine on juba rakenduskõrghariduse diplomi töö teema.

mis telepaatiasse, mõtetelugemisse, telekineesisesse, vaimudega suhtlemisse jms härripotterlusse puutub, siis puhas pullsitt. fantaseerige palju tahate, aga näppe kõveraks keerates mingit kera ümber ei teki mitte kellelgi, mis katuselt langeva jääpurika eemale tõrjub.

ohh jumal, kvantpaarid. sa vana ei saa ikka üldse aru, et kvantosakest vaadeldes lammutad sa selle n.ö. salvestatud kasuliku info koheselt ära. schrödingeri kass ülimalt hea näide. kass on kastis elus ja surnud. kui kasti lahti teed, siis see kass ei ole enam mitte elus ja surnud vaid on kas elus või surnud. kui sa sellest mõttekäigust aru said, siis kvantfüüsika on teema, kus hoia oma suu kinni.

_________________
"Kuidas on see hea?"
-Auto kirurgia kliinik


viimati muutis NATAS999 14.02.2023 21:52:02, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 41 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
LKits
HV Guru
LKits

liitunud: 06.09.2007




sõnum 14.02.2023 21:51:20 vasta tsitaadiga

NATAS999, arva palju tahad, aga tänapäeva tehnoloogiat oleks sajandike tagasi kutsutud maagiaks.
Pane nüüd tehisintellekti arengule mõnikümmend aastat juurde ja mõtle, mis seoste peale too võiks tulla.
Kaose teooriat enam ei eksisteeri?

_________________
itLahendused - Arvutite remont ja hooldus, veebilehtede loomine, soodne veebimajutus. Võta ühendust! Tel: +372 555 268 97 ja e-post info@itlahendused.ee
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
NATAS999
HV Guru

liitunud: 02.04.2007




sõnum 14.02.2023 21:52:48 vasta tsitaadiga

mis need seosed siia puutuvad?
_________________
"Kuidas on see hea?"
-Auto kirurgia kliinik
Kommentaarid: 41 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
LKits
HV Guru
LKits

liitunud: 06.09.2007




sõnum 15.02.2023 07:43:28 vasta tsitaadiga

NATAS999 kirjutas:
mis need seosed siia puutuvad?

Esiteks, foorumiteema nimi on "Tehisintellektiga suhtlemine" ning kui te soovisite off-topic arutelu pidada, siis andke minna.
Teiseks, kui sina ei suuda midagi suurt analüüsida, siis tehisintellekt suudab.
Tõenäoliselt saab tehisintellekti ühes peamiseks ülesandeks mõjutuste või korrelatsioonide leidmine. Ehk võib juhtuda, et avastatakse nii mõnigi "laine" või "väli", mida saab analüüsida ja ka mõjutada.
Kui hetkel suudetakse inimloodud protsessorite ja andmekandjate tööd/andmeid analüüsida füüsilise kontaktita, siis miks arvad, et inimprotsessori (pea-/seljaaju) tööd ei suudeta?
Mõni võib nimetada seda telepaatiaks ja "härri potter" maagiaks, mõni teaduseks ja tehnoloogiaks.

_________________
itLahendused - Arvutite remont ja hooldus, veebilehtede loomine, soodne veebimajutus. Võta ühendust! Tel: +372 555 268 97 ja e-post info@itlahendused.ee
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
NATAS999
HV Guru

liitunud: 02.04.2007




sõnum 15.02.2023 08:12:07 vasta tsitaadiga

kui palju see algorütm midagi analüüsib, on iseküsimus, ette antud parameetrite järgi mingi tulemus välja tatistada, loomulikult.

kontaktivaba aju/seljaaju juhtimisega läksid vähe rappa. teise inimese juhtimine reeglina toimubki ilma kontaktita. nimetatakse sellist suhtlust kõneks, kirjaks ja keeleks. kui jutt läheb mingisuguste ebaloomulike võimete peale nagu näiteks tontidega rääkimine, mõtete lugemine, selgeltnägemine, telepaatis jms. soolapuhumine, siis sorry, aga see kõik on pullsitt ja mitte mingil juhul ei ole võimalik sellist asja teaduseks nimetada.

jah, kui ämbritäis liiva ja kilomeeter vaske ajukäärude vahele lükata ja selle mõjul saad teise samasuguse komplektiga ühenduse, siis see tõesti on juba teadus, millega jõuame jälle sinna algusesse tagasi, et "tehisintellekt ei asenda inimest, sest sellel ei ole ekstrasensoorseid maagilisi võimeid" on pullsitt.

siin on tsitaat:

perenoel kirjutas:
Ma ise olen mõelnud, et mingis (võibolla mitte väga kauges) tulevikus hakkab tehisintellekt ehk suutmagi kasutama abstraktset mõtlemist ja muutub seeläbi loovaks. Üks aga, mida ta ei hakka kunagi suutma, on igasugused ekstrasensoorsed võimed, maagilised toimingud, telepaatia jms. Kas ehk see saabki kunagi inimseksolemise määratluseks? Ma kujutan ette, et AI-de konsortsium võib siis kadedaks saada ja kõik temale mittevõimaliku ära keelata.

_________________
"Kuidas on see hea?"
-Auto kirurgia kliinik
Kommentaarid: 41 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
LKits
HV Guru
LKits

liitunud: 06.09.2007




sõnum 15.02.2023 09:06:52 vasta tsitaadiga

NATAS999, ei läinud kuhugi rappa. Ilmselgelt juhib inimene ennast ise vastavatelt meeltelt (loe: sisenditelt) saadud informatsioonile. Küll aga see pole otsene mõjutamine, vaid kaudne ehk nii öelda tajurite manipulatsioon.
Küll aga konkreetse näite puhul suudetakse otse protsessorit mõjutada, mitte läbi tajurite. Ka arvutiga võib tõlgendada, et "tajuriteks" võib olla näiteks hiir, klaviatuur, mikrofon vms sisendseade ning arvutit mõjutatakse läbi nende. Aga see ei ole see, millest mina räägin. Mina räägin otsesest protsessori või andmekandja mõjutamisest.
Miks peaks see võimatu olema, kui konkreetsel juhul suudetakse seda juba teha inimloodud protsessoritega? Kui õigesti mäletan, siis seda tehti magnetväljade tekitamise või analüüsimise teel.
Või arvad, et inimaju ei väljuta mingeid väljasid, mida poleks võimalik lugeda või lausa kirjutada?

Täpselt seda analüüsi suudab hakata AI tegema, sest tolle arvutusvõimekus on kordades kiirem. Ilmselgelt on praegusel juhul tegemist nii öelda reeglite koguga, kuid kui suudetakse AI-d reaalse AI-kombel õppima panna, et hakkaks ka iseennast (sh algsete reeglite kogumit) arendama hakata, siis võivad tulla vägagi ootamatud avastused, seosed.

Või siis #SkyNet.

_________________
itLahendused - Arvutite remont ja hooldus, veebilehtede loomine, soodne veebimajutus. Võta ühendust! Tel: +372 555 268 97 ja e-post info@itlahendused.ee
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
NATAS999
HV Guru

liitunud: 02.04.2007




sõnum 15.02.2023 09:31:35 vasta tsitaadiga

LKits, vaata asi on selles, et ilma ämbritäie liiva ja kilomeetri vaseta ei tee sa mitte mingit mõjutamist. keera näpud kuitahes krussi ja tee mistahes veidraid häälitsusi, ei hakka sellest ükski protsessor ega aju selle pärast teistmoodi tööle, ega ei loe sina sealt mingit infot välja.

e: selleks, et teada saada, kas tehisintellekt üldse suudab ise millegi peale tulla ja midagi analüüsida, tuleb selgeks teha, kas see üldse näiteks isegi πr² välja suudab raalida ilma googlest spikerdamata, ehk siis kas teeb sama töö ära, mis Archimedes omal ajal. peale seda võib hakata arutlema selle üle, kas või millal tehisintellekt star treki valdkonda kuuluvaid asju leiutama hakkab... kui hakkab.

_________________
"Kuidas on see hea?"
-Auto kirurgia kliinik
Kommentaarid: 41 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
OPollo
Kreisi kasutaja

liitunud: 23.12.2016




sõnum 07.03.2023 20:40:47 vasta tsitaadiga

Kaasamõtlemist, keda me siis paluma ja tänama tulevikus peaks ...
Spoiler Spoiler Spoiler

Siia otsa veel selline vidin:
Spoiler Spoiler Spoiler


+ muud abivahendid ja teretulemast tulevikku icon_biggrin.gif

Ärge unustage peale ejakulatsiooni viisakalt tänada icon_lol.gif
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Vondur
Kreisi kasutaja
Vondur

liitunud: 31.01.2006




sõnum 07.03.2023 20:47:25 vasta tsitaadiga

OPollo, https://interbauen.ee/foolium-0-06mm-1-25x24m-30m.html
_________________
Lugupeetud AHV, enne kui vaidlema hakkad, mõtle hästi järgi, kas see ikka on tark mõte...
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
OPollo
Kreisi kasutaja

liitunud: 23.12.2016




sõnum 07.03.2023 22:05:08 vasta tsitaadiga

Vondur kirjutas:
OPollo, https://interbauen.ee/foolium-0-06mm-1-25x24m-30m.html

Ei saanud su sissekandest aru, aga see polegi nii oluline siin teemas ja kontekstis. Sa võid KÕIK sinna sisse pakkida, millest sa aru ei saa icon_wink.gif
6 minutiga vaadata ära 17 minutiline ja ühe minutiline video, aru saamaks, millest käib jutt, ja postitada köögikultuuri kuuluv element, selleks peab mentaalselt kuskil kõrgemal tasemel eksisteerima icon_lol.gif
Aga aitähh su panuse eest kaasa rääkimast.

Happy brousing: https://replika.com/
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
perenoel
Kreisi kasutaja
perenoel

liitunud: 04.05.2004




sõnum 16.03.2023 20:57:48 vasta tsitaadiga

ChatGPT, hea seltsimees, suutis mind täna meeldivalt üllatada. Andsin talle ette ühe kirja, mille olin välja saatnud ja palusin koostada selle kirja saajalt positiivne vastus, et seda siis visualiseerimise juures kasutada ja aidata nähtamatul maailmal kirja saajat mõistlikku ja ilusat vastust mulle kooostada. Ma siis mainisin seda ka ChatGPT-le peale tänamist, oodates, et ta hakkab täintama, kuidas selline asi pole üldse teaduslik jmt. Üldsegi mitte. Tema hoopis kiitis takka, kui hea meetod see on ja koostas omaalgatuslikult veel juhise, mille esimesed laused siin ärra toon: 1. Find a quiet and comfortable place where you won't be interrupted. 2. Close your eyes and take a few deep breaths to relax your body and mind. 3. Imagine opening your email inbox and seeing a new message from your [X]. 4. Visualize yourself clicking on the email and reading the first few lines, where the [X] expresses their interest in your [Y] and requests the full [Z].
Ma olen sada protsenti kindel, et Microsoft ei ole AI-le mitte midagi sellist õpetanud, aga tema on omast tarkusest selle kuidagi kinni püüdnud.

_________________
The biggest delusion is that there are causes other than your own state of consciousness. - Neville Goddard
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
OPollo
Kreisi kasutaja

liitunud: 23.12.2016




sõnum 17.03.2023 01:10:55 vasta tsitaadiga

Foorumi IT eliit roojab siin vaxzinide ja poliitika/sõja teemal, aga elu, mis meid päriselt üle võtab, jätab neid külmaks ...
Analüüsid foorumit ja mõtled, kus maailmas, need siinsed, kõige suuremad kisakõrid elavad icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
LKits
HV Guru
LKits

liitunud: 06.09.2007




sõnum 17.03.2023 08:11:43 vasta tsitaadiga

ChatGPT abiga olen suutnud kirjutada juba sadu (või isegi juba üle tuhande?) ridu koodi. Kunagi ei jää syntax meelde, keeli liiga palju erinevaid ja siis veel need raamatukogud ja igasugu lisavidinad.
Küll aga paneb väga tihti puusse aegunud / maha võetud (depricated) funktsioonidega.

_________________
itLahendused - Arvutite remont ja hooldus, veebilehtede loomine, soodne veebimajutus. Võta ühendust! Tel: +372 555 268 97 ja e-post info@itlahendused.ee
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Betamax
HV Guru
Betamax

liitunud: 29.05.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.03.2023 12:07:00 vasta tsitaadiga

Korporatsioonid juba otsivad võimalusi, kuidas kasutajatel selle AI kasutamist piirata. Arvestades, et kogu see kupatus toimetab väljaspool firma enda infrat, siis on oht andmeleketeks jms päris suur.
Iseenesest lahe asi, kui saaks seda oma piiratud ökosüsteemis kasutada.
Kommentaarid: 686 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 532
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Tehisintellektiga suhtlemine mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4 ... 19, 20, 21  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.