Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  TouchPortal - nutiseadmest kaugjuhtimispult arvutile märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
Dijital
HV Guru
Dijital

liitunud: 09.06.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 11.12.2019 01:26:46 TouchPortal - nutiseadmest kaugjuhtimispult arvutile vasta tsitaadiga


Tänapäeva kiires elutempos on vajadus teha asju efektiivsemalt. Ning miks mitte kasutada selleks ära oma nutiseadet, olgu selleks siis telefon või tahvel, mille vahe ka ühe enam ja enam häguseks muutunud on, koos TouchPortal rakendusega.

Pole just eriti tihti juhtunud, et mingi programm suudab niivõrd köita. Nüüd on see üks vähestest kordadest.

TouchPortali puhul on tegemist kaheosalise rakendusega. Üheks pooleks on nutiseadmest tehtav juhtpult ning teiseks pooleks arvutisse installitav serverprogramm, kus käske luuakse ja laiali hakatakse jagama. Pilades võiks seda nimetada vaese mehe Elgato Stream Deck'iks, kuid tegemist on veidi enamaga. Programmi looja, kes on filmitegija, fotograaf ja IT-arhitekt ütles, et oma töö kiiremaks ja efektiivsemaks tegemiseks kasutas ta varem kolme Stream Decki. Nüüdseks on tal ainult 1 kasutuses.

Mida siis TouchPortal oskab?

Kõige lihtsamast alustades - käivitada mingi programm arvutis, ilma et peaks hiirega pisikest käivitusikooni otsima või veel vähem seda Start menüü kaudu otsima minema. Ka valikuliste parameetrite lisamine on võimalik, kui vastav programm seda võimaldab.

Kiirklahvid - on märksa lihtsam vajutada ainult ühte nuppu ekraanil, kui teha CTRL+SHIFT+ALT+P klaviatuurilt. Lisaks saab oma nupule panna sobiva nime, millest on lihtsam aru saada, kui kogu klahvikombinatsiooni ja selle tähendust meeles pidada. Põhimõtteliselt on piiramaatu valik programmide juhtimiseks.

Integreeritud teenused - OBS, SLOBS, Xsplit - kes tegelevad ekraanisalvestamise või striimimisega, siis need sõnaühendid ei tohiks võõrad olla.
TouchPortal võimaldab lihsalt alustada või lõpetada salvestamist, striimimist, vahetada stseene, teha nähtavaks erinevaid allikaid, kontrollida audiot jmt. Ja kui sissehitatud käsku valikus pole, siis saab kasutada juba eelpool mainitud kiirklahve.
Twitch - striimijatele tuttav platvorm. Erinevate võimaluste seas on teksti sisestamine, chati lülitamine follower-, sub-, emote-only režiimile ja välja. Panna marekereid või salvestada clip.
Twitter - kas pole tore ühe näpuvajutusega teha üks säuts. Võib tunduda imelik, et kes tahaks midagi säutsuda korduvalt sama tekstiga? Aga mõtleme laiemalt: "HV tootenimekirjas palju uut kraami. Vaata järele www.hv.ee". Seda saab ju kasutada korduvalt.
Mängud - jällegi, kasutades virtuaalseid klahvivajutusi, on võimalik kontrollida asju, mis mängus toimub, liikumist, avada menüü jne. Need ei pruugi töötada mängudes, mis kasutavad anti-cheate ja keelavad kõikvõimalikud macrod. Teadagi miks icon_wink.gif
Koduautomaatika - siinkohal läheb asi ilmselt väga põnevaks, kel võimalus olemas. Kontrollida seadmeid näiteks üle IFTTT kasutades HTTP Post/Get käske - tehtav.
Loogikakäsud (if, else) - see on veidi piiratud, kuid miskit siiski. Üldiselt on sedasi, et kui nupu staatus on OFF, siis tee midagi. Näiteks kui nupp on OFF, siis lülita ON.
Teksti sisestamine - see vast ei vaja pikemat seletamist.
Taimer - igale käsule on võimalik vahele lisada taimer, kui vaja, et mingi käsu järel oleks paus. (Tee seda, oota x-sekundit, siis tee seda, oota y-sekundit jne),
Meediapleieri juhtimine - play, pause jne.
Arvuti juhtimine - volüüm, mute, shut down jmt.


Ning mis kõige põnevam, neid kõiki asju saab omavahel kombineerida. On ju tore kõigest ühe nupuvajutusega lülitada sisse sume laelamp, avada veebibrauser, minna www.hv.ee lehele, teha sellest ekraanitõmmis, postitada twitterisse säuts kutsumaks tutvuma uute toodetega lisades sinna juurde äsja tehtud ekraanitõmmis ning kõike seda samal ajal ka OBS-iga salvestades ning seejärel arvuti sulgeda ja lülitada sisse nutikas stepslis asuv kohvimasin.
Kõigele lisaks ilmub nutiseadme ekraanil nupu pildiks naerunägu ja tekst "Töö tehtud, naudi kohvi!" icon_razz.gif

Jõulude ajal on plaan välja lasta versioon 2, mis hetkel on beeta-testimisel. See toob kaasa mitmeid uusi võimalusi võrreldes versioon 1-ga. Siin lühidalt, mis tulemas on:
Esimest korda käivitades läbitakse samm-sammult tegevused, mida järgida ja kus mida muuta saab. See on tehtud piisavalt arusaadavaks, et ei tohiks kellelgi probleeme tekkida.


Võimalik panna liikuvad gifid nuppudele ikooniks ning taustapilt lehele (Pro versioon), non-english tähemärgid (ÕÄÖÜ), saab nuppude vahekohad, mitmeraline tekst nupul, teksti vari, teksti reastamine paremale/vasakule/keskele, twitteri säutsule pildi lisamise võimalus,
OBS-i puhul autoconnect. Samuti OBS-i poolt kaustatava CPU koormuse, mälu kasutuse, kettamahu näidud.
Mobiilirakenduses on lisatud ekraanisäästja - et säravad nupud koguaeg ees ei istuks ja ekraani põletaks, siis on võimalus määrata ära aeg, mille möödudes ekraan mustaks läheb. Ekraani puudutus toob nupud jälle vähtavale.
Erineva suurusega nupud ühel lehel. Kuna tegemist on võrgustikuga ekraanil (grid), siis saab nüüd määrata kas nupu suurus on 1x1, 1x2, 2x3 jmt. Tähtsamad nupud suuremad, vähemtähtsad väiksemad.
Võimalus käivitada käsk arvutist (Pro). Antud hetkel saab käske käivitada ainult nutiseadmest.

Pikem jutt sellest siin: https://www.touch-portal.com/blog/post/2019_12_01/New_in_release_version_2_0.php


Mis selleks vaja on?

TouchPortal töötab nii Windowsi kui MacOS'i peal ning vajab ka Javat.
Nutiseadmeks on vajalik iOS alates 9.3 ja Android alates 4.1. Pole palju rakendusi, mis nii kaugele tagasiulatuvalt töötavad. Positiivne on see, et saab ära kasutada oma moraalselt vananenud seadet, mis seisab niisama sahtlis, sest ei pruugi enam isegi veebibrauserit käiata, kuid on ikkagi piisav TouchPortali jaoks. Roheline mõteviis icon_wink.gif

Programmist on nii tasuta kui tasuline Pro versioon.
Tasuta versioon võimaldab teha kaks lehte, maksimaalselt 8 nuppu (2x4) lehel.
Pro versioon võimaldab luua piiramatu hulga lehti ning max 110 nuppu (10x11) lehel. Ka lehe taustavärvi valik on ainult Pro versioonil.
Tasuline ehk Pro versioon maksab ~10 raha ning selle saab soetada kas Google'i Playstore'ist või Apple'i Appstore'ist ning seotakse vastava kontoga. Kui vaja mõlema konto jaoks, siis on vaja osta kaks litsentsi.
Kuna tegemist on kontopõhise ostuga, siis saab kasutada seda piiramatul hulgal nutiseadmetes, kus kasutusel sama konto.

Kuidas kasutada?

Arvuti ja nutiseade suhtlevad omavahel üle kohaliku wifi võrgu ning seetõttu peavad nad olema samas võrgus ning tulemüüris tuleb Java lubada. Nutiseadmes olev rakendus otsib ise üles, kas arvutis olev programm käib ja kui suhtlus toimib, siis kuvatakse nupud ekraanile. Nutiseadet on ka võimalik USB-ga ühendada, aga seda üldiselt ei soovitata.

Vaikimisi on (main) leht ja see jääb alatiseks. Paremal pool ekraanil saab valida lehel olevate nuppoude asetust (2x4) ning seejärel keset ekraani soovitud kohas klikkides pakutakse nupu tegemise võimalust. Vasakult valida sobiv käsk ja siis hakata oma äranägemise järgi ehitama. Paremalt poolt on aga igale nupule võimalik lisada pilt, tekst, nupu taustavärv oma äranägemise järgi.
On Touch alla siis pannakse käsud, mis juhtub, kui nuppu vajutatakse. On Event alla omakorda need asjad, mis juhtub, kui midagi toimub (Näiteks kui OBS salvestab, siis näita teksti SALVESTAB ja nupu värv on punane).

Lehtede vahel navigeerimine toimib ka nuppude abil ehk siis igale lehele tuleb tekitada nupp, kus käsuks on navigeerimine lehele X. Nutiseadme tavakasutajale võib see tunduda imelik, et pole lehtede vahel nühkimist. Kuid põhjus on lihtne, kui sul on tehtud 100 lehte, siis tuleb seda nühkimist ikka väga palju. Seega kasulik teha üks nö. sisukorraleht, kus siis nupud navigeerimaks erinevatele lehtedele ja igale muule lehele nupp sisukorralehele. Problem solved

Nuppe saab ka kopeerida. Kasulik siis, kui on hästi pikk käskude jada tehtud ning tahaks teisel nupul peaaegu sama asja teha ainult väikese muudatusega. Muidu peaks iga kord tegema otsast peale kõik nupud.
Vajadusel saab eksport/import teha lehtedele kui nuppudele teistega jagamiseks ja minna üle näiteks Windowsilt Macile. Muidugi on mõningaid asju, mis on Win ja Maci puhul erinevad ja ei pruugi töötada (kiirklahvid näiteks).

Ka nende kodulehel on olemas juba valmiskujul lehed nuppude ja ikoonidega erinevate programmide jaoks (After Effects, Premiere Pro, Photoshop, Davinci Resolve)





Milleks mina kasutan?

Olen kasutanud TouchPortalit vaid mõned nädalad ning need on põhilised kohad ja tegevused, kus ja milleks mina seda kasutan: OBS, veebilehtede avamine brauseris, VLC ja audiopleieri kontroll, teatud tegevused käsurealt ning mitmete erinevate programmide jaoks kiirklahvid. Kuna minu jaoks on ikkagi veel arvuti töövahendiks ja kogu elu pole nutiseadmes, siis minu jaoks on selline lahendus igati sobilik. Eriti meeldib mulle see, et mingeid nuppe luues või mingit olukorda lihtsaustades tuleb aina uusi ja uusi ideid selle kasutamiseks. Põhiline asi ongi aja kokkuhoid ning mitme liigutuse asemel teha vaid üks. Loodetavasti tulevikus saan ka mõne targa kodu lahenduse külge poogitud.

+ kiirendab tööd
+ palju võimalusi kasutamiseks
+ pidevas arenduses (neil ka oma Discord, kus aktiivne suhtlus arendajate poolt)
+ saab ära kasutada vana nutiseadet
+ kontopõhine litsentseerimine

+- nõuab Javat

- veidi robustne seadistamine
- veel toores
- serverarvuti peab töötama (ehkki põgusalt on juttu olnud minigst vaarikalisest)

Rohkem infot ja silmailu nende kodulehelt:
https://www.touch-portal.com/

PS! See postitus on tehtud otse TouchPortalist

(ja hiljem veidi muudetud formaati, kuna hetkel sealne tekstiväli ei toeta mitmerealisust, seega pidin siin ise Enter klahvi kasutama mõned korrad, et oleks lihtsam lugeda)

_________________
Kommentaarid: 40 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 31
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  TouchPortal - nutiseadmest kaugjuhtimispult arvutile
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.