Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
sõnum |
|
Markos
HV veteran
|
19.10.2021 10:25:23
|
|
|
Pusna kirjutas: |
Miks see WiFi "nikerdis" on võrreldes ZigBeega? (Nagu eelnevalt öeldud - olen võhik sel alal)
Äkki saad linkida õiged tooted, mida soovitad? Tellisin küll abc ledist mingi komplekti küll ära, aga alati saab tagastada veel. |
Sest need elavad kõik kusagil hiina pilves. Zigbee on standardiseeritud iot suhtlusprotokoll, samamoodi nagu ka z-wave. Mõlema "häda" on muidugi see, et sa vajad nendega suhtlemiseks enamasti mingit keskseadet ja ühe lüliti/valgusti juhtimiseks on seda tiba palju. Samas, nagu praktika näitab, kipub "nutikodu" tasapisi ikka laienema ja siis enam ei taha, et see asuks kusagilt hiina pilves, mis jumal teab, kaua elus on või millal minema lennata kavatseb. Olen selle korra läbi teinud, enam ei taha. Samas, eelpoolpainitud Ikea zigbee tooted oskavad omavahel suhelda ka ilma keskseadmeta, kui sa tahad nupuga tõesti vaid ühte valgustit või valdustigruppi juhtida. Kui hiljem tuleb laienemisplaan ja soetad keskseadme juurde, saad need asjad kõik uue süsteemiga liita.
|
|
tagasi üles |
|
|
-vodafone-
HV Guru
|
19.10.2021 10:26:29
|
|
|
Markos kirjutas: |
Miks see WiFi "nikerdis" on võrreldes ZigBeega? (Nagu eelnevalt öeldud - olen võhik sel alal)
Äkki saad linkida õiged tooted, mida soovitad? Tellisin küll abc ledist mingi komplekti küll ära, aga alati saab tagastada veel. |
Sest need elavad kõik kusagil hiina pilves. Zigbee on standardiseeritud iot suhtlusprotokoll, samamoodi nagu ka z-wave. Mõlema "häda" on muidugi see, et sa vajad nendega suhtlemiseks enamasti mingit keskseadet ja ühe lüliti/valgusti juhtimiseks on seda tiba palju. Samas, nagu praktika näitab, kipub "nutikodu" tasapisi ikka laienema ja siis enam ei taha, et see asuks kusagilt hiina pilves, mis jumal teab, kaua elus on või millal minema lennata kavatseb. Olen selle korra läbi teinud, enam ei taha. Samas, eelpoolpainitud Ikea zigbee tooted oskavad omavahel suhelda ka ilma keskseadmeta, kui sa tahad nupuga tõesti vaid ühte valgustit või valdustigruppi juhtida. Kui hiljem tuleb laienemisplaan ja soetad keskseadme juurde, saad need asjad kõik uue süsteemiga liita. |
Tasmota
|
|
tagasi üles |
|
|
jägaja
HV Guru
|
19.10.2021 12:07:30
|
|
|
-vodafone-, kas arvad, et “võhik sel alal” sai sellest sõnast aru? Või kellele see suunatud oli?
|
|
tagasi üles |
|
|
Markos
HV veteran
|
19.10.2021 12:49:45
|
|
|
Jah, aga see ei ole antud küsimuse kontekst, ning paljudele ei kannata seda peale lasta, või siis on vaja elektrooniku sekkumist koos jootekolviga.
|
|
tagasi üles |
|
|
Lauri_s
Kreisi kasutaja
|
20.10.2021 23:37:55
|
|
|
Markos kirjutas: |
Sest need elavad kõik kusagil hiina pilves. Zigbee on standardiseeritud iot suhtlusprotokoll, samamoodi nagu ka z-wave. Mõlema "häda" on muidugi see, et sa vajad nendega suhtlemiseks enamasti mingit keskseadet ja ühe lüliti/valgusti juhtimiseks on seda tiba palju. Samas, nagu praktika näitab, kipub "nutikodu" tasapisi ikka laienema ja siis enam ei taha, et see asuks kusagilt hiina pilves, mis jumal teab, kaua elus on või millal minema lennata kavatseb. Olen selle korra läbi teinud, enam ei taha. Samas, eelpoolpainitud Ikea zigbee tooted oskavad omavahel suhelda ka ilma keskseadmeta, kui sa tahad nupuga tõesti vaid ühte valgustit või valdustigruppi juhtida. Kui hiljem tuleb laienemisplaan ja soetad keskseadme juurde, saad need asjad kõik uue süsteemiga liita. |
Hiina pilvest lahkumise hind on 50-150€ (või rohkme) see Z-wave, v Zigbee hub täna on kõige väiksem kulu kui kodu targaks teha.
|
|
tagasi üles |
|
|
Edz
HV Guru
|
21.10.2021 09:12:44
|
|
|
jägaja, viitsid nati lahti seletada oma viidatut viidetele? Kas ma sain õigesti aru, et mingi univ. seade mille saab ühendada Fibaroga?
_________________ M: Uued karbis Lenovo ThinkPad Pro dokid koos 90W laadijaga
O: Pakuvad huvi häbiväärse hinnaga Nintendo Switch mängud |
|
tagasi üles |
|
|
Mugman
HV kasutaja
|
21.10.2021 09:46:46
|
|
|
Milline hub on mõistlik üldse kodu võtta, mis suhtlesks sonoffi lülitite ja xiaomi suitsu/ukse anduritega? Ja, et google assistant kuvaks ka seadmeid..
Äkki saaksin asju wifi võrgust vähemaks...
|
|
tagasi üles |
|
|
jägaja
HV Guru
|
21.10.2021 10:29:19
|
|
|
Edz kirjutas: |
jägaja, viitsid nati lahti seletada oma viidatut viidetele? Kas ma sain õigesti aru, et mingi univ. seade mille saab ühendada Fibaroga? |
Ega ma postitamise hetkel rohkem teadnud, kui ilusates reklaamjuttudes kirjeldati.
Järgmisel päeval pidi esmatutvustus olema, mida pole jõudnud vaadata.
Iseenesest kokkukirjutatud reklaamtekst tundus tehnilise kirjelduse põhjal põnev ja paljulubav.
|
|
tagasi üles |
|
|
Markos
HV veteran
|
21.10.2021 16:03:08
|
|
|
Mugman kirjutas: |
Milline hub on mõistlik üldse kodu võtta, mis suhtlesks sonoffi lülitite ja xiaomi suitsu/ukse anduritega? Ja, et google assistant kuvaks ka seadmeid..
Äkki saaksin asju wifi võrgust vähemaks... |
Kui sa tahad erinevate tootjate ja protokollidega suhelda, siis peale homey suurt midagi lauale ei jää. Mul töötab see koos xiaomi (releed, liikumissensorid, nupud, uksemagnetid, temp sensorid), fibaro (releed, dimmerid), ikea (led lambid, dimmerid) ja sonoff'ga (releed, tasmota). Sonoffi wifi seinalülititele tasmota pealesaamine on kahtlane. Muidu ütleks, et võta sonoffi zigbee bridge ja tõmba kõik ewelinkis kokku (hiinapilv), aga kas see oskab ka midagi xiaomi anduritega peale hakata, pole teada.
|
|
tagasi üles |
|
|
VR53
HV Guru
|
21.10.2021 19:19:53
|
|
|
SmartThings Hub toetab ka kõike ja maksab ca 100EUR. Viimase aastaga on neil äpp oluliselt paremaks läinud.
_________________ Uued Lenovo sülearvutid: www.lenovoarvutid.ee
Sülearvuti ekraan katki? www.displayseek.com |
|
tagasi üles |
|
|
jägaja
HV Guru
|
22.10.2021 08:20:22
|
|
|
“kõike” toetavat asja ei ole olemas, ega ka tule. Lisaks tähendab “toetamine” tihti basic ehk osalist funktsionaalsust.
|
|
tagasi üles |
|
|
VR53
HV Guru
|
22.10.2021 13:08:50
|
|
|
Mõtlesin kõige all levinud standardeid: Z-wave, Zigbee, Bluetooth, ka igasugu Sonoff, Xiaomi ja IKEA andurid töötavad natiivselt ilma lisahubita, lisaks tomib hästi Shelly WiFi seadmetega ja Alexaga. Webcore abil on võimalik luua kõikvõimalikke automaatikareegleid. Pole veel leidnud ühtegi seadet, mis töötaks osaliselt vms.
Julgesin väita oluliselt parem kui nt Fibaro süsteem.
_________________ Uued Lenovo sülearvutid: www.lenovoarvutid.ee
Sülearvuti ekraan katki? www.displayseek.com |
|
tagasi üles |
|
|
jägaja
HV Guru
|
22.10.2021 13:22:55
|
|
|
No ilmselt olen siis kasutamas süsteeme, mis justnagu toetavad seadmeid, aga seadmete funktsionaalsus on piiratud.
|
|
tagasi üles |
|
|
RassK
HV Guru
|
03.11.2021 01:42:54
|
|
|
Ega keegi tea head RFID / NFC lugejat, mis välisukse taha paigaldada (siseruum)? Võiks olla patakate toitel, kas siis z-wave või wifi.
|
|
tagasi üles |
|
|
woozy
HV Guru
|
|
tagasi üles |
|
|
jägaja
HV Guru
|
14.11.2021 18:47:25
|
|
|
Ok asjad, toimivad küll.
|
|
tagasi üles |
|
|
nexus4
Kreisi kasutaja
|
14.11.2021 19:25:32
|
|
|
Tere, mis ma HA's valesti teen?
Ma kirjutasin configuration.yaml faili 'scan interval = 600' ehk soovin, et uuendaks väärtust iga 10 minuti tagant.
Selle väärtusega tegin siis avalehele kaardi kuid mul on tunne, et see uuendab ennast oluliselt tihedamini. Kas sinna kaardi sisse ka vaja eraldi kirjutada scan interval?
|
|
tagasi üles |
|
|
Etsike
HV veteran
|
14.11.2021 19:36:06
|
|
|
woozy kirjutas: |
Tahaks talvisel ajal suvila pistikupesasid lülitada kaugelt üle telefoni. Kohapeal siis 4g ruuter olemas. Soovitage nutipistikuid selleks |
Sonoffi omad täiesti toimivad, mul kümmekond erinevat Sonoffi toodet. Igasuguseid featureid võiks alati muidugi rohkem olla. Oomipoes on Sonoffi asjad letikaup.
|
|
tagasi üles |
|
|
rex
HV Guru
|
14.11.2021 20:02:17
|
|
|
Plusskraadides on vast mõistlik ikkagi termostaatidega hoida ja kaugelt seada lihtsalt eesmärk kõrgemaks, enne kui plaanis kohale minna.
|
|
tagasi üles |
|
|
Lauri_s
Kreisi kasutaja
|
14.11.2021 20:59:53
|
|
|
rex kirjutas: |
Plusskraadides on vast mõistlik ikkagi termostaatidega hoida ja kaugelt seada lihtsalt eesmärk kõrgemaks, enne kui plaanis kohale minna. |
Sonoff TH16 sobib selleks hästi.
|
|
tagasi üles |
|
|
Etsike
HV veteran
|
14.11.2021 21:01:35
|
|
|
Kütterakendusteks sobiv Sonoffi toode on ka muidugi olemas. TH10 ja TH16. Lülitatav seade võib olla ühendatud otse või siis stseeni kasutades ka mõne teise Sonoffi seadme külge.
|
|
tagasi üles |
|
|
John Smith
HV veteran
|
18.11.2021 19:36:28
|
|
|
HOMEY kasutajad... Vaatasin kiirelt ka tootja foorumisee aga ei silmanud midagi.
2X nüüd lampi kõik flowd peatunud jutkui kogu kupatus hangunud nii nagu sel hetkel oli... samas liikumise fikseeris anduris ära, kuid ka see "jäi peale" Äpist ka midagi sisse/välja lülitada ei saa. Ainult restart
_________________ Kui te panete midagi mällu, jätke meelde, kuhu te panete. |
|
tagasi üles |
|
|
nexus4
Kreisi kasutaja
|
19.11.2021 08:20:18
|
|
|
Mis seal fibaro bypassi sees on? kondekas? tundub overpriced sellisel juhul, võtaks oomikast kui teaks
|
|
tagasi üles |
|
|
Markos
HV veteran
|
19.11.2021 15:58:54
|
|
|
John Smith kirjutas: |
HOMEY kasutajad... Vaatasin kiirelt ka tootja foorumisee aga ei silmanud midagi.
2X nüüd lampi kõik flowd peatunud jutkui kogu kupatus hangunud nii nagu sel hetkel oli... samas liikumise fikseeris anduris ära, kuid ka see "jäi peale" Äpist ka midagi sisse/välja lülitada ei saa. Ainult restart |
Kui liiga tihedaks muutub, siis on homey vigane. Vahel võib mingi vigane või kummaliselt käituv seade ka mõningast hangumist põhjustada.
tsitaat: |
Mis seal fibaro bypassi sees on? kondekas? tundub overpriced sellisel juhul, võtaks oomikast kui teaks icon_biggrin.gif |
Kondekas ja mahalaadimise takisiti ehk, et sa demonteerimisel vastu näppe ei saaks.
|
|
tagasi üles |
|
|
John Smith
HV veteran
|
19.11.2021 18:11:48
|
|
|
Tundub et mingi kala on veel ja ei lase appe ka installida nüüd...
Cannot destructure property ‘baseUrl’ of ‘e’ as it is undefined
Leidsin ühe hiljutise postituse veel sama diagnoosiga...
_________________ Kui te panete midagi mällu, jätke meelde, kuhu te panete. |
|
tagasi üles |
|
|
|